GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η (εθνική) μαγκιά πληρώνεται....

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com ΕΧΟΥΜΕ παρελθόν, παρόν… μπορεί και να’ χουμε και μέλλον. Ως λαός, κοινωνία και άτομα. Δεκ...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com
ΕΧΟΥΜΕ παρελθόν, παρόν…μπορεί και να’ χουμε και μέλλον. Ως λαός, κοινωνία και άτομα. Δεκαετίες ανεμελιάς κι όποιος προλάβει. Να γελάσεις τον διπλανό σου; Μαγκιά. Να μην πληρώσεις φόρους; Τίτλος τιμής. Τι κι αν δεν έχεις Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες; Τι κι αν η λακκούβα χάσκει περιμένοντας τον υποψήφιο του «Καλλικράτη» να νοιαστεί παρατώντας την «καμπάνια» των υποσχέσεων και των παχέων λόγων; Πρώτα το κομπόδεμα του νεοέλληνα, με … σοσιαλισμό είτε με καπιταλισμό. Πάνω ο ισχυρός, κάτω εσύ και καθόλου χώρος για την ηθική και πρόνοια για το αύριο.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είχαμε ξεσαλώσει. Κορυφή και βάση. Πολιτικοί και ψηφοφόροι. Τηλεόραση και «Εκπαίδευση». Λαός και…Κολονάκι. Δεν έκλεβε άμεσα ο φτωχός (γιατί δεν μπορούσε), ανέχονταν την αλητεία της «άσπρης μπλούζας» για να...
 περιφέρεται με μια τσάντα άχρηστα φάρμακα και στο ταμείο του τον λογαριασμό. Αφηνιασμένος με το καρότσι στο σούπερ μάρκετ και πνιγμένος στα περιττά υπηρέτησε με πάθος την υπερκατανάλωση (ενίοτε των ακριβοπληρωμένων σκουπιδιών). Έκλεβε ο ισχυρός με την κάλυψη του πολιτικού και μ ε το αζημίωτο του τελευταίου, ακολουθούσε κι ο φτωχός (στη τσέπη και στα μυαλά), με κουτοπονηριά και ρουσφετομανία. Έκανε την αρπαχτή του ο υπουργός, φροντίζοντας, νωρίτερα, για την ατιμωρησία του, με νόμο και σφραγίδα. Ήρθε η στιγμή της έκρηξης κι όλοι στο πόδι. Για φωνές, τσιρίδες, κατάρες και αφορισμούς.
ΚΑΙ ποιος δεν το’ λεγε πως μας χρειάζεται ένας καλοπληρωμένος…Γερμανός για να μας βάλει σε τάξη; Ένας «Ρεχάγκελ» της κοινωνίας μας με στοιχεία ευρωπαϊκής πειθαρχίας και με τη ακρίβεια των αριθμών.
ΗΡΘΑΝ, λοιπόν, (τους φέραμε) και μπήξαμε τις φωνές. Κάτι μυρίστηκαν από αρπαχτές ελλήνων εργολάβων, μια ματιά στο υδροκέφαλο δημόσιο, αηδία για τη γραφειοκρατία, απορία για το φακελάκι, μια γύρα στα νησιά, η οσμή από φοροκλοπή στα σκυλάδικα, σκάνδαλα πολιτικών με τις μίζες, τις αρπαχτές και με τη νόμιμη(!) ασυλία τους, οπότε…τέλος τα «ευρωπαϊκά» χαμόγελα. Η Ευρώπη θα πάρει τα δανεικά της, οι «νεοφώτιστοι» έχουν σειρά κι εμείς έχουμε αύριο. Με λιγότερες εξυπνάδες ατομικά, εθνικά, συνολικά.

9 σχόλια

  1. εμάς μπορεί να μας κλάψει και κανένας
    στον ΜΝΗΜΑ που θα μας στείλει η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ, απο την πείνα.

    ΕΣΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΠΡΑΣΙΦΡΟΥΡΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.
    ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποοολύ βαθύς ΠΑΣΟΚΟΣ είσαι Θανάση.
    Συνταξιούχος είσαι,ασχολείσου μέ
    ένα μικρό μποστάνι.Πατάται-ντομάται-φρέσκα κρεμυδάκια.
    Άν είμουν τυχεράκιας σάν εσένα,
    θά συνταξιοδοτούμουν μαζί σου.
    Άν συνεχίσεις πάντως μέ τό ίδιο
    παροπιδάτο βιολί, νά κληθεί τό
    Γκίνες,ή ο Dr Who.
    Φανατικούλη,σάν φυσικός,πρέπει
    νά γνωρίζεις,ότι τσούλα-τσούλα
    ξέσκισες τόν συντελαστή τριβής.
    ΠΟΥ ΣΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ,όπως
    γράφεις:
    /////////////////////////////
    "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είχαμε ξεσαλώσει. Κορυφή και βάση. Πολιτικοί και ψηφοφόροι."
    /////////////////////////////
    Eεε τώρα τραγούδα τό:
    Eίναι αργά γιά δάκρυα Στέλα,πάρε
    ΤΑ ΑΡΧ.....ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ.
    Κάτι μετανιωμένα σαλιγγάρια σάν
    καί τή πάρτη σου,μού φέρνουν ναυτία όταν δικαιολογούν τά αδικ
    ...βαρέθηκα.
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ !!!

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ !!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ !!!

    ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 2.000.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γραφείο τύπου του μπούλη κατάντησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τον ρουφιανο χατζηνικολαου μας εξηγησε οτι ο νεος υπουργος υγειας ζητησε να μειωθουν τα φαρμακα στα νοσοκομεια κατα 20τα εκατο,αλλα δεν μας εξηγησε τι ενοουσε να μειωθουν αλλα 30 τα εκατο με αντιγραφα κφαρμακων,δεν γνωριζει ο κ.χατζηνικολαου οτι αντ.φαρμ.δεν χρησιμοποιουν ουτε στην ουκγαντα.μεγαλο αγωνα κανεται κ.χατζηνικολαου για τους πασοκοκολη,τουσας.ντροπη σας.σε λιγο θα ζητησετε να δικασθη ο καραμανλης για εσχατη προδοσια διοτι,αυξησε τις συνταξεις των αγροτων απο 149 ευρω το 2004 σε 340 ευρω.διοτι κατηργησε το ΛΑΦΚΑ και το επεστρεψε αναδρομικα στους συνταξιουχους. Διοτι μονιμοποιησε τουςπρασινοκλαδαρχες που κρατουσε ομηρους το ΠΑΣΟΚ με τον νομο παυλοπουλου. Διοτι εδωσε φθηνο πετρελαιο στους αγροτες,και οτι χρωστουμενα ειχε το ΠΑΣΟΚ σε ΦΠΑ και επιδοτησεις. Διοτι εδωσε το καλοκαιρι του 2009 500 εκατομυρια ευρω ζεστα στους αγροτες,ενω ο σημερινος πρωθυπουργος τους καρφωνε στην ευρωπη. Διοτι τολμησε να κανη συμβασεις με τους Ρωσσους για διμηουργια αγωγων μεταφορας φυσικου αεριου απο την Ρωσσια. Διοτι τελειωσε επιτελους την εγνατια οδο.Διοτι δεν καταφερε να βαλει στον σβερκο του ελληνικου λαου τους αμερικανους Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ εκατο χρονια.Διοτι δεν ειπε τοσα πολλα ψεματα προεκλογικα στον ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 17/9 2:03μμ
    Δυστυχώς, αγαπητέ μου Αναστάση, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, ο Θανάσης Νικολαΐδης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο στις επισημάνσεις του. Μπορεί να μην μας αρέσει, ή να αρνούμαστε από εγωισμό να παραδεχτούμε την αλήθεια, αλλά η αλήθεια ξέρεις είναι σαν το διαμάντι. Ακόμα και στα σκατά να το ρίξεις, αυτό πάντα θα λάμπει! Φταίμε ΟΛΟΙ συλλογικά για το κατάντημά μας. Είτε διότι συνεργήσαμε σ' αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε διότι ανεχτήκαμε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Και καλά θα κάνουμε να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να διδαχτούμε από αυτά. Μόνο όταν αποδέχεσαι τα λάθη σου, κάνεις το πρώτο βήμα για να τα διορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..και καπως ετσι θα φτιαξει αυτο που ονομαζουμε Ελλαδα. Κι εμεις θελουμε δε θελουμε, θα το στηριξουμε ωστε τα παιδια μας να μην ειναι μοναχα περηφανα για το εθνος τους σαν τους γονεις τους, αλλα και για το κρατος τους, αισθημα που ποτε εμεις δε ζησαμε αλλα θα θυσιαστουμε για να το ζησουν τα παιδια μας.
    Αν ο Ρεχαγελ ενωσε ενα εθνος, τοτε τα νουμερα θα ενωσουν ενα κρατος :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2:03,
    σέ παρακαλώ μή μέ βάζεις στό ίδιο
    σακούλι μέ τά κομματογαγάβ.
    Τά πολλά δικά μου λάθη έχουν σχέση
    μέ άλλα πράγματα.
    Καί κανένα δέν ήταν ανταγωνιστικό.
    Στήν μικρή διαδρομή μου καί μέ τίς
    αποφάσεις μου δέν έβλαψα ούτε
    ξεγέλασα κανέναν.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση