GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρησιμοποιούν το Kindle για να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο internet...

Από το http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/    Κίνα: χρησιμοποιούν το Kindle για να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο internet Οι συσκε...

Από το http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/  
Κίνα: χρησιμοποιούν το Kindle για να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο internet
Οι συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle του Amazon δεν πουλιούνται επίσημα στην Κίνα και το Amazon δεν πουλάει ηλεκτρονικά βιβλία στη χώρα. Το Kindle με δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσω 3G είναι από τα πιο περιζήτητα προϊόντα στη μαύρη αγορά, αναφέρει η μεγαλύτερη αγγλόφωνη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post. Κι ο λόγος είναι ότι παρακάμπτουν τη λογοκρισία στο internet που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Πεκίνου.
Στην Κίνα, με τους πάνω από 420 εκατομμύρια χρήστες του...
 internet, τη μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών παγκοσμίως, η κυβέρνηση απαγορεύει την πρόσβαση σε site όπως το  Facebook και το Twitter. Το Kindle 3G χρησιμοποιεί τεχνολογία GSM ( Global System Mobile), που δίνει ασύρματη πρόσβαση στο internet σε περισσότερες από 100 χώρες, ανάμεσά τους και η Κίνα. Έχει όμως το δικό του δίκτυο, το Amazon Whispernet, σε συνεργασία με την AT&T στις ΗΠΑ και άλλα δίκτυα στον υπόλοιπο κόσμο, όπως και στην Κίνα. Μέσω του Amazon Whispernet οι κάτοχοι του Kindle 3G παρακάμπτουν αυτόματα το "Great Firewall", το τείχος της λογοκρισία από την κινεζική κυβέρνηση στο internet. Αντίθετα, η πρόσβαση στο internet μέσω WiFi από τα Kindle βασίζεται σε τοπικά δίκτυα και υπόκειται στη λογοκρισία.
Έτσι, στο Πεκίνο κάποιος που πουλάει παράνομα Kindle ανέφερε στην εφημερίδα ότι έχει πουλήσει περισσότερες από 300 συσκευές τον προηγούμενο μήνα. Τις περνούσε λίγες κάθε φορά στη χώρα, αφού τις είχε παραγγείλει σε διεύθυνση εκτός Κίνας. Δεκάδες συσκευές είναι επίσης διαθέσιμες στο Taobao, κινέζικο αντίστοιχο του site δημοπρασιών eBay, με τιμές ανάμεσα στα 700 και τα 5.000 γουάν (από 75 ως 535 ευρώ).
Οι αρχές της Κινάς δεν έχουν ασχοληθεί ως τώρα με τα Kindle και τη σύνδεσή τους στο internet μέσω 3G, θεωρώντας μάλλον ότι οι συσκευές χρησιμοποιούνται με την αγορά βιβλίων.
Η South China Morning Post είναι φιλικά προσκείμενη προς την κυβέρνηση του Πεκίνου και το άρθρο της μπορεί να σημαίνει ότι το Kindle και η πρόσβασή του στο internet μέσω του Amazon Whispernet έχει αρχίσει να απασχολεί την κινεζική κυβέρνηση.
ΠηγέςSouth China Morning Post (απαιτεί συνδρομή), The Ecomomic Times (αναδημοσίευση του άρθρου), BBC

3 σχόλια

  1. ΠΟΥΛΑΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ-ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ
    ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
    ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ

    ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΕΣ
    ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ
    ΓΙΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ
    ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΑΥΛΑΚΙ
    ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΤΩΜΑ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.,
    Γιατί την " απόχη "
    για να μαζέψουν το χρήμα.
    Εσείς την καταλάβατε σαν ΑΠΟΧΗ.

    ε.... ΦΑΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΥΡΙΟ.
    ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ +++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΙΜΕ...ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΟΣΚΥΛΑ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

    Α, ΡΕ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΩΝ"- ΓΛΥΦΟΣΟΥΦΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΤΒ 100!!! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ..Χ ΑΑΑ!!!

    ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΣΟ" ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!!

    ΔΕΞΙΟΙ: ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση