GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κράτσα και Λυκουρέντζος...

...στηρίζουν την υποψηφιότητα Σαμαρά . Υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά τάχθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβου...

...στηρίζουν την υποψηφιότητα Σαμαρά
.
Υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά τάχθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα με την ακόλουθη δήλωση:
«Και οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. είναι αντάξιοι του υψηλού στόχου που έχουν θέσει, και αποτελούν πολύτιμα κεφάλαια για την παράταξή μας.
Μεταξύ τους επιλέγω τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο...

γνώρισα ιδιαίτερα τα χρόνια που ήμασταν μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεργαστήκαμε στενά.
Είναι άνθρωπος με ιδανικά, ευρεία παιδεία και τόλμη, βασικά πλεονεκτήματα για έναν ηγέτη.
Έχει μία εξαιρετική ικανότητα συνδυασμού του εθνικού κι ευρωπαϊκού συμφέροντος, κάτι πολύ σημαντικό για μια χώρα με ιδιαίτερα προβλήματα όπως η Ελλάδα.
Έχει ξεκάθαρες και στέρεες απόψεις για τις αρχές της κεντροδεξιάς που κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη: το δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, τον ανταγωνισμό, τα ατομικά δικαιώματα και τη συλλογική ευθύνη, τον σεβασμό της εθνικής ταυτότητας. Και το κυριότερο είναι έτοιμος να συνθέσει, να υπερασπιστεί και να εφαρμόσει αυτές τις αρχές.
Η ανάπτυξη κι εξυγίανση της οικονομίας είναι το κατ’ εξοχήν πεδίο της μάχης του Αντώνη Σαμαρά που άφησε "αναμνήσεις" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα οι δημιουργικές αντιπαραθέσεις του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζακ Κλώντ Τρισέ. Σε αυτό το ίδιο πεδίο θα δοθεί η πολιτική μάχη για τις επόμενες εκλογές και για το μέλλον της χώρας μας.
Τις θέσεις αυτές επιβεβαίωσε τόσο στο πρόσφατο Συνέδριο της Ν.Δ. όσο και στις επιμέρους τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής αυτής διαδικασίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατά τη γνώμη μου και την προσωπική μου εμπειρία, ο καταλληλότερος για να δώσει στην παράταξη αυτά που χρειάζεται.
• ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση
• ανασυγκρότηση, προγραμματικό λόγο και κοινωνική αξιοπιστία
• ενότητα μέσα από τη σύνθεση και την πολυσυλλεκτικότητα
• διεύρυνση και πολιτική κυριαρχία».
Επίσης, o βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε:
«Με εμπιστοσύνη στη δύναμη των φιλελεύθερων αξιών, για την Ελλάδα της ελπίδας, για την πολιτική ενότητα και την αισιόδοξη προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο του κόμματος.
Πιστεύω ότι η απόφαση μου αντιπροσωπεύει τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Αρκαδίας. Είμαστε μαζί στην κοινή μας απόφαση, ο βουλευτής και οι συνάδελφοι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας Αποσκίτης Χαράλαμπος και Κοντοζαμάνης Βασίλης και Μαρία Τρόχανη.
Πιστεύουμε ότι η κρίσιμη ημέρα είναι η επομένη της εκλογής του αρχηγού του κόμματος διότι πρέπει να εργαστούμε ενωμένοι, για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας με νέες δυνάμεις, με νέες ιδέες, και να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες χάριν του εθνικού συμφέροντος και της συλλογικής κοινωνικής προόδου, απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται κυβέρνηση διάψευσης προσδοκιών και μετρίων επιδόσεων».
Τέλος, επτά πρώην βουλευτές της Ν.Δ. από τη Μακεδονία, με κοινή τους δήλωση, τάσσονται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Όπως τονίζουν σε αυτήν, στηρίζουν Αντώνη Σαμαρά γιατί κατά την άποψή τους μπορεί να αναδιοργανώσει τη Ν.Δ. και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην βουλευτές Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευάγγ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαράλ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Αʼ Θεσσαλονίκης).

9 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΗΑΡΒΑΛΝΤ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣΤΡΕΡ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ...ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ? ΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ?
    ...ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαζόπουλος: Η ακροδεξιά είναι η μάστιγα της κοινωνίας και αγωνίζομαι για την εξάλειψή της…

    Ξαναχτύπησε ο εθνικός γελωτοποιός μας χθες ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την Ελληνικότητα της Β. Ηπείρου και της Κωνσταντινούπολης αφήνοντας επίσης να εννοηθεί πως η Ελλάδα προκαλεί πρόβλημα στα σύνορα άλλων χωρών. Φυσικά και δεν έμεινε εκεί καθώς υπήρξε για ακόμα μια φορά θερμός υποστηριχτής των «παιδιών με τις κουκούλες». Κατηγόρησε για αυθαιρεσία την αστυνομία που συνέλαβε την 22χρονη φερόμενη ως μέλος των Πυρήνων Φωτιάς και συνέκρινε το περιστατικό με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Άλλο η υπόθεση Siemens και Χριστοφοράκου, άλλο η εγχώρια τρομοκρατία. Βέβαια και στο παρελθόν έχει διαπρέψει δια των απόψεών του ο κ. Λαζόπουλος, ο οποίος μάλιστα προ μερικών εβδομάδων δήλωσε πως η «ακροδεξιά» (εννοώντας πάντα τον πατριωτισμό) είναι η μάστιγα της κοινωνίας και αγωνίζεται για την εξάλειψή της από τη ζωή μας….
    Κ. Λαζόπουλε αποφασίστε, σάτιρα κάνετε ή μαύρη προπαγάνδα; Δεν έχουμε καμιά όρεξη να ασχοληθούμε με το άτομό σας αλλά όπως βλέπετε το star system σας έχει εκλέξει ως mainstream φυσιογνωμία και ρυθμιστή της κοινής γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .. πρεπει να ρωτήσεις κάτι
    ΤΥΠΟΥΣ σαν τον ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΝΑΝΕ
    Δ Ι Σ Ε Κ Α Τ Ο Μ Μ Υ Ρ Ι Ο Χ Ο Ι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΟΒΑ?????

    ΚΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ???

    ΚΑΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ.

    ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΠ,,ΩΠ,,, ΦΑΟΥΛ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.
    ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ
    ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΑΚΟΥΣΤΟ.
    //// ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ-ΣΥΛΒΑΝΑΣ ΠΑΣΟΚ .

    Αντηχεί στο Ευρωκοινοβούλιο το ΤΣΟΚΑΡΟ της Συλβάνας ------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

    ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ...

    Να καταγγέλλουν στο υπουργείο τους δασκάλους και τους καθηγητές που επιβάλλουν σε παιδιά να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό κάλεσε γονείς και μαθητές η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
    «Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολεί όλη την Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες που έχουν διαμορφώσει μέσα στους αιώνες διάφορα πιστεύω –και όχι μόνο θρησκευτικά– και από την άλλη το γεγονός ότι σήμερα συμβιώνουμε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Στη δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε και τα δυο. Η υπάρχουσα δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της, αλλά και δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να αφομοιώσουν τα πιστεύω της», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας. «Αν συμβαίνει αυτό (σ.σ. εννοεί την επιβολή της συμμετοχής στον εκκλησιασμό-προσευχή), θέλω να μου το αναφέρετε. Δεν μπορεί κανένας δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης είτε είναι δηλαδή παιδί που προέρχεται από άλλη χώρα, με άλλο θρήσκευμα, είτε είναι και Έλληνας. Στη χώρα υπάρχει ανεξιθρησκία. Επομένως επ’ ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας».
    Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα είχε αναδειχθεί και πέρυσι ύστερα από σχετικές διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών. Τότε οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής συμμετοχής στην προσευχή –εκ της Εκκλησίας και εκτός αυτής– είχαν επικαλεστεί την παράγραφο 2, του άρθρου 16 του Συντάγματος της Ελλάδος, που αναφέρει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΄Αλλη μια ένδειξη οτι ο Καραμαλής ξεπούλησε τη ΝΔ και οτι έχει μείνει από αυτή. Ο Α Κ Ρ Α Καραμανλικός Λυκουρετζος στον Σαμαρά!!!!!!! Κουμπαριλήκια γαρ. ΄Ετσι λέει. Το πρωτοπαλίκαρο ο Δημητράκης ο Νομαρχιακός πως τη βλέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ !!!! ΟΧΙ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ :::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ Κ Η Σ Τ Ε ΤΟΝ ΤΟΝ Φ Ο Υ Σ Τ Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση