GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 18:00...

Από τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 18:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβερνητική πολιτική σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη διαδηλώσαμε μαζί με 50.000 εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους δρόμους της Αθήνας στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Δεν θα υποταχθούμε στις επιταγές των Τραπεζών και ...

των διεθνών οίκων, που αφού δημιούργησαν την κρίση τώρα θέλουν να βγουν από αυτήν χωρίς να χάσουν κανένα από τα προνόμια ή τα κέρδη τους. Δεν θα ανεχτούμε τις περικοπές στους μισθούς, τη χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, τη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και του πολιτισμού. Δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Ενώ και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας διατρέχουν κίνδυνο και δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο.
Από έρευνα των Γραφείων Διασύνδεσης των ελληνικών πανεπιστημίων προκύπτει ότι οι Ιστορικοί και Αρχαιολόγοι έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανέργων (17,1%). Παραμένουν άνεργοι για επτά με εννέα χρόνια, από τότε που πήραν πτυχίο. Εχουν το χαμηλότερο ποσοστό σταθερής απασχόλησης (41,6%), το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό επισφαλούς απασχόλησης και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά απόλυτης αντιστοιχίας σπουδών με το αντικείμενο εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία διαπιστώθηκε ότι μόνο το 60,3% των πτυχιούχων του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας εργάζεται και μάλιστα από αυτούς το 42,3% απασχολείται σε τομείς μη σχετικούς με τις σπουδές του.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού (4.200 οργανικά κενά) που δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανασκαφές. Ωστόσο, λόγω της κρίσης θα παγώσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αρνητικές επιπτώσεις για την ανάδειξη, προστασία και διαφύλαξη του πολιτισμού. Απαιτούμε:
· Άμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος.
· Εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα).
· Άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες, αντικειμενικά και λογικά κριτήρια.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν δυναμικά το παρών στην κινητοποίηση.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χριστίνα θεοδωροπούλου
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Κουτής

7 σχόλια

  1. Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν το τελευταιο πεντάμηνο και που μας κόστισαν πάνω από 3 δισ ευρώ.
    Ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για το έγκλημα κατά της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη και απότομη θα είναι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης από τα μέτρα λιτότητας του ΓΑΠ, διότι το τελικό τους αποτέλεσμα είναι συσσωρευτικό.
    Και εξηγούμαι:
    1. Χάνουμε εισόδημα 3-6% από την επιβολή άμεσων φόρων
    2. Χάνουμε 3-5%της καταναλωτικής δύναμης, λόγω αύξησης του πληθωρισμου.
    3. Χάνουμε τουλάχιστον 10-12% από την αύξηση έμμεσων φόρων.
    4. Χάνουμε περίπου 10% από το κόψιμο του 14μισθού
    Άρα το σύνολο της απώλειας εισοδήματος είναι περίπου 30%.
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ 1986.
    Να τον χαιρόμαστε το λεβέντη, το μουστάκια, τον καραμπουζουκλή.
    Μας αξίζει ο μπαγάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ριξτε τωρα την κυβερνηση της παλιοπουστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλιά μου τέχνη κόσκινο ο Σόρος και οι άλλοι κερδοσκόποι να εκμεταλλεύονται τις ανώμαλες καταστάσεις. Το θέμα δεν είναι γιατί τα κάνουν αυτά οι κερδοσκόποι, αυτή είναι η δουλειά τους.
    Το θέμα είναι γιατί τους δώσαμε ΕΜΕΙΣ τη δυνατότητα να το κάνουν;
    Όπως είπε και ο Διευθυντής των F.T., οι κερδοσκόποι είναι σαν τους καρχαρίες, πάνε εκεί που μυρίζουν αίμα.
    Ποιός άνοιξε την πληγή και άρχισε να μυρίζει το αίμα;
    Ποιός άλλος παρά ο εθνικός μας Αϊνστάϊν που είπε το Νοέμβριο ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ;
    Όπως πολύ σωστά είπε και ένας διαχειριστής της Goldman Sachs "δεν είναι παράνομο να γαμάς το μαλάκα" (έτσι ακριβώς το είπε, υπάρχει σε βίντεο).
    Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας, ώ ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι ο Έλληνας που είπε του Παπανδρέου ότι θα του χαρίσει το 14ο μισθό για την σωτηρία του κράτους, είναι... ΑΝΕΡΓΟΣ.
    Όσους δεν κλαίνε σήμερα από τη φτώχεια που έρχεται τους έχει πιάσει νευρικό γέλιο!
    Α ρε Γιωργάκη, πόσο σαχλός είσαι με τα παραμυθάκια σου και πόσο λαμάκες πρέπει να αισθάνονται όσοι τα πίστεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ;
    ΔΗΛ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ Η Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ,ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΧΑΝΤΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.
    ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΤΟΣΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΑΓΩΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ.ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ,ΤΗΣ ΤΡΕΜΗΣ,ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΟΥ ΡΟΙΤΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΜΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ;ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση