GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα ύψη τα κέρδη των εταιρειών λόγω των ...απολύσεων!

Bank of America, Alcoa και Intel θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις παγκοσμίως στη μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το 1993, από τη στιγμή που οι ...

Bank of America, Alcoa και Intel θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις παγκοσμίως στη μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το 1993, από τη στιγμή που οι χειρότερα δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις από την ύφεση ωφελήθηκαν από τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα φθηνότερα δάνεια.
Τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο δείκτη S&P 500 αυξήθηκαν 60% στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, καταγράφοντας τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη μετά από πτώση εννέα τριμήνων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Standard & Poor's και του Bloomberg.
To 2010, οι επιχειρήσεις στον τομέα χρηματοοικονομικών, ημιαγωγών, αυτοκινήτου, ενέργειας και...

καταναλωτικών αγαθών θα παρουσιάσουν πιθανότατα τις καλύτερες επιδόσεις, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των ετήσιων κερδών κατά 25%, συγκριτικά με την αναμενόμενη πτώση 12% του 2009.
Παγκοσμίως, οι επιχειρήσεις περιέκοψαν περισσότερες από δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2009, καθώς οι απώλειες στο real estate ανάγκασαν τις τράπεζες να περιορίσουν τη χορήγηση δανείων, πλήττοντας έτσι πολλές βιομηχανίες, από την αυτοκινητοβιομηχανία έως αυτή των καταναλωτικών ηλεκτρονικών.
Οι περικοπές αυτές και η συνεπαγόμενη μείωση του κόστους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση των κερδών στις επιχειρήσεις του S&P 500 κατά 28% το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ωστόσο, εξακολουθoύν να ελλοχεύουν κίνδυνοι στην ανάκαμψη το 2010, από τη στιγμή που κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις αρχίζουν να αποσύρουν μέτρα που εφήρμοσαν πέρυσι για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στο χρηματοοικονομικό τομέα ίσως να μην διαπιστώσουμε τεράστιες διαφορές στην αγορά, όμως θα υπάρξουν τεράστιες αποκλίσεις, επισημαίνουν διαχειριστές κεφαλαίων.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πιθανόν να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αποσύρουν 875 δισ. ευρώ σε ρευστότητα, σύμφωνα με τη Barclays Capital.
Ομως, οι μειώσεις του κόστους και η βελτίωση της οικονομίας θα βοηθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν εφέτος τα κέρδη τους, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να μειωθούν 8% εφέτος μετά την άρση των κρατικών κινήτρων για αγορές αυτοκινήτων.
Αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι τα κέρδη των τριών μεγαλύτερων αμερικανικών ενεργειακών ομίλων, Exxon Mobil Chevron και ConocoPhillips θα αυξηθούν το 2010, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας θα ενισχύσει τη ζήτηση για καύσιμα.
Επιπλέον, η βελτιωμένη καταναλωτική ζήτηση σε συνδυασμό με τη ζήτηση για τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη, κονσόλες παιχνιδιών και «έξυπνα» τηλέφωνα θα ευνοήσουν και τα κέρδη των εταιρειών καταναλωτικών ηλεκτρονικών εφέτος. (Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

5 σχόλια

  1. «Ή είμαι βλαμμένος, ή ζω σε λάθος χώρα».
    Και εγώ έτσι πίστευα..ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει πως ο Έλληνας αντέχει περισσότερες θυσίες…Να όμως που δεν είναι καθόλου έτσι.

    Σάββατο, βραδινό δελτίο ειδήσεων των 7στον ΑLPHA.Ο κύριος παρουσιαστής (Μάνεσης) μας παρουσιάζει μεγάλη δημοσκόπηση που έλεγε εντελώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή πόσο σωστά είναι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πόσο πολύ διατεθειμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες να κάνουνε περισσότερες θυσίες….κάτι για 70% αν θυμάμαι καλά….. Μάλιστα είχε και ρεπορτάζ από κάποια λαϊκή που οι παραγωγοί ήτανε διατεθειμένοι να πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους προκείμενου να έχουν περισσότερη κατανάλωση…κλπ.

    Δεν είναι δυνατόν σε λάθος χώρα είμαι..; Γιατί τα μπέρδεψα έτσι…ένιωθα και ένοχος που έκανα αντίθετες σκέψεις…

    ΜΙΑ ΩΡΑ μετά μαθαίνουμε για το περιστατικό έξω από την βουλή…και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παπουτσής να λέει για την επίθεση που δέχθηκε η Δημοκρατία μας…και τους δημοσιογράφους να συμφωνούν.

    Εγώ δεν συμφωνώ. Επίθεση δέχτηκαν οι «Παίχτες» που παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου…..και όχι με την Δημοκρατία μας….

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
    ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ ΤΟΥΣ
    Να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά
    μουνίκακες της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ
    ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.

    Πήραν την αντινομάρχη με ....αξιοκρατία και την έκαναν γ.γ

    Πολύ αξιοκρατία πέφτει στην κυβέρνηση. Με το που παραιτήθηκε ο γ.γ του υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων την θέση του πήρε η αντινομάρχης Αθηνά Δρέττα.

    Θα μας απαντήσει ο κύριος Παμπούκης αν την πήρε με...
    αξιοκρατικά κριτήρια;
    Έδωσαν βιογραφικά και πάλι ή πήραν από αυτά που είχαν στο...αρχείο τους;

    Και πως τους κάθισε πάλι μια αντινομάρχης η Δρέτα; Ρε δεν αφήνεται το δούλεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΖΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην παραξενευεστε καθολου για τα ηλιγγιωδη κερδη των πολυεθνικων αυτος ειναι ο στοχος της κρισης και της παγκοσμιοποιησης.
    H CITI BANK h bank of america kai η chase Manhattan διακινουν το 95% του παγκοσμιου πλουτου στις υμετερες πολυεθνικες που ανατρεπουν και ριχνουν κυβερνησεις οταν δεν μπορουν να παρουν τον πλουτο τους με την διαφθορα.
    Ο μαυρουλης προεδρος της Αμερικης την πρωτη τραπεζα που στηριξε με λεφτα των φορολογουμενων αμερικανων ηταν η citi bank.
    Εκοψε μπολικο δολλαριο και τους τα εχωσε κανονικα.
    Οι προυπολογισμοι των πολυεθνικων ειναι μεγαλυτεροι απο πολλα ευρωπαικα κρατη-ομηροι της οικονομικης δουλείας που εχουν επιβαλλει οι πολυεθνικες.
    Εμεις οι Ελληνες που το παιζουμε έξυπνοι ειμαστε απο τους καλυτερους πελατες των πολυεθνικων κατακλυζοντας τα πολυκαταστηματα τους αδιαφορωντας για τις παραδοσιακες αγορεςπου μαχονται για την επιβιωση τους σε ενα ανισο αγωνα.
    Η ανεργια φουντωνει καθημερινα εργοστασια κλεινουν εμπορικα καταστηματα βαζουν λουκετα βιοτεχνιες τιναζονται στον αερα και ο ρυθμος εισαγωγων των πολυεθνικων συνεχιζετε αμειωτος αγοραζοντας σε εξευτελιστικες τιμες ειδη και πουλουντας τα πανακριβα στην Ελλαδα.
    Ειδη που φτιαχνονται σε ασιατικες χωρες με κατα κεφαλη εισοδημα κατω απο 2 δολλαρια ημερησιως και αμφιβολης ποιοτητας!!!!!!!
    Ο ανταγωνισμος ανισος και μεροληπτικος, οι εργαζομενοι στις πολυεθνικες ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ !!!!!!με 400 ευρω μηνιαιως ασφαλως δεν ειναι εργαζομενοι αλλα ΔΟΥΛΟΙ.
    Τα ντοπια τσιρακια τους σε πληρη εγρηγορση να προστατευσουν τα συμφεροντα τους 20 οικογενειες τραπεζιτων και μεγαλοεπιχειρηματιων κλεφτων που ταυτισαν τα συμφεροντα τους με αυτους.
    Κλεβουν ανατρεπουν σκοτωνουν δημιουργουν πολεμους με μονο γνομωνα την αυξηση των κερδων τους και τιποτε αλλο.
    Καταχρεωσαν τον κοσμο για μην μπορει να αντισταθει στις απληστες ορεξεις τους για περισσοτερα κερδη.
    Χρημα απο το πουθενα δανεισαν χωρις να τους κοστισει τιποτε και το ζητουν τωρα με τοκο και πουλουντας πανακριβα τα προιοντα τους σε χωρες σαν την δικη μας που ειναι υπο καταρευση.
    Συνεχιστε λοιπον να τροφοδοτειται με τα οποια χρηματα διαθετει ο καθενας τις πολυεθνικες για να σας στελνουν μια ωρα αρχιτερα στην ανεργια και την ανεχεια.
    Τα χρηματα που κερδιζουν στην Ελλαδα δεν επενδυονται αλλα εξαγονται για να δημιουργησουν σε μια αλλη χωρα καταστηματα και να απρροοφησουν τον πλουτο με την χρεωκοπια τους.
    Οι πολιτικοι ειναι απο τους πρωτους που τρεχουν στις συναντησεις των παγκοσμιων καθαρματων τυπου bildeberg μπας και παρουν καμια κομματα για την παρτυ τους.
    Κατα τα αλλα μοχθουν για το καλο του τοπου.
    Πλησιαζει η ωρα που οι λαοι θα τα κανουν λαμπογυαλο αλλα δεν ξερω τις συνεπειες γιατι στα χερια τους τα καθαρματα κρατουν οπλα μαζικης καταστροφης και μισθοφορους να πνιξουν στον ολεθρο οποια εξεγερση-αντισταση στην απληστια τους.
    Τρωγομαστε ανα μεταξυ μας διεκδικωντας ο ενας απο τον αλλο χρηματα που δεν υπαρχουν και αυτοι κρατουν στα χερια τους τα παντα ενεργεια-προιοντα-χρημα-ορυκτους πορους και οτι αλλο εχει σημερα αξια με βαση την εξελιξη μας.
    Οι πολιτικοι μας τελειωσαν ειναι αχυρανθρωποι ανισχυροι και μαριονεττες.
    Οι συντεταγμενες κοινωνιες αποσυντιθενται και αυξανεται η εγκληματικοτητα κατω απο το πιο νοσηρο και παραλυτο συστημα συναλλαγης που οδηγησε εκατομυρια ανθρωπους στον εξευτελισμο την φτωχεια και την πεινα.
    Μην παιζετε αλλο το παιχνιδι τους αντισταθειτε σε ολους και ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν 15 μέρες έχασα τον άντρα μου ,τον πατέρα των παιδίων μου ,τον τοπικό επιχειρηματία που απλα δεν αντεξε ....
    Ηθικός αυτουργός ?
    η Αδιαφορία
    Στην κηδεία του ?
    Πολύς κόσμος ....
    Όμως που ήταν όλοι αυτοί που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι ήταν ένα γελαστό παιδί που με την παρουσία του σε βοηθούσε να ανέβεις ψυχολογικά ,σε έκανε να γελας.. (ήταν υπέροχος ανθρωπος )... Πραγματικά πιστεύω πως τον τιμήσαν και τους ευχαριστώ ...αλλά
    αν δεν θέλουμε και άλλα θύματα της ίδιας της αδιαφορίας μας ας λάβουμε κάποια μέτρα που θα μας προστατευσουν.. εμάς τους ίδιους από τον μεγαλίτερο εχθρό μας την Αδιαφορία
    Και αν πάμε λίγο πίο βαθιά αδιαφορούμε για τον εαυτό μας ενώ θα έπρεπε να τον προστατεύουμε ...τρέχουμε συνεχώς για να έχουμε να ζήσουμε και καταλήγουμε να μην ζούμε απλά να τρέχουμε να προλάβουμε ..άραγε τι?
    Μπορούμε να φανταστούμε ένα όμορφο κόσμο αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τον φέρουμε στην πραγματικοτητά μας ... τίποτα ...
    μάλλον κάνουμε κάτι ..καθόμαστε στην γωνία και παρακολουθούμε τους γνωστούς μας ,τους φίλους μας ,τους συγγενείς μας, τους συνρόφους μας, τους γονείς μας ,να αποχωρούν απο την ζωή ..αυτό κάνουμε ας το παραδεχτούμε ...ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του ..αν κατανοήσουμε σαν πρώτο βήμα ότι είμαστε μέρος του προβλήματος το δεύτερο βήμα έρχετε πολύ γρηγορα ,δεν μπορείς να μέινεις μετέωρος ....ή ..θα γυρίσεις στην βολή σου περιμένοντας τα χειρότερα..ή θα προχωρήσεις παραπέρα.. πάντα έχουμε επιλογή το θέμα είναι τι επιλέγουμε και γιατί ..
    Καλη σας νύχτα..


    Ευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση