GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοφανής δολοφονία...

Από το http://fileleutheros.pblogs.gr/ Ένας πραγματικός δημοσιογράφος άφησε ως ήρωας την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα έξω από τη...

Από το http://fileleutheros.pblogs.gr/
Ένας πραγματικός δημοσιογράφος άφησε ως ήρωας την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Η δολοφονία του είναι πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα μετά τη δικτατορία. Όχι επειδή και μετά το τέλος της δικτατορίας δεν λειτουργούσε και λειτουργεί σύστημα τρομοκρατίας κατά των ανεξάρτητων - πραγματικών δημοσιογράφων (αλλά και ανθρώπων με άλλες επαγγελματικές ιδιότητες που υπηρετούν την αλήθεια), αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η μέθοδος της εκτέλεσης για να «βγει από τη μέση» ένας τέτοιος άνθρωπος, που ανήκει δηλαδή σε αυτές της φωνές του κοινωνικού μας βίου.
Το ένα και συγκεκριμένο σύστημα καταπίεσης, κοινωνικής αδικίας, αφαίμαξης του εθνικού πλούτου, κατακράτησης προς ίδιον όφελος της...
 προόδου της πατρίδας, μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε άλλες μεθόδους για τέτοιες περιπτώσεις με πολύ «καλά» αποτελέσματα. Λασπολογία, απολύσεις, στέρηση εσόδων από διαφημίσεις, αγωγές, μηνύσεις, διασυρμός μέσω άλλων μισθοφόρων «δημοσιογράφων», αποκλεισμούς, προπηλακισμούς, δολιοφθορά περιουσίας, ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς κλπ... ήταν τα μέχρι σήμερα γνωστά «εργαλεία» με τα οποία απειλούνταν όλοι οι άνθρωποι σαν τον Σ. Γκιόλια.
Από σήμερα, και βεβαίως αυτή την εποχή εντονότερα εξαιτίας των δυσάρεστων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που το ίδιο σύστημα έχει προκαλέσει στη χώρα, όλοι όσοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους έλαβαν το μήνυμα ότι θα αντιμετωπίζουν και το θάνατο.
Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι σε όλοι την Ελλάδα που εργάζονται για την είδηση, την ουσία της δημοσιογραφίας, οι οποίοι είναι «εξαρτημένοι» με την προσπάθεια για αποκάλυψη αδικιών και γι' αυτό τον λόγο η δολοφονία Σ. Γκιόλια δεν πρόκειται να σταματήσει τίποτε από όσα επιθυμούσαν οι δολοφόνοι του. Αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι δεν περιμένουν από το Κράτος ή τη Δικαιοσύνη προστασία, προκειμένου να κάνουν τη δουλεία τους.
Βεβαίως και οι πολίτες για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, θα προσέχουν περισσότερο τους πραγματικούς δημοσιογράφους, δηλαδή το τι λένε, και αυτό θα λειτουργήσει για το καλό της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας.
Η μεγάλη και ανεπανόρθωτη αδικία, αυτό που δεν θα θεραπευτεί ποτέ, είναι ότι κάποιοι στέρησαν τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, κάποιοι στέρησαν τον πατέρα από ένα δίχρονο παιδί και ένα αγέννητο παιδί, κάποιοι στέρησαν τον σύζυγο από μία νέα μάνα, μία νέα γυναίκα. Τον αδελφό, τον γιό, από την οικογένειά του.
Το τραγικό και στην περίπτωση του θανάτου του Σ. Γκιόλια είναι να παρακολουθείς το φαινόμενο της «αντιποίησης» που κατατρώει εδώ και χρόνια τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας. Αρχιτέκτονες και μέτοχοι της φαυλοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της αδικίας, της διαφθοράς, της νοοτροπίας δηλαδή που «οπλίζει» (εντός αλλά και εκτός εισαγωγικών) και τις δολοφονίες σαν τη σημερινή, από σήμερα θα «παρελάσουν» στις τηλεοράσεις για να μας πείσουν πόσο λυπούνται για το θάνατο του δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση