GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί διαδηλωτές στην Τεχεράνη...

Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Τεχεράνης, κατά τις οποίες σ...

Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Τεχεράνης, κατά τις οποίες σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jaras, σκοτώθηκαν τέσσερις υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Η ιράνικη αστυνομία πάντως, διέψευσε την πληροφορία για νεκρούς διαδηλωτες.
«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών», ανέφερε η ιστοσελίδα της ιρανικής αντιπολίτευσης, η οποία λίγο αργότερα μετέδωσε ότι...


σκοτώθηκε ένας ακόμα φιλομεταρρυθμιστής διαδηλωτής.
Oι διαδηλωτές -πρόσθεσε- έβαλαν φωτιά σε μία μοτοσικλέτα της αστυνομίας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Όπως μεταδίδει η ίδια ιστοσελίδα, οι συγκρούσεις επεκτείνονται σε διάφορα σημεία του κέντρου της Τεχεράνης: «Σημειώνονται σποραδικές συγκρούσεις σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Τεχεράνης, περιλαμβανομένης και της οδού Χαρκ... Η παρουσία των διαδηλωτών είναι μαζική. Ο αριθμός τους αυξάνεται».
Όπως μετέδωσε νωρίτερα η Jaras, εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Τεχεράνης, όπου η αντιπολίτευση σχεδίαζε να πραγματοποιήσει και νέα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια μίας θρησκευτικής σιιτικής γιορτής.
«Εκατοντάδες αστυνομικοί, αστυνομικοί με εξάρτιση κατά των διαδηλώσεων και δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στην πλατεία Χαφτ-ε Τιρ, στην οδό Ενκελάμπ και κοντά στην Μπαζάρ», ανέφερε η ιστοσελίδα.
Η μετριοπαθής αντιπολίτευση έχει καλέσει τον κόσμο να συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο της Τεχεράνης.
Την ίδια ώρα χιλιάδες οπαδοί της κυβέρνησης διοργάνωσαν αντιδιαδήλωση στο κέντρο της Τεχεράνης. Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε ένα τμήμα της λεωφόρου Ενγελάμπ, στο κέντρο της Τεχεράνης, όπου λίγο νωρίτερα οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μαχμνούντ Αχμαντινετζάντ.
Χθες Σάββατο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προειδοποιητικών βολών για να διαλύσει τους υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί σε διάφορα σημεία της Τεχεράνης. Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές σημειώθηκαν χθες και σε άλλες πόλεις, περιλαμβανομένου του Ισφαχάν.
Η θρησκευτική ιερή ημέρα της Ασούρα πέφτει φέτος σήμερα Κυριακή. Η Ασούρα είναι μία από τις κυριότερες ιερές ημέρες των σιιτών, η οποία γίνεται σε ανάμνηση της δολοφονίας του εγγονού του προφήτη Μοχάμεντ, Χουσέιν, στην Κερμπάλα, το 680 π.Χ.

4 σχόλια

  1. O KOSMOS PETHENI YIA TIN LEFTERIA TOU KAI ESEIS OI KOLOELLINES KOLOFARA TOU KERATA FILATE TON KOLO TWN MOUSOULMANWN KAI TWN PAPADWN ISLAMOFASISTWN.
    KALA NA PATHETE MIA MERA THA SAS GAMISOUNE KAI ESAS KAI EFXOMAI NANE OI TOURKOI NA KATHOME KAI NA GELAW....KALA NA PATHETE KOLOMALAKES KOLOKOUMOUNES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναμφίβολα ο Ελληνισμός βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της μακραίωνης του ιστορίας.Αυτό της πληθυσμιακής του αλλοίωσης και σε βάθος(;)χρόνου της εξαφανίσεως του ως ξεχωριστής και διακριτής οντότητας και φυλής από τους υπόλοιπους λαούς.Απο τα αρχαία χρόνια οι αλλοεθνείς και συνήθως βάρβαροι, επιδίωκαν να υποτάξουν την Ελλάδα με το να την κατακτήσουν ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.Κάποιες φορές τα κατάφεραν και κάποιες οχι.Σήμερα οι ξένοι-καλοί ή κακοί δεν έχει σημασία- κατακλύζουν την πατρίδα μας.Αποτελούν ένα σύγχρονο ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ, γιατί στην πρώτη περίπτωση οι Έλληνες γνώριζαν τον εχθρό και αντιστέκονταν, ενώ σήμερα οι διάφοροι ΛΑΘΡΟ-μετανάστες έρχονται ΣΙΩΠΗΡΑ, και..δια μέσου της "φίλης" Τουρκίας.Το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το έθνος σήμερα δεν είναι ούτε το Κυπριακό, ούτε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ούτε οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ούτε η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Θράκη αλλά η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ της ελληνικής κοινωνίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τωρα τι θελουν παλι;Να φερουν τον εγγονο του Σαχη;Τελικα αυτοι οι κωλοαμερικανοι δεν παιζονται.Αντε ρε γαμηθειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. REEEE KOLOELLINA 12:35:00 NA PLENIS TO STOMA SOU PRIN MILISIS YIA TIN MEGALI XWRA TIS AMERIKIS KOLOELLINA....EMEIS NA PAS STO AMERIKANIKO KOIMITIRIO NA PROSKINAS TOUS NEKROUS MAS YIA TIN LEFTERIA SOU KOLOKOUMOUNA TOU KERATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση