GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε απλήρωτη συμβασιούχο...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ    Η κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ έφερε αποτελέσματα Το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ  
Η κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ έφερε αποτελέσματα
Το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της απλήρωτης συμβασιούχου στο Δήμο Μενιδίου επανασυνδέθηκε, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα πληρώσει τους εργαζόμενους και η προϊσταμένη της ΔΕΗ ζήτησε κατάλογο με άνεργους και απλήρωτους για να μην τους ξανακοπεί το ρεύμα
Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Τοπικής Γραμματείας Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, της Γραμματείας Γυναικών ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, συνδικάτων και μαζικών φορέων της περιοχής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο...

Δημαρχείο Αχαρνών, με αίτημα την πληρωμή των συμβασιούχων του δήμου και μονιμοποίησή τους με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Στη συνέχεια, έγινε παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ για να μην κόβει το ρεύμα σε απλήρωτους εργαζόμενους και ανέργους.
Αφορμή ήταν η καταγγελία ότι η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα σε εργαζόμενη συμβασιούχο στο Δήμο Μενιδίου, 9 μήνες απλήρωτη, μάνα δύο ανηλίκων, που αδυνατούσε να εξοφλήσει το λογαριασμό. Ακόμα, το γεγονός ότι η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή χρωστά σε περίπου 200 συμβασιούχους από 7 ως 13 μηνιάτικα.
Οι εργαζόμενοι, αρχικά, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, ενημερώνοντας τους διερχόμενους για την απαράδεκτη κατάσταση στο δήμο και κατάγγειλαν την πολιτική των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρημάζει ποικιλότροπα τη ζωή των εργαζομένων.
Σε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον δήμαρχο Π. Φωτιάδη, του επεσήμαναν τις ευθύνες του καθότι δεν πληρώνει τους συμβασιούχους, μόνο σποραδικά δίνει κάποια από τα χρωστούμενα σε ορισμένους, δε διεκδικεί κονδύλια από την κεντρική διοίκηση. Ως απάντηση ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι γνωρίζει δεκάδες ανθρώπους που τους κόβουν το ρεύμα (!) κι ότι δεν έλαβε ακόμα χρήματα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πληρώσει τους συμβασιούχους.
Υπό την πίεση του ΠΑΜΕ δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει 3 - 4 μηνιάτικα στους συμβασιούχους κι ότι θα παρέμβει τηλεφωνικά στη ΔΕΗ για να μη διακόπτεται η παροχή στους απλήρωτους.
Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι με πορεία έφτασαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ. Παρά τις όποιες εξηγήσεις επεχείρησε να δώσει η προϊσταμένη Α. Πουρνάρα (ότι σε περιπτώσεις οικονομικής δυσπραγίας μπορεί να γίνεται διακανονισμός αποπληρωμής, να δίνεται παράταση εξόφλησης και καλύτερα τέτοια αιτήματα να δίνονται γραπτώς), οι συγκεντρωμένοι επέμειναν (και ζήτησαν να το μεταφέρει στους προϊσταμένους της) να μην κόβεται το ρεύμα στους απλήρωτους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε εργατογειτονιά. Να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα. Να διεκδικήσουμε μαζί:
• Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
• Οι απολυμένοι που έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους και παραμένουν άνεργοι επί 2 χρόνια και έχουν συμπληρώσει 4.050 μέρες ασφάλισης να πάρουν πλήρη σύνταξη, κύρια και επικουρική.
• Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους για τους ανασφάλιστους, τους ανέργους και όσους δεν έχουν τις προϋποθέσεις για ανανέωση βιβλιαρίων.
• Να παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για ανέργους, ανασφάλιστους, απολυμένους, για όσους είναι απλήρωτοι.

2 σχόλια

  1. Η Κατάρ(α) του Αστακού

    Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό που καλλιεργήθηκε για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη», ενώ είναι χαρακτηριστικό του κλίματος ότι την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το αμφιλεγόμενο καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού, Παναγιώτης Στάικος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
    Πριν από λίγες μέρες στην περιοχή δημοσιοποιήθηκε επιστολή του δημάρχου, με την οποία καταγγέλλει προσπάθειες αποπροσανατολισμού: «Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ, για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο αποπροσανατολισμού, αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ είναι διπλάσια των διεθνών τιμών, όπως έγραψε και ο "Κόσμος του Επενδυτή"». Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες, αλλά λιγότερες από 140. Το παραμύθι τελείωσε, δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψία τους απέναντι στο ΔΝΤ».
    Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού, όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας.
    Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί αρχικά ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων.
    Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία ενδιαφέρεται το Κατάρ, θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG (για πολλούς αμφισβητούμενης ασφάλειας, το οποίο παράγεται κατά την επεξεργασία πετρελαίου).
    Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα. Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό, καθώς έψαχναν τρόπους διάθεσής του, προκειμένου να απαλλαγούν από τους ρύπους.
    Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου, για την οποία, όπως αναφέρουν: «Δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία, σε αντίθεση με την σπουδή που επιδεικνύεται για την προώθηση της μονάδας LPG».
    Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, Α. Ατίγια, να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.
    Ερωτήματα, όμως, υπάρχουν και για τον εκπρόσωπο της Rosebud, Ι. Αντωνιάδη Σπορίδη, καθώς σε επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο παρελθόν δεν υπήρξε ιδιαίτερα συνεπής.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=186601

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο έγραψα και την άλλη φορά.
    την γαμήσατε εκεί στον Αστακό.

    Την δουλείά την έχει αναλάβει εργολαβία με τους Άραβες ο συνεταίρος του ΝΙΚΟS PAPANTRE
    αυριανός ΚΡΟΙΣΟΣ με τις κομπίνες
    τις πετρελαιικές και ενεργειακές.

    ο off shore ΧΑΡΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.

    ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ....
    + ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση