GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H COSCO, το πρώτο λιμάνι...

...και η ελληνική επικράτεια. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα «κρυφά πρωτόκολλα» . Του Δημήτρη Κατσικάρη Αισίως έληξε το θέμα του λιμανιού, για...

...και η ελληνική επικράτεια. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα «κρυφά πρωτόκολλα»
.
Του Δημήτρη Κατσικάρη

Αισίως έληξε το θέμα του λιμανιού, για τις επόμενες 15 μέρες, αφού οι απεργοί σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους, αναμένοντας την ουσία της διαπραγμάτευσης για τη συνεργασία ΟΛΠ - COSCO και το μέλλον του πρώτου λιμανιού -γιατί περί αυτού τελικά πρόκειται.
Αφού πρώτα έδειξαν τα δόντια τους, ότι δηλαδή μπορούν να εκτροχιάσουν κάθε ετεροβαρή συμφωνία που δεν τους λαμβάνει υπόψη, οι εργαζόμενοι έκαναν την κίνηση τακτικής, η αγορά θα τροφοδοτηθεί άμεσα, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι σε δύο - τρεις βδομάδες δεν θα έχουμε τα ίδια, κάτι που πρέπει να συνεκτιμηθεί, γιατί τότε θα επηρεαστεί άμεσα η Χριστουγεννιάτικη αγορά.
Γεωργακόπουλος, Μπαλαμπανίδης, Νουχουτιδης και λοιποί, είδαν την πίεση και ελίχθηκαν πριν τα δικαστήρια τους σταματήσουν, μετά την προσφυγή Μίχαλου, κάτι που πιστώνονται και οφείλουν όλοι να το κατανοήσουν.
Τι θα γίνει παραπέρα;
Να φύγει τώρα
Καταρχήν πρέπει άμεσα να φύγει από τον ΟΛΠ ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Αναστασόπουλος, η παρουσία του οποίου είναι «κόκκινο πανί» και...

ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει πίσω τα πράγματα, καθώς δεν είναι αποδεκτός παίκτης -κατηγορείται και σωστά για μονομέρεια.
Κατόπιν να επανέλθει η σοβαρότητα παντού, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας σοβαρής επαναδιαπραγμάτευσης που θα έχει ως επίκεντρο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος στο λιμάνι.
Ναι μεν οι Κινέζοι είναι εδώ με διακρατική συμφωνία -γιατί η COSCO είναι ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρία, μην βαυκαλιζόμαστε με τα περί «ιδιωτικοποίησης»- αλλά και αυτοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι για να πάνε τα πράγματα καλά και να δουλέψει απρόσκοπτα το λιμάνι πρέπει να ξεχάσουν τον ιμπεριαλισμό τους, να βάλουν νερό στο κρασάκι τους και να μην θεωρούν ότι αυτοί θα κυβερνούν εν Ελλάδι, στο λιμάνι του Πειραιά.
Φορολογικές χάρες και εργασιακά κόλπα τέλος. Αυτή είναι η αρχή και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Ελληνική επικράτεια
Επιπλέον, η κυβέρνηση που είχε καταγγείλει τη συμφωνία ΟΛΠ - COSCO, καλείται να βάλει η ίδια μια «κόκκινη γραμμή», να ξεκαθαρίσει δηλαδή τα όρια της Κινέζικης παρουσίας, όρια που δεν μπορεί να δίνουν δυνατότητες Κινέζικης ηγεμονίας στον Πειραιά.
Γιατί, όντως, το θέμα δεν είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων μόνο, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα κατοχυρωθούν, είναι η κυριαρχία στο πρώτο ελληνικό λιμάνι, κυριαρχία που δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε ξένη χώρα!
Επιπλέον, η κ. Λούκα Κατσέλη οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα «κρυφά πρωτόκολλα» το περιεχόμενο των οποίων ουδείς γνωρίζει και για να τα πληροφορηθεί κάποιος πρέπει να καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ!!!
Λίγο τριτοκοσμικό και ύποπτο δεν σας ακούγεται να υπάρχουν κρυφά σημεία μιας τέτοιας συμφωνίας; Τι άραγε ήθελαν οι υπογράφοντες να κρύψουν από τον ελληνικό λαό κι’ από αυτούς ακόμα τους επενδυτές για τους οποίους, υποτίθεται ότι κόπτονται;
Νέα Συμφωνία λοιπόν άμεσα, γιατί θέλουμε επειγόντως κίνηση και πολλά πλοία για να δουλέψει ο Πειραιάς που βάλλεται πανταχόθεν.
Αλλά και διαφάνεια παντού, για όλους και για όλα όπως σωστά είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι καθαρές σχέσεις φέρνουν τις καθαρές και διάφανες λύσεις και αυτό ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, εκτός εάν έχει κάτι να κρύψει, όπως στην περίπτωσή μας.
Ο Πειραιάς… δεν χρωστάει σε κανέναν και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη της η νέα κυβέρνηση εάν θέλει το πρώτο λιμάνι να πάψει να είναι ουραγός και παρίας, και να ξαναγίνει πρωταγωνιστής.

7 σχόλια

  1. εαν κατα τυχη κανεις επισκεφτει
    τη ΝΑΠΑΛΗ της ιταλιας θα καταλαβει ποσο σκληρος και ανελεητως ειναι ο κινεζικος επεκτατισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνικέ Λαέ νίκησες!
    Ο αγώνας σου δικαιώθηκε!
    Φεύγουν οι ξένες βάσεις!

    Ανδρέας Παπανδρέου, διάγγελμα, 1983.
    Την ίδια ημέρα που υπέγραψε με τους Αμερικανούς τη συμφωνία παραμονής των βάσεων!
    Τη γνωστή ως “συμφωνία Καψή-Μπαρτόλομιου”.

    Παπαντρέα
    Ψέμματα μάς λες κι εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα της COSCO»
    Από Factorx | Δευτ. 19 Οκτ 2009, 20:53 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

    cosco171009

    Η κυβέρνηση αυτή έλεγε πριν από τις εκλογές ότι έχουμε να κάνουμε με μία αποικιοκρατική σύμβαση, ήταν αντίθετη, πλήρως αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την παράδοσή της στα κινεζικά συμφέροντα. Όταν η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε ότι θέλω καλύτερους όρους για να δώσουμε το λιμάνι στους Κινέζους. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι η ιδιωτικοποίηση είναι απαράδεκτη, είναι ασύμφορη για το δημόσιο, είναι ασύμφορη για τους εργαζόμενους κι επομένως δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα έλεγε ότι αυτή η συμφωνία είναι και αποικιοκρατική.

    Αυτή η θέση μετατράπηκε προεκλογικά σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με νέους όρους, χωρίς να διευκρινίζει όμως ποιοι είναι αυτοί οι νέοι όροι που θα ζητήσει, γενικά και αόριστα επαναδιαπραγμάτευση για να χρυσώσει το χάπι και τώρα έρχεται μετεκλογικά όπου στην ουσία επικυρώνεται η συμφωνία με τους Κινέζους και δεν ξέρουμε εν πάση περιπτώσει τι θέλει να συζητήσει στο δεκαπενθήμερο που απομένει.

    Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία είναι απαράδεκτη αυτή καθ’ αυτή κι εν πάση περιπτώσει αλλαγή της συμφωνίας χωρίς να θίγεται η ίδια η ιδιωτικοποίηση, η παράδοση του λιμανιού. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα για μας, θα είναι εντελώς ασύμφορο για το εθνικό, το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον.

    (Απόσπασμα από συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνη, στο Κανάλι 1 του Πειραιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.Ο ΕΝΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ.
    ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΜΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νά δημοσιευθούν τά μισθολόγια τών νταβατζήδων τού λιμανιού,διά νά αντιληφθούν απαξάπαντες,ότι οί νταβατζήδες αυτοί δέν έχουν καμμία σχέση μέ τούς μεροκαματιάρηδες??
    Είναι ή σύγχρονη εργατική προκληση??
    Αυτοί είναι τά golden-boys,πού κοιμούνται καί γράφουν 48 ωρες ημερησίως υπερωρίες.
    Αυτοί είναι οί πραγματικοί νταβατζήδες του ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ!
    150.000 ευρώ ή 110.000.000 δρχ. τόν χρόνο -κατά μέσο όρο-εισπράττουν καμμία 25ριά από δαύτους.
    Θαυμάστε κι αυτούς αλλά καί τούς πολιτικούς τους πάτρονες!!!
    Νά δημοσιευθούν/αναρτηθούν οί μισθοδοσίες τους ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πω ρε μάγκες, οι Έλληνες μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιταμε στα δόντια.

    Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της υφηλίου και η Ευρώπη ο μεγαλύτερος της εισαγωγέας.

    Σαν Ελλάδα θα γίνουμε ουσιαστικά οι μεσίτες σε όλο το εμπόριο της Κίνας με τη Ευρώπη - θα δουλέψουν, ναυτιλικιακές, εταιρείες μεταφορικές, πρακτορεία, επισκευαστικές και τροφοδοσίας, δικηγόροι ασφαλιστές και λογιστές και θα εγκατασταθούν οι μεγαλύτερες Κινεζικές μεταποιητικές μονάδες στις ζωνες ελεύθερου εμπορίου.

    Όποιος γνωρίζει από λιμενική βιομηχανία και οικονομικά, ξέρει ότι τα λιμάνια είναι πολλαπλασιαστές κερδών που μετακυλίονται σε όλη την οικονομία.

    Η κόνομα με λίγα λόγια για την Ελλάδα, θα είναι τεράστια.

    Ενώ τα παραπάνω θα έπρεπε να ήταν οφθαλμοφανή, σύσσωμοι οι καραγκιοζαραίοι ομιλούν περί αποικιοκρατικής σύμβασης, τη στιγμή που οι Κινέζοι πληρώνουν υψηλότατο μίσθωμα, θα κάνουν επενδύσεις 320 εκατομμύρια ευρώ και θα αυξήσουν τη δυνατότητα από 800.000 TEU που είναι σήμερα σε 3.800.000 TEU, θα αναπτύξουν 2.000 θέσεις εργασίας και θα μοιράζονται το 20% των κερδών με τον ΟΛΠ - στο τέλος δε το λιμάνι θα περιέλθει πίσω στον ΟΛΠ

    Η εξίσωση είναι απλή μάγκες - κώλο έπρεπε να δώσουμε για να έρθουν οι Κινέζοι εδώ και όχι μόνο τόσες λίγες παραχωρήσεις, το ΑΕΠ μας και η γενικότερη οικονομική μας θέση θα ανέβουν στρατοσφαιρικά.

    ΕΞΙΣΩΣΗ

    το συμφέρον του Ελληνικού λαού - (Αμερικανικά συμφέροντα+συμφέροντα μαφίας που ξεφορτώνει ντρόγκες και όπλα και τσιγάρα στο λιμάνι+πάμπλουτοι λιμενεργάτες+ ΣΥΡΙΖΟ αριστεροί του κώλου) = άγνωστο

    μην κοιτάμε το γάιδαρο που μας χαρίζουν - για σκεφτείτε τι θα βγάλει η Ελλάδα από αυτό το ντιλ (τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ) και πόσο θα ξεφτιλιστούμε εάν καταρρεύσει

    Μια ζωή είμαστε έθνος ανάδελφο ας σκεφτούμε για μια φορά το συλλογικό συμφέρον και ασ μην έχουμε παρωπίδες στα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΔΩ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση