GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απελευθέρωση των γουνοφόρων μινκ είναι κατ' εξοχήν πράξη πολιτική...

Γράφει ο Θέμης Δημητρακόπουλος Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από το http://www.ananeotiki.gr/    Πολύς θόρυβος ...

Γράφει ο Θέμης Δημητρακόπουλος
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής
της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
  
Πολύς θόρυβος έγινε για την απελευθέρωση, πριν λίγες μέρες, 52.000 μινκ από δύο εκτροφεία στην περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας. Ακούστηκαν επιχειρήματα για την οικονομική καταστροφή των επιχειρηματιών, για διατάραξη του ντόπιου οικοσυστήματος (που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουμε διαταράξει, ίσως ανεπανόρθωτα, με την ασυλλόγιστη δράση μας απέναντι στο περιβάλλον και την ίδια τη ζωή), για καταδίκη σε θάνατο(!) από ασιτία και άλλες αιτίες των άτυχων ζώων –ποιων; των ζώων που προορίζονταν πολύ σύντομα για εκδορά και φριχτή θανάτωση– για αντι-οικολογική, ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά κλπ. Μάλιστα υπήρξαν ανακοινώσεις και από τοπικές οικολογικές πολιτικές κινήσεις που απεκδύονται κάθε είδους ευθύνης, καταδικάζοντας την απελευθέρωση των μινκ ως...
 πλήγμα στην τοπική οικονομία και το οικοσύστημα της περιοχής, κάνοντας λόγο για «τυφλές και παράνομες απελευθερώσεις γουνοφόρων».
Ωστόσο νομίζω ότι μας διαφεύγει, πάνω απ’ όλα, η πιο ουσιαστική πλευρά του ζητήματος που δεν είναι άλλη από την πολιτική του διάσταση. Γιατί στην πραγματικότητα, τα 52.000 απελευθερωθέντα μινκ δεν ήταν παρά αιχμάλωτοι πολέμου, ενός ακήρυκτου καθημερινού πολέμου ανάμεσα σε εκείνα τα ανθρώπινα ζώα (το εννοώ με την κυριολεκτική σημασία) που θεωρούν το είδος μας επικυρίαρχο και με πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα εκμετάλλευσης πάνω στη φύση και τα υπόλοιπα μη ανθρώπινα ζώα – μια στρεβλή αντίληψη που βρίσκεται στη βάση ακριβώς της σημερινής παγκόσμιας οικολογικής, και όχι μόνο, κρίσης– και στα υπόλοιπα μη ανθρώπινα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε, προς μεγάλη τους ατυχία, τον πλανήτη μας. Ενός πολέμου με θύτες και θύματα, με σφαγές αμάχων και νηπίων (το κυνήγι και η εξόντωση με ρόπαλα των μωρών της φώκιας το πιο γνωστό παράδειγμα), με καθημερινούς ποταμούς αίματος στα σφαγεία και τα εκδοροσφαγεία του «πολιτισμένου» μας κόσμου.
Παρένθεση: πόσο με εντυπωσιάζει κάθε φορά που διαβάζω για τον αποτροπιασμό «φιλόζωων» και γενικά ευαίσθητων συμπολιτών μας για περιστατικά όπως η πρόσφατη ομαδική δηλητηρίαση-δολοφονία αδέσποτων σκυλιών και γατιών στα Χανιά και αλλού (αμέτρητες, δυστυχώς, οι περιπτώσεις στη χώρα μας) ή για τις από τηλεοράσεως προβαλλόμενες θηριωδίες κατά των άλλων όντων του πλανήτη – κυνήγι των φαλαινών, ετήσια σφαγή των δελφινιών στα Νησιά Φερόε, το πρόσφατο πνίξιμο σε ποτάμι της Βοσνίας 6 κουταβιών από μια έφηβη που βιντεοσκόπησε το κατόρθωμά της κλπ… Κι όμως οι ίδιοι κλείνουν τα μάτια στην εξόντωση με οδυνηρό τρόπο (πολλές φορές τα γδέρνουν μισο-ζωντανά, με πλήρεις τις αισθήσεις τους) χιλιάδων γουνοφόρων ζώων που ζουν μια σύντομη, φρικτή ζωή αιχμαλωσίας στα όσα εκτροφεία έχουν απομείνει στη χώρα μας κι αλλού (ευτυχώς, η μείωση στη ζήτηση της γούνας τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται στους αγώνες δεκαετιών των μαχητών για τα δικαιώματα των ζώων και την ολοένα αυξανόμενη περιβαλλοντική συνειδητοποίηση, έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση αλλά όχι στην οριστική εξάλειψη αυτής της αποτρόπαιης επιχειρηματικής δραστηριότητας).
Επανέρχομαι: η πρόσφατη απελευθέρωση των δύστυχων μινκ στη Βόρεια Ελλάδα είναι στην ουσία της μια καθαρά πολιτική πράξη. Πρόκειται για πολιτικό μαχητικό ακτιβισμό, όπως η απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου από στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή η απελευθέρωση σκλάβων στον αμερικανικό νότο πριν την κατάργηση της δουλείας – πράξεις εξίσου παράνομες στην εποχή τους και στο συγκεκριμένο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο όπου τελέστηκαν.
Δεν πρόκειται λοιπόν για έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας, όπως παρουσιάζεται από τη μεριά των επιχειρηματικών συμφερόντων και μερίδας των ΜΜΕ που τα υπηρετεί (ή ακόμη και από άγνοια και αδιαφορία για τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος) αλλά για πράξη υπεράσπισης του πιο σημαντικού δικαιώματος: του δικαιώματος στη ζωή του κάθε όντος. Σαν τέτοια οφείλει να την κρίνει ο οποιοσδήποτε – και πολύ περισσότερο όποιος θέλει να λογίζει εαυτόν Πράσινο και Αριστερό.
Το επιχείρημα ότι απελευθερώνοντάς τα, οι πολιτικοί ακτιβιστές τα οδήγησαν σε σίγουρο θάνατο, λόγω της αδυναμίας των ζώων να επιβιώσουν σε ένα άξενο γι’ αυτά οικοσύστημα, είναι κενό και εκ του πονηρού. Αν τα άφηναν δηλαδή να σφαγούν και να γίνουν αντικείμενο στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες, θα ήταν καλύτερα; Τουλάχιστον τους χάρισαν μια ψευδαίσθηση ελεύθερης ζωής, έστω και για λίγο. Και το σημαντικότερο: επέφεραν βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στον εχθρό –έχουμε πόλεμο, μην τον ξεχνάμε–, καθιστώντας τον πιθανότατα ανίκανο να συνεχίσει την «ευγενή» επιχειρηματική του δραστηριότητα της θανάτωσης και εκδοράς αθώων πλασμάτων που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι γεννήθηκαν με γούνα.
Μακάρι να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα αγόραζε γούνες, όπου κανείς δεν θα ζητούσε προϊόντα που είναι απόρροια βασανισμού και, εξευτελιστικής της περισσότερες φορές, θανάτωσης άλλων πλασμάτων που μαζί τους μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας. (Σκεφτείτε, αλήθεια, να έγδερναν το σκυλάκι σας ή τη γάτα σας για να πάρουν τη γούνα του ή για να τα μαγειρέψουν στο φούρνο – μην χασκογελάτε, στην Κίνα είναι γνωστά delicatessen, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι απλά και μόνο θέμα κοινωνικών ταμπού και συγκυριακών αντιλήψεων της κάθε κοινωνίας). Όμως δυστυχώς, αυτός ο κόσμος φαίνεται πως αργεί ακόμη.
Μέχρι τότε, πράξεις όπως αυτή της απελευθέρωσης των αιχμάλωτων, καταδικασμένων σε οδυνηρό θάνατο μινκ, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πράξεις πολιτικές, απέναντι στις οποίες καλούμαστε να πάρουμε ο καθένας θέση.
Προσωπικά, χαιρετίζω κάθε πολιτικό ακτιβισμό που είναι υπέρ της ζωής στην όποια της μορφή, όσο παράνομος κι αν κρίνεται με καθεστωτικά, συγκυριακά κριτήρια και νόμους, με τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι – πράγμα που ισχύει και με το παραπάνω για την Αριστερά μας για την οποία θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι.

49 σχόλια

  1. φίλε δεν πρέπει να έχεις "σώας τας φρένας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αυτοκτονείς από τώρα, ώστε να δώσεις το καλό παράδειγμα αντιμετώπισης του πολικού κρύου στους Εσκιμώους π.χ., και των μεγάλων παγωνιών που έρχονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΕΛΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
    Α.. ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ!
    ΒΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ Η ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν τετοια μυαλα κυριαρχουν και στη ΔΑ γρήγορα θα έχει την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ

    Μα τόση βλακεία κυριαρχεί, έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΚΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......... !

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΣΥΝΕΡΓΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

    ΚΑΙ ΤΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ....

    ΡΕ ΠΟΥΤΣΑΡΑ.
    -Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
    -Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΑΥΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.
    - Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΑ
    ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΗΜΠΟΡΑ.
    - Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.
    - Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΤΡΕΦΕ.
    - Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ
    ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ (ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

    ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ
    ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΑΡΓΚΟ ΣΟΥ.

    ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ
    ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτήσω κάτι στο συγγραφέα: Κρέας τρώει; Και αν όχι: Παπούτσια φοράει μόνον αθλητικά ή και δερμάτινα; Και αν όχι, έχει το ίδιο πρόβλημα όπως με τις γούνρες με αυτούς που φορούν δερμάτινα παπούτσια;

    Αν δεν απελευθερώσουν αμέσως όλα τα καημέρνα τα μοσχαράκια, τα προβατάκια και τα γουρουνάκια που κρατούν αλύπητα αιχμάλωτα και θα τα σφάξουν ανελέητα για να τραφούν και να ντυθούν οι κακοί άνθρωποι, τότε μιλούμε ότι ο συγγραφέας θα είναι ΜΕΓΙΣΤΑ υποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή δεν είναι καταστροφή αυτό που κάνανε;
    Γιτι δεν πάνε να απελευθερώσουν τα πουλερικά που "μεγαλώνου" κάτω από πολύ τραγικότερες συνθήκες. Για να περιοριστούμε μόνο στις πτηνοτροφικές μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @@@@@@@@@@@@@

    {........}

    Γιατί στην πραγματικότητα, τα 52.000 απελευθερωθέντα μινκ δεν ήταν παρά αιχμάλωτοι πολέμου, ενός ακήρυκτου καθημερινού πολέμου ανάμεσα σε εκείνα τα ανθρώπινα ζώα (το εννοώ με την κυριολεκτική σημασία) που θεωρούν το είδος μας επικυρίαρχο και με πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα εκμετάλλευσης πάνω στη φύση και τα υπόλοιπα μη ανθρώπινα ζώα – μια στρεβλή αντίληψη που βρίσκεται στη βάση ακριβώς της σημερινής παγκόσμιας οικολογικής, και όχι μόνο, κρίσης– και στα υπόλοιπα μη ανθρώπινα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε, προς μεγάλη τους ατυχία, τον πλανήτη μας.

    {.........}


    ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΩ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΜΙΝΚΣ!!!

    Η ΠΑΝΣΟΦΗ ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ""ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ"" ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΙΝΚΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΑΤΕ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ,ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ""ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ"" , ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΟΝΤΑ.

    ΕΙΘΕ Η ΠΡΑΞΗΣ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΥΡΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ!!!!

    ΣΥΝΙΣΤΩ ΔΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΑΛΕΞ ΚΑΡΕΛ,
    ""Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ""!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >τα 52.000 απελευθερωθέντα μινκ δεν ήταν παρά αιχμάλωτοι πολέμου

    Θα σου έλεγα περαστικά, αλλά χλωμό το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ" - ΑΝ Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΝΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΦΙΛΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πώς καταδέχονται οι οικοφασίστες και παρασιτούν ενώ άλλοι φυλάνε τα σύνορα για να μην εισβάλουν κανίβαλοι, τους οποίους στηρίζουν με την ανθελληνικότητα και τη δειλία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Oι ΟικΩλόγοι για τον ανασχηματισμό..." _________________

    Υψηλοτατοι Μνημονιοι
    Ουδεν νεωτερον απο ΝοτιοΑνατολικον Διαμερισμα

    Στρατοπεδα, Φουρνοι,και Θαλαμοι υπερβαινουν τον διαταχθεντα
    ρυθμο

    Ολοκληρωση Σχεδιου ταχυτερη επιθυμιτης ημερομηνιας

    Με ΝεοΤαξικη Ευπειθια Κυριολεκτικως Δικος Σας
    Ανωτατος Δωσιλογος οφ φιρστ ορντερ
    Νεοποχιτακογλου Δραγωνης

    ΑΣΧΕΤΟΝ !!!
    Ο Παπουτσής θα μας προστατεύει. Ασφάλεια 100%.
    Όπως Σάμινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ .
    Τα καμώματα των ψευτοαριστερών .
    Τα καμώματα της γενιάς του πολυτεχνείου .

    Έλληνας νοικιάζει σπίτι από γύφτο , θα το φανταζόσουν ποτέ ;
    Η κυβέρνηση του Σημίτη το 2002 είχε πριμοδοτήσει με άτοκο δανεισμό έως 150.000 ευρώ , τους γύφτους για να πάρουν σπίτι .
    Ο ι γύφτοι αγόρασαν το σπίτι , στο οποίο βέβαια δεν έμειναν γιατί από τη φύση τους ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν σε ανθρώπινη κοινωνία .
    Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε στο σημείο , τα αγορασμένα από τους γύφτους σπίτια , να τα νοικιάζουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , που φορολογούνται , που πηγαίνουν φαντάροι , που πληρώνουν φόρους στο κράτος .
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ!!!!!.ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΕΙΣΗ,Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΣΜΟΙ!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΚΑΤΕΒΑΤΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.....ΚΡΙΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΟΣΧΑΡΙΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, ΧΟΙΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΥΜΝΟΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΡΑΓΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ; ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ Ή ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ.150 ΑΤΟΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΠΑΓΟΥΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρέ Στόκλη,
    γιατί δέν απελευθερώνουν τίς κότες,
    τίς πάπιες,τά γουρούνια,τά μοσχάρια
    τά πρόβατα καί τά κατσίκια πού
    εκτός από τροφή,δίνουν τό δέρμα,
    τά πούπουλα καί τό τρίχωμα γιά νά ενδυθείς εσύ καί αυτοί?
    Τί φοράτε?Φύλο συκής?
    Τό μάλινο πουλοβεράκι,από πού
    προήλθε? Από τό υπερπέραν?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτο το υπουργειο διατροφης με τσακισε.
    Αλλα εχει ουρα το πραγμα.
    Την περασμενη βδομαδα δεν ειπε για την παραγωγη,μονοξειδιου του ανθρακα,απο τις αγελαδες,και να παψουμε να τρωμε βοδινο.

    Λοιπον στην Αργεντινη,οταν μπηκε
    το ΔΝΤ,κατακλειστηκε η χωρα με διαφημισεις με τρεις αγελαδες,που κραταγανε ενα πανο,που ελεγε μην μας τρωτε.
    Αποτελεσμα η παραγωγη σε βοδινο της αργεντινης καταστραφηκε,ενω ηταν η μεγαλυτερη στον κοσμο και κανανε εισαγωγες απο το Ισραηλ.
    Μπορει να μην ειναι τοσο αθωος αυτος ο τιτλος στο υπουργειο του Βασιλακη Καιλα.

    Είναι γνώρισμα των τυράννων να προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους συνήθειες στους υπηκόους.

    Να προσέχουν ορισμένοι ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟ ΔΙΠΟΔΟΙ γιατί παραγωγή αερίων προκαλείται και από άλλη σωματική λειτουργία πλην της αυτόνομης κίνησης της κάτω σιαγόνας προς βρώσιν βοδινού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΤΡΩΣ Ε? ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΝΙΞΟΥ ΦΕΛΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξανακύτταξε παρακαλώ την ημερομηνία λήξης στο κουτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΥΛΟΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ
    ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!!
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ...ΜΙΝΚ
    ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ
    ΓΙΑ ΓΟΥΝΟΦΟΡΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ
    ΜΙΝΚ.... ΣΤΥΛ ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ...

    Να ένα μήλο, να ένα τρακτέρ…
    Μιλένα δις ιζ δε σκλιρό σιτάρι. Μαθήματα ταχύρυθμης γεωργικής!

    Διζ ιζ Σπαρτααααά !!!!
    Πάρτα…

    Υπουργός και Υφυπουργός Γεωργίας από την Α και Β Αθηνών!
    Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει!

    Αν εξέταζαν τα βιογραφικά των παικτών της εκπομπής “νέος αγρότης μόνος ψάχνει”?

    Αληθεύει ότι πήρε σύνταξη;
    Αν…σε τι ηλικία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και όμως πανήβλακα, αυτή η ενέργεια διατάραξε την ισορροπία εκεί. Για φαντάσου ηλίθιε να αμολούσαν 5.οοο αρκούδες στο χωριό σου τι θα γινόταν?

    Αλλά είσαι τόσο άσχετος που θέλω πνηλίθιε να σου την πέσουν λύκοι και να σε κάνουν κιμά. ΒΛΑΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με αυτή τη "πολιτική" νοοτροπία οι Ισπανοί κατέσφαξαν τους Αζτέκους και τους άλλους αυτόχθονες της Αμερικής. Γιατί έκαναν λέει ανθρωποθυσίες πράγμα γι αυτούς ανήθικο (το δικό τους σφάξιμο ήταν ιερή πράξη με τις ευλογίες του συνοδεύοντος ιερατείου). Έτσι, βρίσκοντας δηλαδή βολικές δικαιολογίες μπορούμε να δικαιολογήσουμε την κάθε πράξη αποτρόπαιη ή όχι σύμφωνα με την ευλύγιστη και περιστασιακή μας ηθική. Η λογική του "απελευθερωτή" είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο. Κι όχι βέβαια μόνο επειδή αύριο θα σας ενοχλήσει το καναρίνι μου και θα έρθετε να το "απελευθερώστε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εκτελείτε συμβόλαια εκβιαστών και χρησιμοποιείτε για κάλυψη οικολογικά κίνητρα. Ρε, ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. να απελευθερωθούν όλα τα ζώα αλλά και η σκέψη όλων σας που θεωρείτε σωστό μόνον αυτό που πιστεύετε εσείς..

    Επειδή εξακολουθούμε και τρεφόμαστε με πτώματα δεν σημαίνει πως είναι και φυσιολογικό...
    Τρώμε ότι μας έμαθαν και λέμε ότι μας κατέβει..

    κάποιοι είστε ισοπεδωτικοί και εχετε έλλειμα εαυτού και το συμπληρώνετε με μια ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρώτον:Τόσες κοτσάνες που γράψατε όλοι στα σχόλιά σας θα τις καταπίνατε.....αν μαθαίνατε πως βασανίζουν τα ζώα αυτά κατάτην "εκτροφή" και κατά τη "σφαγή" με πρωκτικό ηλεκτροσόκ ,δήθεν για αναισθησία. ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.

    Δεύτερον: Δεν υπάρχει καμμία ανάγκη για γούνα. Μόνο όσες καρ...λες πάνε στα χαζογκαλά και στις βλαχοδεξιώσεις και πανηγύρια αγωνιούν για το "θέμα". Καμμία σχέση με την διατροφή των ανθρώπων δεν έχουν τα δύστυχα μινκ.(Απάντηση σε κρεοφάγους-και καλά bypass εύχομαι για την "καλή" διατροφή που κάνετε).Τα ζώα που τρώτε σας στέλνουν στα νοσοκομεία. Τα ταΐζουν "φυράματα" αγνώστου προελεύσεως και τα ταράζουν σε αντιβιοτικά και ορμόνες. Γι' αυτό γεμίσαμε αδερφές και... ανθεκτικά στελέχη μικροβίων!

    Τρίτο:Περιουσία δεν είναι η ζωή του ζώου που πνίγεται στο αίμα του για να φοράει η κάθε πουτ...το δέρμα .Ζώο που δεν πείραξε ποτέ κανένα ,εισάγεται από αμερική ,είναι άσχετο με την ελληνική πανίδα .ΟΛΑ ,τα σχετικά με το επάγγελμα αυτό ,είναι εκτός εποχής.

    Ξυπνείστε !!!Είμαστε στον 21 αιώνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ συμφωνούσατε μεγάλε με τις καταστροφές,τους εμπρησμούς και τις λεηλασίες των βιτρινών στο κέντρο της Αθήνας,την περιουσία και τον μόχθο των βιοπαλαιστών εκτροφέων θα σεβόσασταν?
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ 0,0000003% ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μεγάλε΄ Κάπως ΄ετσι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κρίμα και έλεγα να ψηφίσω Δημοκρατική Αριστερά. Μετά από αυτές τις αρλούμπες που διάβασα κατάλαβα ότι οι άνθρωποι δεν πάνε καλά.....
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούνε ακόμα να βρούνε υποψηφίους για τις εκλογές.
    Πρέπει να είναι θέμα νευρολογικής διαταραχής, δεν εξηγείται αλλιώς το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα πράγματα είναι απλά όταν πρόκειται για πράξεις των αριστερίστικων συμμοριών που καλύπτονται με το μανδύα της οικολογίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και πάσης φύσεως τρομοκρατών. Εκτελούν διαταγές ξένων κέντρων και οι βρωμιές τους καλύπτονται από τις φοβισμένες ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων και των μεγάλων καναλιών ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί καθαρά οικονομικό πόλεμο προς τον εγχωρίως αναπτυσσόμενο τομέα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, που δίνει επιπλέον δυνατότητες ανταγωνισμού στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1:02:00 πμ

    διαταραχή έχεις εσύ που δεν καταλαβαίνεις τις αρρωστημένες, φρικιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΙΣ για να φοράει γούνα η κάθε που...α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 40 σχόλια κι αυτό 41...Στα ψάλανε για τα καλά μα δε το κόβω να το ξανασκέφτηκες...
    για την καταστροφή της τοπικής - και όχι μόνο οικονομίας στα είπανε
    για τα μοσχάρια και τα αρνιά στα είπανε
    για τα ψάρια στα 'πανε
    για τα έλατα στα 'πανε
    και για 1002 άλλα
    Εγώ απλά θα σου πω οτι τα συγκεκριμένα ζώα είναι εκτροφής καθαρά και στο ελεύθερο περιβάλλον όχι μόνο δεν έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης μα και την ισορροπία της πανίδας και της χλωρίδας είναι δυνατόν να διαταράξουν μη ξεχνάς πως κάποιοι "οικολόγοι" σα και σένα δημιούργησαν το μεγάλο πρόβλημα της Αυστραλίας με την εισαγωγή και απελευθέρωση μη ενδημικών ζώων στην Ήπειρο.
    Αν θές όμως πραγματικά να κάνεις κάτι για το οικοσύστημα και τα δικαιώματα των ζώων ασχολήσου με τα θηράματα που εκτρέφονται και απελευθερώνονται ούτε ώρες πριν αρχίσει η κυνηγετική περίοδος και μόλις δουν τους κυνηγούς τρέχουν καταπάνω τους για να τα ταΐσουν ... αυτά να τα ελευθερώσεις πριν την κυνηγετική περίοδο μάλιστα να σου βγάλω το καπέλο να δύμε και τους κυνηγούς ... τι "ψάρια" πιάνουν
    αυτά και βάλε κα το δεξιό κομάτι του εγκεφάλου σου να σκεφτεί λιγάκι γιατί όπως και με τα χέρια αν δουλεύεις μόνο με το ένα σε λένε κουλό ε μη μας λες λοιπόν κι εσύ κουλά!!!! έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το (αυτο)βιογραφικό του, εδώ:

    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=73:dimitrakopoulos&catid=5:ps-members&Itemid=16

    Ο άνθρωπος αυτός είναι αέρας κοπανιστός. "Ποιητής, διαφημιστής, μουσικός, μεταφραστής"... Δηλαδή δεν έχει πιάσει ποτέ τσάπα ή αξίνα στα χέρια του, επίσης δεν έχει ιδρώσει ποτέ, αλλά θεωρεί ότι δικαιούται να δικαιολογεί την καταστροφή μιας υγιειούς και νόμιμης επιχείρησης στην επαρχιακή Σιάτιστα που προσφέρει δουλειά στην τοπική κοινωνία και συνάλλαγμα στη χώρα (εξαγωγές γουνών σε Ρωσια, Κίνα, κλπ).

    ΥΓ. Στο βιογραφικό του λέει: "Σήμερα ζω μεταφράζοντας λογοτεχνία, ιστορικά και πολιτικά δοκίμια."
    Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι κάπου δημόσιος υπάλληλος σε καμιά ήσυχη, βυσματική και κρυμμένη Δημόσια Υπηρεσία εντός Αθηνών και τον πληρώνουμε όλοι μας.

    Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΤΑΡΧΉΝ, ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΠΉΡΕ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙΣ ΤΟ ΜΑΛΛΊ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΆΚΙ ΜΩΡΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ?????

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ !!!!!

    ΔΗΘΕΝ ΚΌΠΤΟΝΤΑΙ ..... ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κάποιοι είστε ισοπεδωτικοί και εχετε έλλειμα εαυτού και το συμπληρώνετε με μια ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας..

    7 Σεπ 2010 10:47:00 μ.μ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕ !!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ .....
    ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΤΑΚΙ ..... ΥΠΟΚΡΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ωραια, κ τωρα που μας τα ειπες κ ξεθυμανες αντε να φας την μπριζολιτσα σου κ να σαβουρωσεις τα παϊδακια σου. Γιατι, μπας κ σου εχει πει κανενας, ζωοφιλε της συμφορας, οτι τα ζωα που το κρεας τους προοριζεται για καταναλωση ζουν κ πεθαινουν σε καλυτερες συνθηκες απο τα βιζον? Για εκεινα όμως μωκο, η κοιλιά σου να ειναι καλα κ ζωη να'χεις να βγαζεις ολα σου τα κομπλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μεγάλε ή κόψε αυτά που πίνεις γιατί σε πειράζουν ή είναι λιγμένα. Δεν εξηγειται αλλιώς η παπαροκοτσάνα που γράφεις...Αλλά εσείς στην Αριστερά έχετε κάωει φλάντζα απο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ΟΙΚΩΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΟΥΝΕΣ
    ΤΑ ΖΩΑ ( ΓΚΟΜΕΝΕΣ ) ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    ΣΟΥ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε καργιόλια που ομαδόν βρίζετε τον μαλάκα λέγοντας ότι πρέπει να τρώμε βόδια μοσχαρια και κοτόπουλα και αρνοκάτσικα, τι θα γράφετε αν βγει κάποια ανάρτηση για το κυνήγι?
    Εσείς πρέπει να θανατώνετε και να τρώτε ζώα οι κυνηγοί όχι?
    Ου να χαθείτε Φαρισαίοι υποκριταί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.youtube.com/watch?v=yKy1H-TDiIY
    Όταν ως και 'φυτοφάγα' ζώα πίνουν γάλα,
    μισάνθρωποι χορτομανείς στερούν μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ το γάλα από τα μωρά τους...:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1769384.ece,
    http://www.nytimes.com/2003/04/05/nyregion/couple-guilty-of-assault-in-vegan-case.html,
    http://www.cnn.com/2005/LAW/11/08/child.starved/index.html.
    Ο ΓΕΩΡΓΟΣ Κάιν ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ κτηνοτρόφο αδερφό του Άβελ, για να 'κατακυριεύσει'=ισοπεδώσει=μονοκαλλιεργήσει τη γη και με τον υπερπληθυσμό του να μας φτάσει στα 7 δισεκατομμύρια, και 6 χορτοφάγοι να έχουν καταδικαστεί που στέρησαν το γάλα από τα μωρά τους και το ένα ΤΟ ΠΕΘΑΝΑΝ...
    Ο άρρωστος=κολλημένος χορτομανής ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ Γκάντι όχι μόνο δεν πείραξε τις φασιστικές κάστες, αλλά άφησε τους Ινδούς να "αυξάνονται και να υπερπληθύνονται", ώσπου να αρχίσουν να ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ, όπως στο νησί του Πάσχα...
    Αλήθεια, γιατί οι προσηλυτιστές χορτομανείς καταδιώκουν το είδος μας, ενώ όλα τα άλλα είδη προσέχουν τα μικρά τους;;;
    Κάνοντας πλύση εγκεφάλου κατά της κατανάλωσης γάλακτος και αυγών, οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ τρομολάγνοι ανθρωποδιώχτες χορτομανείς που υποκρίνονται τους φιλόζωους για να ενοχοποιούν την ανθρωπότητα, μισούν ως και τα ζώα συντροφιάς (επειδή ούτε κι αυτά δέχονται να ...φυτοζωούν), τα πουλιά που τρώνε σκουλήκια, τα δελφίνια που τρώνε ψάρια και όλα που τρώνε βακτήρια.
    Το αντίθετο του βασανισμού ζώων δεν είναι ο απάνθρωπος χορτοφαγικός προσηλυτισμός με θύματα καχεκτικά παιδιά...
    Bλάπτει τα παιδιά η χορτοφαγία !
    http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=497
    Eίναι λύση άραγε να φυτοποιηθούν-αποβλακωθούν οι φύσει παμφάγοι άνθρωποι, που έχουν φυσική ανάγκη για ήρεμη και ισορροπημένη διατροφή ζωικών πρωτεϊνών, απολύτως απαραίτητων για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου, συνθετώτερου και απαιτητικότερου εγκεφάλου, ο οποίος έτσι τρεφόμενος τους βοήθησε στις δεκάδες παγετώδεις περιόδους, αλλά και στην άμυνα απέναντι στους επιθετικούς ΓΕΩΡΓΟΥΣ, εθισμένους στο στρεσογόνο άμυλο, που ξεκίνησαν τους πολέμους πριν από 7 χιλιάδες χρόνια, και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τους σταματήσουμε...;
    Πραξικοπηματίες οι χορτομανείς πυθαγόρειοι, αποχώρηση άγγλων από την Ινδία όχι λόγω Γκάντι, αλλά λόγω αβάσταχτων εξόδων κατά του ΕΛΑΣ, και η υπερπληθυσμιακή ανθρωπότητα χωρίς ειρηνικό έλεγχο γεννήσεων είναι στο έλεος των ξηρασιών ενώ οι χορτομανείς ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ και σιγοντάρουν τα λαμόγια της ΤΟΞΙΚΗΣ σόγιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ..
    το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί"
    του Γιωργάκη !

    Έχω μια απορία: Τελικά τη Δευτέρα το βράδυ πήγε ή όχι στο γυμναστήριο;

    ΒΕΒΑΙΑ...Το “νους υγιής” μεγάλη κουβέντα... για τον Γιωργούλη !!

    Με τόση γυμναστική ο ΓΑΠ πως και δεν……......αλλα θα πήρε απο τον Ραγκούση τον SOUPERMAN των GOODYS. ΠΟΥ έχει υπερφυσικές ικανότητες για να μπορεί να βρίσκεται σε τρία!!!!! γραφεία συγχρόνως (Μαξίμου, Βασίλης Σοφίας, Κλαυθμώνος).

    ΑΛΛΑ βλέπεις.....ολη την εξυπναδα την πηραν τα ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ NIC & ANTRIC
    και οι ψηφοφόροι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Tα μινκ και βιζόν τα εισήγαγαν οι σφαγείς της καστοριάw και κοζάνης ....ΔΕN τα έφερε κανείς άλλος εκτός από αυτούς....Για την εισαγωγή αυτών των άσχετων με την Ελλάδα ζώων υπεύθυνοι είναι αυτοί...

    Όποιος αντέξει έστω και τρία λεπτά "τη διαδικασία" εκτροφής-σφαγής (του ξένου) βιζόν-μινκ κερδίζει μια χλαπάτσα...

    Bye Bye χαζοpress !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η οικονομική καταστροφή ενός σκληρά εργαζόμενου επαγγελματία και η απώλεια θέσεων εργασίας πολιτική πράξη???????????
    ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση