GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη σύνδεση αφορολόγητου και αποδείξεων....

Aπό το http://www.koutouzis.gr/ . ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Αρνητική είναι η θέση των συμμετεχόντων στη δημόσια δια...

Aπό το http://www.koutouzis.gr/
.
ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αρνητική είναι η θέση των συμμετεχόντων στη δημόσια διαβούλευση που μπορείτε να δείτε εδώ, για τη σύνδεση αφορολόγητου και αποδείξεων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο των 10.500 ή 12.000 €, δεν ήταν χαριστική πράξη. Είχε καθιερωθεί για τις πληρωμές των απαραίτητων εκείνων δαπανών που δεν προβλέπονταν στις εκπτώσεις.
Τώρα, αν κάποιο μέρος αφορολόγητου, όσο και αν είναι πρέπει να καλυφθεί με αποδείξεις, θα αποτελέσει ληστρική επιδρομή σε...

βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Διότι δεν θα μπορέσουν να τις συγκεντρώσουν.
Εκτός αν, όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση, περιληφθούν και οι αποδείξεις super market, οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π , θέρμανσης, καυσίμων αυτοκινήτων, γενικά κάθε είδος δαπάνης.
Αλλιώς, οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει ληστρική επιδρομή σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Κάτι τελείως παράλογο! (25-12-09 11,30)

24 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΣΑΣ ΤΑΖΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ
    ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΒΑΤΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ
    ΒΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΤΩΡΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ
    ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΓΑΜΑΝΕ.

    ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
    - ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΛΗ
    ΝΑ ΞΕΧΝΙΕΣΤΑΙ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.. ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φοροελαφρύνσεις θα αργήσουν ένα... χρόνο

    περιορισμένες θα είναι τελικά οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, για τα εισοδήματα του 2010, καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο κρατικός Προϋπολογισμός του επομένου έτους δεν έχει περιθώρια για παροχή ουσιαστικών φορολογικών ελαφρύνσεων στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα...

    Η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για σημαντική μείωση του φορολογικού βάρους σε όλους όσοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από τα αφορολόγητα όρια των 10.500-12.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί με τις αλλαγές στην κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων του 2010. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει αποφασίσει ήδη την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής των προεκλογικών εξαγγελιών για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα, εξετάζοντας πλέον τη σταδιακή υλοποίηση των δεσμεύσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010.

    αχ τι ωραιες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΥΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
    ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
    ΝΑ ΦΑΝΕ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
    ΩΡΑΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ σωστό μέτρο η σύνδεση του αφορολογήτου με τις αποδείξεις. Το αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους πρέπει να παραμείνει στ 12.000 ευρώ αλλά ένα μέρος του, π.χ. 6.000 ευρώ, θα πρέπει να καλύπτεται πλέον με αποδείξεις. Κι όταν λέμε αποδείξεις εννοούμε: από γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, κουρεία, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια, ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ, ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΜΠΑΡ, ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Αργότερα δε, και από ΤΑΞΙ, ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ!!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ 6.000 ΕΥΡΩ.
    Αλλά ειδικά για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν έως 12.000 ευρώ ετησίως, μπορεί το τμήμα του αφορολογήτου που θα πρέπει να καλύπτουν με αποδείξεις να περιορισθεί στα 2.000ευρώ για να μην έχουν κανένα πρόβλημα: έτσι, ένας χαμηλοσυνταξιούχος που λαμβάνει 8.000 ευρώ το χρόνο δεν θα είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για να καλύψει το αφορολόγητο!
    Μόνο όποιοι ΞΕΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ από αυτό το νέο σύστημα το οποίο θα τούς υποχρεώνει να κόβουν αποδείξεις για όλες τις πωλήσεις τους είναι αυτοί που θα πρέπει κανονικά να ανησυχούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε δε πάνε να γαμηθούνε,

    αυτο το http://www.opengov.gr/minfin/?p=106&cp=38#comments
    είναι μουφα,

    Επαναστατική Γυμναστική

    Εμείς οι παλιοί θυμόμαστε τις Πορείες Ειρήνης εναντια στα πυρηνικά, του Ανδρέα.

    Παρόμοιες πορείες εκανε και το ΚΚΕ,

    Φούμαρα, για να ξεχνά και στο τέλος να βαριέται ο κοσμάκης!

    Ποιος καθεται και διαβαζει 30-50 σελίδες καταχωρήσεων στο opengov;

    Πολλοί απο αυτούς που γράφουν είναι σοβαροί άνθρωποι, ξέρουν τι λένε και αναλογα προτέινουν.

    Ποιος τα διαβαζει ομως;

    Ποιός Εχει την αναλογη υποδομή να καταλαβει τι γραφει ο κόσμος;

    Αυτοί που υποτίθεται τα διαβάζουν και αξιολογούν,
    ουτε το ονομά τους δεν γράφουν.
    Κλασική πολιτική του ΠΑΣΟΚ να μοιράζει ΕΓΚΥΚΛΕΙΟΥΣ τις οποιες κανένας δεν υπογράφει.

    Αλλο ενα 'σοσιαλιστικο" κόλπο για την εκτόνωση της Λαικής αγανάκτησης ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους, αυτούς που ευθύνονται για τα χάλια της οικονομίας και είναι ολα τα κόμματα,

    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ

    Στο τέλος της "διαδικασίας" θα βγεί ο Παπακων/ου και θα μας πεί πως,

    "σύμφωνα με την αποψη των πολιτών, θα κανουμε ΑΥΤΌ, θα φορολογήσουμε πάλι εσάς".

    Ποιός μπορεί να κρίνει και να αποφασίζει για τις γνώμες ολων αυτών που συμμετέχουν και γράφουν τη γνώμη τους;

    Οποιος δεν θελει να ζυμώσει, δεκα μερες κοσκινίζει.

    Μια υπεύθυνη κυβέρνηση που εκλεχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία αποφασίζει υπέυθυνα για τα θέματα τις οικονομίας.

    Δεν ρωτάει τον ένα και τον άλλο.

    Αυτά είναι κουτοπονηριές,

    ποντιακές, βλάχικες, κρητικές, αρβανίτικες και Πολωνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.25
    ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.
    ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΒΓΑΖΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν η ροή της ιστορίας δεν γυρίσει προς τον Διεθνισμό, τότε η Εβραϊκή φυλή είναι χαμένη”. (George Marlen, Στάλιν, Λένιν ή Τρόσκυ, σελ. 414, Νέα Υόρκη 1937). “Το μεγάλο ιδανικό του Εβραϊσμού είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος θα εμποτιστεί με Εβραϊκές διδασκαλίες και ότι σε μια Παγκόσμια Αδελφότητα των εθνών – στην ουσία ενός μεγαλύτερος Εβραϊσμός – όλες οι ξεχωριστές φυλές και θρησκείες θα εξαφανιστούν”. (Εβραϊκός κόσμος, 9/2/1883).

    “Με το χρυσάφι μπορούμε να αγοράσουμε τις πιο ανεξάρτητες συνειδήσεις, μπορούμε να χορηγούμε όλα τα κρατικά δάνεια και μετέπειτα να κρατάμε κράτη στο έλεός μας. Ήδη οι κύριες τράπεζες, οι συναλλαγές ολόκληρου του κόσμου, οι πιστώσεις όλων των κυβερνήσεων είναι στα χέρια μας”. (Ραββίνος Reicham)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ
    ΚΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ.
    ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου Στέφανε,
    Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, τ. βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην «παρέα», συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»). Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν’ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». (Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικόυ έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».
    Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».
    Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ’ αυτά απ’ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας: «Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.»
    Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ’ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.
    Σε χαιρετώ με αγάπη,
    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΒΡΟΜΟΧΕΡΟ ΤΟΥ.

    Μοναδική προσφορά του υπουργείου Οικονομικών με 1+1 δώρο για την εφορεία!

    Μεγάλη ευκαιρία δίνει η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες μιας και προσφέρει δώρο στις 6.000 ευρώ - αποδείξεις άλλα 6.000 δώρο. Είναι μια μοναδική προσφορά που θυμίζει το σαμπουάν 1+1 δώρο!
    Αν μαζέψεις 6.000 ευρώ σε αποδείξεις θα έχεις αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
    αν όχι θα έχεις στα 6.000 ευρώ.

    Ακόμα και να τις μαζέψεις και είσαι στα 13.000 θα σε φορολογήσουν. Μιλάμε για όσους παίρνουν 800 ευρώ και δεν ντρέπονται που το λένε;

    ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ παραμύθι ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΜΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΤΕ
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ..
    ΖΩΑ του κερατά.
    ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

    Πριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
    Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.

    ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο …διάβαζε τα blogs αν θες να κυβερνήσεις σωστά …και να μην σε ρήξουν τα λαμόγια!


    Ευτυχώς ο Γιώργος έπιασε έστω και στο παραπέντε στην γκάφα που τον οδηγούσε ο υπουργός του ...όταν την έπεσε στα blogs για τις αποκαλύψεις με το πάρτι της χλιδής και της σπατάλης στους μισθούς στην ΕΡΤ !

    Ακόμα και ο Καρατζαφύρερ έχει καλύτερα αντανακλαστικά από τους κυβερνώντες και βγήκε απο την Βουλή και τους τα είπε χύμα...

    Δυστυχώς Γιώργο ...τα λαμόγια είναι βαθιά ριζωμένα στο κράτος και στην κονόμα...



    Και να είσαι ικανοποιημένος που βγήκαν τώρα στη φόρα τα μισθολόγια της ΕΡΤ ..γιατί έχουμε την υποψία οτι ετοίμαζαν κάτι αντίστοιχο και για τους δικού σας που θα τους αντικαθιστούσαν...

    Και να είσαι προετοιμασμένος για νέες αποκαλύψεις....

    Πολύ ρεμούλα ρε Γιώργο...Και ας λες έσυ οτι θα κόψεις ...τους golden μισθούς !

    Εχεις να δεις ακόμα εργατοπατέρες ...ειδικά του ΠΑΣΟΚ πως κονομάνε μέσα απο το κράτος !

    Αλλους αξιωματούχους που έχουν στήσει ολόκληρες φάμπρικες ...μέσα στο κράτος και κάνουν άγριες κονόμες ...όταν εσύ λες τέρμα στην αρπαχτή !

    Πολλά αρπαχτικά έχεις γύρο σου Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΩΝΥΜΕ 27 Δεκ 2009 11:25:00 π.μ.
    Τεράστιο επίπεδο. Δείξε τον εαυτό σου, ειδικά τώρα που έχασε ο "καταλληλότερος" μόνο με 10,44%. Πόνεσες πολύ, μα πάρα πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι έξυπνοι νέοι από τώρα να ζητούν σχολές λογιστικής. Κάθε κάτοικος της Ελληνικής γης, θα πρέπει να έχει λογιστή, για να μην βρεθεί κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή.
    Έτσι πιστεύουν, ότι θα πιάσουν την φοροδιαφυγή.
    Κάνετε μεγάλο λάθος, βάλτε αντικειμενικά κριτήρια να πιάσετε τους κατέχοντες, αλλιώς χάσατε το τρένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν μπουν αντικειμενικά κριτήρια να φορολογηθούν μόνο οι κατέχοντες και ΟΧΙ οι μη κατέχοντες.
    Δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο και τρία αυτ/τα και να δικαιολογεί την μη φορολογησή των.
    Δεν μπορεί, οι ίδιοι και οι ιδιοι [[έτσι ακούγετε καθε χρόνο να κερδίζουν στα τυχερά παίγνια, προ-πο, λόττο κ.λ.π.,]] κάτι ύποπτο συμβαίνει, εάν είναι αλήθεια. Ας ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 27 Δεκ 2009 12:09:00 μ.μ.
    Τι πίνεις και σε φτιάχνει τόσο πολύ ?
    Ρε σαχλαμάρα αν έδινα εξι χιλιάδες ευρώ εγώ και έξι η γυναίκα μου σε υδραυλικούς , ηλεκτρολόγους και το κερατό σου το τράγιο το χρόνο το σπίτι μου θα ήταν ηλεκτρονικό.
    Θα έμπαινα μέσα και θα φώναζα φώτα και θα άναβε το φως. Θα έλεγα νερό και η βρύση θα μου έφερνε μόνη της νερό.
    Που τα βρίσκετε και τα γράφετε.
    Εκτός αν είσαι κανας μαλάκας που δουλεύει στο Υπουργείο Οικονομικών και είσαι αβανταδόρος του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΛΙΘΙΕ 237

    Ο ΧΑΖΟΤΕΡΟΤΕΡΟΣ ΤΖΕΦΡΕΥ ΠΗΡΕ 7500 ΨΗΦΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004.

    ΠΟΛΥ ΡΕΥΜΑ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΠΟΝΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ 10 ΤΗΣ ΕΚΑΤΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΟ ΤΑ.

    1000000 ΝΔ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΑΠΛ ΠΑΝΠΟΝΕΜΕΝΕ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗ. ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΥΓΚΡΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για ενα πραγμα θα συμφωνησω με τον γκαντεμη βλεποντας τον στο Μεγκα πριν απο καιρο,με την ατολμια του Γιωργου να μειωσει τους μισθους δημοσιων υπαλληλων οι οποιοι αν κ οι περισσοτεροι ειναι κομματικα βολεμενοι εχοντας την ασφαλεια της μονιμοτητας με την παροχη επιδοματων εχουν εξασφαλισει αμοιβες υψηλοτερες απο τον ιδιωτικο τομεα.(αποφασισε η κυβερνηση 230.000 ευρω σε καθε λιμενεργατη για εθελουσια εξοδο -να ναι καλα η συντεχνια τους κ οι εκβιασμοι τους-Ανωμεριτη θεε πως τα λυνεις τα θεματα,βλεποντας κ τους ημετερους αριστερους με δεξια τσεπη ημετερους Ρουσοπουλου στην ΕΡΤ,ΟΠΟΤΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ)
    Βεβαια σε αυτη την περιπτωση οι περισσοτεροι εδω μεσα θα γραφατε τα χειροτερα μιας κ το μοντελο Ιρλανδιας θα πεφτε βαρυ στη τσεπη σας
    Οποτε τι φωναζετε για τα ατολμα σχεδια της κυβερνησης ,στα τολμηρα τα οποια θα σας πονουσαν περισσοτερο κατι παλι θα χατε να του χωσετε...
    Σημειωση,ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος σε διευθυντικη θεση στην οποια φετος αποφασιστηκε παγωμα μισθων...
    καλο θα ταν να μας λετε κ το αντικειμενο της εργασιας σας #ετσι για την ιστορια# γιατι εχω την εντυπωση οτι η φιλοσοφια σας εδω μεσα ειναι οτι για ολα φταινε οι αλλοι εκτος απο μας τους ιδιους..
    (οσο για αυτα τα δεξια τρωκτικα τα οποια το μονο που κανουν ειναι να βριζουνε το μονο που υποθετω ειναι οτι προκειται για κοματοσκυλα δημοσιου χαρακτηρα τα οποια με την Απωλεια του ψευτοτσαμπουκα τυπου Μπαιρακταρη χασανε τη μασα)
    ψηφοφορος μονο του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 27 Δεκ 2009 5:07:00 μ.μ.
    Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο με τον οποίο μιλάς!
    Ωστόσο, θέλω να σου κάνω μια ερώτηση μόνο: Εσύ πόσα ξοδεύεις κάθε χρόνο σε αρτοποιία, κρεοπωλεία, μανάβικα, μίνι μάρκετ, βενζινάδικα, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια πάρκινγκ, κουρεία, συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ή δικύκλων, γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, λογιστές και πάσης φύσεως εμπορικά καταστήματα (για ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά είδη, ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακού εξοπλισμού, αγορές ανταλλακτικών για το ΙΧ ή τη μηχανή κ.λπ.); Κι αν υποχρεωθούν να κόβουν αποδείξεις ακόμη και τα περίπτερα και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές; Πόσο θα είναι τότε το συνολικό ποσό των αποδείξεων που θα μαζεύεις; Μπορείς να υπολογίσεις;
    Και κάτι άλλο. Όταν θέλεις να απαντήσεις σ' ένα κείμενο 100 λέξεων, πρέπει να μάθεις να απαντάς και στις 100 λέξεις, όχι μόνο στις....2!
    Αλλιώς δεν κάνεις για διάλογο!

    ΥΓ Δεν δουλεύω στο υπουργείο Οικονομικών. Απλά θέλω κάποια στιγμή να δω όλους όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι να κόβουν αποδείξεις και να μην μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα που τους τις ζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι δαπάνες που αποδεικνυονται με αποδείξεις πρέι να αφαιρούνται από το εισόδημα , γενικώς , και όχι απο την κατοτερη "φετα" της φορολογικής κλιμακας, που ειναι το αφορολόγητο όριο.
    Να γίνω πιό σαφής.
    Εστω ότι ο συντελεστης της κατωτερης "φέτας" είναι 5% και της ανωτερης (50.000 € και ανω) είναι 40%.
    Εστω ότι ειμαι στην ανώτερη κλιμακα και πληρώνω 200€ σε υδραυλικό.

    Αν ζητησω απόδειξη θα πληρώσω ΦΠΑ 19%, αρα θα πληρώσω 238€, και αφού θα μου αφαιρεθούν από την κατωτερη φέτα το πραγματικό μου κόστος θα ειναι 238 μειον το 5%δηλ 11.9€ ήτοι 226€.

    Αν μου αφαιρεθούν γενικώς από ολο το εισόδημα τοτε θα πληρώσω 238€ μειον το 40%, δηλ 95€ ήτοι το πραγματικό μου κόστος θα ειναι 143€.Και το κρατος θα εισπραξει τον ΦΠΑ , 38€ και τον φορο εισοδήματος από τον υδραυλικό.

    Συνεπως αν τα αφαιρέσει απο την κατωτερη " φέτα" θα ειμαι ηλίθιος να ζητήσω απόδειξη.

    Να ακούω αντιρρήσεις...Μηπως κάνω λάθος??Μπορεί οι φορατζηδες να ειναι τοσο ηλίθιοι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που παραβλέπεις φίλε Zac είναι ότι στην ... "κάτω φέτα", όπως την λές, στην οποία βρίσκεται το αφορολόγητο, ο συντελεστής φόρου που επιβάλλεται είναι 25% όχι 5%. Αν δηλαδή δεν καλυφθούν με αποδείξεις τα 6.000 ευρώ, τότε ο φόρος καί σ' αυτά θα είναι 25%.
    (Ξέχνα αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αφού όπως ξέρεις αυτή τη στιγμή καραδοκούν Κομισιόν, Moody's...Goody's και τα συναφή). Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, θα συμφέρει να ζητάμε αποδείξεις γιατί θα πληρώνουμε ΦΠΑ 4,5% για αγορές βιβλίων, 9% για τρόφιμα και 19% για λοιπά αγαθά και υπηρεσίες αλλά θα γλιτώνουμε φόρο εισοδήματος 25%. Η διαφορά είναι μεγάλη και το κίνητρο πολύ ισχυρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και κάτι φίλε Zac...
    Αν οι αποδείξεις πάνες στην... "πάνω φέτα", τότε το 50% (τουλάχιστον) των φορολογουμένων που δηλώνουν μέχρι 12.000 ευρώ δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να ζητάνε αποδείξεις γιατί ούτως ή άλλως θα παραμένουν αφορολόγητοι. Σ΄αυτούς περιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από το αφορολόγητο που γι΄αυτούς είναι 10.500 ευρώ. Αυτοί δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να ζητούν αποδείξεις από άλλους αυτοαπασχολούμενους, εάν η έκπτωση των αποδείξεων γίνεται από την ... "πάνω φέτα". Ειδικά δε γι΄αυτούς πρέπει να προβλεφθεί η κάλυψη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ 10.500 ευρώ με αποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 28 Δεκ 2009 12:16:00 π.μ.
    Είμαι γλαφυρός για να γίνομαι κατανοητός.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω ο λογιστής του Παπακωνσταντίνου.
    Εχει πολλά ρεμάλια το Υπουργείο Οικονομικών που παριστάνοντας τους πελάτες μπορούν να μπουν σε ιατρεία ή να καλέσουν υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους σπίτι τους για δήθεν βλάβες και αν δεν κόψουν απόδειξη να τους σκίσουν το κορμί.
    Έτσι γίνεται στο εξωτερικό.
    Το πρόβλημα δεν είναι να μεζέψω αποδείξεις απο το σούπερ μάρκετ που έτσι κι αλλιώς δίνει και να γεμίσω το σπίτι μου χαρτούρα.
    Κι ο γιατρός θα σου πεί στην επίσκεψη πενήντα ευρώ με απόδειξη και τριάντα χωρίς απόδειξη.
    Τι θα κάνεις τότε ?
    Το να αποδέχομαι εγώ να παίζω κορώνα γράμματα το αφορολόγητο μου για να πάρει το κράτος φόρους που θα τους ρίξει σε άπατα πηγάδια νομίζω ότι το λιγώτερο που μπορώ να χαρακτηριστώ θα είναι πανηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μισθωτοί το τυρί το είδατε.

    Την φάκα δεν βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρώην ΚΟΥΤΟΣ28 Δεκ 2009, 7:48:00 μ.μ.

    Ξυπνήσαμε δεν τρώμε πια κουτόχορτο.
    Φέρτε πίσω τα λεφτά που υπήρχαν στο ταμείο, το έλεγες μεγάλε προεκλογικά, δεν το είπα εγώ.
    Διαλύστε την ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση