GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο στημένο X-Factor...

Aπό τη Μαρία Γεωργοπούλου . Σ' αυτή τη χώρα που ζούμε και μας πληγώνει σε κάθε μας βήμα, που οι νέοι μας, ελεύθεροι - ωραίοι - χαρισματ...

Aπό τη Μαρία Γεωργοπούλου
.
Σ' αυτή τη χώρα που ζούμε και μας πληγώνει σε κάθε μας βήμα, που οι νέοι μας, ελεύθεροι - ωραίοι - χαρισματικοί - με λαμπρές σπουδές και τάλαντο περισσευάμενο, αναγκάζονται να χτυπούν πόρτες, ακόμη και όχι αντίστοιχες του επιπέδου τους, γίνονται καθημερινά τεράστια εγκλήματα.
Σήμερα, θα θέλαμε να κάνουμε μία αναφορά στο στημένο X-Factor. Τα παιδιά που είχαν ήδη περάσει από ακρόαση και είχαν δεχτεί διθυραμβικά σχόλια για τη φωνή τους, την παρουσία τους, τις σπουδές τους και το επίπεδό τους, άκουσαν με τρόπο κοινωνικά προσβλητικό και επικοινωνιακά απαράδεκτο, ότι πρέπει ''να πάνε σπίτι τους''. Τα παιδιά παρατάχθηκαν σαν στρατιωτάκια ''ακούνητα - αμίλητα - αγέλαστα'', για να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων από ειδήμονες και...

κήνσορες, όπως ο κ. Μουρατίδης και ο κ. Θεοφάνους, ενώ είχαν προετοιμαστεί για την επόμενη audition και ενώ ήδη είχαν υπογράψει συμβόλαιο για τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο ''Bootcamp''. Αρνήθηκαν να τους ακούσουν, ίσως και παράνομα, όπως είχαν υποχρέωση, ηθική και τακτική, προς όλα τα παιδιά που είχαν περάσει επιτυχώς σε αυτό το στάδιο.
Γιατί άραγε; Μήπως γιατί φοβήθηκαν, ότι και το πιο πετυχημένο μοντάζ δε θα μπορούσε να μειώσει την απόσταση μεταξύ κάποιων αρίστων και κάποιων άλλων μετρίων;
Φαίνεται ότι το κανάλι και η παραγωγός εταιρεία δεν γνωρίζει ότι τα συμβόλαια υπογράφονται μεταξύ ''κυρίων'' και δεσμεύουν και τα δύο μέρη. Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι το X-Factor δεν είναι πανεπιστήμιο. Δίνει απλώς μία ευκαιρία και προβάλλει το λαϊκοπόπ τραγούδι, όμως δε δικαιολογείται, ούτε για λόγους τηλεοπτικής βοράς, το χυδαίο ύφος, εκατό καρδιναλίων, αγράμματων, όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο συμπεριφοράς, απέναντι σε κάποια παιδιά που έχουν, άπειρες φορές, μεγαλύτερη γνώση και παιδεία, και τυπικά και ουσιαστικά προσόντα απ' αυτούς.
Κάποια από τα παιδιά είχαν, αναγκαστικά, ως τελευταία επιλογή το γραφικό X-Factor, ρισκάροντας να γίνουν και τα ίδια γραφικά με τη συμμετοχή τους, αναζητώντας ένα εφαλτήριο για να ακουστεί η φωνή τους, μιας και δεν υπάρχει ίχνος ψυχικής γενναιότητας σε πολλούς φτασμένους καλλιτέχνες, για να προσφέρουν ένα βήμα δίπλα τους, ούτε στο ίδιο το σύστημα άλλωστε. Αυτά τα νέα παιδιά, τα παιδιά μας, που ψάχνουν ένα χώρο ή έναν καλλιτέχνη να τα φιλοξενήσει δίπλα του, για να τραγουδήσουν ή να παίξουν πέντε νότες από την μουσική τους, διαπιστώνουν ότι όλοι κρατούν απόσταση ασφαλείας από το ταλέντο, την αθωότητα και την τιμιότητα, απειλούμενοι από το νέο ταλέντο, γιατί ζουν κι επιβιώνουν σ' ένα σύστημα που λέει ''ο θάνατός σου, η ζωή μου''. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε άλλωστε και παρακολουθούμε τον αδιάντροπο τρόπο που προετοιμάζονται από φυτώρια, όπως το X-Factor, οι αυριανοί εκπρόσωποι - πωλητές αυτού που λέγεται ροζ ''πρόοδος στο ελληνικό τραγούδι''.
Η μεγάλη ντροπή είναι, ότι η Κριτική Επιτροπή δέχεται να κάνει τη ''βρώμικη δουλειά'', την αποβολή χωρίς εξήγηση, για λογαριασμό της Παραγωγής και του Καναλιού. Είναι άλλωστε ''πολλά τα λεφτά, Άρη''. Κανονικό καπιταλιστικό άρμεγμα και αντιαισθητικά ψεύδη απέναντι στα παιδιά, χωρίς ίχνος επίφασης ευγένειας ή καλών τρόπων.
Είναι λογικό, να μην τους κάνουν κάποιες παρουσίες αξιοπρεπείς και σοβαρές, ή με όποιον άλλο επιθετικό προσδιορισμό. Είναι όμως, επίσης αποδεκτό και σεβαστό να ανακοινωθεί αυτό με έναν κανονικό και ευθύ τρόπο στον καθένα προσωπικά. Όλο το άλλο show που έγινε στο βωμό της τηλεθέασης είναι χυδαίο και απαράδεκτο. Φυσικά, δεν επρόκειτο για τα δικά τους παιδιά. Επρόκειτο για ξένα παιδιά.
Δυστυχώς η φτηνή γραφικότητά τους αγγίζει και εμάς, που τους απαντάμε και δεν τους αγνοούμε. Πιόνια της εξουσίας, έχουν πάρει τη σκυτάλη της μικρής τους εξουσίας κι αυτοί, και πριμοδοτούν το μέτριο, προκειμένου να μη λάμψει το άριστο. Λες και το άριστο δεν μπορεί να ''πουληθεί'' σ' αυτή τη χώρα, γιατί απλώς θα χαλάσει την πιάτσα. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να ισχυριστούμε ότι δεν έχουν περάσει και καλές φωνές. Δεν έχουμε τίποτα με τα ταλαίπωρα παιδιά, είτε περνούν, είτε ''τρώνε'' πόρτα. Απλά μένουμε κατάπληκτοι, όταν αποκλείονται οι άριστοι χωρίς καμιά τετ α τετ δικαιολογία.
Είμαστε όλοι άλλωστε ''ξένα'' παιδιά σ' αυτήν την κωμωδία που παίζεται εις βάρος μας και με τη φρούδα συμμετοχή μας, την νομιμοποιούμε.
Έχουμε παίξει εξαντλητικά το έργο της αναχώρησης και της σιωπής, και αγανακτισμένοι, μ' αυτήν την αφορμή, ρίχνουμε ένα μεγάλο ''ΦΤΟΥ'' στα μούτρα αυτών που εμπαίζουν τα παιδιά, που είναι το μέλλον αυτής της διαλυμένης χώρας, της πατρίδας μας.
Ντροπή σας! Ψάξτε να βρείτε λίγη αξιοπρέπεια να ντυθείτε.
Η παρατηρήτρια και ''μητέρα'' πολλών παιδιών
Μαρία Γεωργοπούλου

13 σχόλια

  1. Μαρία, κάποτε...οχι στο πολύ μακρινό μέλλον...θα νοιώσουν και αυτοί οι ασήμαντοι κριτικίσκοι των παιδιών, πως είναι να σε πετά και να σε απορρίπτει κάποιος με πούστικο τρόπο... Κάποιος τη φυλάει σε όλους μας...Πουστία έδωσες...Πουστια θα λάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή στην Ελλάδα τα παιδιά βλέπουν πολλούς ατάλαντους να κατέχουν θέσεις και αξιώματα, νόμισαν ότι και στο σόου αυτό μπορούν άνετα να προχωρήσουν και να γίνουν τραγουδιστές.
    Δεν παρακολουθώ την εκπομπή.
    Τυχαία έχω δει μία ή δύο φορές την μισή γιατί την έβλεπαν κάποιοι άλλοι.
    Το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι οι κριτές αν περνούσαν στον τελικό και έλεγαν το ο.κ σε μερικούς απο τους διαγωνιζόμενους θα ξευτιλιζόντουσαν οι ίδιοι.
    Τα περισσότερα παιδιά εξ άλλου που είδα ήταν ¨αρπαγμένα".
    Κι εγώ μπορεί να νομίζω ότι είμαι ο νέος Πελέ , αλλά αν βγώ στο γήπεδο για να παίξω μαζί με παίκτες αξιώσεων οι φίλαθλοι θα με γιουχάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να πάθουν, αφού συμμετέχουν σε τέτοιες βλακώδεις διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε φταινε οι "κριτες" του X-Factor
    --- απο το fuck you!----
    αλλα οσοι πανε εκει να διαγωνιστουν
    και δινουν και αξια στην "επιτροπη"!!

    Μπορει ποτε πουστης ναναι ...δικαιος και.... σωστος;!!
    ............
    καλυτερα να ειχαν σκυλους για επιτροπη
    πιο δικαιο αποτελεσμα θα ηταν!!

    καλα να παθουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.


    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ


    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία όλα αυτά που έγραψες,είσαι την
    σκέψη μου κι επίσης θα σου πω ένα
    σοφό που λέει:
    "Ο κριτικός, επειδή δεν είναι ικανός να δημιουργήσει τίποτα, πασχίζει να καταστρέψει αυτά που δημιουργούν οι άλλοι..."
    Αυτή είναι η αλήθεια...
    Συγχαρητήρια το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι δυο πρώτες στο ΕΣΡ...

    Σήμερα προχωρήσαμε σε καταγγελία προς το ΕΣΡ για παράνομες πράξεις που κάνουν δύο κανάλια.

    Σύμφωνα με τον νόμο, η διαφήμιση ή/και αναγγελία αριθμών premium και teletex, πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από ρητή ανακοίνωση του κόστους κλήσης, με σαφή δήλωση της χρέωσης ανά κλήση ή/και ανά λεπτό.

    Καθώς το μέσο για την λειτουργία των καναλιών είναι το φάσμα, δηλαδή οι συχνότητες, και αυτό είναι δημόσιο αγαθό που τους παρέχεται δωρεάν με σκοπό την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, θα έπρεπε η επικοινωνία του κοινού, ειδικά αυτή που δεν απαιτεί υπηρεσίες call center, να είναι με απλή αστική χρέωση.

    Παράλληλα, οι δήθεν διαγωνισμοί και δήθεν ψηφοφορίες με χρήση teletex και premium υπηρεσιών, να γίνονται με ενημέρωση των υποψηφίων πελατών για την χρέωση που αυτό συνεπάγεται. Επισημαίνεται το κακόβουλο της πρόθεσης εκ μέρους ενός τουλάχιστον από τους δύο καταγγελλόμενους, αναφορικά με την δυνατότητα που παρέχουν και την προτροπή που κάνουν για "συμμετοχή στην ψηφοφορία" μέχρι πέντε φορές! Με χρήση teletex (9011) βεβαίως...

    Αποφασίσαμε συλλογικά, ότι στο εξής θα τηρούμε αυτή την στάση απέναντι σε αυθαιρεσίες και παρανομίες των καναλιών. Έπεται συνέχεια.

    ./snb
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παιδιά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα site με βιντεάκια του στυλ youtube όπου θα προβάλλονται νέα ταλέντα και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες του χώρου θα διαλέγουν ταλέντα από εκεί μέσα.
    Ας πάψουν να τρέχουν σε εκπομπές τύπου x factor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλεος, οι αδελφάρες του Εξ Φάκτορ σας φταίνε, ή τα βόδια που τρέχουν εκεί?

    Ξέρετε πόσοι ταλαντούχοι τραγουδιστές υπάρχουν? Πολλές χιλλιάδες, και τι πρέπει να γίνει, όλα τα νέα παιδιά να γίνουν τραγουδιστές?

    Αν είναι δυνατόν, όσοι δεν ονειρεύονται να γίνουν τραγουδιστές ή μοντέλα, ελπίζουν για μια θέση στο Δημόσιο.

    Μερικές φορές και τα δυο, ότι κάτσει.

    Λυπάσαι για τα παιδιά σου που "αδικήθηκαν" στο τηλερηάλιτυ, αλλά δεν λυπήθηκες να τα στείλεις εκεί. Είσαστε άξιοι της μοίρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά τώρα κατάλάβατε οτι όλα αυτά είναι στημένα (καλλιστεία-ρεαλιτι κλπ κλπ)???Στα καλλιστεία ξέρουν μήνες πριν που θα δώσουν τους τίτλους και αν έχετε προσέξει βγαίνει πάντα απο συγκεκριμένο πρακτορείο!Προφανώς γιατι κάποιος/α κρατάει στο χέρι κάποιον ερωτιάρη !!!χι χι χι!ας μην υπήρχε ΕΣΡ και θα είχαν βγει όλα στη φόρα!! Είναι πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέποντας για μία και μόνη φορά αυτό το "σκουπίδι" εισαγωγής (εκ Αμερικής), διαπίστωσα με απέραντη θλίψη τον κατήφορο που έχει πάρει η νεολαία (και όχι μόνο). Είναι δυνατό να εμφανίζονται νέα παιδιά δίχως καν αυτογνωσία του που βρίσκονται, και επιπλέον να κλαίνε μετά την απόρριψη από κάποια επιτροπή αποτελούμενη από τελείως αμόρφωτους τυχοδιώκτες; Αυτό είναι πλέον το όνειρο των νέων παιδιών; Να γίνουν τραγουδιστές για λίγες εκπομπές; Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ που είναι όλες αυτές οι ντουζίνες νέων παιδιών που πέρασαν από τόσες εκπομπές έως τώρα; Δεν έχουν καταλάβει ότι η μετέπειτα πορεία εξαρτάται όχι από τη φωνή αλλά από τα κυκλώματα και τις χάρες που θα τους κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι ο κοσμος ασχολειται με αυτα τα σκουπιδια ; Ποιος απο την ¨κριτικη" επιτροπη ειναι σε θεση να αξιολογησει εναν καλλιτεχνη ; Ο θεοφανους που δεν κανει τιποτα αλλο απο το να αντιγραφει (και να αλλαζει ελαχιστα) μεγαλες επιτυχιες μουσικοσυνθετων ; Ο χοντρος που δεν εχει ιδεα απο μουσικη ; Ή οι αλλοι που ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν γιατι ειναι εκει. Δεν μπορειτε να καταλαβετε πως αυτο ειναι για να γελαει ο κοσμος ; Ποιος βγαινοντας σαν "ταλεντο" απο κει εχει κανει επιτυχια (εκτος βεβαια απο τα σκυλαδικα της επαρχιας);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑλΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ... ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΟΔΑΡΙ ΣΤΟ SHOW ME TA NOYMERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση