GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγή για την ακύρωση του Μνημονίου...

Αίτηση για την ακύρωση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρ...

Αίτηση για την ακύρωση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ,  η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.
Οι λόγοι της προσφυγής τους αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά.
Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την...
 πλημμελή διαδικασία, δυνάμει της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 3845/2010, που αν και κατ’ ουσίαν αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών.
Ο δεύτερος λόγος αφορά τη μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, κατά παράβαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος.
Ο τρίτος λόγος είναι η παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας», στην έννοια της οποίας εμπίπτει τόσο η αμοιβή όσο και η σύνταξη, όπως προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τονίζουν οι ανωτέρω φορείς.
Μεταξύ άλλων, στην αίτηση υπογραμμίζεται ότι το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει κάθε φορά να αιτιολογείται επαρκώς όταν λαμβάνονται μέτρα, που θίγουν δικαιώματα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.
«Η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και στην συνδικαλιστική ελευθερία, την στιγμή, μάλιστα, που με την νέα συνθήκη της Λισσαβώνας ενισχύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συλλογική δράση στα εργασιακά θέματα», υπογραμμίζουν οι φορείς και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους:
«Αναγνωρίζοντας, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της στην λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τους τις αρμοδιότητες στον Υπουργό Οικονομικών και στην Τροϊκα, απευθυνόμαστε στην μόνη εξουσία, που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβασή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που θίγονται.»

20 σχόλια

  1. THA PARETE TA ARCHEIDIA MOU me tin prosfigi ( as opsese chontre tis pio megalis itas pou fortoses stin plati mas ton gio tis margaritas)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και περιμενετε να σας ακουσουν οι δικτατορες και να σεβαστουν τη γνωμη σας - και τη δικη μας?
    Οι συγκεκριμενοι "αρχηγοι" εχουν ενα και μονο προτυπο: "Αποφασιζομεν και διαταζομεν"...
    Οποιος εχει αντιρρηση σε αυτο,ας παει να ψηφισει ξανα στις εκλογες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραψτε το καθυστερημενο στα παπαρια σας και πηγαιντε για καφε.

    Απετυχε και η τελευταια προσπαθεια της χουντας να επιβαλλει τις επιθυμιες της.
    ΤΟυς δικαστες τους γραφουν ολοι εδω και καιρο στα τριχωτα τους οταν βγαζουν τις απεργιες παρανομες, και καλα κανουν αφου τους πηραν ολοι χαμπαρι.
    Τωρα πλεον και το υστατο μετρο η επιστρατευση εφαγε πανηγυρικο ακυρο.

    Μονο το MEGA παλευει ακομα με νυχια και με δοντια υπερ της πασοκοχουντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 300+ ΔΙΣ.
    ΑΝ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΦΕΡΤΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Γ.Σ.Ε.Ε ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμάσαι;

    Αναμνήσεις μιας εποχής χωρίς δόσεις, χωρίς δάνεια, χωρίς καταναλωτισμό.

    Θυμάσαι; Τότε που δεν μπορούσες να πάρεις κάτι αν δεν είχες ολόκληρο το ποσό. Δούλευες δυο μήνες να συμπληρώσεις το ποσό που χρειαζόσουν για να πάρεις αυτό που ποθούσε η καρδιά σου. Δύο μήνες χωρίς όμως να στερηθείς πράγματα. Είχες έλεγχο στην τσέπη σου, στην πραγματικότητά σου.
    Θυμάσαι; Δεν υπήρχε κινητό τηλέφωνο κι όμως μπορούσες να συνεννοηθείς με την παρέα σου, να κλείσεις τα ραντεβού σου χωρίς να χαθείς.
    Θυμάσαι; τότε που πήγαινες στον γείτονα μπακάλη και αγόραζες τα ελληνικά σου προϊόντα γνωρίζοντας πως είναι αγνά; Τότε που στήριζες την ελληνική αγροτιά, που μοχθούσε καθημερινά για να σου δώσει το φαγητό σου στο τραπέζι. Ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά χωρίς καρτέλ και έλεγχο.
    Θυμάσαι; την ασπρόμαυρη τηλεόραση; Τον καφέ που έπινες; Την βόλτα στο χωριό; Τα λίγα αυτοκίνητα; Την δραχμή; Εμείς άρχοντες στα μέρη μας, την πατρίδα μας. Μαγαζιά μικρά, φίλων συγγενών, ελλήνων. Που σε έβλεπαν το πρωί και σου λέγαν καλημέρα. Χωρίς ψεύτικα χαμόγελα. Δικά μας μαγαζιά, όχι ξένες πολυεθνικές.
    Θυμάσαι; Σε ένα κράτος πλούσιο χωρίς χρέη, χωρίς ανασφάλειες. Σε ένα κράτος που φτιάχτηκε με αίμα, με αίμα δικών μας ανθρώπων, συγγενών μας, φίλων μας, διπλανών μας. Αίμα που χύθηκε για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο.
    Θυμάσαι; Πού πήγε εκείνο το αύριο; Αυτό είναι το δικό τους αύριο. Το σήμερα. Το δικό μας σήμερα. Πώς έγινε έτσι το δικό τους αύριο; Πώς το επιτρέψαμε να γίνει;

    ΤΩΡΑ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΑΡΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΚΡΕΜΑΛΑ, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ (ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΩ Η ΠΑΣΟΚΟΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΦΤΩΧΙΑ, ΛΟΙΔΩΡΙΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΦΟΡΟΙ ΑΣΗΚΩΤΟΙ.ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΚΕΤΑ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κατεβηκε το πρωτο τανκ στην αθηνα!!!!!!

    ειναι αληθεια!!!!!!

    Ερχεται λενε κι αλλο κονβοι απο τον αυλωνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς 29 Ιουλ 2010 2:02:00 μ.μ.

    Ενω τα λευτα που περνουμε απο ΔΝΤ και ΕΕ μας τα χαριζουν δεν τα χρωσταμε.Εκτος και αν εχεις την εντυπωση οτι μετα το μνημονιο θα εχουμε ανακαμψει και θα εχουμε παρουσιασει τοσο μεγαλη αναπτυξη.Τα λευτα ας τα φερουν πρωτα (κυριως)τα κοπροσκυλα οι πολιτικοι που εχουν φαει το μεγαλυτερο μερος ειτε αμμεσα ειτε εμμεσα και μετα ας ζητησουν θησιες απο τον λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Οταν πρωτογίναμε κυβέρνηση είχαμε βάλει σαν στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας και γνωρίζαμε πολύ καλά πως ο στόχος αυτός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν βελτιωνόταν ριζικά η παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα, που ήταν πολύ μεγάλος (σχεδόν 50% του ΑΕΠ). Εμείς, χωρίς να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τη λύση του προβλήματος αυτού,διοχετεύσαμε όλους σχεδόν τους πόρους,εσωτερικούς και εξωτερικούς,στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να χειροτερέψει το πρόβλημα και φυσικά να μειωθεί ακόμη περισσότερο η μέση παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό κατά τη γνώμη μου αρκεί για να εξηγήσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα. (...) Ρίξαμε το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων,εσωτερικών και εξωτερικών,στον τομέα με την πιο χαμηλή αποδοτικότητα (τον δημόσιο τομέα)» επισημαίνει ο κ. Λάζαρης.


    ΠΟΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ???????


    Ναι, ο Απόστολος Λάζαρης....
    Τον θυμάστε ηλίθιοι της "αριστερής
    Πρωτοβουλίας" ???

    Ο τρισκατάρατος αποθανών και εν κολάσει διαβιών ηγέτης σας έφερε
    την κατάσταση εδω που βρισκόμαστε.

    Να μην βρίζετε τον Γιωργάκη αλλά τον βρωμίλο πολιτικό απατεώνα πατέρα του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπαρουφα και η επιστρατευση.

    τρεμει η πρασινοχουντα!

    χρησιμοποιησε με την σειρα δικαστες, MEGA και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τελικα την επιστρατευση.

    Ολα απετυχαν πια παταγωδως.
    Ειδικα τους δικαστες ο κοσμος τους γραφει πια στα παπαρια του οτι αποφαση και να βγαλουν.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΤΩΣΗ της χουντας και αντικατασταση απο μετριοπαθή κυβέρνηση πολλών κομμάτων απο στιγμη σε στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο φιλοσ που λεει οτι θα παρουμε τα αρχ..... μασς εχει δικιο. το ιδιο εκανε και η ουγγαρια και δεν τισ εδωσαν τα λεφτα που συμφωνησανε με το δντ... θα το πολεμησουνε ολουσ τουσ τροπουσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2.47

    Τα λεφτά να τα φέρουν πίσω αυτοι που τά έφαγαν οι ΓΕΣΕΕΔΕΣ
    και οι ΑΔΕΔΥΔΕΣ την οκταετία 1981-1989 και να αφήσουν όλοι να γλείφουν την πράσινη καραμέλα της
    αριστερής θολοκουλτούρας....


    Γιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ.
    36 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τα λαμόγια οι δικηγόροι μην χάσουν την κουτάλα, ούστ κοπρόσκυλα! Να'ναι καλά το ΔΝΤ που καταλάβαμε το τι γίνεται σ'αυτόν το κατακαημένο τόπο! Είμαι καθηγητής μου πήραν 4 χιλιάρικα, δεν μου επιτρέπουν να κάνω δεύτερη δουλειά, θα πάω στο ΙΚΑ, δεν είμαι στην πόλη μου, η οικογένεια μου βρίσκεται αλλού, δεν πήρα απόσπαση, συντηρώ δυο σπίτια ... τι να πω άλλο. Δεν με διόρισε κανείς, έδωσα ΑΣΕΠ και πέρασα με την αξία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5,08 ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΙΣ
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΥ
    ΑΚΟΜΑ.

    ΘΕΟΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φορτηγατζήδες και έριξαν ένα γερό χαστούκι στην χούντα!
    Γιατι, ποια δημοκρατική κυβέρνηση βάζει την δικαιοσύνη και την δημοσιογραφία να κάνει την βρώμικη δουλειά της???
    Εμπρός, μην φοβάστε αδέρφια! Όλοι στους δρόμους, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πλέον! Δεν μας άφησαν τίποτα για να χάσουμε πλέον! Όπως έλεγαν και οι παπούδες μας, καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σκλαβιά και φυλακή από το ΔΝΤ! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΑΧΑΧΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥΤΣΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ;

    ΦΑΤΕ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο ALTER εχουν κωλοσφιξίματα .
    Αυτο το λαμόγιο ο ΚΩΝΣΤΑΣ που πηγε στο MUNDIAL με τα έξοδα των τραπεζών (ΣΑΛΛΑΣ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ )
    ας παει στους φορτηγατζήδες να κανει ρεπορταζ χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα.

    Αρχισε το πανηγυρι με τουσ ΔΗΜΟΣΙΟΧΑΛΗΔΕΣ..
    Αν και καλύτερη ιδέα για ρεπορταζ είναι να παει ο Μανωλακης ο Καψής!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ω ρε γλέντια..

    Προσεξες κολοτουμπα που εκανε; Ετσι δεν λεγεται επιστημονικα η αλλαγη στασης ;

    Πέσανε φάπες και παθανε αφωνία;
    Λίγο ακόμα και θα σχολιάζει τον καιρο ο Κωνστας.

    ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ
    ΤΩΝ ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση