GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλα τρία λουκέτα εν όψει...

...ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ στην "Ασπίς" . Από το http://www.asfalisinet.gr/ Τρεις ακόμα ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέ...

...ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ στην "Ασπίς"
.
Από το http://www.asfalisinet.gr/

Τρεις ακόμα ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τα ίδια προβλήματα που είχαν και οι εταιρίες που έκλεισαν πρόσφατα, την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με την Ασπίς Πρόνοια και τα χαρτοφυλάκια ζωής και υγείας.
Πολλοί περιμένουν από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομίας να ...

ξεκαθαρίσει στο βαθμό που μπορεί το κράτοςί να εγγυηθεί αυτά τα συμβόλαια, ώστε να υπάρξει είτε μεταβίβαση τους σε άλλες εταιρίες είτε η αποζημίωση των ασφαλισμένων.
Επίσης σύγχυση έχει προκληθεί και αναφορικά με τα συμβόλαια υγείας και την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης ότι οι ασφαλισμένοι κάτοχοι συνεχίζουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κάτω από το καθεστώς εκκαθάρισης της εταιρίας.
Πάντως εξελίξεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όταν η νέα υπουργός κ Λούκα Κατσέλη θα έχει συναντήσεις τόσο με τους εκπροσώπους του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης όσο και με την Εποπτική Αρχή.

6 σχόλια

  1. Η ιδιωτικοποίηση της ΝΔ, privatizing the idiot...

    Σε παραχώρηση της ΝΔ για 30 χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει το δημόσιο, κατόπιν λαϊκής εντολής από τον Πολίτη.

    Ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΝΔ, έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει το ΚΕΠ μέσω Αβραμόπουλου, η ΠΟΛΑΝ μέσω Σαμαρά, ο Παττακός μέσω της Λόλας του Βορρά και η κοινοπραξία Siemens-Aegean μέσω της Ντοράκλας-Κοράκλας.

    Οι λόγοι που προχωράμε σε αυτήν την ιδιωτικοποίηση είναι: αφενός μεν, η εξοικονόμηση της μέχρι τώρα καταβαλλόμενης μίζας για κάθε δραστηριότητα του δημοσίου, αφετέρου δε, η βαθιά πεποίθηση ότι όλα τα μπουρδέλα -μηδενός εξαιρουμένου- πρέπει να είναι ιδιωτικά.
    Η πεποίθηση αυτή, υποστηρίζεται σθεναρά από το επιχείρημα ότι τα μπουρδέλα στο σύνολό τους, καθώς και οι πόρνες που εκδίδονται σε αυτά, δεν αποτελούν εθνική αναπτυξιακή υποδομή.

    Πωλείται το μπουρδέλο ΝΔ,
    τιμαί λογικαί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το www.ekpizo.gr

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία απειλεί με ακύρωση των συμβολαίων με ρήτρα ECU
    13/10/2009

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε νέες μεθοδεύσεις και απειλεί με συστημένη επιστολή που αποστέλλει στους ασφαλισμένους ότι θα ακυρώσει τα συμβόλαια με ρήτρα ECU με το πρόσχημα της μη καταβολής ασφαλίστρων, αν οι ασφαλισμένοι δεν υπογράψουν την πρόσθετη πράξη που τους αποστέλλει και περιλαμβάνει μονομερή και αυθαίρετο όρο για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Αγανακτισμένοι καταναλωτές καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη στάση της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 936/2008 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε σε συλλογική αγωγή της EKΠOIZΩ, έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την μονομερή αύξηση των ασφαλίστρων που επέβαλε η Εθνική Ασφαλιστική κατά τα έτη 2006 και 2007. Επίσης έκρινε ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν δικαιούται να προβαίνει στο μέλλον κατά τρόπο μονομερή, παράνομο και καταχρηστικό σε αύξηση των ετήσιων ασφαλίστρων στα συμβόλαια αυτά.



    Παλαιότερα η Εθνική Ασφαλιστική επέβαλε τις αυξήσεις που ήθελε μονομερώς, τώρα επιδιώκει να έχει την προσυπογραφή των καταναλωτών για τις αυξήσεις αυτές. Ο μοχλός πίεσης είναι κοινός: η απειλή της ακύρωσης των συμβολαίων εάν οι καταναλωτές δεν προσυπογράψουν. Εδώ και ένα χρόνο περίπου οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταθέτουν ανελλιπώς τα ασφάλιστρά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η Εθνική Ασφαλιστική αρνείται να εισπράξει και να εκδώσει αντίστοιχες αποδείξεις!



    Αποδέχεται την πληρωμή ασφαλίστρων μόνο εφόσον οι καταναλωτές υπογράψουν την τροποποιητική πράξη που αφορά στις αυξήσεις των ασφαλίστρων, δηλαδή προσπαθεί να επιβάλει αυξήσεις με τρόπο μονομερή και καταχρηστικό, υποπίπτοντας για μία ακόμα φορά στις παράνομες πρακτικές, τις οποίες η ανωτέρω δικαστική απόφαση απαγόρευσε.



    Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προστίθεται στις ήδη απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί από την έναρξη της αντιδικίας με την ΕΚΠΟΙΖΩ και τους καταναλωτές, που αφορά στα ασφαλιστήρια με ρήτρα ECU και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη νομιμότητα και ασφάλεια των συναλλαγών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης , όσο και γενικότερα. Διαμορφώνει ένα επικίνδυνο κλίμα ανασφάλειας των καταναλωτών και προσβάλλει την έννομη τάξη αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη, την απόφαση της οποίας διαστρεβλώνει και ερμηνεύει κατά το δοκούν.





    Κατόπιν των ανωτέρω η ΕΚΠΟΙΖΩ προτίθεται να καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία των καταναλωτών και καλεί:


    τους καταναλωτές να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Εθνική Ασφαλιστική, χρησιμοποιώντας το σχετικό υπόδειγμα από την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ και να υποβάλλουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ την καταγγελία τους
    την Εθνική Ασφαλιστική να παύσει να πάψει να μετέρχεται παράνομων και καταχρηστικών μεθοδεύσεων και να συμμορφωθεί με το νόμο
    τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να λάβουν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και να παρέμβουν ώστε η εταιρεία να παύσει να παραπλανεί τους ασφαλισμένους της, διαμορφώνοντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας τόσο στους τελευταίους όσο και στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών γενικότερα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά οι Δεξιοί φοιτητές τώρα ανακαλύψανε την ανάγκη της ΕΦΕΕ; όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση και πρώτοι πρώτοι στις λαμογιάρικες προσλήψεις δεν τους έκανε κούκου; δεν την χρειαζότανε; τώρα την θέλουν για να κάνουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέσω αυτής στην κυβέρνηση του Πασόκ; δεν πάνε ρε να ξύνουνε προβιές που τόσα χρόνια βολευτήκανε και στα μέσα και στα έξω με τις προσλήψεις και τις επιτροπές και τώρα ψάχνουν για κορόϊδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά οι Δεξιοί φοιτητές τώρα ανακαλύψανε την ανάγκη της ΕΦΕΕ; όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση και πρώτοι πρώτοι στις λαμογιάρικες προσλήψεις δεν τους έκανε κούκου; δεν την χρειαζότανε; τώρα την θέλουν για να κάνουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέσω αυτής στην κυβέρνηση του Πασόκ; δεν πάνε ρε να ξύνουνε προβιές που τόσα χρόνια βολευτήκανε και στα μέσα και στα έξω με τις προσλήψεις και τις επιτροπές και τώρα ψάχνουν για κορόϊδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.

    1. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΔΙΝΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

    2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ..

    3. ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

    4. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

    5. ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΝΑ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

    6. ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΟΔΗΓΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.

    7. ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

    ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση