GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση σε δοκιμασία και αντιπολίτευση σε αφασία...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Θα συνειδητοποιήσουν ποτέ τα στελέχη της ΝΔ πως δίχως ουσιαστική θεώρηση του κόσμο...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Θα συνειδητοποιήσουν ποτέ τα στελέχη της ΝΔ πως δίχως ουσιαστική θεώρηση του κόσμου γύρω τους και της προοπτικής για το μέλλον δεν θα πλησιάσουν, αλλά ούτε και θα χρειασθεί για τον τόπο να το κάνουν, την εξουσία; Αποτυχημένοι διαχειριστές με πατέντα πλέον, με πολύ ύφος αλλά δίχως καθόλου ουσία, δεν θα τους έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Μάτωσα για χρόνια σ' αυτό το κόμμα επιμένοντας στην ανάγκη να απαλλαγούμε από τον μεσσιανισμό της Καραμανλικής κληρονομιάς του "γνωρίζουμε το καλό του λαού" και να αποκτήσουμε θέσεις, ιδέες και πολιτική πλατφόρμα. Η φωνή μου χτυπούσε σε ώτα κουφών. Κι όταν είχα αποδείξει κερδίζοντας τον Δήμο του Πειραιά πως με μιά δέσμη ιδέων μπορείς να κάνεις τα πάντα. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την λαική στήριξη. Τόσα χρόνια που το φώναζα σφύριζαν όλοι αδιάφορα. Δίχως καινοτομία, ανατρεπτικές ιδέες και...

νέες προτάσεις, και με μιά κυβέρνηση που δεν θα χειάζεται να κάνει παρά τα συνετά και τα αναγκαία, το κόμμα της ΝΔ θα έρχεται στη μνήμη πλέον μοναχά μέσα από τις σελίδες της νεώτερης ιστορίας.

Ιδεολογικό στίγμα
Κοντεύει άνοστο ανέκδοτο η συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ. Μα ποιό ακριβώς στίγμα είχε και το έχασε; Ο ευρών πάντως αμοιφθήσεται. Οσο για τους επίδοξους νέους αρχηγούς, και παλαιούς Προέδρους θνησιγενών παλαιότερων κομμάτων, η αναζήτηση της ιδεολογικής τους ταυτότητας δεν είναι δύσκολο πράγμα. Εντοπίζετε το ιδεολογικό προφίλ των προηγούμενών τους κομμάτων, τα προσθέτετε και διαιρείται δια του δύο. Το αποτέλεσμα, είναι το πολιτικό στίγμα της ΝΔ του αύριο υπό την ηγεσία τους. Καλά ξεμπερδέματα...

Επιστροφή στα ίδια;
Πότε θα καταλάβουν στην χώρα αυτή κυβερνώντες και κυβερνώμενοι πως οι φόροι των φορολογουμένων δεν είναι περιουσιακό στοιχείο στα χερια των υπουργών για να διατίθενται κατά το δοκούν. Η κυβερνητική απόφαση να πληρώσει το δημόσιο τις αποζημιώσεις των ναυτικών που έχασαν τις δουλειές τους λόγω χρεωκοπίας εφοπλιστικής εταιρίας, φέρνει στο νού επιστροφή στο παρελθόν. Στην εποχή δηλ. της κρατικής αυθαιρεσίας και του ασύδοτου δανεισμού. Τι φταίει ο μέσος φορολογούμενος για τις ατυχίες κάποιων στις επαγγελματικές τους προσπάθειες; Το κρατος αλληλεγγύης οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον κόσμο σε ζητήματα υγείας, πρόνειας, εξασφάλισης ίσων συνθηκών απασχόλησης και ίσων ευκαιριών. Οχι όμως και αποζημίωσης για ατυχίες στην οικονομική τους δραστηριότητα. Γιατι δεν αποζημιώνονται οι έμποροι που πτωχεύουν, οι δικηγόροι που δεν έχουν δουλειές, οι εργάτες που διώχνονται από εργοστάσια και μεταλλεία και τόσοι άλλοι; Τα φορολογικά έσοδα έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Είναι κατά κύριο λόγο προορισμένα να διευκολύνουν την λειτουργία του κράτους και να χρησιμοποιούνται για κοινωνική προστασία και για υποδομές ανάπτυξης. Δεν έχουν στοχο την παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς και την επιλεκτική ανάμιξη στις τύχες της όποιας επιχείρησης.

Και πάλι oι Συντεχνίες
Η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί. Και να αντιμετωπίσει τις βολεμένες συνδικαλιστικές συντεχνίες που απειλούν να τινάξουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον αέρα. Η ηγεσία των λιμενεργατών απαιτεί να ακυρωθεί διακρατική ελληνική συμφωνία και να μην εφαρμοσθεί νόμος του κράτους επειδή θίγονται απροσδιόριστα ειδικά συμφέροντα. Η συμφωνία με τους Κινέζους κατοχυρώνει τα δακαιώματα των εργατών, την δου΄λειά τους και τις αμοιβές τους. Δεν κατοχυρώνει βέβαια την ιδιότυπη "συνδιοίκηση" και τον ιδιόμορφο τρόπο ελέγχου από κάποιους των προβλητών. Και πνίγεται η αγορά. Και βαθαίνει η κρίση στην οικονομία. Η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει και να λάβει μέτρα.

Η δοκιμασία της SIEMENS
Ο μοναδικός τρόπος να ξεβρωμίσει η δημόσια ζωή της χώρας από την δυσωδία του σκανδάλου της Siemens - ιδιαίτερα μετά την ουσιαστική απαλλαγή η προστασία του Μιχ. Χριστοφοράκου από την Γερμανική δικαιοσύνη - είναι ο αποκλεισμός της εταιρίας αυτής από κάθε δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Αν δεν κατονομάσει τους έλληνες πολιτικούς παραλήπτες "δώρων", προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρία αυτή σε δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες. Η κυβέρνηση οφείλει απέναντι στον πελαγωμένο ελληνικό λαό να αποκαταστήσει το κύρος του πολιτικού κόσμου. Και τα υπόλοιπα κόμματα - ΟΛΑ τα κόμματα - πρέπει να στηρίξουν την σχετική πρωτοβουλία. Νομικό κώλυμα δεν υπάρχει. Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μην τολμήσει να κάνει αυτό που έχει κάνει ακόμη και η Νιγηρία!! Διαφορετικά, ο βόρβορος θα μας πνίξει. Και η πολιτική σκηνή θα μεταβληθεί σε σκιά. Ο κόσμος θα πιστέψει πως όλοι πλέον "τα παίρνουν"...

16 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΛΟΙ ΝΑ Γ.... Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΛΙΘΙΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗ ΜΙΑ ΒΙΖΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΑΡΧΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟ,ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΣΧΕΣ ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ,ΜΑΝΟΣ,ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΞΕΤΕ .ΜΟΝΟ Η ΑΡΠΑΓΗ΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό σχόλιο.
    Είναι βέβαια αδύνατον να απαντήσεις στα αυτονόητα.

    Οι απολιθωμένοι του περισσού μετά την μείωση της εκλογικής τους πελατείας έκαναν μια απεγνωσμένη επίθεση σε λιμάνια και ναυπηγεία.
    Το γνωστό τελικό τίναγμα της ψόφιας γάτας
    Μόλις φύγουν και αυτοί οι "επεν(γ)δυτές" θα αναλάβει πάλι το γνωστό υποζύγιο (φορολογούμενοι) να πληρώσει την νύφη

    Κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης εάν και όποτε ισχύουν. Για αυτό βέβαια δεν φταίνε οι Ξένες εταιρίες αλλά κάποιοι αργυρώνητοι πολιτικοί ανίκανοι και ανεπαρκείς που σε τελική ανάλυση τους ψήφησαν κάποιες χιλιάδες κοψοχέρηδες που έχουν και την ουσιαστική ευθύνη
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανδρέα πολύ σωστό το άρθρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη στενοχωριεστε. Τα πρωτα 20 χρονια θα ζοριστειτε με τον " Γιωργάκη "
    Περαστικά σας ...
    Κι οσο για τον Ανδριανόπουλο, να του θυμίσω ενα πρωτοσέλιδο του "ελευθερου Κοσμου "με τιτλο
    ΜΙΚΡΕ, ΣΕ ΠΙΑΣΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ..
    που αμαφερόταν στον ιδιο, και στιις συγγραφικές του επιδόσεις.
    Δέν απάντησε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανδρέα έχεις απόλυτo δίκαιο!!!
    Κι απαντήσεις,δέν θά ληφθούν,από τούς ανευθυνο-υπεύθυνους τής Ν.Δ.ΠΟΤΕ!!
    Έχουν αφαιθή απαξάπαντες,στίς αγκάλες τού Μορφέως,χρόνια τώρα!!
    Μία όμως προσωπική ερώτηση.
    Τί σέ ώθησε -πολιτικά- νά συνεργασθής μέ τό ΠΑΣΟΚ???
    Υπήρχε πολιτικο-ιδεολογική ταύτησις?
    Αλήθεια σέ ωφέλησε -πολιτικά πάντα-αυτή καθ΄ εαυτή, ή συνεργασία??
    Μήπως κι εσύ θά πρέπη,σέ βάθος χρόνου,νά απολογηθής,δι΄ αυτήν τήν στάσιν σου,σ΄ όσους Πειραιώτες σέ στήριζαν πολιτικά επί μακρόν??
    Λέω μήπως!!!!
    Απάντησιν θά λάβουμε ποτέ,από ΄σένα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπρός της γης οι κολασμένοι ! Το Μητσοτακέικο άνοιξε το πουγκί !
    Ελβετία, Λιχτενστάιν, Σεϋχέλες, Παναμάς, Αζόρες, Νήσοι Μπαρμπάντος, κλονίζονται οικονομικώς !
    Λογαριασμοί εν υπνώσει δια τον φόβον των Ιουδαίων εγείρονται ως τεθνεώτες την Δευτέραν Παρουσίαν στο κάλεσμα του Ιησού Χριστού, και παραδίδονται εις Χρήση εν τω καλέσματι του Πατρός Κωσταντίνου Μητσοτάκη.
    Η Αγία Οικογένεια σε πλήρη σύνθεση και πλήρης οπλισμού ξιφουλκεί ακόμη μία φοράν δια το Άγιον Δισκοπότηρο της Αρχηγίας της Δεξιάς !
    Ηργάσθει, Υπονόμευσε, Ραδιούργησε, Ώρα να απολαύσει τον αλμυρόν ίδρω της.
    Διά την πηγήν του Χρυσού !
    Τα χρυσία ας εργασθούν τον τίμιον αγώνα της αγοραίας συνείδησης !
    Ένα ξοδεύεται, δέκα θα έρθουν πίσω!
    Τρέξε Λαέ ! Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι προσέλθετε και όλοι θα πάρετε.
    Μια ψήφος 50 χιλιάρικα !
    Δυο ψήφοι άλλα τόσα και θέση διακόνου εν τω θησαυροφυλακίω της Χρυσοβαλάντου !
    Τρεις ψήφοι άλλα τόσα και θέση στην επιτροπή προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !
    Τέσσερεις ψήφοι ; Εμπορικός ακόλουθος στις ΗΠΑ!
    Μην φοβάστε τον Δρακουμέλ ! Ψευδέστατο ότι θα πουλήσει την Ακρόπολη !
    Πάρετε από τα γιουβαρλάκια της μαμάς ! Έχει φυλάξει από το νερό που έκλεβαν στην Γλυφάδα, και μαγειρεύει και θα μαγειρεύει για χρόνια!
    Πάρτε από την προς τους νοήμονες ανόητους γοητεία της Θλιμμένης Κόρης !
    Αλήθεια τι θα ήταν αν ζούσε ο Μακαρίτης, Θάνατος και Σωτηρία!
    Γελάστε με τα Μόμολα της Οικογένειας !
    Κι αν η χαρά σας μακροπρόθεσμα γίνει λύπη, μην το συλλογιέστε, εις εκ των ακρογωνιαίων Λίθων της πίστης μας, το Αξιομνημόνευτον Πάτερ Υμών το λέγει καθαρά!
    Και δωσ’ υμίν σήμερον τον άρτον υμών τον επιούσιον …..Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ... ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ; ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ !!! ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ;;; ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΧΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟ ΤΕΛΟΣ

    ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
    ΑΝΤΙΓΙΑΠΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΜΗ...

    ΧΑΖΑ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΑ ΟΝΝΕΔΙΤΑΚΙΑ
    Τ Ε Λ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. S.O.S........χρήμα ΓΙΟΚ.....
    ΡΟΥΦΑΤΕ ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ‘Ας πούμε για τον Γιωργάκη.
    Μας έλεγε σε κάθε προεκλογική του εμφάνιση ότι, χρήματα υπάρχουν. Λίγες μέρες μετά ψάχνει να τα μαζέψει απο τις άδειες τσέπες των Ελλήνων. Αυτοί που με τοσο ενθουσιασμό τον ψήφισαν θα του δώσουν και όσα ζητήσει για να καλύψει την έκτακτη οικονομική ανάγκη, για την οποία μας μίλησε χθές στις προγραμματικές του δηλώσεις;.

    Το περίμεναν ή όχι; Γιατί οι Νεοδημοκράτες είχαν τουλάχιστον ενημερωθεί απο τον Κωστάκη για τα αναμενόμενα και κανείς δέν μπορεί να ισχυρισθεί το αντίθετο.

    Γιωργάκη πές μας τώρα. Τα ήθελες και τα’λεγες ή δέν καταλάβαινες, τί μας έλεγες;

    Και άν πείς ότι, δέν ήξερες, τότε κακώς ξεκίνησες να μιλήσεις στον λαό που σε πιστεψε, ανενημέρωτος παντελώς. Θα μπορούσε έτσι να σε χαρακτηρίσει κανείς απο αφελή μέχρι βλάκα. ‘Αν πάλι ήξερες, τότε τον καρόϊδευες εν γνώσει σου και σήμερα αναδεικνύεσαι στον υπ’αριθμόν ένα πολιτικό απατεώνα και αγύρτη. Και ξέρεις βέβαια Γιωργάκη μας ότι, οι πολιτικοί απατεώνες τελειώνουν πολύ γρήγορα αλλά και πολύ άσχημα.

    Πρίν προλάβουν να τελείωσουν όσα τους ανέθεσε ο Λ.Οίκος. Μέχρι και ο Ολυ Ρέν, που μέχρι χθές σε στήριζε ανοιχτά, σήμερα με νέες δηλώσεις φαίνεται ότι, έβαλε πολύ νερό στο κρασί του.

    Τελικά Γιωργάκη μας, άν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχα όσο θα ζείς στο Καστρί θα πεισθείς ότι, ο Κωστάκης σου ετοίμασε τον δρόμο για να κάνεις όσα αυτός δέν ολοκλήρωσε, γιατί όπως καταλάβαίνεις για την δουλειά αυτή χρειαζόταν το κορόϊδο.___________
    Και για την δουλειά αυτή είσαι άψογος Γιωργάκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 17 Οκτ 2009 7:03:00 μμ

    Διαβάζεις πολύ το

    skeftomasteskata.blogspot.com

    και σε χει επηρεάσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κριτική καλό είναι να ασκείται από όσους συμμετέχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι και όχι από εκείνους που γενικά δείχνουν αρνητική στάση για ό, τι καλό δοκιμάζεται γύρω τους. Πάντως ο κόσμος είναι φτιαγμένος από εργάτες δημιουργούς και όχι από αντιρρησίες και αμφισβητίες. Δημιουργοί είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να μπουν στο παιχνίδι, στην αρένα, ν’ ανταγωνιστούν και να κερδίσουν. Αμφισβητίες είναι αυτοί που βρίσκονται πάντα από την πλευρά της επίκρισης, και που ποτέ δεν βρίσκουν κάτι σωστό σε αυτό που κάνουν οι άλλοι που συμμετέχουν (μας θυμίζει τους ευνούχους στο χαρέμι: Γνωρίζουν πως γίνεται η δουλειά γιατί βλέπουν πως την κάνουν οι άλλοι, βλέπουν να γίνεται κάθε μέρα και όλη μέρα, όμως δεν μπορούν «να αναμετρηθούν με τις ευκαιρίες»).
    Ευτυχώς όμως, σε κάθε γενιά υπάρχουν αρκετοί δημιουργοί που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, σε αντίθεση με τους αμφισβητίες που αποτελούν πάντοτε τραγική μειοψηφία. Έτσι προχωράει ο κόσμος.
    Και κάτι ακόμη τελευταίο: Οι συκοφάντες σαν τον Ανδριανόπουλο, περιβάλλονται και από μια άλλη συνομοταξία χειροκροτητών αφού, μαζί με τον συκοφάντη, ικανοποιούνται και όλοι όσοι αισθάνονται τον εαυτό τους, κατά κάποιο τρόπο, κατώτερο από τον συκοφαντούμενο. Άσε που δημιουργούν αλγεινή εντύπωση για το άτομό τους, σ’ όσους τους ακούν. Αν μάλιστα οι ακροατές είναι έξυπνοι και ο συκοφάντης ανόητος, τότε, στην προσπάθειά τους να του φορέσουν τον μανδύα του γραφικού για να τον ξευτελίσουν, είναι πιθανό να τον ανεβάσουν και στο …βάθρο (ή…στα «παράθυρα» των καναλιών, προκειμένου αυτά να «καλύψουν» την ελευθερία λόγου που «θέλουν να προβάλλουν»). Και τότε το χειροκρότημα, …πάει σύννεφο.
    Π.Σ.-ΚΤΡ-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ.


    ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ,ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση