GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι απόψεις του Μαρξ στο εβραϊκό ζήτημα...

Ένα από τα αγαπημένα συνθήματα του Μαρξ στη προσπάθεια του να γίνει αρεστός στις απαίδευτες μάζες της εποχής του ήταν το «προλετάριοι όλω...

Ένα από τα αγαπημένα συνθήματα του Μαρξ στη προσπάθεια του να γίνει αρεστός στις απαίδευτες μάζες της εποχής του ήταν το «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε». Το σύνθημα όμως αυτό ήταν για όλους ή εξαιρούσε με μέγιστη αδιαλλαξία τους εβραίους προλετάριους; Ας δούμε αναλυτικότερα τι πρέσβευε ο φιλόσοφος της Αριστεράς.
Σε μια από τις εργασίες του ο Μαρξ το 1843 με τίτλο «Το εβραϊκό Ζήτημα» ή «On the Jewish Question" επιχειρεί να συνδέσει τον ιουδαϊσμό ως αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλισμού και το πετυχαίνει εν μέρει αν δει κανείς την επιρροή που είχαν οι απόψεις του στη γενικότερη πολιτική που ακολούθησαν τα σοσιαλιστικά «προοδευτικά» κόμματα.
Αν και καταγόμενος από γένος εβραίων - ο δικηγόρος πατέρας του ασπάστηκε το Λουθηρανισμό για να μπορέσει να κρατήσει το βιοτικό του επίπεδο σε κάποια αξιοπρέπεια- σπούδασε δίπλα σε ειδικούς στην απαξίωση των εβραίων δηλαδή στους...
 Χέγκελ, Ε. Καντ, Φόιερμπαχ και Μπρούνο Μπάουερ. Δεν είχε την τύχη να είναι δίπλα στους Σπινόζα, Χες, Χάϊνε, Μ. Μέντελσον ή μαζί με άλλα λαμπρά μυαλά που ως πρότυπο είχαν τη δημοκρατία και τον άνθρωπο. Ο Καντ στιγμάτισε τους εβραίους ως «δούλους του νόμου», «κοινωνία εμπόρων», υλιστές χωρίς αξιακούς κώδικες. Ο Χέγκελ πήγε λίγο πιο πέρα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς της ιουδαϊκής συνείδησης ονομάζοντας τους «απολιθωμένο έθνος», «φυλή φάντασμα», ανίκανοι να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, παράσιτα της κοινωνίας.
Ο Μαρξ ενθουσιάστηκε με τις θέσεις των παραπάνω και έγραψε στη διατριβή του ότι το χρήμα και η απόκτηση περισσοτέρων υλικών αγαθών είναι η καθημερινή σκέψη που απασχολεί τον εβραίο. «Ποιος είναι ο αγαπημένος τους Θεός; Το χρήμα». Διερωτάται πως είναι δυνατόν άνθρωποι χωρίς πατρίδα να έχουν τέτοια τεράστια οικονομική δύναμη. «Μα πως μπορούν και επηρεάζουν τη γερμανική αυτοκρατορία και τη μοίρα της Ευρώπης;» Δίνει μόνος του την απάντηση ότι αυτό το κατορθώνει ο εβραίος κατέχοντας χρήμα και μέσω του χρήματος επηρεάζει καταστάσεις προς το συμφέρον του. «Ο μαμμωνάς είναι ο Θεός τους και τον λατρεύουν ψυχή τε σώματι. Η γη στα μάτια τους είναι ένα τεράστιο χρηματιστήριο όπου χρέος τους είναι να γίνουν πιο πλούσιοι και από το γείτονα τους . Ο Εβραίος , ο άπληστος , η χείμερα.»
Σύμφωνα πάντα με το Μαρξ ο Ιουδαίος είναι το στερέωμα του καπιταλισμού, βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση με συνέπεια όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. «Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι θεολογία αλλά το απάνθρωπο μονεταριστικό σύστημα». «Όταν καταρρεύσει ο καπιταλισμός θα παρασύρει στη πτώση του και τον ιουδαϊσμό διότι τα δύο αυτά είναι αλληλένδετα και προσθετικά μεταξύ των.»
Η πολεμική του Μαρξ ενάντια στον εβραίο συνάνθρωπο μας τον μειώνει διότι πέρα από τους σφοδρούς και άτεγκτους αφορισμούς που εκστομίζει ασύστολα όπως « ο εβραίος μέσα στον εβραίο πρέπει να πεθάνει» επηρεάζει σχεδόν όλους τους σοσιαλιστές του 19ου αιώνα οι οποίοι με τη σειρά τους δηλώνουν πρόθυμα αντισημίτες διότι για αυτούς το τέλος του σημιτισμού θα σημάνει και το τέλος του καπιταλισμού. «Ο σημιτισμός ανήκει στη κοινωνία της μπουρζουαζίας...» και άλλα φαιδρά ανάξια για μελέτη.
Το παράδοξο είναι ότι η μελέτη του Μαρξ έδωσε άλλοθι στους δεξιούς αντισημίτες (Ναζί, Χίτλερ) οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα γραπτά του ως άλλοθι για την εθνοκάθαρση και αγνότητα του γερμανικού έθνους με αποκορύφωμα την τραγικότητα του ολοκαυτώματος.
Τελικά πέρα από τους διώκτες και επικριτές -ακόμη και σήμερα-των ιουδαίων βλέπουμε ότι και ο αντικαταστάτης - για ολίγους- των θεών Καρλ Μαρξ δε μπόρεσε να ξεφύγει από τον πειρασμό κατασυκοφάντησης, δυσφήμησης, λασπολογίας του ιουδαϊκού λαού.
Μήπως θα πρέπει να αλλάξει το τσιτάτο «προλετάριοι» σε «ανθρωπάκια όλων των χωρών ενωθείτε»;
Διονύσης Στ.

11 σχόλια

  1. Πολύ ρηχή ανάλυση, προκατειλημμένη αλλά και με αναλήθειες. "Δεν είχε την τύχη να είναι δίπλα στους Σπινόζα, Χες, Χάϊνε, Μ. Μέντελσον ή μαζί με άλλα λαμπρά μυαλά που ως πρότυπο είχαν τη δημοκρατία και τον άνθρωπο". Ο Μαρξ με τον Χάϊνε, όχι μόνο είχαν φιλία αλλά ήταν και συνεργάτες αφού ο Χάϊνε δημοσιογραφούσε στην εφημερίδα "Vorwaerts" και στο περιοδικό "Deutsch-Französische Jahrbücher" που έκδιδε ο Μαρξ.Στο κλασικό ποίημά του "Deutschland. Ein Wintermärchen" υπάρχουν ιδέες του Μαρξ. Oι Σπινόζα και Χάϊνε, μπορεί να ήταν εβραϊκής καταγωγής αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τον Ιουδαϊσμό. Ο πρώτος κυνηγήθηκε από τους εβραίους της Ολλανδίας και ο Χάϊνε στην ηλικία των 28 ετών βαπτίστηκε προτεστάντης.
    Εκτός του Μαρξ, υπήρξαν πολλοί εβραίοι που άσκησαν κριτική στον ιουδαϊσμό και στην φετιχιστική σχέση των εβραίων με το χρήμα. Οταν μιλάς για συμπεριφορές κοινωνιών και λαών λαμβάνεις υπόψη σου γενικές τάσεις. Δεν κρίνεις ολόκληρους λαούς. Το ίδιο έκανε και ο Μαξ Βέμπερ με την "προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού".
    Με μεμονωμένα αποσπάσματα, μπορεί κανείς να αποδείξει ότι θέλει. Μόνο που αυτό δεν είναι επιστήμη αλλά λαϊκισμός χειρίστου είδους. Αν δεν γνωρίζεις το συνολικό έργο κάποιου μην ασχολείσαι. Αφησέ το σε κάποιους που ξέρουν.

    Αλέξανδρος Πισατοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθαν πλέον τα χρόνια που θα κρίνουμε τον καθένα για το τι ρόλο έπαιξε στην πορεία της ανθρωπότητας. Ο Μάρξ μάλλον αρνητικός ήταν στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Να μην μιλήσουμε για τους χριστιανούς και τον χριστιανισμό που κατέστρεψαν ότι φιλοσοφικό είχαν χτίσει οι αρχαίοι Έλληνες. Μήπως όμως και ο Αινστάιν βάλτωσε την επιστήμη με τα παράδοξά του της θεωρίας της σχετικότητας ?
    Τελικά μήπως οι Εβραίοι έχουν κρυμμένο το αρχαίο μυστικό της υπερλειτουργίας του αθρώπινου εγκεφάλου και μας δουλεύουν τόσους αιώνες ? (Αν καταφέρουμε να κάνουμε να λειτουργεί όλος ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα γίνουμε όλοι μας αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ, τί πάθαμε ο λαός από την κρίση?


    Άρχισαν να μας τη βγαίνουν οι δεξιοί από τα αριστερά τώρα!
    Μιλάνε για δοσίλογους, Γκεστάπο, ταγματασφαλήτες, τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, κάτω οι ΗΠΑ και οι τραπεζίτες.....!!!!!

    Σε λίγο θα μας τραγουδάνε και τη "Διεθνή":

    "Εμπρός της γης οι κολασμένοι
    Της πείνας σκλάβοι, εμπρός, εμπρός,
    Το δίκιο απ’ τον κρατήρα βγαίνει
    Σα βροντή, σαν κεραυνός

    ........................

    Θεοί, αρχόντοι, βασιλιάδες
    Με πλάνα λόγια, μας γελούν
    Της γης οι δούλοι και ραγιάδες
    Μοναχοί τους θα σωθούν."


    Ψυχίατρεεεεεε.....τα χάααααπια μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Με μεμονωμένα αποσπάσματα, μπορεί κανείς να αποδείξει ότι θέλει. Μόνο που αυτό δεν είναι επιστήμη αλλά λαϊκισμός χειρίστου είδους. Αν δεν γνωρίζεις το συνολικό έργο κάποιου μην ασχολείσαι. Αφησέ το σε κάποιους που ξέρουν."


    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κ. Πιστοφίδη!

    Δεν κατάλαβες ότι ο τύπος που έκανε την ανάλυση είναι ένας ακροδεξιός αντισημίτης και προσπαθεί να μας πείσει ότι και ο Μαρξ ήταν κατά των Εβραίων!!

    Ένας πραγματικός μαρξιστής, δεν θα μπορούσε ποτέ, λόγω της βαθύτατα ανθρωπιστικής φύσης της κοσμοθεωρίας του (Διαλεκτικός Υλισμός, Ιστορικός Υλισμός, Καταγωγή των Ειδών-Δαρβίνου), να είναι ρατσιστής (και ο αντισημιτισμός- "όλοι οι Εβραίοι γενικά είναι καθάρματα" είναι ρατσισμός!!!).

    Στην ανθρώπινη ιστορία, μερικοί από τους πιο εξέχοντες διανοητές ήταν εβραίοι, βαθύτατα ανθρωπιστές και συνέβαλαν τα μέγιστα στην πρόοδο της Ανθρωπότητας.

    Μπορεί όμως (ένας μαρξιστής) να είναι αντισιωνιστής!!
    Δηλαδή, κατά της κυρίαρχης ναζιστικής ιδεολογίας του Κράτους-Ισραήλ, που είναι ρατσιστική και μειωτική απέναντι σε άλλους λαούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν δημοσιεύεις και τις απόψεις του Μαρξ για την επανάσταση του 1821 ? σύκρινέ τες με τις απόψεις για το εβραικό ζήτημα και θα δεις ότι ήταν προτιμότρη κατά Μαρξ μια ανέπαφη Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου είχε την απόλυτη ελευθερία ο Εβραίος , ο Χριστιανός και ο Μουσουλμάνος από κάθε άκρη να πάει ανενόχλητος να κάνει το χάτζι του σε μια πολυθειστική Ιερουσαλήμ.
    Μια χώρα εργάστηκε δραστήρια για την διάλυσή της , η τσαρική Ρωσία , πολιτική που συνεχίζεται από το 1714, συνεχώς και επιτυχώς, μέχρι την τέλεια ανασύσταση της αγίας βυζαντινής αυτοκρατορίας με ρώσο αυτοκράτορα και έδρα την κωνσταντινούπολη.
    όσο αφορά την Μαρξιστική θεωρία , προτεραιότητα είχε ο διεθνιστικός χαρακτήρας κάθε επανάστασης, γιατί βλέπουμε και σήμερα ότι πρώτος εχθρός του εργάτη είναι το φτηνό μεροκάματο.
    Και το φτηνότερο μεροκάματο παγκόσμια πληρώνεται στην Κίνα. Αυτή είναι ο πιο στυγνότερος εκμεταλευτής των εργατών , με την μεγαλύτερη καπιταλιστική συσώρευση υπεραξίας , με την οποία ρυθμίζει τα δάνεια των αναπτυγμένων χωρών και πρώτης της Αμερικής.
    Γιαυτό μπορεί και πληρώνει κινέζικα μεροκάματα και η ΚΟΣΚΟ στον Πειραιά. Χάρις στην ελπίδα της Ελλάδας να δανειστεί φτηνά από την Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι απόψεις του Μαρξ περί ελληνικής φυλής. Όταν τις διαβάζεις νομίζεις ότι του τις έχει υπαγορεύσει ο Φαλμεράιερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την ανάλυση του Μπερντάγιεφ ή του Καμύ θα μπορούσες να διαβάσεις και μετά να κάνεις συστάσεις παιδείας κ. Πισατοφίδη. Το παράδοξο με το Μαρξ είναι ότι θέλει τη διαλεκτική αλλά μιλάει σαν προφήτης. "προλαιτάριοι...". Καλό πάντως να ακούγεται και η άποψή σου διότι είναι σε πολιτισμένο επίπεδο και δε λερώνει τοζωτικό χώρο του press.gr με ύβρεις
    Διονύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω ενα ξερω οτι αυτοι οι ανθρωποι(οι εβραιοι) και δεν με νοιαζει σε τι θεο πιστευουν ηταν αυτοι που σκοτωσαν σε επιχειρηση καταστολης στο πλοιο της ειρηνης 10 αοπλους συνανθρωπους τους, ειναι αυτοι που καταδυναστευουν σκοτωνουν βιαζουν και δολοφονουν ενα ολοκληρο λαο, την ωρα που οι προγονοι τους γινοντουσαν φρικασε στους φουρνους των ναζι φασιστοειδων!!
    Αραγε πρεπει να εισαι αντισημίτης για να αισθάνεσαι απέχθεια γι αυτους τους γενίτσαρους εβραίους??
    Δεν τους σεβομαι καθολου και τους θεωρω υπαίτιους για πολλα κακά στον πλανήτη!!Οπως βεβαια σε αντιστοιχία δεν γουσταρω που μερίδα(αρκετα μεγαλη)απο την αλλη των αράβων βαζει μπουργκες στις γυναικες, τους συμπεριφερεται σαν σε ζωα, κρεμουν ανηλικα παιδια εαν ειναι ομοφυλοφιλοι κτλ!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαίρομαι που εφτασε η ωρα και οι εβραίοι και οι εβραιόπληκτοι αισθάνοντια ότι πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο πογκρόμ.
    ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΙΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    έτσι αισθάνονται την ανάγκη να απολογούντια και να προσπαθουν με τη γνωστη υποκρισια να δικαιολογήσουν άλλα αντι άλλων, μπας και η επιστήμη της υποκρισίας τους απαλλάξει και αυτή τη φορά απο το βαροσ ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Η ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ.

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ....

    ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.

    ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΧΘΗ ΓΕΝΗ ΣΑΣ ....
    ....
    ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ.

    ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κείμενο αυτό ανήκει στη νεότητα του Μαρξ. Βαθύτερη μελέτη της πορείας του καταδείχνει ότι ενώ μέχρι το 1848 συμφωνούσε με το κείμενο, στη συνέχεια δούλεψε με τον καλύτερο τρόπο υπέρ των Εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Μπακούνιν...!!!???

    "Ο Ιεχωβάς, ο μοναδικός Θεός τους, ο Θεός του Μωυσή και των προφητών, ήταν ακόμα Θεός αποκλειστικά εθνικός, που χρησιμοποιούσε για ανταμοιβή και την τιμωρία των πιστών του, του εκλεκτού λαού του, επιχειρήματα υλικά, συχνά ηλίθια και πάντοτε θηριώδη. Για να περάσει κάποιος από την μια θρησκεία στην άλλη- εκτός κι αν το κάνει από υπολογισμό, όπως οι Εβραίοι της Ρωσίας και της Πολωνίας που βαφτίζονται 3 ή και 4 φορές για να πάρουν τα ανάλογα επιδόματα- για μιαν αληθινή αλλαγή θρησκεύματος χρειάζεται λίγο πίστη"
    Θεός και Κράτος.


    "Ο Μαρξ είναι Εβραίος και είναι περικυκλωμένος από ένα πλήθος μικροπρεπών, περισσότερο ή λιγότερο νοημόνων, ραδιούργων, εύστροφων, κερδοσκόπων Εβραίων, την ώρα που οι Εβραίοι βρίσκονται παντού, σαν εμπορικοί και τραπεζικοί παράγοντες , συγγραφείς, πολιτικοί, ανταποκριτές εφημερίδων όλων των αποχρώσεων. Εν συντομία (οι Εβραίοι είναι) λογοτεχνικοί μεσάζοντες, την ίδια ώρα που είναι οικονομικοί μεσάζοντες, με το ένα πόδι στην τράπεζα και το άλλο στο σοσιαλιστικό κίνημα και με τα οπίσθια τους καθισμένα στο Γερμανικό Τύπο. Αυτοί έχουν γραπώσει τον έλεγχο όλων των εφημερίδων, και μπορείτε να φανταστείτε τι εμετικά έντυπα είναι το αποτέλεσμα τους.



    Τώρα, αυτός όλος ο Εβραϊκός κόσμος, ο οποίος συγκροτεί μια σέκτα εκμετάλλευσης, ένα λαό από βδέλλες , ένα αδηφάγο παράσιτο, στην οποία είναι στενά και βαθιά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον, χωρίς να λογαριάζουν όχι μόνο συνοριακές, αλλά επίσης ούτε και πολιτικές διαφορές- αυτός ο Εβραϊκός κόσμος είναι στις ημέρες μας, κατά μεγάλο μέρος, στη διάθεση του Μαρξ ή του Ρότσιλντ. Είμαι βέβαιος ότι, από την μία πλευρά, η οικογένεια Ρότσιλντ εκτιμά την αξία του Μαρξ, και από την άλλη πλευρά, ο Μαρξ αισθάνεται μια ενστικτώδη συμπάθεια και τρέφει έναν μεγάλο σεβασμό για την οικογένεια Ρότσιλντ. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο. Τι κοινό θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ του κομμουνισμού και της υψηλής διαχείρισης χρημάτων; Ω! ω! Ο κομμουνισμός του Μαρξ ζητά ένα ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος και όπου αυτό υφίσταται, πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μια κεντρική κρατική τράπεζα, και όταν αυτό υφίσταται, εκεί το παρασιτικό Εβραϊκό Έθνος, το οποίο κερδοσκοπεί πάνω στο μόχθο του λαού, θα βρίσκει πάντοτε τα μέσα για την ύπαρξη του."
    Πολεμική κατά των Εβραίων


    " Ως προς την καταγωγή του ο Her Μαρξ. Είναι ένας Εβραίος. Συνενώνει μέσα του ένας θα μπορούσε να πει, όλα τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματα αυτής της ταλαντούχας φυλής. Νευρικός , όπως λένε , σε σημείο δειλίας, είναι εξαιρετικά φιλόδοξος και ματαιόδοξος , εριστικός , μισαλλόδοξος και απολυταρχικός όπως και ο Ιεχωβάς, ο Κύριος Θεός των προγόνων του, ο οποίος είναι όπως ο ίδιος ο Μαρξ, εκδικητικός σε σημείο παραφροσύνης. Δεν υπάρχει ψεύδος ή συκοφαντία της οποίας δεν είναι ικανός να επινοήσει εναντίον οποιουδήποτε είχε την ατυχία να του διεγείρει την ζηλοφθονία του, ή το μίσος του."
    Κράτος και Αναρχία


    ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση