Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

22 Δεκεμβρίου 2009

Οι πνευματικοί μας άνθρωποι.‏..

Aπό την Ελένη Παπαδοπούλου

Θα ήθελα να πιστεύω πως αυτή η χώρα διαθέτει μία σημαντική ομάδα πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, αντί να σιωπούν θα μπορούσαν να αφυπνίζουν και να προβάλλουν πρότυπα και αξίες απαραίτητες για μία υγιή και ακμάζουσα κοινωνία.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες κατά την προσφιλή ελληνική συνήθεια χαρακτηρίστηκαν ως γραφικές, οι πνευματικοί άνθρωποι αυτής της χώρας σιωπούν. Και δυστυχώς σιωπούν για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Βολεύτηκαν, εθελοτυφλούν, αδιαφορούν; Κάποια απάντηση θα υπάρχει. Το θέμα είναι πως απέναντι στη σημερινή κρίση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, έχουν και αυτοί μία τεράστια ευθύνη.
Γενιές νέων ανθρώπων αφέθηκαν στο έλεος κάθε μεγαλοεκδότη, κάθε καναλάρχη, κάθε πολιτικάντη και...

κάθε αγράμματου που εξακολουθεί να φροντίζει να μετατρέπει ό,τι πιο άξεστο, πιο φτηνό, πιο ανόητο και πιο ανήθικο υπάρχει σε πρότυπο, σε κοινωνική πραγματικότητα, σε ενημέρωση, σε αξία. Ως αντίβαρο όλης αυτής της κατάστασης υπάρχει το απόλυτο μηδέν.
Απέναντι σε όλα αυτά που συνέβαιναν δεκαετίες, πού ήταν οι πνευματικοί μας άνθρωποι; Ποιοί μίλησαν, ποιοί είχαν τη δύναμη να σηκώσουν ανάστημα και να φωνάξουν για την παρακμή μας; Η ευθύνη τους δεν είναι μικρότερη από αυτή των πολιτικών. Εάν υπάρχει πνευματικός κόσμος σε αυτήν τη χώρα πρέπει επιτέλους να φανερωθεί.
Δημοσίευση σχολίου