GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις πταίει;...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου * maximos@parliament.gr Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι το πλέον οδυνηρό στην ιστορία τη...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*
maximos@parliament.gr

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι το πλέον οδυνηρό στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Ένα αποτέλεσμα που σοκάρισε τον κόσμο της παράταξης και που δεν ανέμενε ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Πώς όμως από την αμφισβήτηση πριν δύο χρόνια της ηγετικής ικανότητας του Γιώργου Παπανδρέου, φτάσαμε στον εκλογικό του θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ ή μάλλον στον καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας; Τι έφταιξε και από κυρίαρχος του παιχνιδιού μέχρι το Σεπτέμβριο του 2008, ο Κώστας Καραμανλής καταγράφεται ως ο ηγέτης που οδήγησε την παράταξη στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 33,4%;
Συνήθως, οι εν θερμώ πολιτικές αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, με έντονο το συναίσθημα της πικρίας από την ήττα περιορίζονται σε ρηχές και επιδερμικές προσεγγίσεις. Τέτοιες ήταν εκείνες που εστίαζαν στο χρόνο των εκλογών. Πράγματι, η επιχειρηματολογία για την επίσπευση των εκλογών με την επίκληση της μακράς προεκλογικής περιόδου, η οποία θα επιβάρυνε την κατάσταση της οικονομίας, δεν είχε την απήχηση που θα περίμεναν οι εμπνευστές της. Οι δύο πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου αναλώθηκαν για...

να εξηγήσουμε και να πείσουμε τους νεοδημοκράτες για τους λόγους της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ωστόσο, οι εκλογές, όπως διδάσκει η ιστορία χάνονται ή κερδίζονται πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία προκήρυξής τους.
Μοιραίο σημείο στην πορεία της δεύτερης θητείας Καραμανλή αποδεικνύεται η ΔΕΘ του 2008. Του «τραγικού Σεπτέμβρη» έχουν προηγηθεί υποθέσεις με οσμή σκανδάλου, με κυρίαρχο το σκάνδαλο Βατοπεδίου, που εξελίχθηκε σε ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς οδήγησε σε απομάκρυνση στενούς του συνεργάτες που ενεπλάκησαν στην όζουσα υπόθεση. Δυστυχώς, ενώ όλη η Ελλάδα βοούσε για το σκάνδαλο και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη ΔΕΘ και στον πρωθυπουργό, απ’ τον οποίο ανέμεναν γενναίες αποφάσεις, ο Καραμανλής όχι μόνο δεν επιτίμησε τους συνεργάτες του υπουργούς που τον εξέθεσαν, αλλά τους παρείχε πλήρη κάλυψη. Από την ημέρα εκείνη έπαψε να ισχύει η θεωρεία «τεφάλ» για τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί καμία υπόθεση να πλήξει την προσωπική του εικόνα.
Το δόγμα «σεμνά και ταπεινά», που ο Καραμανλής εισήγαγε στην πολιτική ζωή της χώρας, μιλώντας στην παρθενική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ως απάντηση στη λογική της «αρπαχτής» που είχε καθιερωθεί στην εικοσαετή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έμεινε για κάποιους κενό γράμμα. Τα λεγόμενα golden boys προκαλούσαν ως άλλοι μανδαρίνοι της εξουσίας με τα bonus που αποφάσιζαν και ελάμβαναν αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Τα μεμονωμένα, πλην όμως κραυγαλέα φαινόμενα αδικαιολόγητου πλουτισμού και νόμιμης φοροδιαφυγής υπουργών, που ομολόγησαν ότι ήταν κάτοχοι οφσόρ εταιρειών, σε εποχές ισχνών αγελάδων, τσαλάκωσαν την εικόνα της κυβέρνησης. Η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος οδήγησε μοιραία στην μερική απαξίωση της παράταξης και στην αποδοχή και από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της ΝΔ ότι «όλοι το ίδιο είναι».
Ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης για την ήττα της 4ης Οκτωβρίου ανήκει στην αποτυχία επανίδρυσης του κράτους, που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον πολίτη. Κράτος που είναι απών την ώρα που το χρειάζεται ο πολίτης, όπως όταν απειλείται η έννομη τάξη. Μετά τον «τραγικό Σεπτέμβρη» ακολούθησε ο «θλιβερός Δεκέμβρης» στην Αθήνα και άλλες μεγαλουπόλεις όπου με την ανοχή της πολιτείας καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου και τάξης. Αλλά και τότε ουδείς ένοιωσε την ανάγκη παραίτησης ή αυτοκριτικής.
Στη δεύτερη θητεία Καραμανλή λόγω και της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε πιο ορατή η αδυναμία γρήγορων αποφάσεων, άμεσων ανακλαστικών στα προβλήματα. Από ένα σημείο και πέρα, η κυβέρνηση αντί να καθορίζει την ατζέντα, έμοιαζε να σύρεται από αυτή. Η διστακτικότητα, η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα έγιναν αντιληπτές ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ενώ το ΠΑΣΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες «καθάριζε» με την υποψηφιότητα Σημίτη, εμείς επί ημέρες «κοσκινίζαμε» την υποψηφιότητα Έβερτ και ανεχόμασταν τα… τετελεσμένα της υποψηφιότητας του Αχιλλέα Καραμανλή, που έσπευσε να προκαταλάβει τον Πρόεδρο ανακοινώνοντας την κάθοδό του στις Σέρρες.
Βασικό πρόβλημα της τελευταίας περιόδου, που αναδείχθηκε σε παθογένεια ήταν η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί έγκαιρα τα μηνύματα της κοινωνίας. Όσοι επιχειρούσαμε να τα μεταφέρουμε, καθώς αυτά δεν ήταν ευχάριστα, είτε χαρακτηριζόμασταν υπερβολικοί αν όχι «αντάρτες» είτε βρίσκαμε κλειστές πόρτες. Οι βασιλικότεροι του βασιλέως φρόντιζαν όλα να ακούγονται ευχάριστα. Γι’ αυτό, άλλωστε, παρά το άσχημο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν συνήλθε κανένα όργανο αξιολόγησής του. Κάθε φωνή που έδειχνε το πρόβλημα κινδύνευε με δαιμονοποίηση!
Τα παραπάνω γράφονται με πόνο ψυχής από κάποιον που αγωνίστηκε για να πετύχει η κυβέρνηση Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μομφή για το σημαντικό έργο που έγινε από αυτήν. Άλλωστε, αυτό το έργο είχα την ευκαιρία να το αναδείξω κατά την προεκλογική εκστρατεία. Το αποτέλεσμα, όμως είναι αυτό και το ρολόι του χρόνου δεν γυρίζει πίσω για να διορθώσουμε τα λάθη. Αρκεί να διδαχθούμε από αυτά. Εκείνο που τώρα χρειάζεται είναι να εμπιστευτούμε περισσότερο τη βάση της παράταξης, τα στελέχη, τους ψηφοφόρους και τους φίλους της ΝΔ στην διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας. Με ομοψυχία στη βάση και ενότητα στην κορυφή μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προσφέρουμε στον τόπο υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά και σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

*Ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας.

15 σχόλια

  1. Φταει που ηθελε να ζησει την ζωη του ο ανθρωπος και τον βαλατε με το ζορι να κυβερνησει,ειδε που εφυγε κι ο φιλος του ο γκρεμισθεις για Βορρα ειδε που η παιδαγωγος το πηρε τπ πτυχιο ιατρικης ε οκ εξωφλησε ολα τα γραμματια,αστε τον στην ησυχια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το συνέδριό της η ΝΔ θα διασπαστεί σε 3 τεμάχια: 1ον προς το Λα.Ο.Σ, 2ον Κεντρώον τεμάχιον, 3ον προς το Πα.Σο.Κ. Τώρα ποιοί θα είναι οι ηγέτες του ενος εκάστου εξ αυτών θα διαφανεί σύντομα. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μπορώ να μη συμφωνήσω με πολλά, αν όχι όλα, απο αυτά που αναφέρει ο αξιότιμος θεσσαλός βουλευτής ώς λόγους για τον καταποντισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα γκρεμίστηκε εκείνη την ημέρα στη Δ.Ε.Θ. αλλά όσοι είχαν μάτια, αυτιά και μυαλό να δουλεύει είχαν δεί από νωρίς το ΖΟΝΚ του παλιού τηλεπαιχνιδιού πίσω απο την κουρτίνα.

    Το στελεχιακό δυναμικό της γαλάζιας παράταξης είχε και έχει στις τάξεις του εγωιστές αρριβίστες και ψευδοσωτήρες του Εθνους, ικανότατους αντιπολιτευτές αλλά ανίκανους κυβερνήτες, καπετάνιους της ξηράς που μόλις τους δόθηκε καράβι το έριξαν στον ύφαλο και έλεγαν οτι αρμενίζουν χαρωπά μεσοπέλαγα.

    Η Ν.Δ. δε κυβέρνησε ποτέ τη χώρα, σπασμωδικές ενέργειες έγιναν απο κάποιους υπουργούς και βουλευτές, οι περισσότερες απο αυτές ήταν τουλάχιστον άστοχες αν όχι επικίνδυνες. Και ο μαέστρος έτρωγε σουβλάκια κομπορημονώντας στου Μπαιρακτάρη.

    Ας ελπίσουμε οτι όταν κάποτε ξαναέλθει η Ν.Δ. στα πράγματα να έχει πραγματικά μάθει απο τα σφάλματα της και να μην τα επαναλάβει.

    Και κάτι τελευταίο, ο κόσμος δε θα πιστέψει κανέναν απο εκείνουν που θα ισχυριστούν οτι έμαθαν αλλά θα περιμένει στη γωνία αν τα πράγματα δεν είναι όπως πρέπει για αυτόν. Αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ.

    Και όπως είπε και ο Τατούλης σε μιά εκπομπή τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν αυτοσκοπό την εξουσία, αλλά την προσφορά και τη χρησιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός ΚΙΤΣΟΣ, ο Τζαβέλας απο το Σούλι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΥ ΜΑΞΙΜΕ....ΓΙΑ ΒΑΣΤΑ !!!

    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ???

    ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ !!!

    Π.Χ. ΒΓΗΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ !!! ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ (ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ ) ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΠΔΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ΄ΑΛΛΑ ???

    ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ !!!

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καραμανλής Κυβέρνησε μόνο με τα κολλητάρια. Συμμαθητές, συμφοιτητές, άτομα που γνώρισε στο κόμμα (και ταίριαξε η χημεία τους κατά δήλωση παλαιότερη του Σπηλιωτόπουλου).
    Λογικό είναι σε όλους τους τομείς να τα κάνει μπάχαλο και να επικρατήσουν για μια ακόμα φορά τα αρπακτικά που τοποθετήθηκαν δήθεν για να εξυγειάνουν το δημόσιο.
    Λυπηρό το θέαμα Βουλευτών όπως και ο εν λόγω που γλύφανε τόσα χρόνια , τώρα να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι, γιατί να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον Ψωμιαδη και τον Κακλαμάνη νοιώθω πραγματικά ντροπή (για να αναφέρω μόνο δυο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙς ΈΠΤΑΙΞΕΝ?

    Οχι βέβαια οι ηλίθιες πολιτικές σας σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα στην οικονομία...
    Ούτε βέβαια η ρεμούλα τα σκάνδαλα και η διαφθορά...
    Ασφαλώς όχι η εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων από κείνα του πολίτη και του δημοσίου...
    Ούτε η ρουσφετολογία...
    Ούτε η μισή καμένη χώρα...
    Φυσικά και δεν έφταιξε η διάλυση της χώρας, των υπηρεσιών, των θεσμών...
    Οχι, δεν έχει να κάνει η αλαζονεία, η συγκάλυψη, η αδιαφορία,το φαγοπότι και το ξεσάλωμα...
    Τίποτε απ' αυτά "δεν έπταιξεν"...
    Γι αυτό για να βρείτε τα αίτια, θα πρέπει να ψάξετε και να μελετήσετε πολυυύ βαθειά...
    Και για ..πολυυύ χρόνο...
    Εν ανάγκη προσλάβετε και κάποιον ειδικό να σας εξηγήσει "τις έπταιξεν", όπως π.χ. (προτείνω εγώ)τον κ. Λούλη για επικοινωνιακά θέματα, τον κ. Βουλγαράκη για θέματα φορολογικής δικαιοσύνης, τον κ. Τσιτουρίδη για θέματα ομολόγων ταμείων κλπ, τον κ. Ζαχόπουλο για προσέγγιση σεξουλικών θεμάτων, την κ. Νατάσα για θέματα πτυχίων, τον κ. Αλογοσκούφη για θέματα απογραφών και αναδιανομής του πλούτου της χώρας, τον κ. Παπαθανασίου για οικονομικά θέματα, ανόρθωση της αγοράς και αποτυπώσεις ελλειμάτων, τον κ. Μεϊμαράκη για θέματα δεοντολογίας σε τηλεοπτικές συζητήσεις, την κ. Πετραλιά για τα εργασιακά, κι άλους κι άλλους που μου είναι αδύνατον να θυμηθώ όλους τώρα ...
    Ετσι κι αλλοιώς η ΝΔ, "η μεγάλη και ιστορική αυτή παράταξη" έχει "πάγκο", και μπορείτε να συμβουλευτείτε "πολλά και αξιόλογα στελέχη", για το "τις έπταιξεν"...
    Στο μεταξύ πάντως, θα σας δώσω εγώ μια συμβουλή, κι είναι και τζάμπα...
    Δεν θα κάνατε άσχημα να μας αφήνατε ήσυχους καμιά ...τριανταριά χρόνια, μπας και καταφέρουμε ποτέ να ξεχάσουμε τι κάνατε και τι δεν κάνατε σ'αυτή την έρμη χώρα, επί 5 1/2 χρόνια!.... Κι έτσι θάχετε και όλο το χρόνο, να ανακαλύψετε και "τις έπταιξεν"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΜΙΚΡΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ [ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ,ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟΥΣ,] ΠΗΡΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΟΠΟΝΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ? .
    Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΝΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΗ, ΑΜΝΗΜΩΝ,ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΓΙΤΗ ,ΕΠΙΖΗΤΑ ΜΕ ΚΑΛΠΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ,
    ΕΛΑ ..... ΘΕΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.ΕΛΕΟΣ.
    ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ.ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΧΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι θα γίνει με σας τους κομματικούς!Αντί να μαζευτείτε και να αρχίσετε αντιπολιτευτικό αγώνα ασχολείσθε με αηδίες του παρελθόντος.Ο Κ.Καραμανλής είναι ανάμνηση παλιά κίτρινο γράμμα στο συρτάρι.Ο ΓΑΠ αλωνίζει.Πήγε στην Ηλεία για τα καμμένα και δεν έδειξαν οι σφουγγοκωλάριοι οι δημοσιογράφοι ένα πλάνο από τα καμμένα ή την Ολυμπία για να δούμε πόσο καμμένα είναι.Βγαίνει ο δολοφόνος της Ελληνικής Γλώσσας γνωστός υβριστής της ΝΔ και εκδότης κιτρινοφυλλάδας και χλευάζει μαζί με τον άλλο δημοσιογραφίσκο της ΔΟΛ την παράταξη ότι δεν έχει αρχηγό και ξεχάσανε τα δικά τους που για να ψηφίσουν τον ΓΑΠ, πλήρωναν και 2 ΕΥΡΩ.Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όταν ήτο στην ΕΕ δεν ήξερε τι ψήφιζε είχε προκαλέσει μέχρι και την οργή του Τζουμάκα, η υπουργός Παιδείας αυτοαναιρείται με την πρόσθετη διδασκαλία,η υπουργός Υγείας αυτοαναιρείται μέ τους Διοικητές των Νοσοκομείων και σεις κκ της ΝΔ δίνετε ένα βροντερό ΑΠΩΝ και περί άλλων ασχολείσθε.... Δεν πειράζει θα κάνουμε αντιπολίτευση εμείς οι απλοί ψηφοφόροι της παράταξης μέσω του διαδυκτίου,αλλά μην τολμήσετε να ζητήσετε ψήφο γιατί θα πάρετε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα καλά γιατί ψάχνει τώρα να βρει τον αίτιο ο κ. Χαρακόπουλος; Τον αίτιο τον είχατε, φίλε μου, όλοι ψωμοτύρι:ΤΟ ΠΑΣΟΚ !!! Αυτό δεν ήταν το μοτίβο όλων των δεκάρικων λόγων του Καραμανλάκου στη Βουλή και στα μπαλκόνια; Εσείς δε χειροκροτούσατε όλοι μετά μανίας όταν έριχνε τις κορόνες του; Είσαστε όλοι συνυπεύθυνοι και αφήστε τα εξιλαστήρια θύματα. Συνυπέυθυνοι με πρώτον τον χειρότερο πρωθυπουργό που ανέδειξε η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Πάρτε τον και καταχωνιάστε τον σε χρονοντούλαπο, όχι της ιστορίας, αλλά της λησμονιάς για να μην τον βρει κανένας στο μέλλον και δοκιμάσει να τον μιμηθεί, γιατί η χώρα δε θα αντέξη άλλη μια τέτοια μεταχείριση στον αιώνα τον άπαντα. Και σείς τραβάτε να βρείτε πολιτικό εξομολόγο να σας βάλει να μετανοήσετε αληθινά για να σας συγχωρεθούν τα εγκλήματα που διαπράξατε με ελαφριά καρδιά στη χώρα μας!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πταίει
    Ότι...
    Αυξήσατε τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών 100%
    Αυξήσατε την στήλη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ 70%
    Αυξήσατε τη ΔΕΗ ... έχω χάσει το λογαριασμό απο τις συνεχόμενες αυξήσεις.
    Αυξήσατε το κόμιστρο στα ταξί.
    Αυξήσατε τον ΦΠΑ.
    Αυξήσατε τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ
    Αυξήσατε τα διόδια.
    Αυξήσατε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.
    Αυξήσατε τον φόρο στα ποτά.
    Αυξήσατε τους φόρους στα ακίνητα με το ΕΤΑΚ ημιυπαίθριους κλπ.
    Αυξήσατε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και κατά συνέπεια και τον φόρο.
    Αυξήσατε το κόμιστρο στους σιδηροδρόμους.
    Αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων
    Αυξήσατε τα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.
    Αυξήσατε το φόρο στα καρτοκινητά.
    Αυξήσατε το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών.
    Σταματάω εδώ για να μην το ξενυχτήσουμε.
    Σε άλλο σχόλιο μπορώ να γράψω κι άλλου τύπου φταιξίματα.
    Ούστ αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανονικά, το ερώτημα που θα έπρεπε να σας βασανίζει δεν είναι το "τις πταίει", αλλά το "τις πτύει".

    Σας έχουμε ξεσκίσει στο φτύσιμο ρεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση