GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριές καταγγελίες για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής...

Από τον Χάρη Τσόπανο http://www.harrytsopanos.blogspot.com/ Προς τον Διοικητη του ΨΝΑ Κοινοποιηση Γραφειο Υπουργου Υγειας Αξιοτιμε Κυριε...

Από τον Χάρη Τσόπανο
http://www.harrytsopanos.blogspot.com/
Προς τον Διοικητη του ΨΝΑ
Κοινοποιηση
Γραφειο Υπουργου Υγειας
Αξιοτιμε Κυριε Διοικητα
Πριν επτα μηνες περιπου σας επισκεφτηκα στο γραφειο σας και σας ανεφερα αναλυτικα τις ανησυχίες μου για τον τροπο που νοσηλευεται στο Μποδοσακειο Ιδρυμα η μητερα μου, σας ανέφερα ότι ενω μπηκε χωρις κανενα άλλο πρόβλημα υγειας και περπατωντας , από την έλλειψη νοσηλείας και φροντίδας κατεληξε να μην μπορεί να περπατάει και να εχει χάσει εως τοτε πιο πολύ από το μισο βαρος της.
Σας ανεφερα τις αντιδρασεις της προϊστάμενης η οποια μου ειπε ότι αν δεν μ αρεσει εκει να την παρω και να φυγω, και πολλα αλλα. Μου υποσχεθήκατε να ερευνησετε το θεμα και να με ενημερωσετε πραγμα που για αγνωστο λογο δεν κανατε ποτε.
Βλεποντας ότι τιποτα δεν αλλαξε είναι λογικο να πιστευω ότι δεν...
 κάνατε τιποτα για να αλλαξει,δεν συνηθιζω να ριχνω βαρη σε κατωτερο προσωπικο παρόλο που η νοοτροπια που επικρατει εκει μεσα διαχέεται από την κορυφη εως τον τελευταιο κρικο.
Η ιδια κατασταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η μητερα μου να συνεχισει να χανει βαρος και να χειροτερεύει, η συνεχης παρουσια μου,οσο μπορουσα ηταν για να την βοηθαω στην τροφη και στο να πινει νερο και ήμουν σιγουρος ότι τα απογευματα που δεν ηταν η αποκλειστικη της εκει δεν εμπαινε κανεις στον κοπο να κοιταξει αν εχει αναγκη από οτιδηποτε.
Η αδιαφορια, η ελλειψη φροντιδας σε ατομα με νευρολογικα και ψυχιατρικα προβληματα λογικα θα επρεπε να είναι καλυτερη και σε ατομα που τελικα δεν μπορουν να αυτοεξυπηρετηθουν να δινεται ιδιαιτερη σημασια.
Αντ' αυτου ηρθα αντιμετωπος με περιστατικα που της ειχαν αφησει το φαγητο στο κομοδινο να το φαει μονη της..δικαιολογια; το ειχε ζητησει η ιδια με αποτελεσμα ολο το φαγητο να είναι χυμενο επανω στο σωμα της και στο κρεβατι και με περιστατικο πριν τρεις μερες που ενώ ειχε δοιαρροια ποιος ξερει από ποτε ηταν βουτηγμενη μεσα στα κοπρανα και κανενας δεν ειχε κοιταξει αν όλα πανε καλα.
Η λογικη ότι εμεις ειμαστε λιγες και δεν φτανουμε για σαρραντα ασθενεις είναι λιγη για την ασθενη και ο καθενας θα περιμενε καποια ελαχιστη ανθρωπια να δινεται σε αυτους τους ανθρωπους.
Είναι πολλα τα περιστατικα της αισχρης αδιαφοριας και αποκαλυφθηκαν με την μεταφορα της μητερας μου στο παθολογικο τμημα του νοσοκομειου σας, σας τα αναφερω ένα ένα.
Το αεροστρωμα το οποιο χρειαζεται ενας ασθενης με κατακλιση για να μην χειροτερεψει ηταν ελλατωματικο και αυτό είναι χειροτερο για τις κατακλισεις από το να κοιμαται σε ένα κανονικο στρωμα, καμμια φροντιδα δεν δοθηκε στην αντικατασταση του και ποτε κανεις δεν μας ειπε ότι μπορουμε να αγορασουμε ένα νέο και ότι το καλυπτει το ταμειο της, πιστευετε ότι ο καθενας μας εχει τις γνωσεις να ξερει τι συνβαινει?Αν όχι τοτε γιατι δεν ενημερωθηκαμε?
Μετα την εξεταση στο παθολογικο μας ειπαν ότι ειχε φοβερη αφυδατωση και μας ρωτησαν αν εχει καποια άλλη ασθενεια, όταν απαντησαμε όχι τους φανηκε παραξενο πως μια γυναικα 70 κιλων εχει καταντησει σαν τροφιμος του Αουσβιτς,δικαιολογιες ακουσαμε πολλες αλλα τα ερωτηματα παραμενουν.
Ενδιαφεροταν κανεις να την ταισει η περιμεναν εμενα ένα ατομο να παω οσες φορες μπορουσα μεσα στην εβδομαδα να την ταισω εγω;
Εμπαινε κανεις στον θαλαμο να της δωσει νερο η απλα το αφηνανε διπλα της ενώ ηξεραν ότι ουτε αυτό μπορουσε να κανει;
Ενώ υπαρχουν επιθεματα καλυτερα από αυτά που χρησιμοποιουν εκει για την καλυψη των κατακλισεων και ονομαζονται κολοπλαστ, γιατι κανεις μα κανεις δεν μας ειπε ότι μπορουμε να τα παρουμε με συνταγη; Και μιλαω συνεχως για συνταγη γιατι ειμαι ανεργος με ένα επιδομα 450 ευρω και την πενιχρη συνταξη της την δινω κάθε μηνα στην αποκλειστικη που προσεχει αυτην και δεν ξερω ποσα αλλα ατομα με αποτελεσμα την πλημελλη φροντιδα της.
Η δικαιολογια ότι ακομη και αν εμπαιναν αυτά τα επιθεματα σε καποιον που δεν σηκωνεται καθολου θα προσεφεραν ένα 3% καλυτερευση είναι αστεια,με αυτην την λογικη όταν ενας ασθενης εχει την ελαχιστη του 3% ελπιδα να ζησει τοτε τον αφηνουμε να πεθανει.
Εχω κανει τεραστια υπομονη γιατι οποτε εφερνα αντιρρησεις με κοιταγανε σαν να ημουν εχθρος τους,μια νοοτροπια ωχαδερφισμου μιας κλικας ανθρωπων χωρις ελεγχο,οι οποιοι προτιμουσαν να καθονται ειδικα το απογευμα στο γραφειο παρα να κανουν μια βολτα να δωσουν νερο στους ασθενεις.
Οποιος δεν εχει χρηματα λογικα θα πρεπει να αφηνει τους ασθενεις του να πεθαινουν,και καλυτερα στο σπιτι γιατι εκει στον χωρο αυτο πεθαινουν σε ενα περιβαλλον μαλλον αδιαφοριας,αυτό είναι το ποθητο από πολιτισμενους ανθρωπους για τους μεγαλυτερους μας;
Απαντησεις τεχνοκρατικες πηρα πολλες,μια που να την καταλαβαινω όμως όχι, και ξαναρωταω,όταν ελεγα ότι εχει αδυνατισει μηνες τωρα ηταν δικαιολογια ότι δεν θελει να τρωει; Και όταν την ταιζα εγω γιατι ετρωγε, πως αφυδατωθηκε ετσι ο οργανισμος της αν της εδιναν νερο;
Και το κυριωτερο, μια γυναικα που περπαταει και περπατουσε σε ολη της την ζωη πως επεσε και δεν ξανασηκωθηκε από το κρεββατι;
Αυτές τις ερωτησεις ποιος θα μου τις απαντησει εμενα;
Ο Κυριος Μουγιας ο οποιος καν δεν ηξερε ότι νοσηλευεται η μητερα μου εκει όταν πριν μηνες του παραπονεθηκα για την κατασταση της; Όχι.
Ηταν πολύ ευκολο όμως να μου πει ότι θα πεθανει. ενιψε τας χειρας του, δηλαδη για εκεινον αυτή η γυναικα ειχε ότι χρειαζοταν εκει μεσα και παρ'όλα αυτά εχασε ολο το βαρος της, αφυδατωθηκε, γεμισε κατακλισεις, και χωρις άλλη ασθενεια θα πεθανει.
Ευκολα καποιοι που ενώ μπορουν δεν ενδιαφερονται αποφασιζουν αντι του θεου, αν όμως ειχε ενδιαφερθει και δεν εβλεπε μονο τον φακελλο της, αν ειχε μπει να την εξετασει,αν ειχε οργανωσει τον χωρο ώστε να λειτουργει κατά την απουσια του (όχι ότι ευκολα τον εβρισκες εκει)και τελευταιο αν δεν εβλεπε τους ασθενεις σαν κατι που του πιανει το κρεβατι τοτε τα αποτελεσματα για την μητερα μου και δεκαδες αλλους θα ηταν μαλλον διαφορετικα.
Δυστυχως ενας πολιτης δεν θα βρει ακρη μεσα σε αυτην την συμμορια αλληλεγγυης που υπαρχει, ουτε η δικαισυνη βρισκει τις περισσοτερες φορες.
Υπαρχει όμως και ο Θεος και αυτος θα κρινει πως περασε καποιος από την ζωη και τι καλο και κακο εκανε.
Τελειωνοντας σας ενημερωνω ότι θα κοινοποιησω την επιστολη στο γραφειο του υπουργου υγειας και οπου αλλου μπορω. Σας επισυναπτω αναρτησεις από το ιστολογιο μου αν μπειτε στον λιγο κοπο και τις διαβασετε θα καταλαβετε ότι αυτά που σας λεω δεν τα λεω τωρα,τους τα εχω πει,εχω αντιδρασει,εχω φωναξει,με εχουν ετσι κι αλλοιως γραμμενο στα παλια τους τα παπουτσια.Θα δειτε την νοοτροπια,τι εχει γινει και ισως καταλαβετε.
Απαντηση δεν περιμενω, ουτε την προηγουμενη φορα μου δωσατε, ελπιζω μονο στην θεια δικη, σε τιποτα άλλο
Σας Ευχαριστω

5 σχόλια

  1. ασε ρε τσοπανε, αν ηταν καλα η μανα σου στο τρελαδικο θα την εβαζες? διαφημιση με την αρρωστια της κανεις ρε ξευτιλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την κατάντια του ΕΣΥ ο Γιωργάκης επιβράβευσε την Μαριλίζα σαν Υφυπουργό Εξωτερικών.
    Άσχετη και στην υγεία και στα εξωτερικά είναι η κοπελλίτσα αλλά αυτό δεν έχει σημασία για το Γιωργάκη.
    Τους βόλεψε όλους με ένα υπουργείο ή υφυπουργείο για να μη μιλάνε.
    Φούστηδες και παλληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια στο Θασόκ.
    Bravo-GIORGO.

    http://lamogios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τα νέα.
    Εσύ περιγράφεις σκηνές από τον Παράδεισο.
    Είναι πολύ χειρότερα τα πράματα, παιδί μ'.
    Κι απ' όξω να περάσεις το βλέπεις.

    Πόσο μάλον εγώ/ που μένω δίπλα πενήντα χρόνια.

    Η γιαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ......
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ...
    ΚΙ ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 9.23 Σ'ευχαριστω πολυ,απλα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση