GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για την Ελλάδα...

Από την Δέσποινα Συριοπούλου www.greekamericannewsagency.com/ Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σ...

Από την Δέσποινα Συριοπούλου
www.greekamericannewsagency.com/

Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης πολιτικού ελέγχου και κοινωνικής έξαρσης της βίας, σταδιακή αποσύνδεση από της μεγάλες (σ.σ. προστάτιδες δυνάμεις δυνάμεις βλέπε Αμερική), πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, και έξοδο από την ευρωζώνη είναι μερικές από τις...
 εκτιμήσεις -πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα των «ειδικών» του stratfor, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την σύγχρονη μετεπαναστατική από συστάσεως του ελληνικού κράτους ιστορία της χώρας.
Σύμφωνα με την δεκασέλιδη ανάλυση, κάνοντας focus στα συμπεράσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Stratfor, υποβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος στα Βαλκάνια, με την αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας της περιοχής μετά τον πόλεμο στα Βαλκάνια(το 1993), μια απώλεια που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Αμερικανικό ινστιτούτο ήταν ορατή σε όλους πέρα από την ίδια της Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Αθήνα, «αρνούμενη να αποδεχτεί την πραγματικότητα, έκανε τα πάντα να διατηρήσει την θέση της, δανειζόμενη αφενός τεράστια ποσά για εκσυγχρονισμένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δίνοντας αφετέρου λανθασμένα στοιχεία για να μπει στην ευρωζώνη».
Αυτή η πολιτική εξήγηση ωστόσο – πάντα σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης- δεν καταγράφεται. Αντιθέτως, η σημερινή οικονομική κρίση περιγράφεται –κυρίως- από τα δυτικοευρωπαϊκά ΜΜΕ ως αποτέλεσμα της ελληνικής τεμπελιάς, υπερδαπανών και ανευθυνότητας με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πάντα ελλειμματικό δημόσιο χρέος και ο εσωτερικός και κυρίως εξωτερικός δανεισμός της χώρας.
Συνεχίζοντας, οι αναλυτές εξηγούν «ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την υπαρκτή απειλή για το Αιγαίο- δεν είχε εναλλακτική παρά να χρεωθεί, ύστερα από την απώλεια του ενδιαφέροντος από τους δυτικούς προστάτες εταίρους», για να συμπληρώσουν ότι «Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να ονειρεύεται ότι θα μπορέσει να επιτύχει τον 5ο γεωπολιτικό της στόχο, την κυριαρχία της δηλαδή στην ανατολική μεσόγειο. Πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της τις δυο τελευταίες 10ετιες.
Ακόμα και ο 4ος στόχος , που είναι η ενοποίηση της εσωτερικής Ελλάδας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, όπως απεικονίζεται στην έκθεση λόγω της «εσωτερικής της αδυναμίας της να μαζέψει τους φόρους. Σχεδόν το 25% της ελληνικής οικονομίας εντάσσεται στην παραοικονομία, ένα ποσοστό από τα πλέον υψηλότερα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες».
Για το Stratfor, «η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς εξωτερικό προστάτη, με το ερώτημα να τίθεται αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποδεχτεί την μείωση κατά πολύ του γεωπολιτικού της ρόλου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στο χέρι μας αλλά «εξαρτάται από τις στρατηγικές που υιοθετεί η Τουρκία, η οποία είναι μια αναδυόμενη γεωπολιτική δύναμη που στοχεύει να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα εστιάσει τους στόχους της στο Αιγαίο ή αντί αυτού επιθυμεί να συμφωνήσει με την Ελλάδα, ώστε να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντά της».
Η συμβουλή του ινστιτούτου είναι να βρει η Ελλάδα τον τρόπο να ξαναγίνει χρήσιμη σε μια ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις, σπεύδει όμως να πει ότι είναι κάτι απίθανο, «εκτός εάν μια σύγκρουση μεγάλων δυνάμεων επιστρέψει στα Βαλκάνια»...
Για να καταλήξει ότι σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την Ελληνική ιστορία, προοιωνίζοντας μια εικόνα αποσταθεροποίησης από τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ και η ΕΕ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνηση, αλλά και την χρεωκοπία προ των πυλών (κρίνοντας από το επίπεδο του χρέους, το οποίο –όπως επισημαίνουν- σύντομα θα είναι πάνω από το 150% του ΑΕΠ), και την στάση επιφυλακής των ευρωπαίων εταίρων για μια διαταγή εξόδου από την ευρωζώνη, μόλις διαπιστωθεί ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη ευρώπη.
Έτσι, το stratfor εκτιμά ότι η Ελλάδα, χωρίς πρόσβαση σε διεθνή κεφάλαια ή χρήματα στήριξης, μπορεί να αντιμετωπίσει μια ολοκληρωτική κατάρρευση του εσωτερικού πολιτικού ελέγχου με άμεσο αποτέλεσμα την έξαρση της κοινωνικής βίας, τέτοια που έχει να δει από την περίοδο της στρατιωτικής χούντας την δεκαετία του 70» για να καταλήξει ο συντάκτης της απαισιόδοξης έκθεσης ότι «Η Ελλάδα είναι πρώτη φορά από το 1820 είναι πραγματικά μόνη της!». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.

20 σχόλια

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ" ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ ΜΑΣ, Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΣ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΡΔΙΑ.
    ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ;
    ΚΑΠΩΣ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΣΗ "ΑΓΑΠΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΣΠΟΝΔΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΥς ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΥΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    ΝΑ ΚΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ.
    ΤΙ? ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ?
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ.
    ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ "ΕΓΩ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ".
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ;


    ΤΙ ΜΥΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Μαυρίστε τους «Μαυρογιαλούρους» της πολιτικής που έταζαν μια καλύτερη ζωή και μας οδηγούν όλους στην καταστροφή»

    Όποιος βουλευτής βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το νομοθέτημα να γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα των πολιτών. Όποιος εκπρόσωπος του λαού πάει κόντρα στη βούλησή του να μην μπορεί να κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια το καλοκαίρι διότι θα τρώει τέτοιο κράξιμο που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.

    «Μαύρο σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το Ασφαλιστικό»

    Και αν χάσουμε τώρα, θα υπάρξει και συνέχεια. Θα βγάλουμε στο Διαδίκτυο τα ονόματα όλων των βουλευτών που το ψήφισαν και θα γράψουμε:

    «Θυμηθείτε: Αυτοί ψήφισαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μαλιστα μια χωρα που βρισκεται στην ακρη του κοσμου στη κυριολεξια!!! βεβαια εκει δεν μιλαμε για πολιτες χαβαλεδες οπως εμας, εκει μιλαμε για πραγματικα ενεγους πολιτες που καθε βραδυ εβγαιναν στους δρομους τραγουδωντας το εθνικο τους υμνο, πραγμα που εδω ειναι κατι σαν απογαρευμενο, αντιμετωπιζεσαι σαν ....λεπρος αν τολμησεις και τραγουδησεις τον εθνικο υπνο!!! φασιστας γαρ.....στην αργεντινη ενωθηκε ολος ο κοσμος, ολοι μαζι εκαναν πορειες, οχι οπως εδω που αλλη πορεια κανει η γσεε αλλη η αδεδυ αλλη το παμε αλλη οι συνταξιουχοι αλλοι οι διαβολοι και αλλη πορεια οι τριβολοι....μας εχουν φορεσει αυτες τις ανθρωπινες μαριονετες τους συνδικαΛΗΣΤΕΣ που προσκονται αλλοι στους σοσιαΛΗΣΤΕΣ και αλλοι στους "σεμνους και ταπεινους" και μας κοροιδευουν, μας διαιρουν, λες και ο καθενας απο εμας εχει διαφορετικο συμφερον!!!! οι αργεντινοι οργανωθηκαν χωρις να εχουν καμια μα καμια.....οργανωση, εκαναν τα παντα ομορφα και ειρηνικα περιφρουρουσαν τις πορειες τους και δεν αφηναν πρακτορακια και γνωστους ΓΝΩΣΤΟΥΣ να τους κανουν προβοκατσιες και να σκοτωνουν αθωους εργαζομενους ωστε να φοβησουν το κοσμο να κατεβαινει στις πορειες!! να τους πεταξουν εξω τους μαφιοζους του δ.ν.τ. αλλα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!!!
    και χωρις να εχουν οπως εμεις τα καλυτερο "οικοπεδο" στο πλαντη, το "φιλετο" της γης, το πιο καλο "μονοπατι" που ειναι η χωρα μας, χωρις να εχουν στηριξη της ευρωπης οπως εμεις, χωρις η χωρα τους να εχει ηλιο 9 μηννες το χρονο, χωρις η χωρα τους να ειναι και βαλκανια και μεσογειος και ευρωπα, χωρις να εχουν την ασια φατσα τους, χωρις να εχουν την αφρικη μια δρασκελεια και παρολα αυτα τα καταφερουν.....ενωμενοι και με αγαπη προς τη πατριδα τους....πραγματα που εμεις δεν τα εχουμε.....μονο αυτα τα δυο χρειαζονται.....δυστυχως...
    σκοπος τους ειναι να εξαθλιωσουν το λαο, να τον φερουν σε κατασταση πεινας, ωστε καποια στιγμη να μας πεταξουν ενα ξεροκοματο να μας "καθησυχασουν" και αυτοι ανετα να τρωνε κομματι κομματι απο τη σαρκα, της χωρας μας...τακτικες που ειναι απαρχαιωμενες πλεον αλλα σιγουρες!!! παρε δωσε παλαιας κοπης θελουν τη χωρα μας παση θυσια για χιλιαδες λογους και θα ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΘΕΝ

    τη παρουν οσο εμεις δεν αντιδρουμε!!! οσο εμεις ασχολουμαστε μα τα τηλεοπτικα βυζιτακια τους γαμους τους και τα καραγκιοζιλικια τους!!! κριτικη απο το καναπε και στο καφενειο δεν οδηγει πουθενα....οι δημοτικες εκλογες του νοεμβριου ερχονται, ας τους δειξουμε αυτα που λεμε στις μεταξυ μας συζητησεις, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ....ΠΗΔΗΜΑ
    Δ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο τοην εκβιαστικη εισοδο της χωρας μας στη ζωνη του ευρω, που την εκανε ο αρχηιερεας της διαπλοκης οπως ειπε και ο αρχηιερεας της ηλιθιοτητας ο καραμανλης ο νεοτερος (οσπου οταν εχανε τις εκλογες το πηρε πισω λεγωντας οτι το "ειπα εν τη ρημη του λογου") εβαλε μια χωρα απροετοιμαστη στο ευρω χωρις καμια υποδομη και αναπτυξη, για να μπορεσει να παρει τα τεραστια οικονομικα πακετα στηριξης της ευρωπαικης ενωσης, οτι ακριβως επαθε η αργεντινη, εκαναν η αμερικανοι ισοτιμο το δολλαριο με το πεσος της αργεντινης, που ηταν μια πλουσια χωρα τοτε, (σκεψου οτι η ελλαδα που ηταν μια φτωχη χωρα ηδη, αν οχι χρεοκοπημενη) μπηκαμε στο ιδιο νομισμα με τους οικονομικους κολοσσους, γερμανια, γαλλια, αγγλια κ.α. πως ειναι δυνατον να αντεξει η δικη μας οικονομια τους ρυθμους των κολοσσων, πως να αντεξει στη πιεση που ασκηται στο νομισμα η χωρα μας??? ειναι σαν να σου σερνει μια φεραρι το φιατακι!!!! ειναι σιγουρο οτι το σχοινι θα σπασει!!! ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ...μα ασφαλως το γνωριζαν οι οικονομικοι επιστημονες, ειναι μαθημαρα νηπιαγωγειου αυτα για αυτους!!! δεν χρειαζεται καν να ασχολησαι με τα οικονομικα για να το καταλαβεις αυτο!!! μα τοτε γιατι το εκανα? θα ρωτησει ο αφελης... μα ακριβως για αυτο το λογο το εκαναν!! για να σπασει το σχοινι....να γινει το μπαμ ηθελαν και το καταφεραν....οπως ο πνιγμενος πιανεται απο τα μαλλια του για να σωθει ετσι και εμεις στη πρωτη λυση που μας εδωσαν το δ.ν.τ. δηλαδη εμεις χωρις δευτερη σκεψη ειπαμε αμεσως το ναι....ασφαλως ειχαμε και τη πιεση των αμερικανων που παγια τακτικη τους ειναι να σε αιχμαλωτιζουν οικονομικα, εχουμε και μια αντιπαθεια σε οτιδηποτε εθνικο, θελουμε και μια ταχεια αναριχηση στις βαθμιδες της bilderberg και να το αποτελεσμα!! φεραμε τα σαινια του δ.ν.τ. για να....κοψουν συνταξεις και μισθους!!! λες κι εμεις δεν μπορουσαμε να το κανουμε!!! ακομα και ενα παιδακι δημοτικου να το ρωταγαμε αυτο ακριβως θα εκανε, το πιο απλο, το πιο χαζο....θα εκοβε το παιδι αλλα και το χερι του ασθενη!!!! σοβαροι "γιατροι".....με τη μονη διαφορα οτι οι αργεντινοι, οπως και οι τουρκοι, οπως και οι ρουμανοι μολις προχτες, τους πεταξαν εξω απο τη χωρα τους τους οικονομικους τοκογλυφους-δολοφονους η δε τουρκια ηδη ευημερει, η δε ρωσια γινεται πρωτη δυναμη αργα και σταθερα, η δε αργεντινη, εχει βρει τους ρυθμους της και ολα πανε μια χαρα,η ανεργια που την αφησε το δ.ν.τ. στο 25% δηλαδη 10εκ. ανεργοι!! τωρα ειναι κατω απο το 10%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΓΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΓΙΝΑΝ ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
    Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΚΕ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ
    Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ "ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΘΗΚΗ
    υ.σ. ας ενωθουμε τωρα και οταν καταφερουμε να σωθουμε, συνεχιζουμε τις ...διαφορες μας, μετα ομως οχι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Αθήνα κ. Υπουργέ,

    Η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Πολιτείας της Φλώριδας των ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει και εργάζεται για τον Ελληνισμό της περιοχής. Πολλά από τα μέλη μας είναι πρώτης γενιάς μετανάστες στην Αμερική, μιλούν την Ελληνική γλώσσα και αρκετοί έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε ισχυρό δεσμό με την πατρίδα Ελλάδα, την επισκεπτόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο και αυτήν την αγάπη την έχουμε μεταδώσει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας

    Παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα κι ανησυχούμε πάρα πολύ, όχι μόνο για την οικονομική κατάσταση, αλλά και για ό,τι συμβαίνει εκεί σε Εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην Αμερική που ζούμε ακούμε καθημερινά για χαλάρωση των θεσμών και της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση. Ακούμε για Τουρκοποίηση της Θράκης για διωγμό εκπαιδευτικών, όπως της Χαράς Νικοπούλου, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνικότητα της περιοχής. Ακούμε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία με πρώτη γλώσσα την Τουρκική και δεύτερη την Ελληνική και για κατάργηση συμβόλων, όπως του σταυρού απο την Ελληνική σημαία. Ακούμε για προσπάθεια εξάλειψης της λέξης [ ΕΘΝΙΚΗ ] από τράπεζες και γενικά απ’ όπου χρησιμοποιείτο, ακόμη και από τον τίτλο του Υπουργείου [ ΕΘΝΙΚΗΣ ] Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ποιούς άραγε ενοχλεί; Δεν είμαστε Έθνος; Γιατί πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας; Επίσης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου να μην ανανεώσει την αποστολή εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, που προσφέρουν διδακτικό έργο στα σχολεία της Ομογένειας.

    Στην αρχή πιστέψαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά είναι φήμες και προιόντα διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όταν όμως παρακολουθήσαμε την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα για την κα. Χαρά Νικοπούλου, όταν διαβάσαμε άρθρα και επιστολές διαμαρτυρίας πολλών πνευματικών ανθρώπων και όχι μόνο γεμίσαμε με απορίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες. Επαναστατούμε όταν διαβάζουμε στο διαδίκτυο για ξεπούλημα της χώρας και της Ελληνικής γλώσσας και προσπάθειες αλλαγής της Ιστορίας μας.

    Κυρία Υπουργέ, Στη χώρα αυτή που μας φιλοξενεί σας δηλώνουμε ότι παραμένουμε Έλληνες. Πιστεύουμε ότι ένα Έθνος χάνεται όχι όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά όταν χάνεται η γλώσσα του, ξεχνιέται η Ιστορία του και χαλαρώνει η συνοχή και η Εθνική συνείδησή του.

    Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στη γενέτειρά μας και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θέλουμε να ενημερωθούμε από επίσημα χείλη την πραγματικότητα ώστε να μπορούμε να αποκρούουμε τους καλοθελητές της καταστροφολογίας της μητέρας Ελλάδας.

    Σας ευχαριστούμε και πιστεύουμε ότι θα τύχουμε της προσοχής σας.

    Με Τιμή

    Μιχάλης Σέρβος Τάσσος Μπογδάνος

    Πρόεδρος Πρόεδρος

    Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων

    ΕλληνοΑμερικάνικης Κοινότητας Φλώριδας

    Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής

    www.hellenes.com

    Κοινοποίηση:

    Υπουργείο Εξωτερικών

    Γραφείο Πρωθυπουργού

    Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

    Αρχηγοί Κομμάτων

    Βουλή των Ελλήνων

    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να θυμούνται οι Έλληνες, που ξεχνούν εύκολα, παραθέτω δύο κείμενα της οικογένειας Παπανδρέου. Το πρώτο κείμενο αναφέρεται σε δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου στο Τορόντο του Καναδά το 1999 και το δεύτερο κείμενο του (συμβούλου του) αδερφού του, Νίκου Παπανδρέου, σε επιστολή του προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ , όπως δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004:
    “Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”.
    Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)
    “Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ’60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά.”.
    Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=bYz23FpKjN0

    να τι ειπε ο παγκαλος για τη σημαια στα ιμια......οσοι εχετε το....κουραγιο καντε κλικ να το δειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ιδιες παντα μαλακιες του state department των αβανταδορων των αμερικανικανικων συμφεροντων και κεφαλαιοκρατων και υποκινητων καθε πολιτικης αποσταθεροποιησης.
    Εμεις οι Ελληνες μπορει να τρωγομαστε σαν τα σκυλια μεταξυ μας αλοιμονο ομως σε αυτον που θα διανοηθει να μας την πεσει, θα πληρωσει ακριβο μαρμαρο και αυτο το ξερουν καλα ολοι οι "λυκοφιλοι" που εχουμε.
    Ποια γεωπολιτικη δυναμη εχασε η Ελλαδα και δεν το καταλαβαμε.
    Εμπρος λοιπον καντε την με ελαφρα πηδηματακια απο την Σουδα, το Ακτιο, και απο την Β. Ελλαδα οπου στρατοπεδευει η KFOR (Γιαννιτσα).
    Μηπως πρεπει να αρχισουμε να κλεινουμε συμφωνιες με την Κινα για την εκμεταλλευση των λιμανιων μας οπου δινουν γη και υδωρ; H Κινα κραταει στα χερια της το 42,5%των κρατικων ομολογων των ΗΠΑ σε δολλαρια, αντιλαμβανεται κανεις αν αποφασισουν οι Κινεζοι να τα μετατρεψουν σε ευρω που θα παει η υπερδυναμη του κωλου; Που ειναι καταχρεωμενη ως τα μπουνια.
    Ασφαλως και κανανε λαθη οι αμυαλοι πολιτικοι μας που εκμεταλλευτηκαν με τον καλυτερο τροπο οι " φιλοι" μας για να μας στριμωξουν.
    Αλλωστε απο πολλα χρονια πριν ειχαν βαλθει να κτυπησουν την Ελλαδα εκ των εσω. Μια χωρα με 97%ιθαγενεια ,θρησκεια,γλωσσα 80.000.000 λεξεων που χρησιμοποιειται απο ολους τους λαους και ιδιαιτερα στην επιστημη, δεν σβηνει ευκολα οσο νομιζουν οι ινδιανοι και καουμπουδες μπασταρδογεννοι της υπερδυναμης.
    Το εθνος δεν εσβησε μεσα απο χειροτερα χρονια 400 χρονια σκλαβιας,γενοκτονιας και αλλοτριωσης δεν μπορεσαν να μας σβησουν και θα σβησουμε τωρα ρε αχρηστοι; πλανασθαι πλανην οικτραν.
    Ας ξυπνησουν πλεον οι πολιτικοι μας και ας αποκτησουν για μια φορα στην ζωη τους πατριωτικη συνειδηση προστατευοντας τα συμφεροντα του τοπου ξεφευγοντας απο την ιδιοτελεια.
    Ο κωλος τους ανοιγοκλεινει σαν μαντζουνι για τον φυσικο πλουτο που εχει αυτη η χωρα και μεσω της απαξιωσης και των σκοτεινων προβλεψεων προσπαθουν να καμψουν το ηθικο μας ετσι ωστε μοιρολατρικα να οδηγηθουμε σε σιμβιβασμους και να πεσουν σαν υαινες να αρπαξουν αυτα που δεν μπορουν να παρουν διαφορετικα.
    ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ κατω απο το Ελληνικο εδαφος τις θαλασσες και οτι αλλο περιβαλλει τον τοπο αυτο υπαρχει πολυ ξεραμενο αιμα και πωλειται πολυ ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η οικονομία της Ρουμανίας βρίσκεται σε παράλληλη τροχιά με αυτήν της χώρας μας αφού και εκεί η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ το οποίο επέβαλε μνημόνιο ανάλογο με το δικό μας. Ομως μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα λιτότητας, πολίτες διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο στο Βουκουρέστι διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα, ενω συγχρόνως οι σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας οτι τα ανακοινωθέντα μέτρα περικοπής των μισθών και των συντάξεων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας. Το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέδωσε μετά απο μόλις 10 ημέρες την απόφασή του, αποδεχόμενο την αντισυνταγματικότητα των μέτρων, τα οποία ετσι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Και αμέσως το ΔΝΤ ανακοίνωσε οτι δεν θα καταβάλλει την επόμενη δόση του δανείου.

    Στη Ρουμανία τα εξαθλιωτικά μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας επιβάλλονται απο τους συντηρητικούς και οι σοσιαλιστές και ο λαός τα πολεμάνε και τα καταρρίπτουν. Δυστυχώς στη χώρα μας τα ιδια μέτρα και το ξεπούλημα της χώρας επιβάλλονται απο τους σοσιαλιστές και το ακόμη παραδοξότερο ειναι οτι ουτε η αντιπολίτευση αλλά ουτε και ο λαός αντιδρούν οπως θα έπρεπε να κάνουν για να σώσουν αυτοί πραγματικά την πατρίδα τους και οχι αυτοί που εν ονόματι της διάσωσης, την ξεπουλάνε. Και επι πλέον τα ΜΜΕ ως φερέφωνα του διεθνούς καπιταλισμού και υποστηρικτές του πιο αισχρού και απροκάλυπτου ξεπουλήματος της χώρας, εχουν επιδοθεί στον υπέρ ολων αγώνα να πείσουν τον λαό οτι έτσι έπρεπε να γίνει για το καλό του και να μην διαμαρτύρεται. Και το εθνικά τραγικό ειναι οτι μέχρι τώρα το κάνουν με επιτυχία.

    Μπορεί οι Ελληνες να επέδειξαν κατά την διάρκεια της εθνικής ιστορίας τους κάποτε αδιαφορία, κάποτε διχόνοια και κάποτε καταστροφικό φανατισμό. Αλλά πάντοτε στο τέλος αγωνίστηκαν ενωμένοι μπροστά στους μεγάλους εθνικούς κινδύνους και νίκησαν κατά κράτος ολους εκείνους που υπονόμευσαν τα εθνικά συμφέροντα και την ιδια την εθνική υπόσταση, προσπαθώντας να εξαφανίσουν την πατρίδα και να υποδουλώσουν σε ξένα συμφέροντα τους Ελληνες. Και ειναι απολύτως βέβαιο οτι το ίδιο θα γίνει και τώρα με τους σύγχρονους δοσίλογους που πολύ σύντομα δεν θα βρίσκουν μέρος να κρύψουν τα άθλια τομάρια τους.
    διοδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (άρθρο 41 Συντ.).
    ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρού, κατ. Χαλκίδος, τηλ. 22210-62743
    ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
    Κε Εισαγγελέα
    Σύμφωνα με το άρθρο 62 εδ.4 «(για την δίωξη) άδεια δεν απαιτείται (από την Βουλή) δια τα επ’ αυτοφώρω κακουργήματα των βουλευτών)
    Επειδή τα αποτελέσματα της Εσχάτης Προδοσίας επέρχονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, αρμόδια για την παρούσα μήνυσή μου είναι και η Εισαγγελία Χαλκίδος (ΠΚ 16) στο οποίο κατοικώ μονίμως.
    H Εθνική Κυριαρχία στην Δημοκρατική Πολιτεία συνίσταται από τα εξής ουσιαστικά (συστατικά):
    α) Την Ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του Ατόμου να προστατεύει δια νόμου τα Ατομικά του Δικαιώματα από τον Δημόσιο έλεγχο και εξουσία της πολιτείας, β) Τον, δια των νόμων που το άτομο ως πολίτης ψηφίζει, Ελεύθερο καθορισμό και απεριόριστη άσκηση των Πολιτικών του δικαιωμάτων ως Πολίτου μιας Συντεταγμένης Πολιτείας.
    Η Ελεύθερη επιλογή και άσκηση των παραπάνω Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και γενικότερα η απεριόριστη δυνατότητα του Ατόμου να καθορίζει αυτό τις Αξίες στην ζωή του και να μπορεί να επιδιώκει ελεύθερα να τις πραγματώσει μέσα στα πλαίσια του νόμου που αυτός ψήφισε, συνιστά την ουσία της Δημοκρατικής Ελευθερίας, στην οποία το Άτομο και ο Πολίτης είναι το Υποκείμενο και Συγγραφέας της Ατομικής και Εθνικής του Ιστορίας, σύμφωνα με τις παραδόσεις του, τον πολιτισμό του και την παρελθούσα Ιστορία του. Οι αρχές αυτές συνιστούν την έννοια του Ιδιαίτερου Έθνους και Λαού.
    Η άσκηση όμως της Ελευθερίας, ως συστατικού της Εθνικής Κυριαρχίας, συνδέεται αρήκτως και αναγκαστικά με την έννοια της Εδαφικής Ακεραιότητας μέσα στα γεωγραφικά όρια της οποίας η Ελευθερία αυτή πραγματώνεται, εφόσον τα πάντα με στο υλικό Σύμπαν μας με νοηματικό περιεχόμενο, τοσούτων μάλλον η Πολιτική πράξη, η οποία δεν είναι Θεολογία, πραγματώνονται σε συγκεκριμένο Χρόνο και Χώρο. Συνεπώς η Εδαφική Ακεραιότητα αποτελεί κι αυτή υποκείμενο της Δημοκρατικής Ελευθερίας και Εθνικής Κυριαρχίας, σε βαθμό εννοιολογικής ταύτισης με τις υπόλοιπες αυτές έννοιες. Ελευθερία, χωρίς Εδαφική ακεραιότητα για την άσκησή της, δεν υπάρχει και Εδαφική ακεραιότητα χωρίς Ελευθερία είναι χωρίς Νόημα.
    Εφόσον συνεπώς η Ελευθερία και οι ταυτιζόμενες με αυτή έννοιες της Εθνικής Κυριαρχίας, συνίσταται στην ελεύθερη, δια των ελευθέρως ψηφισθέντων από τους πολίτες νόμων, έκφραση της θέλησής των για την ιστορία του, κάθε παραβίαση της ελεύθερης νομοθετικής δύναμης του Λαού από εξωγενείς καταναγκαστικούς παράγοντες, συνεπάγεται κατάλυση της Ελευθερίας, Εθνικής Κυριαρχίας και του Συντάγματος του Λαού αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι παραπάνω σκέψεις και γεγονότα δικαιώνονται πλήρως στο Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 1 ορίζει ότι:
    1. «Το Πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία , 2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία, 3. Άπασαι αι εξουσίαι πηγάζουν εκ του Λαού και υπάρχουν υπέρ αυτό και του Έθνους, ασκούνται δε καθ’ όν τρόπον ορίζει το Σύνταγμα.
    Άρθρο 2. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του Ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
    Άρθρο 5. 1. Έκαστος δικαιούται να αναπτύση ελευθέρως της προσωπικότητά του…, 2. Πάντες απολαύουν απολύτου προστασίας της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας των…, 3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστος..
    Άρθρο 17. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους…
    Άρθρο 20. Έκαστος δικαιούται εις παροχήν εννόμου προστασίας υπό των δικαστηρίων και δύναται να αναπτύξη ενώπιον τούτων τας απόψεις του περί των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του, ως ο νόμος ορίζει.
    Άρθρο 25. 1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου, ως ατόμου και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους…., 2. Η αναγνώριση και προστασία των θεμελιωδών και απαραγράπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου υπό της Πολιτείας αποβλέπει εις την πραγματοποίησιν της κοινωνικής προόδου εν ελευθερία και δικαιοσύνη, 3. Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος (από την Πολιτεία) δεν επιτρέπεται.
    Άρθρο 26. 1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται υπό της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας, 2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως 3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται υπό των δικαστηρίων, αι αποφάσεις δε αυτών εκτελούνται εν ονόματι του Ελληνικού Λαού.
    Άρθρο 27. 1. Ουδεμία μεταβολή των ορίων της Επικρατείας δύναται να γίνει άνευ νόμου ψηφιζομένου δια της απολύτου πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών.

    Άρθρο 28 παρ. 3. Η Ελλάς προέρχεται ελευθέρως δια νόμου ψηφιζομένου υπό της απολύτου πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, εις περιορισμούς εις την άσκησιν της Εθνικής Κυριαρχίας, εφ όσον τούτο υπαγορεύεται εκ σπουδαίου εθνικού συμφέροντος, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τας βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, γίνεται δε βάσει των αρχών της ισότητας και υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
    Σχετικά είναι επίσης τα άρθρα 41, 52, 60 παρ.1, 62 εδ. 4, 73 παρ.1,2, 120.
    Συνεπώς, σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και ιδιαιτέρως του άρθρου 28, παρ. 3, ουδέν τίμημα, λόγος, προφανής ή προβαλλόμενος ειλικρινώς η προσχηματικά, είναι ικανός να προβληθεί και ισχύσει ενώπιον του Ελληνικού Λαού με τίμημα την κατάλυση των βάσεων του Δημοκρατικού του Πολιτεύματος, ακόμα κι αν ο λόγος αυτός (ειλικρινής, ή προσχηματικός), αναφέρεται σε (δήθεν) εθνικό συμφέρον. Και τούτο διότι Εθνικό Συμφέρον έξω από τα πλαίσια της Δημοκρατίας (της δυνατότητας του Λαού να ψηφίζει τις τύχες του ελεύθερα) είναι άνευ Νοήματος, δεδομένου ότι, στην περίπτωση αυτή, το Εθνικό Συμφέρον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σφετεριστή της Δημοκρατίας (εξωτερικού ή εσωτερικού ή αμφοτέρων) κι όχι τους ίδιους τους Πολίτες της καταλυομένης Δημοκρατίας. Η κατάλυση της Δημοκρατίας στο όνομα της -δήθεν- σωτηρίας της χώρας και του εθνικού συμφέροντος -είναι ισχυρισμός αντιφατικός, συνιστά αντινομία του λόγου και προβάλλεται προσβλητικά για την λογική από τους βαρβάρους κατακτητές ή τους προδότες κατακτημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατά συνέπεια, Κυβέρνηση, Βουλή (κι ελπίζω όχι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας τελικά), παραχωρώντας την Εθνική μας Κυριαρχία και μάλιστα χωρίς τον όρο της αμοιβαίας παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας στον αποδέκτη της δικής μας, ανεξάρτητα από τον λόγο της παραχώρησης αυτής, διαπράττουν Εθνική Προδοσία.
    Ακριβώς όμως αυτό έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων (κι ελπίζω όχι και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) ενεργητικά και από την Στρατιωτική Ηγεσία εκ παραλείψεως. Συγκεκριμένα, οι παραπάνω κρατικοί αξιωματούχοι παρεχώρησαν εν λευκώ! την νομοθετική εξουσία -και συνεπώς την Εθνική μας Κυριαρχία- στους ηγέτες των υπολοίπων 26 κρατών που συναποτελούν τη Ευρωπαική Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο είναι θεσμός που δεν ανήκει καν στην Ευρωπαική Ένωση, να μας υποδείξουν αυτοί το περιεχόμενο των νόμων που εμείς καλούμαστε -και το κάναμε- υποχρεωτικά και υποτιμητικά να το ψηφίσουμε απλά διεκπεραιωτικά και δήθεν ελεύθερα!
    Δεν θα αναλύσω στο σημείο αυτό το (αβάσιμο και αίολο σε κάθε περίπτωση) περιεχόμενο του προβαλλομένου λόγου, που οι παραπάνω κρατικοί αξιωματούχοι προβάλλουν δημοσίως για την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις με τον παραπάνω τρόπο, διότι -σύμφωνα με τα όσα προείπα και με το άρθρο 28 του Συντάγματος- ουδείς λόγος δικαιολογεί την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας με την μορφή της κατάλυσης του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, ήτοι της παραχώρησης της εξουσίας σε άλλες δυνάμεις να επιβάλλουν το περιεχόμενο νόμων που αφορούν την ζωή των Ελλήνων! και μάλιστα χωρίς να ικανοποιείται εισέτι ο αναγκαστικός όρος της αμοιβαιότητας (*), τους οποίους (νόμους) οι έλληνες βουλευτές σε μια παρωδία δημοκρατικής ψηφοφορίας στην Βουλή, δουλικά και διεκπεραιωτικά τους ψηφίζουν, ενεργούντες ως πειθήνια διεκπεραιωτικά όργανα της βούλησης και του συμφέροντος ξένων δυνάμεων.
    (*) δηλ. την αμοιβαία και ισότιμη παραχώρηση και της Εθνικής Κυριαρχίας του αντισυμβαλλομένου Κράτους
    Θα πώ μόνο σύντομα, ότι ο απαράδεκτος προβαλλόμενος λόγος από τους εσωτερικούς σφετεριστές της Ελευθερίας μας έλληνες βουλευτές, είναι ότι μόνο έτσι εξασφαλίζεται η δυνατότητα δανειοδότησης της Ελλάδος από τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και το ΔΝΤ, για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες.
    Η παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας με τον παραπάνω τρόπο σε αλλοδαπές δυνάμεις δεν είναι ένα δικό μου συμπέρασμα, αλλά είναι ένα γεγονός που ομολογείται πολλάκις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας Γεώργιο Παπανδρέου και από το επίσημο Βήμα της Βουλής των Ελλήνων!, ο οποίος καθαρά κι εμφατικά είπε ότι «βρισκόμαστε υπό επιτήρηση και κηδεμονία» και ότι «έχει μειωθεί η Εθνική μας Κυριαρχία». Συγκεκριμένα:
    Περισσότερα: http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τα κανουν ταινια να κονομησουν.
    Μπορει να ονειρευονται οτι θελουν η πραγματικοτητα θα τους διαψευσει. Ας το καταλαβουν καλα δεν εχουν να κανουν με ανθρωπους με τραπεζομαντηλα στο κεφαλι, εχουν να κανουν με Ελληνες και αυτο πρεπει να το χωνεψουν καλα.Δυσκολη περιπτωση, θα μπουνε σε περιπετεια ασχημη.
    Παρτε το χαμπαρι κουφαλες Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ οσο και αν σας ποναει.
    Καλα ειναι τα σεναρια αλλα πανω απο αυτα υπαρχει και η ιστορια που πρεπει που και που να διαβαζεται παλιοτομαρα.
    Αλλα απο ενα γενος μπασταρδων τι να περιμενει κανεις οταν οι εθνικοι ηρωες τους ειναι οι Νταλτον η Καλαμιτυ τζεην ο ρινγκο και καποιοι ζωοκλεφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση της παρούσας μήνυσής μου, η Ελληνική Κυβέρνηση με τον ν.3845/2010 παρεχώρησε την Εθνική μας Κυριαρχία σε ξένες Δυνάμεις (ήτοι την Ευρωπαική Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), με την παραχώρηση σε αυτούς το δικαίωμα και την εξουσία να μας επιβάλλουν αυτοί το περιεχόμενο νόμων, που καθορίζουν την βιολογική αλλά και ποιοτική ζωή όλως ων Ελλήνων κι εμείς απλά και δουλικά να διεκπεραιώνουμε διαδικαστικά την διαδικασία ψήφισής των στην Ελληνική Βουλή. Η παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις με τον παραπάνω τρόπο συνιστά ανέγκλητα, κατάλυση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος (άρθρο 1 του Συντάγματος). Οι βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να δουμε σημερα οι γνωστοι-πασιγνωστοι τι θα κανουν, θα σκοτωσουν κανα φουκαρα οπως εκαναν με τους εργαζομενους στη μαρφιν, θα σκοτωσουν καναν αλλον για να φοβισουν το κοσμο να κατεβαινει στις πορειες??? πρακτοριλικια παλαιας κοπης, αμερικανικης ασφαλως, ετσι γιωργακη, παιδι της.....διασοπρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν ο Γ. Παπανδρέου επένδυε στο χάος…”

    Το παιντί έτρωγε δακρυγόνα στο πρόσωπο από την κακιά δεξιά και έκανε το σόου του μπροστά στην κάμερα. Ρεσιτάλ δημαγωγίας και πολιτικαντισμού (χαρακτηριστικά ΌΛΩΝ των Παπανδρέου)..Τώτα τρέχει και δεν φτάνει.
    Υπάρχει θεία δίκη σε αυτή τη ζωή..

    Πως αλλάζουν οι καιροί.
    Έριξε ασύλληπτο δούλεμα ο γιος τις μάμι. Έπρεπε να του κάνει τα ίδια ο Σαμαράς τώρα να δει την γλύκα ο Μινεικο.

    Γλυκά τα έφαγε, ξυνά θα τα ξεράσει.

    Μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση
    νομίζει οτι κυβερνά κ τα λαμόγια οργιάζουν
    τα παιδιά μας ετοιμάζονται να φύγουν για δουλειά στο εξωτερικό
    οι ένοπλες δυνάμεις διαλύονται
    ο κοινωνικός ιστός καταρέει
    οι ΔΕΚΟ λεηλατούνται
    οι μικρομεσαίοι χρεωκοπούν
    το ασφαλιστικό γύρισε πίσω 30 χρόνια
    η υγεία καταρέει
    οι τραπεζίτες,μεγαλοκαναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι-μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου ευημερούν και ατιμώριτοι δεν πληρώνουν εκατομ ασφαλιστικές εισφορές ,φόρους ,ρήτρες κλπ
    ταξιδεύει με ένα αεροπλάνο την ώρα που η χώρα διαλύεται
    οι υπουργοί του διαφωνούν
    οι βουλευτές του κρύβονται
    τα κοματικά του στελέχή τους κράζουν
    ο σοσιαλισμός στο μεγαλείο του
    κανείς μας πλέον τι μας ξημερώνει

    ΚΙΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ !!!
    είναι και ΗΛΙΘΙΟΣ και ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ
    και αθεράπευτα ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ _______

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΜΗΤΗΣ ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΤV ΠΑΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΣ ΤΟ ΤΖΕΦΡΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΝΑΚΙ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ-ΟΥΑΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ DOLLARS ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση