GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κτηματολόγιο Α.Ε...

Του Παύλου Γιαννίδη    ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε . Οι νομικοί ορκίζονται να τηρούν το Σύνταγ...

Του Παύλου Γιαννίδη  
ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Οι νομικοί ορκίζονται να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους. Γνωρίζουν τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι νόμιμο. Όταν διευθυντές νομικής υπηρεσίας κτηματολογίου... (δικηγόροι), συμμετείχαν σε συσκέψεις της προηγούμενης διοίκησης και γνώριζαν τις παρανομίες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Η συγκάλυψη είναι ότι χειρότερο. Δεν αντέδρασαν ποτέ.
Σύμφωνα με το πόρισμα του αρεοπαγίτη Λέανδρου Ρακιντζή και μαρτυρίες πολλών υπαλλήλων του Κτηματολογίου, Διευθυντής της Κτηματολόγιο Α.Ε. συμμετείχε σε πλαστογραφία και ίσως ήταν ο...
 ηθικός αυτουργός της πλαστογραφίας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και του δημοσίου συμφέροντος. Ο κύριος αυτός παραμένει διευθυντής της Κτηματολόγιο Α.Ε. σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Γιατί οι διευθυντές της νομικής υπηρεσίας κτηματολογίου δεν αντέδρασαν εγγράφως στο ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας; Ο Δικηγορικός σύλλογος γνωρίζει την συγκάλυψη παρανομίας;
Κάποιοι υπάλληλοι κτηματολογίου (ανάμεσά τους ορισμένοι τοπογράφοι και δικηγόροι), πλαστογράφησαν την ημερομηνία πρόσληψής τους και ενώ προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών 2009 (που απαγορεύεται από το υπουργείο εσωτερικών οποιαδήποτε μεταβολή και πρόσληψη-μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών), φαίνεται εσφαλμένα ότι προσελήφθησαν πριν την προκήρυξη των εκλογών του 2009. Υπάρχουν όμως 100 εργαζόμενοι μάρτυρες και κάποιοι διευθυντές μάρτυρες, που επιβεβαιώνουν ότι οι ανωτέρω προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών 2009 και μάλιστα κάποιοι ακόμα και 4 ημέρες πριν τις εκλογές. Υπάρχει το πόρισμα Ρακιντζή που ζητά να ακυρωθούν-να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, ως παράνομες.
Όταν οι διευθυντές νομικής υπηρεσίας κτηματολογίου έβλεπαν παράνομες προσλήψεις(ανάμεσά τους και δικηγόροι-άρα γνώριζαν), γιατί σιωπούσαν; Που έχει καταγραφεί η έγγραφη διαφωνία τους; Η συγκάλυψη παρανομίας αντιβαίνει στον κώδικα περί δικηγόρων. Οι νομικοί έχοντες θέσεις ευθύνης, οφείλουν να σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Όταν η προηγούμενη διοίκηση ανανέωσε παράνομα την σύμβαση του τότε Γενικού Διευθυντή(με το ποσό των 300.000ευρώ σε περίοδο οικονομικής κρίσης), πάλι επέλεξαν την σιωπή-την προσβολή των Ελλήνων πολιτών, αντί της εφαρμογής του νόμου.
Τέλος, γιατί οι διευθυντές νομικής υπηρεσίας έδιναν παράνομες άδειες σε κόρη προέδρου, με συνέπεια να πηγαίνει στην υπηρεσία μόνο δύο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες να βρίσκεται στις καφετέριες;

10 σχόλια

  1. Με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αντίθετα με όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις οι συμβολαιογράφοι θα εισπράξουν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της αμοιβής τους ως ποσοστό με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του επαγγέλματός τους «ως κλειστού επαγγέλματος». Έχουν γραφεί πολλά για τα προνόμια διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ως απόρροια του πελατειακού συστήματος και της δυνατότητας να έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο λαός ονομάζει όλες αυτές τις τάξεις «βδέλλες». Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι το καίριο κτύπημα στην καρδιά του πελατειακού αυτού συστήματος και της κατ’ επίφαση δημοκρατίας μας. Η ανοχή που επεδείχθη από την κοινωνία στις οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές θα εξαφανισθεί αν τολμηθεί συμβιβασμός με αυτές τις «βδέλλες» του συστήματος. Κρίνω πως ο τρόπος που θα χειρισθεί ο Γιώργος το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα είναι καθοριστικό γι’ αυτόν και το μέλλον της πατρίδας μας (αν παραδεχθούμε ότι η πατρίδα είναι όλων μας και όχι μόνο των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη βιαζόμαστε όλοι είναι αθώοι μέχρι να δικαστούν, οπότε κι επειδή το παραδικαστικό λύνει θύτες και δένει θύματα αθώοι οι θύτες και στα κάτεργα τα θύματα, ΚΑΙ να σκεφτεί κανείς ότι οι θύτες τα ΚΟΝΟΜΑΝ και από τα οδοιπορικά όταν παν να ψευδομαρτυρήσουν κατά της δημόσιας περιουσίας!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_19.html

    Μα αφού δε γουστάρουν τον αυτοέλεγχο οι του "μαζί τα φάγαμε"

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

    ποιος θα τους ελέγξει? ή ο Μπους η το Δ.Ν.Τ.

    Οι νομικοί ορκίζονται να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους. Γνωρίζουν τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι νόμιμο.
    . (δικηγόροι), συμμετείχαν σε συσκέψεις της προηγούμενης διοίκησης και γνώριζαν τις παρανομίες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αντίθετα με όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις οι συμβολαιογράφοι θα εισπράξουν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της αμοιβής τους ως ποσοστό με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δηλαδή είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του επαγγέλματός τους «ως κλειστού επαγγέλματος». Έχουν γραφεί πολλά για τα προνόμια διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ως απόρροια του πελατειακού συστήματος και της δυνατότητας να έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ο λαός ονομάζει όλες αυτές τις τάξεις «βδέλλες». Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι το καίριο κτύπημα στην καρδιά του πελατειακού αυτού συστήματος και της κατ’ επίφαση δημοκρατίας μας. Η ανοχή που επεδείχθη από την κοινωνία στις οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές θα εξαφανισθεί αν τολμηθεί συμβιβασμός με αυτές τις «βδέλλες» του συστήματος. Κρίνω πως ο τρόπος που θα χειρισθεί ο Γιώργος το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα είναι καθοριστικό γι’ αυτόν και το μέλλον της πατρίδας μας (αν παραδεχθούμε ότι η πατρίδα είναι όλων μας και όχι μόνο των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά στους Πολιτικούς μας και καλά μυαλά, και ξεκινώ με αυτό γιατί στην κατάσταση που είμαστε εσείς μας έχετε φέρει, και έχετε κάνει μάλιστα πάρα πολλούς να νοσταλγούν την οικονομική πολιτική της Δικτατορίας του Παπαδόπουλου όσον αφορά την εσωτερική οικονομική πολιτική και να παραβλέπουν όλα τα άλλα, δηλαδή να προτιμούν ένα Λοχία από όλους εσάς!
    Και μην πει κανείς σας ότι και στα οικονομικά η Δικτατορία τα έκανε θάλασσα και χάρισε σε ημέτερους χρήματα του Ελληνικού λαού, γιατί το φαγοπότι που έχει γίνει από τους ημετέρους σας και ίσως κάποιους από εσάς δεν παίρνω όρκο δεν το αποδέχομαι, αλλά αυτό λέει ο πολύς Λαός, εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος επί Δημοκρατίας, με την ανοχή σας και τους Νόμους σας, τα Βουλεύματα σας και τις Χάρες σας, και τις φωτογραφικές διατάξεις που ψηφίζετε στην Βουλή η οποία έχει καταντήσει Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών θα χρειαζόταν εκατοντάδες τόμους ή και χιλιάδες σαν αυτούς της μεγάλης Αμερικανικής Εγκυκλοπαίδειας για να χωρέσει η περιγραφή τους, και απόδειξη είναι το Οικονομικό – Πολιτικό – Κοινωνικό χάλι που έχετε οδηγήσει την Ελλάδα ολόκληρη!
    Ποιος σας έχει εμπιστοσύνη? Κανείς, μόνο που τι να κάνει ο Λαός και κάθε φορά θες από ανάγκη, θες από προσωπικό συμφέρον, θες από απόγνωση εμπιστεύεται το Μη Χείρον Βέλτιστον! Και εσείς να αλληλοσπαράζεστε, να αλληλοκουκουλώνεστε, από την μια άκρη του Πολιτικού κόσμου μέχρι την άλλη.
    Όλοι το ίδιο είναι, ακούς από όποιον μπορεί και ανοίγει το στόμα του και δεν έχει την ανάγκη σας ή δεν έχει γίνει Ζόμπι σας.
    Και θα έρθω συγκεκριμένα σε ένα από πολλά σφάλματα σας στο ζήτημα της Υγείας και συγκεκριμένα στην περί αυτής Φαρμακευτική Δαπάνη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρο τον κόσμο ίσως, ανά κάτοικο κάθε χώρας.
    Σε αυτήν λοιπόν την Τεράστια Δαπάνη, 5-6-7 Δις Ευρώ την οποία εσείς με τις παραλήψεις σας, τους Νόμους και τις Διατάξεις σας αφήσατε να διογκωθεί, επιτρέψατε Ποσοστό Κέρδους στους Φαρμακοποιούς κατ’ εκείνους 25/100, και κατά το Υπουργείο Υγείας 36/100, και ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει το όφελος τους συνολικά και κατά προσέγγιση στον καθένα τους, ανάλογα με το που έχει το Φαρμακείο του, χωρίς να υπολογισθούν τα κέρδη από καλλυντικά, παπούτσια και άλλα.
    Και το τραγικό Κυρίες και Κύριοι σήμερα που Πατώσαμε είναι ότι Όλοι σας, από την μια Άκρη ως την Άλλη, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή Αμέριμνοι, Άβουλοι και Μοιραίοι επιτρέπετε με την Απραξία σας να συνεχίζετε το Μεγάλο Φαγοπότι εις Βάρος των Πολιτών αυτής της χώρας και των Ασφαλιστικών Ταμείων τους από τους Φαρμακοποιούς, την τεράστια μετακίνηση Πλούτου από την μια μεριά στην άλλη, από την μια μέρα στην άλλη. Ένα Δυο Δις Ευρώ είναι αν σας ενδιαφέρει… Καλή Χρονιά και καλά Μυαλά για το συμφέρον ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού της Ελλάδας, αυτό μας ενδιαφέρει….Αλλιώς ο Λοχίας θα είναι για πολλούς καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Από τα κλειστά επαγγέλματα.
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, πε παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελεος

    ολα τα πορισματα απο τα σκανδαλα
    τα βαζουν οι επιορκοι στα αρχειο

    καντε μηνυσειςω και σους Εισαγγελεις μην δειλιαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .
    Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (;) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αφορμή τις εκλογές στο κτηματολόγιο και τους απολυμενους λίγα λόγια

    Με αφορμή τις εκλογές στο κτηματολόγιο λίγα λόγια.
    Η αδράνεια του προηγούμενου Σωματείου των εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε οδήγησε στην απόλυση 12 υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση στις απολύσεις συναδέλφων αορίστου χρόνου. Ειδικά ο Πρόεδρος Βαγγέλης Δήμας, ο Γραμματέας του Σωματείου Νίκος Παραμάνας και έπειτα ακολουθεί ο Βασίλης Βράκας, δεν έβγαλαν άχνα ... Από κοντά και η Ελισάβετ Γκολφινοπούλου που εισηγήθηκε τις απολύσεις ενώ η ίδια διορίστηκε την επόμενη των εκλογών!

    Είναι πρωτοφανές ένα Σωματείο να μην συμπαραστέκεται καν στους αγώνες και τα δικαστήρια των απολυμένων , να μην παρουσιάζονται καν ως μάρτυρες. Εϊχαν και το θράσος να θέλουν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο τους». Δηλαδή την υποτέλεια, την αντισυναδελφικότητα και την προδοσία. Ντροπή.Tελικά πήραν αυτό που άξιζαν και κανείς δεν επανεκλέχτηκε δείγμα του πόσο τους είχε σιχαθεί ο κόσμος(παίζει να είναι η μεγαλύτερη ανατροπή σε συνδικαλιστικές εκλογές που έχω υπόψη μου).Την ζημιά όμως την έκαναν και δεν πρόκυτε ποτέ να λογοδοτήσουν για τα παιδιά που χάσαν τις δουλειές τους...

    O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μia χαρα μας κοροιδεψε η γκολφινοπουλου...ποτε διοριστηκες κυρια γκολφινοπουλου?θυμασαι που αφηνες υπονοουμενα οτι θα μας μονιμοποιουσες???θυμασαι??
    ΠΟΤΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ ΚΥΡΙΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΝΟΜΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΕ?ΠΟΤΕ??Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΚΕΛΕΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ;;ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση