GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλησαν να κρατήσουν αναμμένη τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων...

Aπό το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/    Με αναμμένα κεριά εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως νεολαίοι, του μαρτυρικού Διστόμου , πρ...

Aπό το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/  
Με αναμμένα κεριά εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως νεολαίοι, του μαρτυρικού Διστόμου, πραγματοποίησαν στις 18:30 το απόγευμα μια ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι.
Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την εκπνοή -στις 14 Γενάρη- της προθεσμίας για να κάνει παράσταση το ελληνικό κράτος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η γερμανική κυβέρνηση για να ακυρώσει απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων, με την οποία οι προσφεύγοντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου είχαν ουσιαστικά κερδίσει και ήταν εν εξελίξει η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στο ιταλικό έδαφος.
Πρόκειται για έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του...
 πρώην ευρωβουλευτή και φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου, του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη.
Στην προσπάθεια να κρατήσουν αναμμένη τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, για τη σφαγή των 218 συμπατριωτών τους στις 10 Ιουνίου 1944, οι νέοι του Διστόμου τονίζουν, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που επέδωσαν:
«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί, δεν το κάνουν για τα λεφτά της αποζημίωσης, αλλά για την αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Για να υπάρξει μετά από 67 χρόνια δικαίωση των σφαγιασθέντων»...

6 σχόλια

  1. Πολύ καλή κίνηση. Για τη δικαίωση αλλά και για την κατανόηση. Εμείς δε ξεχάσαμε, αλλά δεν πρέπει ούτε και αυτοί να ξεχάσουν.

    Καπετάν Μακρύς. Ο Ελληνικός λαός πλήρωσε και πληρώνει για κάτι που δε φταίει, αυτοί όμως έχουν να πληρώσουν για τις αμαρτίες των προγόνων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ. ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΧΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.42 Τι λες ρε παπαρα ο καθενας γραφει την μαλακια του και την παπαριζιατου ,βρε @ρχιδη του κερατα αλοφυλε παλιο γερμανοφιλε θα πληρωσης για της δολοφονιες που εκανες ετσι ειναι η ζωη κανεις μαλακια πληρωνης και δεν πληρωνης την ψυχη αυτη δεν εχει τιμη πληρωνης την κακια που εκανες για να μην την ξανακανης ,υβρις ειναι αυτα που γραφης παλομουνοπανο ε παλιο λιγδα του γερμανικου προξενιου παλιο κλαμπουσταμπερεν γιατι τετοιος εισε κλαμπουσταμπερεν ,ετσι παλιο λινατσα λιγδα της οικουμενης .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα χρηματα ποιος θα τα εισπραξει; και ειναι πολλα τα λεφτα Αρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ "ΧΩΝΕΤΕ", ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ,
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΟΚΩΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ...

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ... ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ !!!

    http://www.thelocal.de/

    ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ .... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ....
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1,07

    ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ''ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ- ΜΗΝ ΧΕΣΩ -'' ΘΑ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ Ο ΓΑΠ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΙΝΔΑΛΜΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ.

    ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ( ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΜΑΓΓΟΥΦΗ ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΤΕΖΑ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΖΗΣΕΙ, @@ΧΙΔΙ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΑ.

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση