GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαράτσι για "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου"...

Από την ΠΟΜΙΔΑ    Απαλλαγή ιδιοκτητών μικρών ακινήτων από την υποχρέωση δήθεν επανελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τους και Κατάργη...

Από την ΠΟΜΙΔΑ  
Απαλλαγή ιδιοκτητών μικρών ακινήτων από την υποχρέωση δήθεν επανελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τους και Κατάργηση του "χαρατσιού" για "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου"
ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Περ. Ανάπτυξης & Ανταγ. κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη
την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη
τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη
τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας & Κλιμ. Αλλαγής κ. Κώστα Μαθιουδάκη
τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Αλεξ. Φούρλα
τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκο
Αξιότιμοι κύριοι
Με την Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6-8-2010 (Β΄ 1403) Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Μέλη μας και ιδιοκτήτες ακινήτων από διάφορα μέρη της χώρας που ζήτησαν την...
 υπαγωγή στις διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου μας καταγγέλουν ότι τους ζητήθηκε από τη ΔΕΗ βεβαίωση επανελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης της κατοικίας τους από ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, σύμφωνα με την Φ7.5/1816/88/27-2-2004 (Β΄ 470) Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης (Άρθρο 5, παράγραφος 3, σημείο πρώτο για κατοικίες).
Είναι ευρύτερα γνωστό ότι η βεβαίωση αυτή (γνωστή από δεκαετίες ως "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου") αποτελεί την ζώσα καθημερινή παρωδία και ευτελισμό του θεσμού της πιστοποίησης στη χώρα μας! Τα πιστοποιητικά αυτά που ζητά η ΔΕΗ για επανασύνδεση με το δίκτυό της, εκδίδονται από γραφεία ηλεκτρολόγων που εδρεύουν έναντι των κατά τόπους γραφείων της ΔΕΗ, έναντι ποσού τουλάχιστον 80-150 ευρώ το καθένα, το οποίο μπορεί και να υπερβεί τα 200 ευρώ για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτησιών, πλέον ΦΠΑ 23%, ποσό πολλαπλάσιο από το όποιο όφελος του ΚΟΤ, χωρίς να γίνεται, όχι έλεγχος, αλλά ούτε καν προσχηματική επίσκεψη του χώρου όπου ευρίσκεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση!
Γι΄αυτό σας ζητούμε να θέσετε άμεσα τέρμα στο απαράδεκτο αυτό άνευ λόγου "εμπόριο σφραγίδων" σε βάρος των πολιτών και συγκεκριμένα να απαλλαγούν άμεσα και οριστικά οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων με μονοφασικές παροχές και πάντως όλων των ιδιοκτησιών εμβαδού έως και 100 τ.μ., από τον υποχρεωτικό ανά 14ετία δήθεν επανέλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους, ο οποίος μπορεί να παραμείνει μόνον ως προαιρετικός. Αυτό επιβάλλει όχι μόνον η ανάγκη κατάργησης κάθε περιττής γραφειοκρατίας, αλλά κυρίως κάθε αδικαιολόγητου προνομίου και πηγής πλουτισμού σε βάρος των πολιτών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, υπέρ εκείνων που εισπράττουν προνομιακά και υποχρεωτικά μια αμοιβή για μια υπηρεσία που στην πράξη δεν παρέχεται ποτέ, και που χωρίς αυτή ο πολίτης δεν μπορεί να έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του!
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή συνεργασία
Ο Πρόεδρος
Στράτος Ι. Παραδιάς
Δικηγόρος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.)
Η Γεν. Γραμματεύς
Αιμιλία Δ. Βαδόκα
Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος

15 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ???- το βρηκα!!! ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2010) -δεν επιασε-ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ-δεν επιασε-ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ-παλι δεν επιασε, οι μαλακες οι Ελληνες με θελουν αλλα δεν τους θελω εγω, τους μισω-ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ-ε οχι ρε πουστη μου, ουτε αυτο τους βγαζει στον δρομο για να με διωξουν-ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟ Φ.Π.Α ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ-τα νευρα μου, αυτοι με θελουν-ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ- εχω αρχισει να κουραζομαι...-ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ- καλα δεν το ζω αυτο, σε αλλη χωρα θα με ειχαν ηδη σουταρει.Μα τοσο μαλακες ειναι οι Ελληνες?-ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ-ουτε αυτο τους συγκινησε- ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ Δ.Ε.Η-αρχιδια, συνεχιζω ακομα να κυβερνω- ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ-κλαψ κλαψ τιποτα παλι- ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΩ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ- ρε ουτε καν... -ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΟΔΟ:"ΘΑ ΚΥΡΗΞΩ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ!!!
    ταδε εφη: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠOΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντηση απο την ΔΕΗ:

    Αμα δε μπορειτε να πληρωσετε
    π ο υ λ η σ τ ε το ακινητο σας,
    νταξει;
    ωωωχχχ γκρινιαριδες πρωί- πρωϊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΒΓΑΛΑ 2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .ΕΝΑ ΛΟΓΩ 14ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ, Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ .
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ.
    ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΜ ΝΤΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!
    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι
    και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
    ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
    ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κόρη του Παραδιά προέδρου πομιδά,είχε προσληφθεί στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και έλειπε συνεχώς σε άδειες.Καταχρηστικές άδειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΙΑ ΕΛΕΙΠΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΚΟΥΒΕΝΤΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε μαλάκα,μάζεψε την κόρη σου πρώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας χεζεις με τον ντοκτορ κουτσουκο καθε λιγο και λιγακι κι εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ααακόμα δέν κατάλαβες?
    Τά golden-gays σέ αντιπαράθεση.
    Εκμεταλεύονται παραθυράκια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση