GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας διαφορετικός "εξ Ανατολών" κίνδυνος...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Για χρόνια στην ελληνική δημόσια ζωή κυριαρχούσε ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Κι αυτός αφορούσε βέβαια στην Τουρκία τ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Για χρόνια στην ελληνική δημόσια ζωή κυριαρχούσε ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Κι αυτός αφορούσε βέβαια στην Τουρκία των στρατηγών. Των κληρονόμων δηλ. της Κεμαλικής παρακαταθήκης. Η Τουρκία που μας απειλούσε ήταν η χώρα που για δεκαετίες συρρικνωνόταν και που είχε υιοθετήσει σαν στρατηγικό αξίωμα την πρόκληση εντάσεων εκτός των συνόρων της ώστε να μην χρειασθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον αμφισβητήσεις των εθνικών της εδαφών. Το γεγονός και μόνο πως από τις αρχές περίπου του 20ου αιώνα η χώρα μας, όπως και άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Εγγύς Ανατολής, διεύρυναν τα εθνικά τους εδάφη ενώ η Τουρκία – σαν διάδοχος των Οθωμανών – περιόριζε τα...
 δικά της αποτελούσε απόδειξη όλων των παραπάνω. Μια τέτοια Τουρκία μοναχά η ευρωπαική προοπτική θα μπορούσε να θέσει υπό έλεγχο. Διότι και την όποια της ανασφάλεια θα διασκέδαζε και τους θεσμούς της θα εκσυγχρόνιζε. Με την υπαγωγή τους στην λογική μιάς δυτικο-ευρωπαικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Η Τουρκία που τώρα έχουμε απέναντί μας δείχνει να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με άλλους προσανατολισμούς, ριζοσπαστικές επιδιώξεις και μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς. Στόχος των νέων ηγητόρων της Αγκυρας φαίνεται να είναι μια νέο-οθωμανική προοπτική. Με την ισλαμική σημαία να κυματίζει στην πλώρη της πολιτικο-κοινωνικής της κιβωτού. Κι’ αυτός επερχόμενος βίαιος κυματισμός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με την μικροσκοπική ασπίδα της ευρωπαικής προοπτικής. Διότι η Ευρώπη δεν είναι παρά υποσημείωση πλέον στις εθνικές επιδιώξεις της Αγκυρας. Πρώτιστος στόχος είναι η ηγεμονία στην περιοχή. Με όχημα έναν ξαναγεννημένο παν-ισλαμισμό.
Τα χαιδέματα με το Ιράν, οι συνεννοήσεις με την Χαμάς, η καταδίκη του Ισραήλ και η επιδίωξη να επανακτήσει η Κων/πολη την αίγλη του Σουνιτικού Σουλτανάτου δείχνει μια Τουρκία με άλλες επιδιώξεις και διαφορετικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς. Η εξέλιξη αυτή εξηγεί και κάποια φαινόμενα που δεν ήσαν εύκολο να διερμηνευτούν. Γιατί η Τουρκία ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση μουσουλμάνων της Ανατολής προς την Δύση, μέσω των ελληνικών εδαφών. Για ποιο λόγο έγιναν κινήσεις υποχωρήσεων προκειμένου κάποιο πλειοψηφικά Τουρκικό κομμάτι να εξασφαλίσει την ένταξή του στην ΕΕ (η Βόρεια Κύπρος). Γιατί σχεδιάσθηκαν κι’ εκτελέσθηκαν κινήσεις ρήξης με το Ισραήλ ώστε η Τουρκική ηγεσία να αποκτήσει πιστοποιητικά bona fides με τους μουσουλμάνους των Αραβικών χωρών. Και τόσα άλλα.
Σε μια μελλοντική προοπτική ισλαμοποίησης της Ευρώπης είναι φανερό πως η Τουρκία θα ήθελε να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου. Και η Ελλάδα, όπως και παλαιότερα στην ιστορία της, έχει τον ελάχιστα ζηλευτό ρόλο του πρώτου αναχώματος. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την οργανωμένη εισβολή του ακραίου Ισλάμ σε μια ανεκτική κι’ ακόμη ανύποπτη Δύση. Δεν είναι τυχαία τα εμπόδια που βρίσκει η Τουρκία στην προσπάθειά της να εισχωρήσει σε χώρες με Τούρκικες ρίζες στην γλώσσα τους και με ισλαμικούς κυρίως πληθυσμούς. Το Καζακστάν όμως και το Ουζμπεκιστάν είναι δεδομένο πως βλέπουν τους κινδύνους και κλείνουν τις κεκρόπορτες. Η Βρετανία όμως από την άλλη μεριά, με πολλούς να αποκαλούν πλέον την πρωτεύουσά της Λονδονιστάν λόγω της ανεξέλεγκτης στην ουσία διασποράς εκεί του ακραίου Ισλάμ, επιχειρεί να κολακεύσει την Τουρκία και να της ανοίξει τις θύρες της Ευρώπης.
Για την Ελλάδα το ζήτημα είναι ακραία επιτακτικό. Κι οφείλουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Και για την εξωτερική μας πολιτική. Αλλά και για τις εσωτερικές μας επιλογές. Καμία ανοχή κατ’ αρχήν στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες. Οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται και συνιστούν ανατρεπτικό κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής. Κάθε παράνομη είσοδος στην χώρα οφείλει να θεωρείται αδίκημα. Κι’ όσοι τρίτοι το σχολιάζουν αρνητικά (Διεθνής Αμνηστία, Ευρωπαικές χώρες) ας κληθούν να αναλάβουν το κόστος της συντήρησής τους και την προώθησή τους στις δικές τους χώρες. Ανέξοδες παρατηρήσεις δεν χρειαζόμαστε άλλες.
Το κυριότερο όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η Τουρκία αποτελεί συνειδητό εργαλείο προώθησης του ακραίου Ισλάμ προς την Δύση. Πάνω σ’ αυτή την στρατηγική αντίληψη θα πρέπει εφ εξής να οικοδομήσουμε τις πολιτικές μας. Και απέναντι στον εξ Ανατολών γείτονά μας, αλλά και προς τους ευρωπαίους και αμερικανούς συμμάχους μας.

18 σχόλια

  1. ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ.
    ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΒΟΥΛΗ.
    ΠΕΤΑΜΕΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ.
    ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουίζει ο κόσμος, ότι η κυβέρνηση Jeffry, με την απαραίτητη μεσολάβηση του Μεγάλου Αδελφού (λέγε με αμερικανοσιωνιστές), τα έχει βρει σε όλα με την κυβέρνηση των Σκοπίων, και ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα υπάρξει «λύση» στο πρόβλημα, με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και θα ακολουθήσει είσοδος του ψευδοκράτους στο ΝΑΤΟ και στην Ε. Ε. Τις επόμενες ημέρες, ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα αφήσουμε στην άκρη τους αρχηγούς των αριστερών κομμάτων, που ασφαλώς και θα συμφωνήσουν με την προδοτική λύση, συνεπείς στις προδοτικές αρχές τους. Απευθυνόμαστε στους αρχηγούς των κομμάτων της «κεντροδεξιάς» (όπως τους αρέσει να λένε), που ο μεν πρώτος (Σαμαράς) ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί ετοίμαζε εθνικά απαράδεκτη λύση για το Μακεδονικό, ο δε δεύτερος (Καρατζαφέρης) εμφανίζεται –τα τελευταία χρόνια- ως σκληρός και ανυποχώρητος «μακεδονομάχος». Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν: να καλέσουν δημόσια τον πρωθυπουργό να ενημερώσει εγκαίρως τον ελληνικό λαό για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και να δηλώσει ρητώς αν συμφωνεί ή όχι με τη συγκεκριμένη ονομασία και βεβαίως να δεσμευτεί, έστω και προεκλογικά, για τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησής του.

    Και βέβαια, να επιμείνουν στο ερώτημά τους, στην περίπτωση που δεν πάρουν απάντηση και να το κάνουν σημαία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Μάλιστα, η ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος, εκτός από εθνικά επωφελής, θα τους αποδώσει και κομματικά οφέλη, εφόσον θα στριμώξουν άγρια το ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε, θα το κάνουν; Γιατί αν δεν το κάνουν, αυτό θα σημάνει πολλά. Και ο νοών νοείτο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω μεγαλε Αμπελοφιλοσοφε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BUILDERBERG ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?

    ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΚΑΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΕΙΣΤΕΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίχες λές, Κε Ανδρέα.

    Η Ελλάδα. δηλ. οι "Έλληνες", ΠΟΤΕ δέν αντιμετώπισαν εξωτερικό κίνδυνον, ή εχθρόν.

    Ούτε εξ ανατολών, ούτε εξ οιουδήποτε σημείου τού ορίζοντα .....

    Μήν πώ μάλιστα, ότι χωρίς τίς επανειλλημμένες έξωθεν επεμβάσεις, θά τόχαν διαλύσει τό μαγαζί εδώ καί χρόνια τώρα.

    Ο ΜΟΝΟΣ εχθρός ο οποίος απειλεί διαχρονικώς τήν Ελλάδα,

    είναι οι Έλληνες. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασε ρε πουλημένε κομματογύρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε ανδριανοπουλε στους μαλλιαρους τουρκο - τσιφτετελληνες μιλας

    περιμενεις ανταποκριση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξω απ'οδω ρε πουλημενο τομαρι, ανεπαγγελτε σκατορουφιανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DIAFONO KATHETA ME TON K.ANDRIANOPOYLO STA FILELEUTHERA TOY ALLA EDO EXEI PESEI MESA ,APO EDO KAI PERA THA EXOYME NA KANOYME ME TO ISLAM ,AN DEN LABOYME RIZIKA DRASTIKA METRA ESTO KAI KATA ANANGIN PROTOGONA THA EXOYME PROBLHMA ENTOS THS EPIKRATIAS ,O DHMARXOS THS ATHINAS KAKLA MANHS EXEI PROTASI APO MKO NA METONOMASI THN PLATIAN KOTZIA SE [ NEA MEKA ].PRAGMA POY MPORI NA OLOKLIROSH EAN EPANEKLEGI OPOS FENETE .OI DRAGONIOI TOU ISLAM EXOYN KANOI TIS ENERGIES TOYS , SE MAS MENEI NA TOUS EKSOUDETEROSOYME AYTOYS KAI TA PEPRAGMENA TOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DIAFONO KATHETA ME TON K.ANDRIANOPOYLO STA FILELEUTHERA TOY ALLA EDO EXEI PESEI MESA ,APO EDO KAI PERA THA EXOYME NA KANOYME ME TO ISLAM ,AN DEN LABOYME RIZIKA DRASTIKA METRA ESTO KAI KATA ANANGIN PROTOGONA THA EXOYME PROBLHMA ENTOS THS EPIKRATIAS ,O DHMARXOS THS ATHINAS KAKLA MANHS EXEI PROTASI APO MKO NA METONOMASI THN PLATIAN KOTZIA SE [ NEA MEKA ].PRAGMA POY MPORI NA OLOKLIROSH EAN EPANEKLEGI OPOS FENETE .OI DRAGONIOI TOU ISLAM EXOYN KANOI TIS ENERGIES TOYS , SE MAS MENEI NA TOUS EKSOUDETEROSOYME AYTOYS KAI TA PEPRAGMENA TOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενταξει Ανδριανοπουλε θα συμμαχησουμε με το Ισραηλ, φτανει πια......
    Πες στα αφεντικα σου οτι δεν χρειαζεται αλλο πλυση εγκεφαλου για την Τουρκια ετουτη τη στιγμη, οταν τα προβληματα με τους γειτονες και το μουσουλμαικο στοιχειο γενικοτερα, υπαρχει εδω και δεκαετιες και ποτε κανεις σας δεν εκανε την παραμικρη νυξη.
    Τωρα ομως σε πονεσε και σενα να πεις τη γνωμη σου για την Τουρκια, αλλα δεν μας ειπες με τους εκατομμυρια λαθρομεταναστες που εχουν ηδη μπει στη χωρα τι θα γινει απο δω και περα? Για τραβα παρε συμβουλη απο το Ισραηλιτικο Συμβουλιο και ελα να μας πεις τη "γνωμη σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άλλος εντεταλμένος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ετούτος εδώ. Πληρωμένος "εκετελεστής"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΟΧΙ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣ ΑΝΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανδριανόπουλε
    Πολύ σωστά τα λες
    Αλλά ποιός σε ακούει? Οι έλληνες χαραξαν πλέον την ρότα τους προς την συρίκνωση και την υποβάθμιση ότι και να πεις αδικα τα λες δεν θέλουν να ακούσουν, τους βλέπεις
    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται....... Είναι γνωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τον Ανδριανόπουλο μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί στις εν γένει απόψεις του πέρι οικονομίας. Εγώ προσωπικά διαφωνώ και θεωρώ ότι έπρεπε να είναι φυλακή ή και κρεμασμένος.

    Στο συγκεκριμένο άρθρο όμως κανείς δε μπορεί να διαφωνίσει αν έχει διαβάσει λίγο ιστορία και το Στρατηγικό βάθος του Νταβούτογλου. Η ανάλυση του Ανδριανόπουλου φυσικά και δεν είναι δική του ιδέα έχει γραφεί προ πολλού από διάφορους αναλυτές. Τα κίνητρα του μπορεί να είναι ύποπτα αλλά η ανάλυση παραμένει σωστή όσον αφορά τις επιδιώξεις της σύγχρονής Τουρκίας και του πως βλέπει τον εαυτό της. Ο Νταβούτογλυ άλλωστε δε κρύβει αυτά που λέει ο Ανδριανόπουλος τα γράφει ξεκάθαρα στο βιβλίο.

    Διαβάστε το βιβλίο και μετά πείτε μου τι ελπίδες έχει η χώρα μας να αντισταθεί στη Τουρκία με τη ποιοτική διαφορά ηγεσίας που υπάρχει. Δείτε από τη μια το Νταβούτογλου κι από την άλλη το Δρούτσα και πείτε μου. Συγκρίνετε τον Ερντογάν ως πολιτικό άνδρα με το Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ω μεγάλε διανοητή, ας διαλογιστούμε να σε καταλάβουμε...

    Ωωωωωμμμμμμμμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν διαβαζω καν τι γράφεις. Μονο με την πουστοφατσα σου με πιανει πονοκοιλος και θελω να σε χεσω πατοκορφα , αδελφη του κερατα ,παλιοκαφρε, πληρωμενο Αμερικανοτσατσόνι της πουτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση