GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους δρόμους οι αγρότες της Άρτας...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/ . Ποδαρικό στο 2010 με κινητοποιήσεις κάνουν οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι στις 10 το πρωί, θα πραγ...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Ποδαρικό στο 2010 με κινητοποιήσεις κάνουν οι αγρότες της Άρτας, οι οποίοι στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στη γέφυρα Άρτας διαμαρτυρόμενοι για την αποδέσμευση της επιδότησης από την παραγωγή στα χυμοποιήσιμα εσπεριδοειδή και για τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν στα αγροτικά προϊόντα. Με κυρίαρχο αίτημα την ενίσχυση της παραγωγής, ΟΑΣΝΑ και ΕΑΣΑΦ καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενώ καλούν και όλον τον αρτινό λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.
Δεν αποκλείουν το κλείσιμο των δρόμων, ωστόσο οι αποφάσεις για τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα ληφθούν επί τόπου και...

θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή και τη διάθεση των αγροτών.
Συνέντευξη τύπου εν’ όψει του σημερινού συλλαλητηρίου, παραχώρησαν χθες, στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας. «Μετά και την τελευταία ενημέρωση που υπήρξε απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπάρχει κανένα περιθώριο όσον αφορά την αποδέσμευση της επιδότησης απ’ την παραγωγή. Οι υπογραφές έχουν μπει την 1η Αυγούστου επί κυβερνήσεως ΝΔ και σήμερα επί κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμιά λύση στον ορίζοντα όσον αφορά τους εσπεριδοκαλλιεργητές του Νομού της Άρτας και γενικότερα της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλης Μπέτσας και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στο συλλαλητήριο ώστε «μαζικά ν’ απαιτήσουν λύσεις στα οξυμένα και χρόνια αγροτικά προβλήματα».
Από τις περιοδείες που έχουν γίνει στα χωριά, εκτιμά ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα είναι μεγάλη.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΣΝΑ Δημήτρης Ξυλογιάννης ανέφερε: «Στην Άρτα με την αποδέσμευση της επιδότησης στην παραγωγή ολοκληρώνεται η αντιαγροτική πολιτική η οποία εφαρμόζεται τόσα χρόνια. Έφυγε από τη μέση η παραγωγή του βαμβακιού, έφυγε η παραγωγή του καπνού, με την αποδέσμευση τελειώνουν και τα εσπεριδοειδή. Και δεν αφορά μονάχα τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια. Σε όλους είναι γνωστό ότι η τιμή και στα επιτραπέζια πορτοκάλια διαμορφώνεται από το εμπόριο λαμβάνοντας υπ’ όψη την επιδότηση που δινόταν για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια. Με την αποδέσμευση και με την επιδότηση των 72 ευρώ το στρέμμα γίνεται αντιληπτό πλέον και στον πιο αδαή ότι η εσπεριδοκαλλιέργεια στην Ελλάδα ολοκληρώνεται μ’ αυτή την απόφαση η οποία πάρθηκε. Εγώ από τη δική μου την πλευρά και σαν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι γνωστό σε όλους ότι αγωνίζομαι χωρίς κανένα προσωπικό όφελος για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και θ’ αγωνίζομαι όσο ο αρτινός λαός με εκλέγει, απ’ οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκομαι, είτε αυτή λέγεται Ομοσπονδία είτε λέγεται ΄Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Ποτέ δεν θα ξεπουλήσω τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς του Νομού της Άρτας».

4 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ
    ΜΕΧΡΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ).ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

    κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:
    Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    και το Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


    ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;;;;;;

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ, ΑΝ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΙΝΕ'Ι'ΚΟ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤ, ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΟΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΩΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΗΝ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΚΚΕ;
    ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΗΤΑΝ. 4 ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΙ 1 ΑΓΡΟΤΙΚΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΔΕΝΙΚΗ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑ-ΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑ-ΜΑΝΛΗ.ΖΗΤΩ Η ΠΑΠΑ-ΡΗΓΑ!! ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΝΕΙ ΜΟΥΓΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ. ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση