GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυο γενιές και μια γενοκτονία...

Του Δημήτρη Τρικεριώτη http://gnathion.blogspot.com Η ευθύνη είναι συλλογική και καμμία ουσιαστική και παραδειγματική τιμωρία δεν θα υπάρξ...

Του Δημήτρη Τρικεριώτη
http://gnathion.blogspot.com

Η ευθύνη είναι συλλογική και καμμία ουσιαστική και παραδειγματική τιμωρία δεν θα υπάρξει. Οι γενιές του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης στήριξαν και έζησαν εθισμένες ένα εικονικό, μη παραγωγικό και δανεικό «Greek miniDream» και στο τέλος παρέδωσαν τον λογαριασμό στα παιδιά τους. Το Λούνα Πάρκ έκλεισε αλλά η νοοτροπία της παιδικής χαράς και της ανευθυνότητας έγινε πλέον δεύτερη φύση.
Οι Έλληνες πολιτικοί κινδυνεύουν πλέον να μετατραπούν σε εκτελεστές των εντολών των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου και να δίνουν αγώνα για τα προσχήματα και την πολιτική τους διάσωση απέναντι σε έναν λαό που πλέον τους σιχαίνεται και δεν τους έχει ανάγκη εφόσον πλέον θίγονται κι αυτές οι ίδιες οι ιερές πελατειακές σχέσεις.
Το πρόβλημα της αξιοπιστίας δεν σχετίζεται μόνο με...

την προσπάθεια εξαπάτησης των ξένων αλλά κυρίως με την απόλυτα δικαιολογημένη έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού απέναντι στην πολιτική ηγεσία στο σύνολο της. Και σε ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα θα είναι δύσκολη η συμπόρευση για μια ανασυγκρότηση σε αληθινές βάσεις. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. Και αυτή η ρήξη ανατροφοδοτεί την αβεβαιότητα.
Γιατί πέρα από τα όποια σκληρά μέτρα και την ενδεχόμενη αντοχή σε αυτά από την αξιοποίηση των αποθεμάτων «του περιττού» της προηγούμενης περιόδου, το κεντρικό ζήτημα είναι πώς θα διασφαλιστεί η αποτροπή ίδιων και ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον. Αν αυτό δεν απαντηθεί άμεσα και έμπρακτα τότε δεν μπορούν να υπάρχουν όραμα και συμπαράταξη.
Σκοπός του Οδυσσέα ήταν η επιστροφή. Εμείς, όμως, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο «Σημείο μηδέν» και να «ξαναπηδήξουμε στην πίστα και την αποχαύνωση», όπως εύστοχα σημειώνει ο κ.Τσαγκαρουσιάνος στο «Lifo.gr», αλλά να συνεχίσουμε ξεκινώντας πάλι τη ζωή μας, «μεταλλαγμένοι», σαν να την είχαμε «πάρει λάθος».
Στο εξής, όλα σε αυτή τη χώρα πρέπει να δουλέψουν κυρίως υπέρ της νέας γενιάς. Αυτό θα ήταν και μια απόπειρα εξιλέωσης μιας καθολικά διεφθαρμένης κοινωνίας. Αν αυτό δεν γίνει και η νέα γενιά συνεχίζει να εξασθενίζεται από συστηματικές ανεπάρκειες στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία, τις προοπτικές τότε ο παροπλισμός της θα είναι η χαριστική βολή στη σύγχρονη δοκιμασία της χώρας. Και σε λίγο καιρό οι εξεγερμένοι «δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε άλλο», εκτός από τις πιστωτικές τους κάρτες...

15 σχόλια

  1. Έρχονται οι λύκοι.
    Μύρισε αίμα κι έρχεται ο Αρχηγός των Λύκων, μαζί με τον Φον Ρίμπεντροπ του ισλαμοφασισμού και καμιά δεκαριά μπέηδες και πασάδες.

    Τώρα θα σας λυθεί η απορία γιατί το ψηλό παιδί από την Μινεσότα δεν έβαλε ΥΠΕΞ τον Νίκο Κοτζιά αλλά τοποθέτησε ως αναπληρωτή της αυτού κωπηλατικής εξοχότητος τον επίδοξο Δραγουμάνο, κ. Δρούτσα. Ο Κοτζιάς έχει δύο ελαττώματα : ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Αν δε τις των γνωστών μαλακίων του την έπεφτε για «υπερπατριωτισμό» θα ‘πεφτε πολύ γέλιο. Όμως στο κούφιο μέγαρο της Βασιλίσσης Σοφίας ο «ανανισμός» θεωρείται in.

    Έρχονται οι ισλαμοφασίστες, αδέρφια. Για το καλό μας.

    Γνωρίζετε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών; Λοιπόν θα συνεδριάσει για πρώτη φορά. Θα κάτσουν απέναντι – απέναντι ο Δρούτσας, η Αννούλα, η Μπιρμπίλη κλπ και θα κρατιούνται απ’ τα χέρια με τα ομόλογα τους λυκόπουλα και θα κοιτιούνται στα μάτια.

    Τί θα συζητήσουν άραγε για την Παιδεία μας η Αννούλα και ο μεμέτης συνάδελφος της; Πάλι για την εξομάλυνση της Ιστορίας μας; Τρίψε – τρίψε, γυαλί την κάναμε, ωρέ γείτονες. Ανησυχείτε; Ντροπή, δύσπιστοι. Κάπου εκεί θα ‘ναι ο θεματοφύλακας της Εθνικής μας Παιδείας, η Δραγώνα χανούμ. Κι αν έχει η Αννούλα απορίες, που δεν θα μπορεί να λύσει η Δραγώνα, φαντάζομαι πως η Ρεπούση θα ‘χει ανοιχτό το κινητό της.

    Λοιπόν, λίγα λόγια. Το βασικό πιάτο στο μενού δεν είναι αυτό. Εντάξει, κάποια στιγμή θα τον ξηλώσουμε και τον έφιππο Αρχηγό των Ανυπότακτων Ρουμ από τη Σταδίου, όπως ο Κωπηλάτης ξήλωσε τον «σωβινιστικό» πίνακα από το γραφείο του, αλλά πρώτα θα διευθετηθούν τα χοντρά θέματα.

    Αιγαίο, πετρέλαια, Θράκη, Κύπρος, όλα θα ‘ναι στο τραπέζι. Αυτά μύρισαν οι Λύκοι, μαζί με την αδυναμία μας, και έρχονται τριποδίζοντας με μάτι κόκκινο σαν αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.
    ΝΑΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας ραβίνος πριν την συγκέντρωση ενημερώνει τους συγκεντρωθέντες πως η στέγη της συναγωγής έχει μια μεγάλη τρύπα και "μπάζει".
    -Σας ενημερώνω για το πρόβλημα μας πως υπάρχουν καλά αλλά και κακά νέα. Τα καλά είναι πως βρήκαμε τα χρήματα. Τα κακά είναι πως τα χρήματα βρίσκονται στις τσέπες σας.

    Καπετάν Μακρής. Το χρήμα είναι ο καθρέπτης της κουλτούρας μας. Αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που είμαστε. Και ήρθε η ώρα να δούμε καθαρά τα πράγματα.
    http://www.youtube.com/watch?v=1_rD1LeECDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. "chop-chop little Charlotte" ή μήπως καλύτερα "ΓΘ";;;

    Αντε και γαμήσου τσουτσέκι που μετά από τόσα δανεικά και φακελάκια στο Γεννηματά, θα καταφερθείς τώρα εναντίον του αντιδικτατορικό αγώνα και της μεταπολίτευσης.

    Αν δεν σου αρέσουν οι δημοκρατίες και γουστάρεις δικτατορία, μάζεψτα και το μπούλο. Πίσω στο Κάϊρο.

    Πρώτα όμως, να επιστρέψεις ΟΛΑ τα δανεικά που έχεις πάρει και που τώρα αρνείσαι να πληρώσεις και υποχρεώνεις εμένα να γίνω εγγυητής του δανείου σου.
    Αντε μη στο κατεδαφίσω το σφαγείο που άνοιξες με δανεικά, νεόπλουτε χασάπη.

    Τσουτσέκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσο ισχύει η βουλευτική ασυλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσο μας "περνούσαν" το πρότυπο της αρπαχτής και όχι το εργασία = ανταμοιβή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    · Διατυμπάνιζε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η χώρα είναι «διεφθαρμένη» και η οικονομία «Τιτανικός».

    · Ακύρωσε μέτρα που θα αύξαναν τα έσοδα του δημοσίου to 2009, όπως π.χ. η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε το 2010 για να τα πιστωθεί ο ίδιος).

    · Μετέφερε τα χρέη των νοσοκομείων για το 2010 το 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα του 2009.

    · Δεν πήρε κανένα μέτρο ανάπτυξης της οικονομίας για μισό χρόνο (και ούτε και προβλέπεται για άλλους τόσους).

    · Έκανε 6 μήνες να διορίσει Γενικούς Γραμματείς στα Υπουγεία και έκανε δήθεν διαβουλεύσεις απονεκρώνοντας τις υπηρεσίες.

    · Αυτογελοιποιήθηκε μιλώντας για «όπλο στο τραπέζι».

    · Διακήρυττε σε ανατολή και δύση ότι «λεφτά υπάρχουν» και μετά δήλωνε υποκριτικά ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση (παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλλημενα δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει).

    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ) ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού πλέον τό ΔΝΤ/Ε.Ε. έχει τόν κύριο έλεγχον τής οικονομίας κι από αυτούς πλέον θά εξαρτάται τό παρόν καί τό μέλλον τής χώρας μας,πρός τί χρησιμεύει ή συντήρηση διακυβερνητικού σχηματισμού (πρωθυπουργός,υπουργοί κ.λ.π.) αλλά κι ή Βουλή????
    Τούς χρειαζόμεθα άραγε????
    Θεωρώ πώς όχι!!!
    Έχουμε ήδη καί πρωθυπουργό κι υπουργούς.
    Τό ΔΝΤ κι ή Ε.Ε. αυτόν τόν ρόλο έχουν καί θά μάς κυβερνούν τουλάχιστον διά 5 χρόνια!!!!!!
    Κι ευτυχώς,διότι αυτοί τουλάχιστον (ΔΝΤ/Ε.Ε.),γνωρίζουν νά κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαύρη Κυριακή
    ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    Δύο σοσιαληστές θα μιλήσουν για την τσέπη μας και το μέλλον μας

    Το πιο κρίσιμο πρωινό για την Ελλάδα θα είναι αυτό της Κυριακής όπου θα συναντηθούν ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Ντ. Στρος Καν, ή για να κάνουμε και κανένα αστείο, δύο σοσιαληστές θα μιλήσουν για την τσέπη μας και το μέλλον μας.

    Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, χωρίς όμως πολλά περιθώρια για την Ελλάδα έτσι όπως είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, είναι οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρεί δεδομένα τρία πράγματα:

    1. Άμεσες απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων οι οποίες σε διάστημα τριετίας θα φτάσουν τις 250.000. Επίσης, κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα μέσω των συγχωνεύσεων δεκάδων οργανισμών.

    2. Περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Στόχος του Στρος Καν είναι είτε να κοπεί ο 14ος μισθός είτε να μειωθεί κατά 20% αρχικά το εργατικό κόστος, επομένως, ψαλίδι κατά μέσο όρο 20% στους μισθούς. Στο τραπέζι πέφτει η περικοπή άμεσα κατά 20%-30% του επιδόματος καλοκαιριού και το ίδιο στο δώρο Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση φαίνεται να ανθίσταται αλλά για τα… μάτια του κόσμου.

    3. Το νέο ασφαλιστικό Λοβέρδου περιλαμβάνει αλλαγές οι οποίες θα είναι επώδυνες μετά το 2018. Το ΔΝΤ λέει αλλάξτε το νόμο, φέρτε αλλαγές που θα ισχύουν το πολύ από το 2012. Ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις, πάγωμα στα χαμηλά κλιμάκια, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, ακόμη κι αυτών που έχουν ήδη βγει στη σύνταξη με εθελούσιες εξόδους (κάτι μάλλον δύσκολο διότι τα δικαστήρια θα είναι αντίθετα). Επίσης, οι συντάξεις πλέον θα υπολογίζονται με βάση όχι την τελευταία 5ετία ή 10ετία αλλά με τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου.

    Αυτά για αρχή, λένε στο ΔΝΤ και θα ζητήσουν από τον Παπακωνσταντίνου να πάρει πίσω το Τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και να φέρει πιο σκληρό και επώδυνο αλλά και Τετραετές.

    Τώρα τι πρωινό θα είναι αυτό για την Ελλάδα, εμείς λέμε καλύτερα να μην ξημερώσει Κυριακή.

    ΜΙΑ ..ΧΑΡΑ ΠΑΕΙ ΤΟ
    "ΟΡΑΜΑ KAI TO ΣΧΕΔΙΟ"
    TOY μαλακισμένου και
    ΕΠΙ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ηλιθίου Γιώργου Παπανδρέου, του Πασόκωλου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή κ, Τρικεριώτη περιμένετε ο υπάλληλος π.χ. της Πολεοδομίας που έχει τον μισθό για χαρτζιλίκι και έχει προσαρμόσει την ζωή του σε ένα μηνιαίο εισόδημα ας πούμε 25.000 Ευρώ θα τα παρατήσει αμαχητί και θα ζήσει με τις 2.000 του μισθού του από τη μια μέρα στην άλλη; Για να μη πούμε για πολιτικούς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, δικαστές, μεγαλοεργολάβους και άλλους μαφιόζους όπου τα ποσά είναι ασύλληπτα.
    Σε όλους αυτούς μόνο αν επιβληθεί από τον λαό πολυετής κάθειρξη μπορεί να σταματήσουν. Μόνη μας ελπίδα η τελευταία σας παράγραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Ο κόσμος θέλει να μαθει την αλήθεια!! Θελει αλλαγες.

    θελουμε δρ Κουτσουκο να μας πεις την αληθεια λεγαν πρωι πρωι στη μηλιωνη οι εντιμοι πρασινοφρουροι...

    γιατί βγηκαν παλι στα παραθυρα της τηλεορασης να "μας ξανασωσουν" αυτοι που μας οδηγησαν στην κριση!!!!

    Ελεος....Δεν παίζονται οι ανθρωποι και τα καναλια επειδη εχουν "συμβαση" (καθε παρουσια και μιζα) με αυτα τα προσωπα τα "ξανακαλουν παλι".... τί ρεζιλι!!!

    Δινουν και "συμβουλες" προς το ΔΝΤ τί πρέπει να κάνει και τι όχι!!

    Είναι καταγελαστοι πλεον οι πολιτικοι του παρελθοντος και της εθνικης καταστροφης,

    με συνυπευθυνα όλα τα ΜΜΕ που εκαναν πλυση εγκεφαλου (με το αζημιωτο) τοσα χρονια στον λαό και παρουσιαζαν τους αχρηστους ως εθνοσωτήρες!!

    Μαζεψτε απο τα παραθυρα και τις εφημεριδες τους πολιτικους του παρελθοντος και της εθνοκαταστροφής και μαζευτειτε.
    Εως εδώ!

    Ελεος!!!!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιωργάκης ο ολίγιστος.
    Πώς κατάφεραν οι Έλληνας να εκλέξουν για πρωθυπουργό τον πιό ηλίθιο και άχρηστο μεταξύ των πολιτών είναι σίγουρα φαινόμενο που χρήζει ψυχιατρικής έρευνας.
    Να τον χαιρόμαστε, όσο κρατήσει.
    Όπως ακριβώς το είπε ο Αλαβάνος, θα φύγει νύκτα και με ελικόπτερο (αν προλάβει).Στο μεταξύ εμείς το ψωμί-ψωμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Παπανδρέου φαίνεται ανεπαρκής, δεν είναι όμως.
    Είναι επαρκέστατος για το ρόλο που του έχουν αναθέσει όσοι επιβουλεύονται το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, την Κύπρο, και την εδραίωση της βάσης Bondsteel στα σύνορα Σκοπίων Κοσσόβου.
    Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΙΚΟ .... ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗ ΤΙΝΑ ΤΗ ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ "ΠΑΣΟΚ" ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ???
    ...
    ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΩ ΝΑ ΓΛΕΊΨΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΑΝΑΚΑ ???

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ ΑΡΑΠΑΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η συνοπτική ιστορία της προδοτικής οικογένειας Παπανδρέου


    Ο δήθεν "Γέρος της Δημοκρατίας", πρωθυπουργός ελέω βασιλιά μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, άνοιξε ξανά τα ξερονήσια, κυνήγησε σφόδρα τους κομμουνιστές και συντέλεσε τα μέγιστα στον εθνικό διχασμό.


    Ο Ανδρέας, τροτσκιστής στα νιάτα του, εγκατέλειψε για πρώτη φορά την Ελλάδα το '38 για τις ΗΠΑ, ελέω Μανιαδάκη αφού πρώτα κάρφωσε τους συντρόφους του (μαρτυρία Κορνήλιου Καστοριάδη), και για δεύτερη φορά το '67 ελέω Προέδρου Τζόνσον (ευχαριστήρια επιστολή Μάγκυ Τσαντ στον Πρόεδρο Τζόνσον). Ως πρωθυπουργός το '87 υπέγραψε τη μη-άντληση των πετρελάιων του Αιγαίου στο Νταβός (εξ' ου και το mea culpa).


    O γιωργάκης συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, συντέλεσε ως ΥΠΕΞ στο ξεπούλημα των Ιμίων και έβαλε τη βάση για το ξεπούλημα της Κύπρου με το ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν και την αναγνώριση του ψευδοκράτους του Ταλάτ. Τώρα ως πρωθυπουργός συνεχίζει ακάθεκτος και ξεπουλάει το Μακεδονικό (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το Κυπριακό και το υπόλοιπο Αιγαίο. Την υπόλοιπη χώρα την πούλησε στο ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση