GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Εκκλησία σε ρόλο… επιχειρηματία!

• Τα ακίνητα- φιλέτα της Εκκλησίας και η άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, στο στόχαστρο των οικονομικών εγκεφάλων της Εκκλησίας. • Την εντύπωσ...

• Τα ακίνητα- φιλέτα της Εκκλησίας και η άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, στο στόχαστρο των οικονομικών εγκεφάλων της Εκκλησίας.
• Την εντύπωση “κουτοπόνηρου επαρχιώτη businessman ”, έδωσε η εκπροσώπηση της Εκκλησίας στη Βουλή.
• Από ποιόν διοικείται η Εκκλησία της Ελλάδος;


Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ
Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι η μόνη Ορθόδοξη Εκκλησία που διοικείται με βάση το Συνοδικό πολίτευμα.
Δηλαδή ενώ έχει Πρόεδρο η Σύνοδος των Επισκόπων, τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, επί της ουσίας ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία άλλη δύναμη και ισχύ, πέρα από τον βαρύγδουπο και ηχηρό τίτλο… Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Κι αυτό δεν αποτελεί δική μας άποψη, εμπλουτισμένη με αρκετή δόση εμπάθειας προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, όπως, ίσως, ισχυριστούν κάποιοι, αλλά αποτελεί θέση και άποψη του ίδιου του κ. Ιερώνυμου, όπως την είχε διατυπώσει το 2001, κατά την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και συγκεκριμένα στη Μονή του Οσίου Λουκά. Βέβαια τότε τον συνέφερε, διότι με τον τρόπο αυτό αμφισβητούσε ευθέως, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Σήμερα, όμως, δέκα χρόνια αργότερα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει. Το πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατάει στα χέρια του ο κ. Ιερώνυμος και όλοι μας πιστεύαμε ότι...

επί των ημερών του η Εκκλησία της Ελλάδος θα εδιοικείτο, αν μη τι άλλο, με το Συνοδικό σύστημα που επιβάλλουν οι θείοι και ιεροί κανόνες και το οποίο διεκήρυττε ο κ. Ιερώνυμος τόσο στα 10 χρόνια αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου, όσο και κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να κερδίσει την ψήφο των Ιεραρχών εκείνων που τον αμφισβητούσαν διότι είχαν προβλέψει ότι θα διοικεί με αυτό τον απολυταρχικό τρόπο και θα επιβάλλει τα θέλω του στα… “μουλωχτά”.
Ήδη, δύο χρόνια και δύο μήνες, στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι διαπιστώσεις κάθε άλλο παρά τον ευνοούν.
Η Εκκλησία μας μπορεί να στηρίζεται στο Συνοδικό σύστημα, επί της ουσίας, όμως, διοικείται από μια ολιγομελή ομάδα Ιεραρχών, η οποία έχει μοιράσει την εξουσία και η οποία πορεύεται και αποφασίζει ερήμην των υπόλοιπων Ιεραρχών.
Για παράδειγμα μια απόφαση, που αφορά εξίσου τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον Μητροπολίτη Παροναξίας, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός επειδή ανήκει στο “διευθυντήριο” και στους εκλεκτούς του κ. Ιερωνύμου τη γνωρίζει εκ των προτέρων αφού έχει συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης. Αντιθέτως ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος θα πληροφορηθεί τη λήψη της απόφασης αφού ανακοινωθεί με υπηρεσιακό τρόπο (αν και ούτε αυτό γίνεται πλέον) ή θα την πληροφορηθεί από την δημοσιοποίησή της στα Μ.Μ.Ε.
Αυτή είναι η περίφημη…. Συνοδικότητα, για την οποία τόσος λόγος έχει γίνει.
Εξάλλου το θέμα αυτό έχει αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και μεταξύ των Ιεραρχών εκείνων που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα του κ. Ιερωνύμου, ώστε σήμερα να έχουν αποστασιοποιηθεί από το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον.
Για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο για την εκλογή του Ιερώνυμου, σήμερα δεν ανήκει πλέον στο περιβάλλον, ούτε στο… διευθυντήριο! Έχει αποστασιοποιηθεί για λόγους που θα αναφερθούμε σε ένα από τα επόμενα ρεπορτάζ.
Το ίδιο ισχύει και για τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, ο οποίος μολονότι παραμένει ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΥΟ, από πλευράς της Ιεραρχίας εντούτοις για λόγους υγείας (όπως λένε οι πληροφορίες μας) αλλά και για το γεγονός ότι διαφωνεί με τον τρόπο που πολιτεύεται γενικά ο κ. Ιερώνυμος, έχει αποστασιοποιηθεί από την κεντρική σκηνή, παραχωρώντας τα ηνία της οικονομίας στον Β’ τη τάξει Μητροπολίτη Ελασώνος Βασίλειο και στον … εκλεκτό του κ. Ζαμπέλη.
Ας σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο εξ απορρήτων του Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρχιμ. Φιλόθεος Δέδες, υπήρξαν οι “στρατηγοί” που κατεύθυναν τις επιλογές του κ. Ιερωνύμου, τόσον προεκλογικά, όσο και μετά την εκλογή του, στην ανάθεση των επιτελικών θέσεων σε πρόσωπα εμπιστοσύνης. Μάλιστα λέγεται ότι ο π. Φιλόθεος Δέδες επροορίζετο για τη θέση του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, γι αυτό είχε προταθεί και οριστεί τελικώς, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, ως μεταβατική λύση. Τελικώς τη θέση κατέλαβε, ελέω του συνταξιούχου καθηγητή- θεωρητικού του Φαναρίου, ο νυν Πρωτοσύγκελος π. Γαβριήλ, κάτι που φέρει βαρέως τόσο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, όσο και ο π. Φιλόθεος- Αν και δεν εκφράζονται δημοσίως για το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος αθέτησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του- παλιά μου τέχνη κόσκινο- εντούτοις έχουν “αποστασιοποιηθεί” αξιοπρεπώς από το λεγόμενο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον.
Τα αυτά ισχύουν και για τον Μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο, ο οποίος “έφυγε νωρίς”. Χωρίς να έχει περάσει στην αντιπολίτευση, ούτε να ασκεί δημόσια κριτική στον κ. Ιερώνυμο- όπως έκανε στο παρελθόν στον μακαριστό Χριστόδουλο.
Στο στενό “αρχιεπισκοπικό περιβάλλον” ανήκουν πλέον μια χούφτα εισαγόμενων συνεργατών από την Λεβαδεία- κληρικών και λαϊκών. Τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η Νικόλ η δασκάλα στο Νέο Κόσμο.
Επίσης ως συνοδικό άλλοθι ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιεί τους Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανό (η σχέση των δύο ανδρών είναι σχέση τριών και πλέον δεκαετιών αφού υπηρέτησαν μάλιστα στη Σύνοδο, ως Αρχιγραμματεύς ο κ. Ιερώνυμος και Γραμματεύς Α’ ο Γερμανός), Μαντινείας Αλέξανδρο, Βεροίας Παντελεήμονα, Ελασώνος Βασίλειο (αν και επαμφοτερίζει με το… Φανάρι για λόγους ασφαλείας) και εσχάτως τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι επισκέφθη τον Αρχιεπίσκοπο την εβδομάδα της Διακαινησίμου στα ιδιαίτερα καταλύματα που διαθέτει στη Λεβαδεία. Το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό.
Επίσης στο… λεγόμενο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον ισχυρή θέση κατέχει ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο διευθυντής του γραφείο του π. Αθηναγόρας Δικαιάκος και ο Ιερέας- ψυχίατρος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης- λίαν απαραίτητος.
Σε επίπεδο συνοδικών παραγόντων ισχυρή η θέση του Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Αντώνη Ζαμπέλη και του Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας κ. Παπαγεωργίου. Ο κ. Ζαμπέλης μπορεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου προς το παρόν, αλλά έχει ξεσηκώσει την μήνιν πολλών Ιεραρχών, για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς και για τις δημόσιες δηλώσεις του. Μάλιστα αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικού δημοσιογραφικού σχολιασμού και από πολύ σοβαρές γραφίδες, όπως για παράδειγμα του καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.
Γέμισε η Βουλή… ράσα!
Το φαινόμενο αυτό, να επισκέπτονται τη Βουλή ρασοφόροι το έχουμε συνηθίσει σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στον αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών της Βουλής ή στην ορκωμοσία των Βουλευτών ή στην ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ζήσαμε και με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, όταν ο Εφραίμ κι ο Αρσένιος, κλήθηκαν να καταθέσουν στην εξεταστική της Βουλής. Το ότι θα πήγαιναν, όμως, στη Βουλή ρασοφόροι και σε συζήτηση ενός νέου νόμου, για την φορολογία και μάλιστα θα συμμετείχαν στις εργασίες της Επιτροπής, είναι πρωτόγνωρο γεγονός για την Ελλάδα και μάλιστα την Εκκλησία της Ελλάδος.
Στην Βουλή παρευρέθη η 5μελής Επιτροπή της Εκκλησίας αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Ελασώνος Βασίλειο, Σύρου Δωρόθεο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, και τους κ. Ζαμπέλη (από την ΕΚΥΟ) και κ. Παπαγεωργίου (από τη Νομική Υπηρεσία).
Εκ μέρους της Επιτροπής μίλησε ο Μητροπολίτης Ελασώνος, ο οποίος ως γνήσιος businessman κατέθεσε με πειστικά επιχειρήματα, αλλά και “με… επαρχιώτικη κουτοπονηριά” (όπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας Βουλευτής) τις θέσεις της Εκκλησίας.
Σύμφωνα, με όλες τις πληροφορίες που έχουμε η Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας και εντός των ημερών θ’ ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ωστόσο υπόμνημα που κατέθεσε η Επιτροπή στη Βουλή, η Εκκλησία ζητάει από την Κυβέρνηση την αποδέσμευση των 123 ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και τα κρατούν δεσμευμένα τα αρμόδια Υπουργεία.
Τα ακίνητα αυτά ανήκουν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις στην Εκκλησία, η οποία ζητάει την αποδέσμευσή τους ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ή να αξιοποιήσει.
Σε αντάλλαγμα των αποδεσμεύσεων αυτών των ακινήτων, η Εκκλησία θα “πουλήσει” ένα ακίνητο- φιλέτο (π.χ. στη λίμνη Βουλιαγμένης) και τα χρήματα απ’ αυτό θα δοθούν υπέρ του ταμείου που έχει δημιουργηθεί για την απόσβεση του δημόσιου χρέους. Το μεγαλοφυές αυτό σχέδιο, ανήκει στα golden boys που πλαισιώνουν τον Αρχιεπίσκοπο στο έργο του και τα οποία δείχνουν έναν υπερβάλλοντα ζήλο για τα ακίνητα- φιλέτα της Εκκλησίας, το θέμα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα των τεχνοκρατών συμβούλων της Εκκλησίας την οποία κατάφεραν αν την περάσουν και στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν επιθυμεί μέχρι τη Σύνοδο του Μαΐου, να έχει τακτοποιήσει όλες αυτές τις εκκρεμότητες.
Η επόμενη μεγάλη οικονομική προτεραιότητα για τον κ. Ιερώνυμο και τους επιτελείς του είναι η άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ( Δ’ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ), δεδομένου ότι μετά τα 35 εκ. ευρώ που είχαν εγκριθεί για ώριμες μελέτες, συμβατές με το ΕΣΠΑ, επί Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση που ν’ αφορά την Εκκλησία. Έτσι οι υπηρεσίες της Εκκλησίας έχουν επιδοθεί στην ανεύρεση των κατάλληλων προγραμμάτων που θα μπορούσαν να ενταχθούν οι Οργανισμοί της Εκκλησίας και τον τρόπο αξιοποίησης αυτών των πόρων.
Έτσι, ας μην εκπλαγούμε αν το επόμενο διάστημα δούμε την Εκκλησία σε ρόλο επιχειρηματία από τη μια να πουλάει τα ακίνητά της και από την άλλη ν’ αντλεί νέα κονδύλια από την Ευρώπη, προκειμένου να ενισχύσει τα ταμεία της.
Βέβαια στα σχέδια αυτά του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου (να πουλήσει τα καλά ακίνητα της Εκκλησίας) υπάρχουν Αρχιερείς που αντιδρούν αλλά η αντίδραση θα μείνει πάλι στα μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματά τους δεδομένου ότι εν Συνόδου ή σε δημόσιες δηλώσεις τους- πολύ περισσότερο- δεν τολμούν να ασκήσουν κριτική στον Αρχιεπίσκοπο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

16 σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΧΟΝΤΡΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλώς τον Σωτηράκη τον μουλωχτό… Τι έγινε αγόρι, γιατί βαράς την πρώην εργοδοσία σου; Στράβωσε κάτι; Σε έριξαν σε καμία δουλειά ή απλά παρέχεις «καλές υπηρεσίες» στον επόμενο;
    Σωτήριε παιδί μου, αντί να προβαίνεις σε «αποκαλύψεις» δεν μας λες καλύτερα για ποιον δουλεύεις τώρα; Γιατί Σωτήρη το ξέρεις ότι είσαι μεγάλη γλίτσα και όσο και αν το παίζεις παπαδοπαίδι «φωνάζεις» ότι δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο…

    V For Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χούντα σε δόσεις….: ‘’δημοκρατία’’….!

    * ….. Κι απ’ τη μαύρη….. στη γαλάζια…..
    και, μετά, στην πράσινη….,…..
    κάθε ‘’χρώμα’’….. και μια Χούντα…..
    και ξεθώριασες με δόσεις….,
    όι Ελλάδα άχρωμη….!.....

    * ….. Σούπερ οι επώνυμοι….,
    ---- καθεστώς στην ‘’Ιστορία’’….. ----
    νούμερα τ’ ανώνυμα….,
    ζουν πεθαίνοντας, αλί τους….,
    μες σε φέρετρο η αρχή τους…..
    κι άγονα τα γόνιμα….!.....

    * ….. Γιούρια…., λαουτζίκια
    και μαζόχια στα καζίκια….,
    τις ψήφους κάντε σκάγια….,
    τα ‘βγαλαν ‘’στη φόρα’’
    όσια και άγια…..
    κι όλα κατηφόρα….!.....

    * ….. Πίσω απ’ το Πανκράτος
    είν’ ένα Παρακράτος….,
    κρυφό…., ‘’πνευματικό’’….,
    κάστες σκοτοδραγάτες….,
    Καίσαρες δίχως βάθρο….,
    που ‘ν’ αγκαζέ με Πάπες….,
    κι έχουν Σατάν Θεό….!.....

    * ….. Καίσαρες και Δεσποτάδες
    σιαμαίοι βαμπιράδες…..
    κι η ψευτιά Βαγγέλιο τους….!
    Όχλοι κι οι λαοί…., σκυμμένοι….,
    δούλοι τους και προδομένοι
    μέσα στο μπουντρούμι τους….,
    που δε μάθανε, ποτέ τους,
    πως δεν παίρνουν αγκαζέ τους
    τα Πουλιά τους μπρούμυτους….!.....

    * ….. Σε αφαίρεση η ζωή σου κλαίει….,
    σε πρόσθεση ο θάνατός σου γελά….,
    η λύπη σου ανθισμένη….. και ξέξανθή σου η χαρά….,…..
    κι η Ζωή ταξιδεύει….. σαν καράβι στη Γη….. κι έξω μένεις εσύ….,
    γιατί ήσουν….. αυτοί….. και δεν ήσουν….. εσύ….!.....

    * ….. Προκάτ ‘’τρελό’’ σενάριο
    και σκηνικά ‘’στημένα’’
    σας όρισαν τα Ερπετά….,
    που ζουν στα παρασκήνια….,…..
    κι εσείς…., ‘’χωρίς να θέλετε’’….,
    παίζετε τη ζωή ‘’σας’’….,
    ζωή απ’ τα καλούπια –τους
    κι απ’ την υποταγή σας….!.....

    * ….. Κι αν κάτθρωποι απολέμητους μας θεν….,
    δεν κάνουμε χατίρι….,
    άνθρωποι μεις…., για την τιμή
    ‘’βαράμε χαρακίρι’’….!.....

    * ….. Γιατί ‘μαστε άνθρωποι, εμείς, ηλιότροποι….,
    της Μέρας του Θεού, μεις, οι πειθήνιοι….,…..
    κι αν πεις….: «Πού οι ψυχές οι νύχτιες…!;»….,
    να, η Σελήνη….,
    εκεί είν’ οι κατθρώποι…., σεληνότροποι….!.....

    * ….. Τον γκρεμοτσάκισαν κρυφά….,
    σ’ αετού φωλιά φτασμένο….,
    πριν ξεψυχήσει…., κραύγαξε….:
    «Χαλάλι…., που πεθαίνω….!»….!.....

    * ….. Είναι η αυταπάρνηση
    πρόσταγμα, ‘’μόνον’’, της Ζωής….,
    που σβήνει, πια, με γόο….,…..
    φτύνεις το καλοπέρασμα…..
    κι ο ‘’Γολγοθάς’’ σου πέρασμα
    στου Ήλιου το μητρώο….!.....

    ….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ...αρθρογράφος και επίδοξος σχολιαστής των εκκλησιαστικών τεκαινομένων πρέπει να αρχίσει από την μετά δακρύων μετάνοια, αν πιστεύει σε Εκκλησία, Χριστό κλπ κλπ.
    Διότι ως πρωτοπαλήκαρο του μακαριστού - δια της ασθενείας του και όχι της πολιτείας του - Χριστόδουλου είχε συμμετάσχει στο όργιο ασχημοσυνών, παραβίασης Ιερών Κανόνων και κυρίως του ήθους της Εκκλησίας μας από την συγκεκριμένη ομάδα. Υποβίβασαν την Εκκλησία, από Κιβωτό Σωτηρίας και νοσοκομείο ψυχών, σε μηχανισμό αυτοπροβολής, πλουτισμού, υποστήριξης πολιτικών προσώπων και μερικοί σε μέθοδο ικανοποίησης των πλέον ταπεινών και ανομολόγητων προσωπικών τους παθών.
    Βέβαια ο ...αθρογράφος είναι σαφές ότι όχι μόνον δεν έχει πνευματική, αλλά ούτε καν προσωπική ζωή. Αλλιώς δεν εξηγείται η κακία, το μίσος, η μισαλλοδοξία, η ενασχόληση με τις ζωές των άλλων.
    Οι Αμερικάνοι θα έλεγαν: Get a life!!!
    Απορία μου προκαλεί η ανοχή του PRESS-GR, ή μάλλον η επιμονή του να φιλοξενεί και να προβάλλει τον εν λόγω λασπολόγο, ανεπάγγελτο και βολεψάκια...
    Ανδρέα έλεος!!!
    Ένας φίλος του PRESS-GR από τον Αλμυρό
    (που συνεπώς γνωρίζει πολλά για το προηγούμενο εκκλησιατικό καθεστώς και την κουστωδία των κάθε λογής "παρδαλών" που το στήριζε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα, με όλες τις πληροφορίες που έχουμε ο Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ. ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥ. ΤΖΟΥΜΑ ΚΕΦΤΕ ΞΟΦΛΗΣΕΣ. ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ, ΥΠΟΥΛΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΌΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΕΙΣ; ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΖΟΥΜΑ ΞΑΝΑ ΓΙΟΣΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Εκεί στο Ιπποκράτειο:Είστε ΠΑΣΟΚ το καταλάβαμε!"

    "Έ Λ Ε Ο Σ
    Είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο λογιστήριο του νοσοκομείου Ιπποκράτειο Αθηνών και να βλέπεις κρεμασμένη τη φωτογραφία του γιώργο παπανδρέου και το σήμα του ΠΑΣΟΚ???? Έλεος.

    Και σα να μην έφτανε ...
    αυτό οι κυρίες που "εργάζονται" εκεί κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν.Έκατσα ακριβώς 30 λεπτά και περίμενα για μια σφραγίδα δίοτι οι 3 κυρίες είχαν σοβαρότατο κουτσομπολιό να αναλύσουν....Αυτά βλέπουν οι ξένοι και μας έχουν ξετινάξει...Για άλλη μια φορά ΈΛΕΟΣ!!!"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
    Αναρτήθηκε από troktiko.

    ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ
    ΔΡΑΣΗ..ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ.
    ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ - ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ.
    Α Λ Η Τ Α Ρ Α Δ Ε Σ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ.
    ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρέ Τζούμα,πάλι πέρασες από τό blog,νά αφήσης τούς ρύπους τής μαλακίας σου,χοντρομαλάκα,
    γουρουνογούρουνο,ηλίθιε,
    σκατοκέφαλε,λαμόγιο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Τζούμας να κάνει επιγόντως δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ …….. Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων γράφει ……
    Η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι η μόνη Ορθόδοξη Εκκλησία που ………….. Κι αυτό δεν αποτελεί δική μας άποψη, εμπλουτισμένη με αρκετή…….
    Όταν αναφέρεται σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο πρέπει να μας εξηγήσει ποιους εκπροσωπεί πέραν του εαυτού του. Ποιοι είναι οι άλλοι πλην του εαυτού του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος ...βούτηξε ρε ΠΑΣΟΚΟΙ
    τΟν πίνακα από το γραφείο του πρωθυπουργού; Που τον πήγαν;

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΟΕΟ;

    Που πήγε ρε παιδιά τελικά ο πίνακας που βρισκόταν πίσω
    από το πρωθυπουργικό γραφείο; Τι είναι αυτός ο μπλε πίνακας ανακοινώσεων πίσω από τον πρωθυπουργό;

    Συγκεκριμένα, έλειπε ο...
    πίνακας ελαιογραφία «η Ελλάς ευγνωμονούσα», που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Βρυζάκης το 1858. Στον πίνακα αυτό εικονίζονται κάτω από την γυναίκα που συμβολίζει την Ελλάδα.

    Οι μορφές πρωταγωνιστών του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μεταξύ των οποίων οι Ρήγας Φεραίος, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Κ. ΤΣΟΥΜΑ,
    ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ press.gr ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ...
    ΕΛΠΙΖΩ, ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ...
    ΝΙΚΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ουαάουυυυυυ Καψαμπέλη.....
    χιιχχιιιιι..χαχαχαααα..χοχοοχοοο,,

    Η Παναγιωταρέα κάνει αγωγές σε δυο δημοσιογράφους
    Για τα υπέρογκα συμβόλαια που έχε στην ΕΡΤ.

    Δεν φτάνει τόσα που βγάζει η Παναγιωταρέα, ζητάει και 150.000 ευρώ με αγωγή της από δύο δημοσιογράφους, τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού «Extra Channel 3» Γεράσιμου Γιομπαζολιά και τον Γιάννη Παπαγιάννη.________________

    Ο λόγος είναι τα όσα προβλήθηκαν μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την ίδια.

    Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η Άννα Παναγιωταρέα...
    «Κατά τα από 5/1/2010, 6/1/2010, 7/1/2010,8/1/2010 και 21/1/2010 δελτία της εκπομπής ‘Αποκαλυπτικό δελτίο’ ο τρίτος εναγόμενος (Γιάννης Παπαγιάννης) παίρνοντας ως αφορμή τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση ως δημοσιογράφοι, αναφέρθηκε πλειστάκις στο πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς, μειωτικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και διέδωσε ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα γεγονότα, προσβάλλοντας έτσι με τον πλέον βάναυσο τρόπο την τιμή, την υπόληψη, ,την αξιοπρέπειά μου, την επαγγελματική μου αξιοπιστία και επάρκεια τόσο ως δημοσιογράφου όσο και ως αναπληρώτριας καθηγήτριας Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

    Πάει το μαγαζί Καψαμπέλη, θα το πάρει Η Παναγιώταινα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζούμα ρυπαρέ, σταμάτα επιτέλους.΄Εχεις βρωμίσει , με μόνο το πέρασμά σου, τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζούμα είσαι βρωμιάρης.Σκέτη μπόχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΖΟΥΜΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΗΜΟΣ...... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκκλησιαστικός Ανήρ14 Απρ 2010, 8:46:00 μ.μ.

    κ. Τζούμα, μήπως ξέρετε κι εσεις πόσες ελιές έχει ο πρ. Πειραιώς στην πλάτη του, όπως κι ο κ. Τούμπας???? Γιατί έτσι ακούσαμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση