GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι αυτά οι συνταξιούχοι θα τα πληρωσουν;...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/ Διαγράφουν χρέη 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο (10,18% του ΑΕΠ) Ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανεί...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/
Διαγράφουν χρέη 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο (10,18% του ΑΕΠ)
Ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν στο 10,18% του ΑΕΠ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της Τρόικα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διαγραφή εσόδων -"σκελετών" που υπάρχουν μόνο στα συρτάρια του οικονομικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 32,56 δισ. ευρώ, ενώ πλέον από αυτά, ως ανεπίδεκτο είσπραξης χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ποσό της τάξης των 23,92 δισ. ευρώ.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπει την...
 συγκρότηση νέας ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία και θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθεί και να αποδειχθεί το ανεπίδεκτο της είσπραξης.
Πιο συγκεκριμένα, ένα χρέος για να χαρακτηριστεί ανεπίδεκτο εισπράξεως θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών ή στην περίπτωση που αυτοί βρεθούν, να μην είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους.
Να αναφέρουμε επίσης ότι σε περίπτωση που προκύψει δυνατότητα έστω και μερικής είσπραξης του χρέους, προβλέπεται διαδικασία αναβίωσης των οφειλών, ενώ να αναφέρουμε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία επιτρέπει τη διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, μόνον στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει πεθάνει, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά.
greekfinanceforum

3 σχόλια

  1. Εδώ κι ενα μήνα αδημονούμε για την Τετάρτη 15 του μηνός.
    Ζούμε για την μέρα αυτή. ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει απεργία για μια ολόκληρη ημέρα!

    Μετά την Τετάρτη, η Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετική….

    ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν όλοι αυτοί ?
    Γιατί σκούζουν τώρα ?
    Σοσιαλισμό δεν ήθελαν ?
    Ας φάνε τώρα σοσιαλισμό...

    Α… και μην ξεχνάμε το κλασικό κουρκούτι “ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά”
    χο! χο!...............ΥΠΕΡ μαλάκες !


    Ο κόσμος χρειάζεται και λίγη εκτόνωση.
    Το περπάτημα (μετά την αποχή) κάνει καλό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε!
    αυτοί θα πληρώσουν!
    Είχες κάποιον άλλον υπ'όψη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του χαζογιωργάκη φέρνει άρον – άρον σήμερα στη Βουλή και αύριο ψηφίζει το νομοσχέδιο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, απελευθερώνει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Σφαγιάζει τους μισθούς στις ΔΕΚΟ.

    Η βιασύνη της να κλείσει το θέμα την Τρίτη μια μέρα πριν την απεργία της ΓΣΕΕ έχει αρκετά αίτια και συμβολισμούς. Δεν είναι τις ώρας να καταπιαστούμε μ’ αυτά. Το κυριότερο που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση (του χαζογιωργάκη επαναλαμβάνουμε), μια και την ημερομηνία 15/12 την είχε βάλει εδώ και καιρό η πουλημένη κλίκα της ΓΣΕΕ (χωρίς μάλλον να γνωρίζει τις «χρονολογικές» ανάγκες της κυβέρνησης), είναι να περιορίσει και να εκτονώσει τις αντιδράσεις στις 15 του μήνα.

    Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι οι δικοί τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τους υπόλοιπους γραφειοκράτες, χρόνια ολόκληρα ακολουθούν το δρόμο του κλεισίματος των κινητοποιήσεων μόλις τα νομοσχέδια περνάνε.

    Η επιχειρηματολογία του κακομοίρη είναι γνωστή: «τι να κάνουμε, τώρα περάσανε». Όπως και του «αγωνιστή» και του «ταξικού» είναι γνωστή: «θα αντιπαλέψουμε το νομοσχέδιο με άλλα μέσα, θα το πάμε στα δικαστήρια, θα το καταργήσουμε στην πράξη, θα το πάμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».
    Με αποτέλεσμα να κλείνουν οι κινητοποιήσεις, να εκτονώνεται ο κόσμος, να ξεπουλιούνται οι αγώνες και…
    Φτάσαμε μέχρι την μαύρη – για την εργατιά και τους εργαζόμενους – Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010.
    Τα παραμύθια τελείωσαν.

    Η 15 Δεκέμβρη θέτει απέναντι σε όλους καθαρά θέματα και διλλήματα. Πάμε σε μια απεργία διαμαρτυρίας και εκτόνωσης ή πάμε σε μια απεργία που το πρώτο που θέλει είναι να καταργηθεί το νομοσχέδιο της 14/12 και μαζί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης; Δεν θα μπω στην διαμόρφωση των αιτημάτων και των τακτικών. Έχουν πολύ μεγάλη σημασία και δεν τα υποτιμάω καθόλου.
    Είναι άλλωστε θέματα συζήτησης και αποφάσεων των δρώντων οργανισμών. (και λίγο των γραφειοκρατικών, λόγο υποχρέωσης) Διότι βεβαίως είναι άλλο να λες πάρε πίσω το χτεσινό νομοσχέδιο, άλλο πάρτα πίσω όλα, άλλο μη πληρώνεις το χρέος, άλλο να πληρώσει το κεφάλαιο, άλλο η παραγωγή και ο πλούτος στους εργάτες.

    Θέλω μόνο να σταθώ – χωρίς επαναλαμβάνω να υποτιμώ καθόλου τα αιτήματα και τους στόχους – στην ίδια την ημέρα της απεργίας. Δεν πρέπει απλά να πετύχει, πρέπει να γεμίσουμε τους δρόμους, να δημιουργήσουμε τέτοια γεγονότα που να κλονίσουν συθέμελα την κυβέρνηση του χαζογιωργάκη, το ΔΝΤ, την ΕΕ, ολόκληρο το σύστημα των μηχανισμών του κεφάλαιου, το ίδιο το κεφάλαιο. Υπάρχει μόνο μια προϋπόθεση γ’ αυτό. Να αφήσουμε κατά μέρος την πεπατημένη. Να σταματήσουμε τις πορείες – παρελάσεις και να παραμείνουμε όσο γίνεται περισσότερο στους δρόμους γύρω από την Βουλή ή όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο. Να σταματήσει η πεπατημένη των γρήγορων παραταξιακών ή σωματειακών παρελάσεων για να μη μας κατηγορήσουν για ταραχοποιούς ο Άδωνις, το Mega και όλο το σκυλολόι του συστήματος και των ΜΜΕ. Να σταματήσει η πεπατημένη των χάπενινγκ, των συμβολικών καταλήψεων, για να πάρουν τα κανάλια. Ότι είναι να γίνει, να γίνει πραγματικό. Όχι συμβολικό. «Υλικό», όχι εικονικό.

    Αλλιώς δεν θα μας φταίει μόνο το κακό το ριζικό μας που θάλεγε και ο Βάρναλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση