GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα ζητούμενα στην εκλογή προέδρου της ΝΔ...

Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου * stratos_simopoulos@yahoo.gr . Η Νέα Δημοκρατία, μετά από μια επώδυνη ήττα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, καλεί...

Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*
stratos_simopoulos@yahoo.gr
.
Η Νέα Δημοκρατία, μετά από μια επώδυνη ήττα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, καλείται πλέον να «γυρίσει σελίδα». Να προχωρήσει στην εκλογή νέου αρχηγού και στη συνέχεια στην πολιτική και οργανωτική της ανασυγκρότηση, ώστε να είναι έτοιμη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση και, εν συνεχεία, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει στο μέλλον και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Η εκλογή αρχηγού από τη βάση της ΝΔ, δηλαδή από το σύνολο των Ελλήνων που νιώθουν ότι ανήκουν και προσβλέπουν σ' αυτήν, είναι αυτονόητα η υπ' αριθμόν μία προϋπόθεση για την αξιόπιστη πορεία της προς τα παραπάνω ζητούμενα. Όχι, όμως και η μοναδική. Η γενικότερη συνεδριακή διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να αποκτήσει και συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να συνεγείρει την κοινωνία και να αποφύγει τον εκφυλισμό και τον αυτοπεριορισμό της στα μέτρα μόνο κάποιων κομματικών επιτελείων και μηχανισμών.
Βεβαίως, για να ανακαλύψει τη λύση, η Νέα Δημοκρατία οφείλει πρώτα απ’ όλα να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Να μιλήσουν όλα τα στελέχη της με ειλικρίνεια και...

πραγματική διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη, τις αστοχίες, τις συμπεριφορές που πλήγωσαν, πίκραναν, απομάκρυναν τους πολίτες από αυτήν. Πρέπει μάλιστα να το κάνουν, ανεξάρτητα αν αυτή η συζήτηση πονέσει και προκαλέσει εντάσεις ή τριγμούς. Καμιά «φυγή προς τα εμπρός» δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν πρώτα δεν αναζητήσεις τι έφταιξε με θάρρος, αλλά και καθαρό μυαλό. Ο ασφαλέστερος τρόπος να επαναλάβεις λάθη που έκανες είναι να τα προσπεράσεις. Πολύ περισσότερο, να τα κρύψεις...
Φυσικά, βέβαια, μια τέτοια αυτοκριτική απαιτεί απ’ όλους υψηλό αίσθημα ευθύνης και συντροφικότητας, ειλικρινή διάθεση συνοχής και ενωμένης πορείας, αποφυγή της διολίσθησης σε λογικές «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» και «εξόφλησης γραμματίων». Προϋποθέτει εγκατάλειψη της λογικής των ανούσιων αντιπαραθέσεων σχετικά με το παρελθόν- όπως, δυστυχώς, εξακολουθούν να πράττουν κάποιοι εμπλεκόμενοι στην τρέχουσα κρίση του κόμματος μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, τα οποία μονοπωλούν...
Κι αν πράγματι, υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία παλιές πληγές που δεν έχουν κλείσει ποτέ, τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να επουλωθούν και το κόμμα να βαδίσει στη νέα του πορεία με τη μέγιστη δυνατή ενότητα. Πραγματική κι όχι στα λόγια. Αυτόν, άλλωστε, το δρόμο δείχνουν ξεκάθαρα οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ.
Από εκεί και πέρα, όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η διαδικασία στρέφεται μεν γύρω από πρόσωπα, αλλά κυρίως αφορά πολιτικές, προγράμματα, ιδέες.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι, συνεπώς, οφείλουν να παρουσιάσουν στην κοινωνία τις θέσεις, τους στόχους, τους προβληματισμούς τους. Να προχωρήσουν πέρα από τις γενικόλογες διακηρύξεις που συνηθίζουμε να ακούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, σε ολοκληρωμένες, εμπεριστατωμένες, αναλυτικές προτάσεις. Να εξηγήσουν λεπτομερώς πώς αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, τι πρεσβεύουν επακριβώς για την εξωτερική πολιτική, για την οικονομία, την παιδεία, το περιβάλλον, την καθημερινότητα του πολίτη. Να αναπτύξουν το όραμα για το κόμμα τους και για τον τόπο στα χρόνια που έρχονται, χρόνια δύσκολα, με την οικονομική κρίση παρούσα, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται στη διεθνή σκηνή, με τους πολίτες να απαιτούν από τους πολιτικούς ταγούς άλλο ήθος και ύφος εξουσίας, Να μιλήσουν για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στη Νέα Δημοκρατία, την ανανέωση του πολιτικού λόγου της, την ενεργότερη συμμετοχή των χιλιάδων φίλων και μελών της. Να κάνουν γνωστό πώς θα οικοδομήσουν μια νέα σχέση του κόμματος με την κοινωνία. Με ποιες αξίες, με ποιες προτεραιότητες. Και όλα αυτά πρέπει να τα εκθέσουν στους πολίτες λεπτομερώς. Όχι με στρογγυλεύσεις, με ευχολόγια, με «ναι μεν, αλλά». Καθαρά και ξάστερα.
Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μέλος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας, με προβλήματα, αλλά και δυνατότητες. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσμετρηθούν στον κάθε υποψήφιο πρόεδρο είναι και η δυνατότητά του να παρακολουθεί, ή γιατί όχι, να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον ευρύτερο διεθνή, ευρωπαϊκό, Βαλκανικό χώρο. Η διάθεση και η ικανότητά του να αξιοποιήσει προς όφελος του τόπου και πάντα με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ευρύτερη «γειτονιά» μας.
Επίσης, επειδή η πολιτική είναι πάνω απ' όλα η διαχείριση των καθημερινών προκλήσεων προς όφελος του πολίτη, χρειάζεται να αναζητηθούν και τα «δείγματα γραφής» της υπουργικής θητείας κάθε υποψηφίου προέδρου ή τα «πεπραγμένα» του από οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός. Να αξιολογηθεί ο τρόπος που ο καθένας χειρίστηκε τα προβλήματα, αν έδειξε διάθεση να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες, αν μπόρεσε ή όχι να δώσει λύσεις, αν «άφησε κάτι» πίσω του.
Δεν είναι, τέλος, λιγότερο σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες και ψηφοφόροι σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία, τους ανθρώπους (βουλευτές, στελέχη, προσωπικότητες της κοινωνίας, συνεργάτες) που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο πρόεδρο και σε ένα βαθμό σηματοδοτούν και τον τρόπο με τον οποίο αυτός σκοπεύει να πορευτεί.
Οι σκέψεις που εξέθεσα παραπάνω αποτελούν, νομίζω, αντικείμενο προβληματισμού μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Είναι ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη γενικότερη πορεία των πολιτικών μας πραγμάτων, την οποία πιθανώς να καθορίσουν μελλοντικά σε αποφασιστικό βαθμό και θεωρώ, ότι αξίζει τον κόπο να ληφθούν υπόψη από όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αποφασίσουν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

*Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι μηχανικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής Εταιρίας.

9 σχόλια

  1. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κλάμα οι Δεξιούληδες για το κόψιμο της μοριοδότησης, πριμοδότησης των στατζελάκηδων !
    Ξέρεις τι αδικία είναι να έχεις σιγουρέψει την πρόσληψη σου στο Δημόσιο κατά πενήντα τοις εκατό σε σχέση με τους βλάκες που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και ήταν εκτός stage, και που βεβαίως δεν είχαν και καμιά ελπίδα και στην συνέντευξη μην ξεχνιόμαστε, και τώρα να έχεις να αντιμετωπίσεις το μέγα ανήθικο πρόβλημα, το τερατώδες ανοσιούργημα που σου δημιούργησε η κυβέρνηση του Πασόκ, (για όλους τους στατζελάκηδες) να διαγωνιστούν, αν εξακολουθούν να θέλουν θέση στο Δημόσιο, επί ίσοις όροις με όλους τους βλάκες και ηλίθιους που ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ STAGE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ!
    Ακουσον άκουσον, τα γαλάζια παιδιά, τα μοσχαναθρεμμένα, τρώγοντας ομόλογα, και Βατοπέδια, που πίνανε χρόνια στην υγεία των κορόιδων, τα παιδιά που θησαύριζαν στις επιτροπές, τα παιδιά που έπαιρναν το μισθό στο σπίτι τους, να κατέβουν σε μια άθλια αίθουσα εξετάσεων, με όλη την πλέμπα, τις στρατιές των ανέργων που βρωμά το χνώτο τους από την απλησιά, που τρέμει το κατοσάγουνο τους από την πείνα, που κρατούν ένα κολόχαρτο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου στα χέρια που δεν κάνει ούτε για να καθαρίσουν τον κόλο τους καθότι σκληρό!
    Αυτά λοιπόν τα γαλάζια παιδιά ΘΈΛΟΥΜΕ να ανακατευτούν με τον υπόκοσμο της εργατικής τάξης, τους ανθρωποφάγους με το κονσερβοκούτι στα χέρια, τους έτοιμους από καιρό και προσανατολισμένους σε μια τίμια θέση για να δουλέψουν, θέση που έχουν στο μυαλό τους να την καταλάβουν τίμια και να αναγνωρίσουν τον καλύτερο τους αν διαγωνιστούν επί ίσοις όροις, και τον μόνο που θα μεμφθούν θα είναι ο εαυτός τους και μια άτυχη στιγμή ;
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ! Τώρα είναι η στιγμή να δείξουμε την καλή μας καρδιά προς αυτά τα τόσο ευαίσθητα, αθώα γαλάζια παιδιά, στις πορείες που θα κάνουν και δίκαια, να μπούμε μπροστά, με τα μωρά μας κρεμασμένα στα στήθια, σαν τους Λεωφορειούχους μας το 1993, ενάντια στο ζοφερό κράτος του Πασόκ, και να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση.
    Ζήτω η Μοριοδότηση και η Συνέντευξη που δεν άφηναν πόρτα ανοιχτή παρά μόνο για τα ευγενή, αθώα γαλάζια παιδιά!
    Ζήτω ο σοφός καθηγητής Πανεπιστημίου που τα εισηγήθηκε!
    Ζήτω τα γαλάζια Αθώα Παιδιά!
    Ζήτω όποιος από τους υποψήφιους αρχηγούς της Δεξιάς μας υποστηρίξει, και μας υποσχεθεί ότι από τον τερματισμό της Σύμβασης μας επί Πασόκ και μέχρι να ξαναγίνει κυβέρνηση η Δεξιά εμείς τα παιδιά, θα προσληφθούμε καταλαμβάνοντας και την ανάλογη θέση, και θα πληρωθούμε ( ΤΟΤΕ ) για όλα τα Πέτρινα χρόνια που πέρασαν κανονικά, ως εργαζόμενοι, και με τους τόκους, και με τα διαφυγόντα κέρδη.
    ΖΗΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ , ΖΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα στον ΣΚΑΙ στις 28/10/2009 την Ελληνοφρένεια και με κάθε επιφύλαξη το αναμεταδίδω μήπως και είναι μοντάζ του σταθμού, και εύχομαι να είναι μοντάζ, είχε λοιπόν τον Μητσοτάκη σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, και το κομμάτι αυτό που είδα αναφερόταν στην ζωή στην Γερμανική κατοχή.
    Έλεγε λοιπόν ο Μητσοτάκης για το πώς επέζησε και ομολογουμένως με μεγάλη σοβαρότητα, ότι είχε τρεις ταυτότητες, μία φοιτητή, μία στρατιώτη από την Κρήτη, και μια Δικηγόρου, έτσι λοιπόν κατάφερνε και έπαιρνε τρεις μερίδες την ημέρα από τα συσσίτια που γινόταν για τους πεινασμένους.
    Καλά αν αυτό είναι αλήθεια δεν ντρέπεται, δεν έχει τσίπα πάνω του, που δίπλα του στον δρόμο πέθαιναν ανθρώποι από την πείνα;
    Εάν όμως ήταν μοντάζ, πράγμα που εύχομαι, και επειδή ήταν πολύ καλό, ο σταθμός μάλλον θα πρέπει να το πει το συντομότερο, διότι η εικόνα και η διαπίστωση ήταν τραγική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΛΑΙΔΗ ΤΟΝ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

    ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΠΑΣΟΚ??
    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με το πρώτο μήνυμα.Η Ντόρα ως πολιτικό μέγεθος δεν είναι καλύτερη σε καμία περίπτωση από τον Σαμαρά.Αν εκλεγεί ο Σαμαράς είναι πολύ ποθανόν νε μην δημιουργήσει τζάκι αφού δεν παύει να κατηγορεί τα τζάκια πράγμα που δεν έχου κάνει ούτε οι Καραμανλήδες ούτε οι Παπανδρεόυ ούτε οι Μητσοτάκηδες9και είναι και πολλοί αυτοί οι άτιμοι!)
    Έτσι θα αρχίσει σιγά σιγάμ να σβήνουντ6α τζάκια τα οποία πήγαν τον τόπο πολλές δςκαετίες πίσω και στην τελική είναι και μιά ντροπή αυτή γιά το δημοκρατικό μας πολίτευμα υπό την έννοια ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να υπηρετήσουν τον τόπο από τη θέση οποιουδήποτε αξιώματος.
    Έπειτα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία είναι ασύμβατη η έννοια των τζακιών τα οποία μάλλον με τη φεουδαρχία δημιουργούν συνειρμούς.
    Κάτω λοιπόν η κληρονομικώ δικαιώματι συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που αποτελεί ντοπ΄ή γιά τη χώρα και δεχόμαστε γι' αυτό τον χλευασμό από τους ξένους.Πάμε να γίνουμε Καντάφι και Τσαουσέσκου?Όχι ακριβώς ως προς το καθεστώς αλλά ωςπρος τα πρόσωπα?
    Ψηφίστε λοιπόν τώρα κάποιον από τους άλλους τρείς και αφήστε την τώρα να απολαμβάνει τα "δεδουλευμένα" δεκαετιών της οικογένειας.Δεν θα μας σώσει η Ντόρα και αυτό είναι προφανές.Στο κάτω κάτω δεν ήταν κι αυτή μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης?Το ξέρατε εσείς ότι ήταν υπουργός εξωτερικών?Αν το ΄πήρατε εσείς χαμπάρι το πήρανε και οι ξένεοι!Γι αυτό μας γράφανε στα αποτέτοια τους και η χώρα έγινε επί εποχ΄'ης της ασήμαντη στη δ΄θναμη τού λόγου της στο εξωτερικό.
    Αλλά τέτοιοι που είμαστε καλά να πάθουμε.Δεν μπορεί παιδί μου ο Έλληνας αν δεν έχει τζάκια.Έτσι έμαθε.Σου λέει πρέπει να μας κυβερνάνε αυτοί που ξέρουνκαλά τα κόλπα.Γιατί έτσι θέλουμε κι εμείς να είμαστε.Κολπατζήδες, αεριτζήδες, δολοπλόκοι.Και ποιοί καλύτεροι από αυτούς παρά μόνο οι Μητσοτάκηδες?
    Όποιος και να βγεί αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.Γιά να σβησρούν οι μνήμες από αυτά τα έκι χρόνια πρέπει να τρέξουν οι καταρράκτες τού Νιαγάρα γιά να ξεπλύνουν τις ντροπές.Κάτι σαν τηνάνάληψη του δακτυλιδιού του Γιωργάκη από τον Σημίτη αλλά στην πιό σκληρή εκδοχή.Σε ικτώ χρόνια η θεία Ντόρα θα είναι πραγματικά θεία.Και μιά κακιά θεία όταν την ακούς να απειλεί ότι δεν θα παίξει τις κουμπάρες με τις διαδικασίες.Φαίνεται δηλαδή η πρόθεση της γυναικός εξ αρχής.Αν βγεί θα κάνει εκκαθαρίσεις κατά το δοκούν.
    ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΣΙΜΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΤΑ ΨΑΞΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

    ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ Η ΠΟΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΑΝΟΥΝ .

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ,ΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιοί καλύτεροι από αυτούς παρά μόνο οι Μητσοτάκηδες?

    KAI OI PAPANDREOY!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το τεχνικη εταιρεια τι το ηθελες ? θελεις και εξουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση