GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο απολογισμός των 100 ημερών...

Το πρώτο θετικό, δεν κυβερνάει ο Καραμανλής... . Από τον Χρήστο Λουτράδη . Η ολοκλήρωση των 100 ημερών διακυβέρνησης απο τον Γιώργο Παπανδρ...

Το πρώτο θετικό, δεν κυβερνάει ο Καραμανλής...
.
Από τον Χρήστο Λουτράδη
.
Η ολοκλήρωση των 100 ημερών διακυβέρνησης απο τον Γιώργο Παπανδρέου και τα στελέχη του περιβάλλοντος του μας φέρνει αντιμέτωπους με θετικά αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία. 100 ημέρες ήταν αρκετές για αντιληφθούμε στην ολότητα τις αρρυθμίες, προχειρότητα αλλά και την ''τριτοκοσμική'' εμφαση ορισμένων πρωτοκλασσάτων στελεχών σε ιδεολογικές ονειρώξεις που έχουν καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Παράλληλα , οι ψευδεπίγραφες εξαγγελείες για ''ανοιχτή διακυβέρνηση'' εκτός από...

πολιτικά και θεσμικά ανώφελη πάξη κατέδειξε τις βαθιές αδυναμίες ενός συστήματος που ακόμη και όταν πρέπει να επιλέξει τα ''δικά της παιδία'' το κάνει με τραγικές ελλείψεις. Επιπρόσθετα , η στοχοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η απουσία αναπτυξιακού σχεδίου και η εμμονή σε εναν κρατισμό περασμένων δεκαετιών δεν είναι μοναχά ένδειξη παλινωδιών αλλά και εγκληματικής ανικανότητας.
Στα θετικά της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ότι δεν κυβερνάει ο Καραμανλής και η παρέα του αλλά και η αποτελεσματικότητα ορισμένων υπουργών όπως ο υπουργός Εσωτερικών.

14 σχόλια

  1. Μια απο τα ιδια (σκατα δηλαδη).
    Ποτε ξανα ψηφος.
    Καμμια συμμετοχη στην κωμωδια τους.
    Κλεψτε φορους απ'οπου μπορειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ή είμαι βλαμμένος, ή ζω σε λάθος χώρα».
    Και εγώ έτσι πίστευα..ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει πως ο Έλληνας αντέχει περισσότερες θυσίες…Να όμως που δεν είναι καθόλου έτσι.

    Σάββατο, βραδινό δελτίο ειδήσεων των 7στον ΑLPHA.Ο κύριος παρουσιαστής (Μάνεσης) μας παρουσιάζει μεγάλη δημοσκόπηση που έλεγε εντελώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή πόσο σωστά είναι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πόσο πολύ διατεθειμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες να κάνουνε περισσότερες θυσίες….κάτι για 70% αν θυμάμαι καλά….. Μάλιστα είχε και ρεπορτάζ από κάποια λαϊκή που οι παραγωγοί ήτανε διατεθειμένοι να πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους προκείμενου να έχουν περισσότερη κατανάλωση…κλπ.

    Δεν είναι δυνατόν σε λάθος χώρα είμαι..; Γιατί τα μπέρδεψα έτσι…ένιωθα και ένοχος που έκανα αντίθετες σκέψεις…

    ΜΙΑ ΩΡΑ μετά μαθαίνουμε για το περιστατικό έξω από την βουλή…και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παπουτσής να λέει για την επίθεση που δέχθηκε η Δημοκρατία μας…και τους δημοσιογράφους να συμφωνούν.

    Εγώ δεν συμφωνώ. Επίθεση δέχτηκαν οι «Παίχτες» που παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου…..και όχι με την Δημοκρατία μας….

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
    ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ ΤΟΥΣ
    Να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά
    μουνίκακες της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gamise tous loutradi! peta eksw ti malaperda sou kai arxise tous sta poutsoskampila!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ
    ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.

    Πήραν την αντινομάρχη με ....αξιοκρατία και την έκαναν γ.γ

    Πολύ αξιοκρατία πέφτει στην κυβέρνηση. Με το που παραιτήθηκε ο γ.γ του υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων την θέση του πήρε η αντινομάρχης Αθηνά Δρέττα.

    Θα μας απαντήσει ο κύριος Παμπούκης αν την πήρε με...
    αξιοκρατικά κριτήρια;
    Έδωσαν βιογραφικά και πάλι ή πήραν από αυτά που είχαν στο...αρχείο τους;

    Και πως τους κάθισε πάλι μια αντινομάρχης η Δρέτα; Ρε δεν αφήνεται το δούλεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ίδια και χειρότερα. Δεν ξαναπάω στην κάλπη με τοιποτα και οι δημοσκοπήσεις μαιμου είναι.Ας περάσουν πορτα πόρτα απο τα σπιτια και μετα ας μιλήσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ.
    ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ " ΘΕΤΙΚΟ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΔΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΔΡΑΓΩΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.
    Η Ε.Ε. ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΙΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ 10%;
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να σκεφθεί κανείς ότι και ο Παπανδρέου άρχισε σεμνά και ταπεινά , όπως είχε αρχίσει και ο Καραμανλής, μειώνοντας τα κυβικά των βουλευτικών αυτοκινήτων.
    Στη διαδρομή πήρε απότομη στροφή και άρχισε τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" πετώντας τη γλώσσα στη θέληση του λαού (βλ.μετανάστες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΥΣΤ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΕΕΙΝΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΙΣΚΕ,ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ,ΠΟΣΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια
    Έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν. Τώρα λένε ότι δεν υπάρχουν.
    Έλεγαν ότι θα διεκδικήσουν από την Ευρώπη υποστήριξη και θα κάνουν κοινωνική πολιτική, έσπερναν ελπίδες στον ελληνικό λαό για καλύτερη ζωή. Τώρα δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Σέρνονται στα ποδιά των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, ζητώντας ελεημοσύνη, αλλά και εκεί δεν μπορούν να διευκρινίσουν τι θέλουν.
    Κανένα σοβαρό μέτρο για την ανάπτυξη και ενίσχυση οικονομικής δραστηριότητας, μείωσης ανεργίας. Αλλάζοντας καθημερινά τις προτάσεις της κυβέρνησης, κατασκευάζοντας νέους φόρους, βομβαρδίζουν ψυχολογικά τους Έλληνες και σπέρνουν αβεβαιότητα, πνίγοντας κάθε δυνατότητα επενδυτικής δραστηριότητας και ζωντανεύσης της αγοράς.
    Λένε πολλά για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά καμία διευκρίνηση τι είναι αυτό, που, πως και πότε θα γίνει, και ιδιαίτερα πόσο θα κοστίσει. Έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να επενδύσουμε στην πράσινη δηλαδή ποιοτική ανάπτυξη, όταν πνιγόμαστε ?.
    Για την αντιμετώπιση της σπάταλης στο δημόσιο κάνουν πρόταση για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 5%, αντί κατά 50% σε όλους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς, ειδικούς γραμματείς, σύμβουλους, προέδρους των ΔΕΚΟ κ.τ.λ.π. που είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση της χώρας μας αλλά συνεχίζουν να έχουν μεγάλες αμοιβές (100-200-500 χιλιάδες ετήσιος). Για να κόψουν κάθε σπάταλη πρέπει να κάνουν σοβαρές ρίξεις με το σάπιο δημιουργία τους και όχι να κοροϊδεύουν τους Έλληνες με τεχνάσματα με μείωση 5% στα άδικα αμειβομένων βολεμένων και με την επιβάρυνση των πραγματικά εργαζόμενων, που με τον κόπο και ιδρώτα προσπαθούν να επιβιώσουν με σχετική ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Λένε για «εγκλήματα» των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά δεν θέλουν να καταδικασθεί κανείς για τα εγκλήματα αυτά. Δεν κατήργησαν τον νόμο περί «ανευθυνότητας» υπουργών και μείωσαν της ποινές μεγαλέμπορων ναρκωτικών.
    Αντί να περνούν σοβαρά, αναγκαία και δίκαια μέτρα αντιμετωπίσεις δημιουργημένης απ΄ αυτούς οικονομικής κρίσης, έχουν στην πρώτη προτεραιότητα το να δώσουν ιθαγένεια στους μετανάστες και να αλλάξουν διοικητικά την Ελλάδα.
    Αυτά τα ζητήματα είναι για να ασχοληθούμε σήμερα όταν «καίγεται» το σπίτι μας?
    Για να ξέρει ο κόσμος ότι οι αλλοδαποί με τον ισχύουσα νομοθεσία έχουν δικαιώματα να πολιτογραφηθούν μετά της 10 έτη νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδία τους.
    Γιατί τόση βιασύνη να δώσουν στους παράνομα νομιμοποιημένους αλλογενείς την ελληνική ιθαγένεια σε 5 χρόνια παραμονής με μειωμένο παράβολο και γιατί να περνούν μέρος στις τοπικές εκλογές οι αλλοδαποί που δεν έχουν πολιτογραφηθεί ?.
    Γιατί τόση βιασύνη με την διοικητική διαίρεση της Ελλάδος τώρα που έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουμε ?. Δεν ξέρουν ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα απομακρύνει τον πολίτη από την τοπική εξουσία, θα μας απασχολήσει μέχρι το φθινόπωρο, θα κοστίσει 4-5 δισεκατομμύρια και με αυτήν την βιασύνη σίγουρα θα έχει πολλές ατέλειες. ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καραγκιόζηδες δεξιοι, φασισατάκια της Δεκάρας, κομπλεξικοι ραγιάδες και γλύφτες του Αντωνάκη Δ. και του Καρατζαφύρερ, παρτε το χαμπάρι..η Πασοκάρα επέστρεψε για τα καλά, για να διαλύσει τα φέουδα, το εθνικιστικπο και ληστικό παρακράτος σας...τρέμετε Δεξιοί..ο λαόσ ξύπνησε και το Πασοκ,αν δείξει καλή διαγωγή, θα κυβερνάει τουλάχιστον 20 χρόνια σερί..όλος ο Λαός στηρίζει τα μέτρα της αλλαγής..και τους μετανάστες θα ενσωματώσουμε αρμονικά στην κοινωνία, και τη σχέση εκκλησίας κράτους θα αλλαξουμε, και τον εκλογικό νόμο και την παιδεία και υγεία θα αναμορφώσουμε...ετσι, για να σας τσούζει, ακροδεξιόί που παριστάνετε τους πατριώτες...ουσσσσττ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση