GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φωνή ενός γιου εργαζόμενου στον ΟΛΠ...

Από τον Φίλιππο Λιακόπουλο . Με αφορμή το άρθρο του κ. Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη , γράφω εδώ: Η ενωση λιμενεργατων προχωρησε σε απεργιακες στα...

Από τον Φίλιππο Λιακόπουλο
.
Με αφορμή το άρθρο του κ. Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη, γράφω εδώ:
Η ενωση λιμενεργατων προχωρησε σε απεργιακες στασεις την 1/10/2009 καθως αρχισε να ισχυει η "αδικη", κατα το ελληνικο δημοσιο, συμφωνια της κινεζικης εταιρειας Cosco με το Σεμπο!
Η Νεα Δημοκρατια, επι των ημερων της, προσπαθουσε να βγαλει το λιμανι ως μια ζημιωγονο ΔΕΚΟ για το ελληνικο δημοσιο. Γι αυτο και προεβει στην εξης συμφωνια:
1)Ενοικιασμα της προβλητας του ΣΕΜΠΟ με 18εκατομμυρια ευρο/χρονο (ο ισολογισμος του λιμανιου καταγραφει...

ετησια κερδη 30εκατομμυρια το χρονο ... αραγε τι συμβαινει;;)
2)Συμφωνα με την συνθηκη Μαρκεζιν, η εταιρεια Cosco εχει το δικαιωμα να φερει κινεζους υπαλληλους αντικαθιστώντας τους ελληνες. Που αραγε θα πανε οι Ελληνες υπαλληλοι αν αντικατασταθουν;;
3)Ενας από τους σημαντικοτερους λογους που θελησε η Cosco να επενδυσει στον Πειραια και το σεμπο ειναι οτι θελει να ελεγχει την ανατολικη πλευρα της Ευρωπης, κανοντας το λιμανι του Πειραια ενα από τα μεγαλυτερα μεταποιητικα κεντρα εμπορευματων του κοσμου.Και εξηγουμε... Τα κινεζικα προιοντα για να έρθουν στην ευρωπη χρειαζονται την ενδειξη CE .Για να συμβει αυτο σε μια χωρα εκτος Ε.Ε, πρεπει η εταιρεια να πληρωσει 1$ στο καθε προιον ξεχωριστα για να μαρκαριστει ως CE (και αν περασει τους ελεγχους)! Εχοντας ομως το μεταποιητικο της κεντρο στην Ελλαδα, η Κινα θα μπορει να μαρκαρει τα προιοντα της χωρις οικονομικη επιβαρυνση και χωρις κανεναν ελεγχο λογω οτι βρισκομαστε στην Ε.Ε!
Τελος θελω να προσθεσω πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορουσε να ηταν στο πλευρο των λιμενεργατων, καθως απο τους 2000 εργαζομενους στον ΟΛΠ, το 70% ψηφιζει ΠΑΣΟΚ. Ακομα, η κ. Κατσελη θα πρεπει να κοιταξει και το συμφερον του εργατων και οχι μονο τα μικροκομματικα οφελη. Ας μην κανει το ΠΑΣΟΚ το ιδιο με την Νεα Δημοκρατια. Δεν του αξιζει.

25 σχόλια

  1. http://www.hellenic-carriers.com/home.html


    Μεσα στη συμφωνια ειναι τα φορτα απο την Κινα προς ολο το κοσμο να τα αντζενταρι(ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ) η πιο πανω ναυτιλιακη εταιρεια συμφεροντων ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί πως θα κυβερνήσει χωρίς να εκβιάζεται από κανέναν, αλλά καλείται τώρα να το αποδείξει απέναντι στους δικούς του συνδικαλιστές που έχουν καταλάβει το λιμάνι του Πειραιά.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ
    TOYΣ... ΤΙΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΦΡΙΛΑ - ΑΛΗΤΕΙΑ - ΑΝΟΗΣΙΑ - ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΠΑΣΟΚ. ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δώσε και σ' εμένα Λιμανάκι, Βουλγαράκη, Βουλγαράααακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ΟΛΠ ΔΕΝ θα κλείσει, ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις, ΔΕΝ θα επηρεαστούν οι συνθήκες εργασίες του προσωπικού του. Ο ΟΛΠ θα χάσει το μονοπώλιο (προς όφελος αυτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών λιμένος).
    Ας μου πει κάποιος γιατί εμποδίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ τη λειτουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας και γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας...
    θα χάσουν το μονοπώλιο τους. Έχει που οι "μάγκες" θα ξεφορτώνουν 1 container, οι Κινέζοι θα ξεφορτώνουν 10. Ποιον λες να προτιμούν οι έμποροι και εφοπλιστές ? Και χωρίς μίζες βέβαιος και τον κάθε τσογλάνι να σου ζητάει κάτι......
    Και όσοι αμφισβητούν ότι οι ..."εργάτες" του Λιμανιού δεν είναι παρά μια μαφία απο εργάτες γκόλντεν μποις οι οποίοι πολύ απλά λόγω της συμφωνίας με την ΚΟΣΚΟ θα χάσουν τους παχυλότατους μισθούς τους οποίους παίρνουν και δεν διαπραγματεύονται τίποτα άλλο παρά την επιστροφή του Λιμανιού σε κρατικό έλεγχο και άρα διατήρηση των .."πτωχών" μισθών τους και πλασματικών υπερωριών δεν έχετε παρά να δείτε ενδεικτικά κάποιες μισθοδοτικές καταστάσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν προ ετών παρακαλώ απο την euro2day όπως δημοσιεύτηκε στις 09/06/05! εδώ! http://www.euro2day.gr/article/81407/ArticleDetails.aspx
    (Λίστες Κεφαλογιάννη για μισθούς ”ρετιρέ”)
    Δείτε στην στηλη "Συνοδευτικό Υλικό" που βρίσκεται στα δεξιά της ιστοσελίδας κάτω απ την διαφήμιση της ζυθοποιίας τις μισθοδοσίες να τραβάτε τα ....
    Για αυτούς κόπτονταν προεκλογικά η Παπαρήγα και ο Τσίπρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν ονοματι του ελληνικου λαου φίλε γιε του συνδικαλιστή αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση,να είσαι σίγουρος οτι για τα συμφέροντα του ο λαός έδωσε τέτοια εντολή ο κόσμος στον Γιώργο Παπανδρέου,εσυ κι ο πατέρας σου δεν θα κανετε πολιτική εν ονόματι του ελληνικού λαού και τελοσ παντων οχι εν ονοματί μου,παρτε το χαμπαρι "Συντρόφια" η κοινωνία είναι απέναντι σας και είναι στο πλευρό του Γιώργου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδια εγω που ειμαι εμπορος και εισαγω απο την γερμανια μου λετε οτι θα παθω τον θανατο της αλεπους αν μπουν οι κινεζοι στο λιμανι. Για εξηγηστε μου το παιχνιδι γιατι δεν το καταλαβα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι μισθοι στο λιμανι ειναι μεγαλοι και αυτο ειναι φυσιολογικό, τα φορτία που διακινει ενας πχ χειριστης γερανογέφυρας ειναι φορτια δισεκατομμυρίων. Τα 5000 και τα 10000 ευρω ειναι ασημαντο ποσο.

    Το μονο που συμφωνω με τους προλαλησαντες ειναι οτι οι κινέζοι σιγουρα θα ειναι πιο γρηγοροι και πιο παραγωγικοι.

    Τα μονοπώλια ειναι ασχημο πράγμα, αλλά το θεμα δεν ειναι να μειωθουν οι μισθοί, το θεμα ειναι να ωφεληθεί ο καταναλωτης. Μακαρι ολοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν μεγαλους μισθούς αν αυτο δεν επιβαρυνει τον καταναλωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι δεν κυρησσεται παρανομη και καταχρηστικη η απεργια?

    γιατι δεν τους επιστρατευουν?

    μαθαν να τρωνε καλα τα τσογλανια με τα ποσοστα που παιρνανε απο καθε κοντεινερ!!

    100.000 ευρω το χρονο τουλαχιστον εβγαζε ο καθενας.

    το ειχαν και κλειστο το επαγγελμα απο πατερα σε γιο μην τολμησει να πλουτισει αλλος.

    να τους απολυσουν η συλλαβουν ολους αν συνεχισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντρεπομαι που υπαρχουν τετοιοι "ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ" αναμεσα μου.Αγαπητοι μου φιλοι οσοι κατακρινεται τους μισθους των υπαλληλων του ολπ ενα εχω να σας πω.
    1)Γιατι να μην αμοιβεται ενας υπαλληλος οταν αιωρειται στα 50και 60 μετρα απ το εδαφος χωρις καμια ασφαλεια και χωρις τιποτα να τον συγκρατει με κινδυνο να χασει την ζωη του και να πηδαει απο κονταινερ σε κονταινερ χωρισ σχοινια και χωρις τιποτε αλλο να τον ασφαλιζει...και ολα αυτα για 8 ωρες επι καθημερινης βασεως!ναι παιρνουν 2000χιλιαρικα το μηνα χωρις τις υπερωριες τους φιλοι μου αλλα τα αξιζουν,εσεις εισαστε μαγκες του καναπε και κατακρινεται τα παντα να σας εβλεπα αν μπορουσατε να κανετε αυτη την δουλεια!
    2)Γιατι να μην πληρωνεται ενας υπαλληλος με υψηλο μισθολογιο οταν σε καθημερινη βαση σηκωνει 40 τονους εμπορευμα μεσα στην ζεστη,στο κρυο και στο καυσαεριο και μετα απ 20 χρονια να μενει παραλητος απ προβληματα στην μεση του.Ε??Ελληνες του καναπε...Ποτε δεν αξιωθηκατε να μαθετε και να δειτε πως δουλευουν ορισμενοι ανθρωποι παρα μονο ξερετε να τους κατακρινετε!Ελληνες του καναπε!
    3)Ενα κερδοφορο λιμανι απο τα μεγαλυτερα της Ευρωπης με ετησιο ισολογισμο 30εκατομμυρια ευρω καλειται ως ζημιωγονο και ενοικιαζεται στους κινεζους με 18 εκατομμυρια ευρω τον χρονο??Απαντηστε μου και εδω Ελληνες του καναπε.....
    4)Φιλοι μου εμποροι σας καταλαβαινω αλλα ποτε δεν αναρωτηθηκατε πως αν μπει η cosco μεσα θα ειναι ζημιογονο και για σας γιατι μεσα στην συμφωνια που εχει κανει θελει ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΙΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!Και οχι να τα δινει στην Ελλαδα και στους ελληνες εμπορους,για τους ελληνες εμπορους θα χρησιμοποιειται η προβλητα 1 που ειναι κατα πολυ πιο μικρη απ την προβλητα 2 που εχουμε τωρα!Γι αυτο Ελληνες του καναπε σας συνιστω να ενημερωνεστε καλυτερα πρωτου κρινετε!
    5)Καταχρηστικη η απεργια?καταχρηστικα τα δικαιωματα των εργαζομενων???Εχουμε χουντα?εχουμε ακομα την κυβερνηση του κυριου καραμανλη??Ντροπη σας Νεοελληνες τοσο συντηριτικα και οπιστοδρομικα μυαλα δεν πιστευα οτι υπηρχαν δυστυχως λυπαμαι για σας!



    Λιακοπουλος Φιλιππος και επαναλαμβανω ειμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν υποκινουμαστε απο κανεναν αυτο χωνεψτε το Ελληνες του καναπε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΠΕΙΡΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΓΑΛΑΖΙΟΙ-ΜΑΥΡΟΙ) ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 800 ΧΡΟΝΙΑ..Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΩΧΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..Η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ελευθερα τα σχολια μονο οσα μας γλειφουν εεεεε????????ψαλιδακι σε οσα μας ενοχλουν ..??ουστ....αισχος του κυνικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΕΓΩ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Η' ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η' ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΥΤΟ. ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τωρα μου λετε οτι ενα πρωι ξυπνησανε στην ΝΔ και ειπαν ας δωσουμε το κερδοφορο λιμανι στους Κινεζους.
    Μου λετε οτι ειναι μαλακες οι Κινεζοι και δεν δεσανε τον γαιδαρο τους.
    Βαλιτσες πηγαμε σε ολα τα ταμεια των κομματων. Ο ενας θα τρωει αστακους στην Βοστωνη, ο αλλος δεν ξερω, εχει παιδια που σπουδαζουν στην αγγλια.
    Ο πατερας του εχτιζε βιλες και συντηρουσε ευτραφης συντροφους. Γιατι θα επιστρεψει αυτος τα λεφτα.
    Οχι αυτος ειναι διαφορετικος.
    Ξερεται ποση αποζημιωση πηρε η μαμα του. Που τα βρηκε ο πατερας του. Τα δανιστηκε απο τον πατερα Κατσηφαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΙΖΑΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
    ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝ - ΛΑΔΩΝΕΣ
    ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝ - ΛΑΔΩΝΕΣ
    ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝ ΛΑΔΩΝΕΣ
    ΛΑΔΩΝΕΣ - ΛΑΔΩΝΕΣ - ΛΑΔΩΝΕΣ ....
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

    ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ 8ΩΡΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΑΕΡΟ
    ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ
    ΣΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ !!!!!

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. Για να μη τρώτε κουτόχορτο, η μαφία του λιμανιού αμοίβεται (ο κάθε ένας) με 100 χιλιάρικα το χρόνο. Από αυτά κρατά τα 60 και τα υπόλοιπα 40 τα μοιράζει σε 4 "δούλους". Κάθε ένα μέλος της μαφίας πηγαίνει στη δουλειά 1-2 φορές την εβδομάδα σαν εργολάβος, παρακολουθώντας τη δουλειά των 4 δικών του "δούλων" αλλά και των "δούλων" των συναδέλφων του .... Αλλά για την κατάσταση αυτή "μοκο" οι ταγοί της ενημέρωσης ....

    2. Οταν πριν μερικούς μήνες αναρωτήθηκαν στον ολπ για τα κόστη πετρελαίου κίνησης, κάποιοι τόλμησαν να πάνε να το ψάξουν... Και βρήκαν πως παρότι 5 γερανοί ήταν εκτός οι 2 εναπομείναντες κατανάλωναν τόσο πετρέλαιο όσο και οι 7 .... Ο ψάχτης έφυγε τρέχοντας γιατί οι λεβέντες του είπαν κάτι για το σπίτι του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι γλείφτες και τα κομματόσκυλα, -με τι κριτήρια άραγε προσλήφτηκαν όλοι αυτοί- που απεργούν κρατώντας όμηρο τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα έχουν και το θράσος να εμφανίζουν τα συντεχνιακά τους αιτήματα σαν προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. οι κινέζοι θα αποδειχτούν οι ελευθερωτές μας από αυτά τα καθίκια και όχι μονο από αυτά. για τα μονοπώλια με κρατική/κομματική αιγίδα το τέλος τους έχει φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιακοπουλος Φιλιππος και επαναλαμβανω ειμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν υποκινουμαστε απο κανεναν αυτο χωνεψτε το Ελληνες του καναπε!!

    οι γλείφτες και τα κομματόσκυλα, -πως προσλήφτηκαν όλοι αυτοί που απεργούν- δεν χρειάζονται να υποκινούνται από κανέναν για να υπερασπίσουν τα κεκτημένα τους, υψηλούς μισθούς, μίζες, κλεψιμαίικα κλπ. Αν δεν τους αρέσει να pan αλλου. Στα αρχίδια μας, μονο στα κόμματα θα λείψουν αυτά τα καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν λέμε "οργανωμένα συμφέροντα" προφανώς δεν εννοούμε μόνο τα "τραστ των αιμοδιψών καπιταλιστών και της ανάλγητης εργοδοσίας". Πολύ πιο οργανωμένες, αφού απαγορεύονται τα τραστ, είναι οι συντεχνίες των βολεμένων (στην πλάτη του συνόλου). Το συμφέρον του συνόλου δεν επιτάσσει να μην πληρώνουν όλοι τις επιπτώσεις μιας αμφιβόλου νομιμότητας απεργίας? Το Δημόσιο, κι όχι η Ν.Δ. έβαλε την υπογραφή του. Πρέπει να την τιμήσει, κι αν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης μιας κακής συμφωνίας αυτό πρέπει να γίνει με κριτήρια που αφορούν το Δημόσιο συμφέρον κι όχι μόνο, όπως θέλουν οι απεργοί και οι πολιτικοί απολογητές των (ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ), το συμφέρον μιας κάστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nα απαντησει ο καραμανλης που εχει πουλησει ολη την ελλαδα σαν τον μητσοτακη κουρασμενα φασιστομουτρα !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επι Αλλαγης ειχε ερθει στον Βολο ο αντιπροεδρος της Nissan για να επισκευθει το τοτε εργοστασιο αυτ/των και παραλιγο να φαει ξυλο.
    Σημερα ο Βολος ειναι τσιπουραδικο με ιστορια βιομηχανιας απο τον προπερασμενο αιωνα.Οι συνδικαλιστες που εκαναν τους προπηλακισμους σιγουρα καπου ειναι βολεμενοι οπως και τα παιδια τους και σιγουρα ειναι οι καλυτεροι πελατες στους μεζεδες.Τα παιδια των εργαζομενων στο εργοστασιο που εκλεισε θα παρακαλαν κανεναν βουλευτη για να δουλεψουν σε stage για 400 ευρω..
    Ζω για την ημέρα που τα ματ θα πλακώσουν αλύπητα στο ξύλο τους νταβατζήδες του ελληνικού κράτους, τα θρασύτατα τρωκτικά κι αμόρφωτα ζώα που λυμαίνονται το λιμάνι τόσα χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους..
    1.Οι μισθοί δεν είναι για να μας θεωρούν ρετιρέ.(το λιμάνι κλείνει μόνο για 6 βάρδιες)δηλ.Μ.Παρασκευή δουλεύει.Ο κόσμος αυτός δεν θα πληρωθει εκείνη την μέρα ?? Μ.Σάββατο,2η μέρα του Πάσχα??Χριστούγεννα??κ.α.
    2.Το λιμάνι πριν αναλάβει η Ν.Δ είχε κλείσει με 1.600.000 teus διακίνηση Container.
    Μπορούν να μας ενημερώσουν οι πολιτικές τους σε ποσα teus το έφεραν??
    3.Εχετε δει πολλους εργαζόμενους να φωνάζουν για τις θέσεις εργασίας τους που θα χαθούν μετα την παραχώρηση.Ενω η Διοικηση να τους λεει δεν πειράζει εσεις θα κάθεσται και θα πληρώνεστε απο τα νοίκια πυ θα πέρνουμε.Γιατί άραγε??
    4.Οσο για το ενοίκιο τον 18εκ euro ειναι οι εισπράξεις μόνο του σεμπο σε 3 μέρες και μετρητα.Εκ των οποιων μέρος ειναι κα προκαταβολικά.
    ΑΥΤΑ τα ολίγα για κάποιους που νομίζουν οτι γνωρίζουν το θέμα του λιμανιού....Καλύτερα να μην προκαλούν ανθρώπους ,οικογενειαρχες που μοχθουν για τον μισθό τους..

    preship
    super user

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδί λιμενεργάτη είναι κατανοητή η υπεράσπιση της απεργίας του μπαμπά σου. αν και δεν το αναφέρεις στην συμφωνία με τους κινέζους υπάρχει όπως είπε ο Παπαδημητριου στο ΣΚΑΙ “όρος πρόσληψης των παιδιών των εργαζομένων στο λιμάνι” δηλ. εγγύηση της κονόμας συν μίζες, λαδώματα, κλεψιμαίικα από τον μπαμπά σου σε σένα και στα αλλα παιδιά των αγωνιζομενων λιμενεργατών για το εθνικό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Λιακοπουλος Φιλιππος και επαναλαμβανω ειμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν υποκινουμαστε απο κανεναν αυτο χωνεψτε το Ελληνες του καναπε!!"

    Ντροπιάζεις ακόμα και το να λέγεσαι ΠΑΣΟΚ, με ντροπιάζεις άθλιε..διάβασε αυτό Ελληναρά και βούλωσέ το!
    δείτε εδώ για να φρίξετε με το αληταριό που μας έχει μπαστακωθεί!
    http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/09/blog-post_4540.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από Λιακοπουλο Φιλιππος

    Λοιπον μεγαλοι ελληναρες σημερα στο Εθνος ειχε ένα αρθρο στις οικονομικές στειλες σελιδα 3!

    Ξεστραβωθειτε και διαβαστε το και μετα ελατε να μου πειτε!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση