GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αλητεία της ...χωριάτικης

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com ΚΑΦΕΝΕΙΟ και χειμώνας . Κουβέντιαζαν τα παλικάρια κουτσοπίνοντας κι είχε κολλήσει το ...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com
ΚΑΦΕΝΕΙΟ και χειμώνας. Κουβέντιαζαν τα παλικάρια κουτσοπίνοντας κι είχε κολλήσει το μυαλό τους πώς θα τα' κονομήσουν. Περισσότερα απ' όσα πέρσι, γρηγορότερα και ευκολότερα. Όπως είναι μαθημένοι στο νησί, όπως τους καλόμαθε ο τουρισμός. Πέρασαν τα δύσκολα χρόνια, άντεξαν στην ανεργία, τώρα ξανανοίγει η τύχη τους. Θα «δουλέψουν» το καλοκαίρι για να κάθονται το χειμώνα. Τους φτάνουν και τους παραφτάνουν. Αν όλα πάνε καλά, με τα κορόιδα (τουρίστες) να αυξάνονται, ξετρελαμένα για την Ελλάδα.
ΜΙΑ δυο και το σκηνικό στήθηκε. Η περσινή «παράγκα» με τα...έπιπλά της κι ένα ταμείο στη μόστρα. Ούτε ανακαίνιση, ούτε έγνοια και...
 περισσή φροντίδα για καθαριότητα και εκσυγχρονισμό. Ξεκίνησαν τρίβοντας τα χέρια. Τα τσαλαβουτούσαν φτιάχνοντας τις σαλάτες, πασπάτευαν τα κρεατικά κι ύστερα έπιαναν τα λεφτά. Κρατούσαν θησαυρό στα χέρια και το' νιωθαν. Θα' πεφτε το παραδάκι, θα γέμιζε το ταμείο, θα τα 'κονομούσαν για όλη τη χρονιά-και πάλι.μάγκες.
ΑΠ' την άλλη, το...Κράτος. Με τους κανόνες του για να παραβιάζονται. Με τις λίστες αναρτημένες και με τις ανοχές του. Κράτος - θεατής. Αδύναμο να «καρυδώσει» την αισχροκέρδεια του 1000% (δεκαπλασιασμένη η αξία του προϊόντος) και την φοροδιαφυγή. Μη δυσαρεστήσει τους «επαγγελματίες» που ζουν όλο το χρόνο χαρτοπαίζοντας στα καφενεία, προετοιμαζόμενοι για την επόμενη.χρυσοφόρα σαιζόν. Με τους κουτόφραγκους στην ουρά κι ύστερα στο ταμείο.
ΛΥΣΣΑΞΑΝ οι «επαγγελματίες» της απάτης. Ιδίως, εκεί, στα νησιά όπου γίνεται πατείς με πατώ σε στις παραλίες. Με κάποιους.παράξενους με τα περίεργα γούστα να' χουν το πάνω χέρι. Θα τους πάρει ο φακός, θα τους δούμε στο «γυαλί». Στην ακριβοπληρωμένη ξαπλώστρα την κυρία με τα πισινά στη μόστρα και τον ψυχανώμαλο στο κλαμπ της ιδρωτίλας, με τη σαμπάνια στο χέρι.
ΠΗΓΕ καλά ο τουρισμός σε ανθρώπους, δεν πήγε καλά σε χρήμα. Τα «πακέτα» (σε ξενοδοχεία με όλα πληρωμένα) δεν είναι η αιτία, είναι το αποτέλεσμα. Όσο κι αν ο «κουτόφραγκος» έκανε πως δεν είδε. Όσο κι αν η τηλεόραση τους πρόγκιξε κι ο κόσμος τους αηδίασε με τα διψήφια νούμερα σε ευρώ για μια χωριάτικη σαλάτα. Πρέπει οι ίδιοι να αντιδράσουν. Οι ενδιαφερόμενοι του επαγγέλματος. Aν νιώθουν επαγγελματίες. Να απομονώσουν τους άρπαγες. Να καταγγείλουν τους «συναδέλφους» που εκθέτουν τον κλάδο τους και τη χώρα μας. Δεν είμαστε όλοι κλέφτες και πρέπει να φανεί. Οι αρπακολλατζήδες να αποκλειστούν. Να το νιώσουν πως με 1-2 μήνες «δουλειάς» δεν ζεις όλο τον χειμώνα παίζοντας ξερή στο καφενείο. Όσο για «τα φασολάκια.ξου» του παρελθόντος; Όλα έχουν το τίμημά τους και η μαγιά πληρώνεται.

3 σχόλια

  1. ELLADA EINAI, KOLOMALAKES KOLOKOUMOUNIA KLEFTES TOU KERATA. ETSI EXOUNE MATHI OLOI STO ELLADA MAS NA KLEVOUNE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ Κ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ,Ο ΚΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ,ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΥΚΛΟΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ; ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΄ΜΕΡΙΚΟΥΣ΄ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ 'ΜΕΡΙΚΟΙ΄ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΟΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ(ΑΡΠΑΖΩ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ)ΑΥΤΟΙ ΟΙ 'ΜΕΡΙΚΟΙ' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολο υπερβολες...υπερβολες...κι οι υπερβολες....Δε λεω,θα υπαρχουν και καποιοι κακοι επαγκελματιες,οπως υπαρχουν παντου σε ολα τα επαγκελματα και σε ολες τις χωρες,αλλα αυτη η γκρινια του Ελληνα δεν εχει ορια!!!Οι περισσοτεροι που δουλευουν με τον τουρισμο,τον θελουν τον πελατη και την επομενη μερα,οχι μονο μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση