GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλει να αγοράσει το Τ.Τ. και την Αγροτική Τράπεζα η Πειραιώς...

Πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕbank ανακοινώσε η Τράπεζα Πειραιώς. Και συγκεκριμένα για την εξαγορά του 3...

Πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕbank ανακοινώσε η Τράπεζα Πειραιώς. Και συγκεκριμένα για την εξαγορά του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το 77% της ΑΤΕbank.
Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε μετρητά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη Τύπου, εκτιμώντας ότι οι συνέργειες θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ.

12 σχόλια

  1. Τι είδους αναποδη εξαγορά ειναι αυτή; ισχυει οτι ο Σαλλας ειχε υπαρξει γενικός γραμματεας σε υπουργείο επι πρωτης οκταετιας πασοκ;

    Και κυρίως που θα τα βρει τα λεφτα ο Σαλλας για να αγορασει; με ομολογα ελληνικου δημοσιου θα πληρωσει (διασπορα κινδυνου απο μια ιδιωτικη σε 2 κρατικες τραπεζες)

    μέρα νύχτα μελετούν ..τον Μαρξ .. μπράβο στα “παιδιά”

    Τον Μουσολίνι μελετούν.
    Απλό μαθητουδι μπροστά τους… Θα είχε πολλά να μάθει απ’ αυτούς…
    Στο MEGA δεν ειναι και ο Βραδινογιάννη;
    Να λοιπόν γιατί το κανάλι στηρίζει όπως μπορεί τον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του

    Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι όλο μαϊμουδιές είναι. Επί πασοκοκρατίας είχαμε τρελές συγχωνεύσεις τραπεζών.
    Η συγχώνευση Αγροτικής ΤΤ θα ήταν σωστή κι ενδεδειγμένη.

    Η Πειραιώς τι θέλει στο παιχνίδι;

    Μήπως η Πειραιώς ήταν too big to fail, ώστε να σώζεται μέσω κρατικοποίησης?
    Πάλι με τα λεφτά των φορολογουμένων σώζωνται ανίκανοι επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπάσαν τα τηλέφωνα του Προέδρου του Τ.Τ Κλέανθη Παπαδόπουλου, απο οργισμένους μικροκαταθέτες οι οποίοι έβριζαν για την πρόθεση του Τ.Τ να συγχωνευθεί με την Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα

    -Δεν θα πληρώσουμε εμείς οι μικροκαταθέτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που είναι μια υγιής Τράπεζα, τα θαλασσοδάνεια του Σάλλα σε εκδότες κι άλλες εταιρείες -σαπάκια και της Αγροτικής στους αγρότες που τα τρώνε στις Τζούλιες και τα σκυλάδικα.

    Η κατάσταση είναι εκρηκτική και σύμφωνα με πληροφορίες όλα γίνονται κατόπιν εντολής του “σκοτεινού” κου Παπακωνσταντίνου.
    Επιτέλους ν αντισταθούμε στη ξεφτίλα σύντροφοι…


    Εκτός από τα τηλέφωνα, υπάρχει και η (πιο αποτελεσματική) μαζική απόσυρση καταθέσεων από το ΤΤ. Αλλά ο νεοέλληνας βαριέται να περπατήσει στη ζέστη μέχρι το υποκατάστημα. Προτιμά να τηλεφωνήσει από τη δροσιά του κλιματιστικού του, να βρίσει, και να νομίζει ότι έτσι θα περάσει κάποιο μήνυμα…


    Αν οι μικροκαταθέτες, ΤΩΡΑ, μέχρι και αύριο το πολύ, δεν κάνουν τη μόνη σοβαρή κίνηση που θα στείλει τα μηνύματα που πρέπει, όλα τα άλλα είναι απλώς φωνασκίες και βολές στο γάμο του καραγκιόζη για την τιμή των όπλων.
    Δεν θέλει κόπο, μια άμεση μαζική κίνηση θέλει και τότε να δούμε αν θα τρέξουν να τα μαζέψουν κακήν-κακώς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό κοινώς λέγεται κρατικοποίηση της Πειραιώς.

    Είμαι περίεργος να δω τα μετοχικά ποσοστά που θα διαμορφώσει η Πειραιώς στον ενοποιημένο φορέα.Με τα ποσοστά που θα διαμορφωθούν θα μπορέσουμε να κρίνουμε και πως νοούν την διαφάνεια και τιμιότητα στο Πασόκ(αν και μας έχει δείξει κατακόρον ότι δεν την νοεί όπως οι απλοί πολίτες)…Η ιδιωτική τραπεζική από την άλλη (Alpha,Eurobank) αποκτά ακόμα έναν ανταγωνιστή μεγέθους Εθνικής.

    Αυτό θα ήταν καλό για τους πολίτες (με την έννοια ότι αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διαμόρφωση των επιτοκίων της αγοράς) αν υποθέταμε ότι το πολιτικό προσωπικό δεν είναι τα π****άκια των ιδιωτών τραπεζιτών.

    Η πρόταση εξαγοράς του ΤΤ και της ΑΤΕ από την Πειραιώς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αίτημα σωτηρίας της Πειραιώς από τις κρατικές ΑΤΕ και ΤΤ. Ειδικά το ΤΤ, θα ήταν περιζήτητο από οποιονδήποτε. Η ΑΤΕ έχει τον Πανταλάκη για αφεντικό, τέως Πειραιώς, τέως Εθνική, ομολογουμένως ικανότατο αλχημιστή ισολογισμών και αποτελεσμάτων. Πασοκοδουλειά ολκής.

    Αν τα καταφέρουν, να δούμε ποιος θα προτείνει να αγοράσει την Εθνική.

    Το μοντέλο είναι σαν την αγορά της …Πετρόλα από τα ΕΛΠΕ, και με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο των ΕΛΠΕ από την Πετρόλα.

    Το καρτέλ των τραπεζών ζει και βασιλεύει και μάχεται για την επιβίωσή του. Δεν είναι τυχαίο που που ο Νανόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΕΕΤ, και τέως προϊστάμενος του Ταμβακάκη, νυν της Εθνικής, ανακοίνωσε συνεννοημένη, καρτελική, «μείωση των επιτοκίων καταθέσεων». Θα μου πείτε, «να σώσουμε τις τράπεζες». Οι τράπεζες μέχρι πρότινος έβγαζαν περισσότερα κέρδη από όλη την Ελληνική βιομηχανία, τώρα ας τους δώσουμε και τις κρατικές τράπεζες.

    Πριν 10 χρόνια όλοι οι Πασόκοι θα ήταν στον δρόμο να φωνάζουν. Σε μια ευνομούμενη χώρα, θα είχα παρέμβει εισαγγελείς, επιτροπές ανταγωνισμού, κλπ. Αυτά είναι τα αδιέξοδα της Ελληνικής οικονομίας. Made by Pasok (και για όποιον αμφιβάλει, ας θυμηθεί πότε άρχισε το πανηγύρι με τις τράπεζες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είχε προβλεφθεί από την υπογραφή του κατοχικού Μνημονίου : η σοσιαληστρική Κυβέρνηση ΔΝΤ-ΓΑΠ ξεπουλά τα τελευταία φιλέτα του Δημόσιου Τομέα πριν βαρέσει το σχεδιαζόμενο (και επισημως πια από τη Μέρκελ) κανόνι.
    Η μόνη δυνατή αντίδραση μας την παρούσα στιγμή είναι η ήδη προταθείσα απόσυρση των καταθέσεων από το ΤΤ και την Αγροτική , με την πώληση της οποίας μπαίνει και επισήμως ταφόπλακα στον ελληνικό αγροτικό τομέα.


    Η απόσυρση πρέπει να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται. ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ το πολύ. Και αφού η συμφωνία ματαιωθεί, τότε μπορούν να επιστρέψουν οι καταθέσεις στο ΤΤ.

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ .....ΛΑΛΙΩΤΗ.

    Και μου θυμίζει και κάτι άλλο:
    Η Πειραίως, για να φτιαχτεί, πήρε κάμποσες τράπζες, ορισμένες κρατικές (όπως και η ίδια αρχικά κρατική ήταν, μέχρι που πουλήθηκε το 1991 στο Σάλλα). Μια από αυτές ήταν η ΕΤΒΑ. Τι σημαίνει ΕΤΒΑ; ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Αντιλαμβάνεστε τι μεγέθους και σημασίας “δωράκι” τους έδωσε ο Σημίτης.

    Τώρα τους δίνει, μετά τον έλεγχο της βιομηχανίας, και τον έλεγχο του αγροτικού τομέα!

    Κρεμάλες!

    Και όσοι αρνούνται να δώσουν τη γή τους για ΑΠΕ, θα την παίρνει η τράπεζα. χο! χο!

    Σοσιαλισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αυτοκτονείτε από τα χρέη, δεν τους νοιάζει πως θα ζήσουν τα παιδιά σας.
    Μην πουλάτε τα νεφρά σας, δεν τους νοιάζει άν κλονιστεί η υγεία σας.
    Δεν νοιάζονται για τίποτε εκτός από την τσέπη και τις μίζες τους.
    ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
    Πάρτε με τις πέτρες τους 174 δοσίλογους του Παπανδρέου, της Μητσοτακοκόρης και του Καρατζαφέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αστείο είναι πως κάνει πρόαση εξαγοράς 2 τραπεζών με το “ιλιγγιώδες” ποσό των 700 εκ.
    χο! χο! χο!
    “Στόχος είναι τα λεφτά”

    Ο γεροξούρας Άκης, ως ΥΠ.ΑΝ. του Σημίτη, έδειξε το δρόμο στο Λάτση με την υπόθεση των ΕΛ.ΠΕ. Σήμερα, αυτοί που κατηγορούν και διέγραψαν τον Άκη (για το… “κωλόσπιτο” της Διον. Αρεοπαγίτου), αντιγράφουν πιστά τις μεθόδους του κατ’ εντολήν των αφεντικών τους.
    Τότε ο Λάτσης, τώρα ο Σάλλας.
    Τότε ο Άκης, τώρα ο Παπακωνσταντίνου!

    Κλασικό ΠΑΣΟΚ.

    Εγώ πάντως, αυτό που μπορούσα το έκανα.
    Μη έχοντας ο ίδιος καταθέσεις στο ΤΤ, έστειλα mail σε ΟΛΟΥΣ μου τους φίλους και τους γνωστούς, παραθέτοντάς τους link με τη συζήτηση που γίνεται εδώ προτρέποντάς τους να αποσύρουν άμεσα, όσοι έχουν, τις καταθέσεις τους, καθώς και να το προωθήσουν προκειμένου η δράση να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη.

    Αυτή τη φορά, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους χαλάσουμε τη σούπα και να τους κάνουμε να χάσουν το χρώμα τους, τόσο αυτοί όσο και οι πάτρωνές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. Που τα βρήκε τα λεφτά ενώ υποτίθεται ότι "οι τράπεζες περνάνε κρίση";

    Ποιος έδωσε στον Σάλλα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του;

    Παπακωνσταντίνου δωσίλογε,
    ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!!

    (Στον τάφο θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το επιτρέπουν ανθρωπιστικοί λόγοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Bloopers,

    Τι απορια κι αυτη? Που νομιζεις οτι θα παει το μεγαλυτερο μερος απο τα 110Δισ. του δανειου που πηρε η πτωχη Ελλας?
    Μαντεψε, στις τραπεζες.......
    Ετσι βρισκει τα λεφτα ο Σαλλας για να αγορασει υγιεις κρατικες επιχειρησεις. Ηταν αλλωστε αναμενομενο εδω και μηνες οτι η Πειραιως και η Eurobank θα ειναι οι πρωτες στο σχεδιασμο συγχωνευσεων.
    Θα ακολουθησουν κι αλλες αργοτερα γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει "σαλιο" στην αγορα.
    Α, ρε Σαλλα μεγαλοεπενδυτη..... Στην υγεια των κοροιδων που θα ξεπληρωνουν μεχρι και τα τετρασεγγονα τους το χρεος της χωρας, που καταληγει στις τσεπες των τραπεζιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά.

    Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!! Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!.

    Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια.

    Απο το αρθρο του δρ Κοτσουκου...πριν αλεκτωρ λαλησει....

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ . ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για άλλη μια φορά επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ πάει για ξεπούλημα το ΤΤ.
    Ντροπή και αίσχος για έναν τέτοιο ΓΙΓΑΝΤΑ.Είναι επι τέλους καιρός να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος.Αυτός ο γίγαντας έγινε με την εμπιστοσύνη των πολιτών και την αγάπη των υπαλλήλων του ΤΤ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΟΝΟ ΤΑ 15 ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΑΤΕ ΒΑΝΚ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 77% ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ο κ.ΣΑΛΛΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση