GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαράδεκτες συνθήκες διαμονής στην ελληνική εστία στο Παρίσι...

Από την Ελένη Παπαδοπούλου . Η κατάσταση της Ελληνικής εστίας στο Παρίσι είν αι τραγική. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κατάσταση στην ...

Από την Ελένη Παπαδοπούλου
.
Η κατάσταση της Ελληνικής εστίας στο Παρίσι είναι τραγική.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κοινόχρηστοι χώροι και κοιτώνες της εστίας. Φθαρμένα έπιπλα, σπασμένος νιπτήρας, ντουλάπια για πέταμα, ελλειπής φωτισμός, σκουριασμένα παντζούρια, κιτρινισμένες κουρτίνες, ξεθωριασμένες κουβέρτες, καλώδια που κρέμονται από τοίχους, φυτά εσωτερικού χώρου άσπρα από την σκόνη και μία απαίσια μυρωδιά, ιδιαίτερα δυσάρεστη, που μου είπανε πως είναι απορρυπαντικό. Ακόμη και αν ήτανε καθαρά αυτό δεν μπορούσες να το αντιληφθείς καθώς όλα ήταν σε άθλια κατάσταση. Καμία σχέση βέβαια με τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα.
Αυτό το σπίτι με τις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής ονομάζεται Ελληνικό και...

φιλοξενεί εκτός από Έλληνες και άλλες εθνικότητες χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που εμείς οι Έλληνες έχουμε θέσει στο θέμα κατοικία και φιλοξενία. Το σπίτι αυτό υποδέχεται Έλληνες φοιτητές, ερευνητές, επιστήμονες ως να ήταν πριν άστεγοι ή ατσίγγανοι και τους φιλοξενεί σε τέτοιους χώρους.
Οι απαντήσεις που έλαβα στα παράπονα ήταν οι εξής: «οι Έλληνες είναι πολύ ευχαριστημένοι που έχουν κάπου να μείνουν», «έτσι είναι οι εστίες» (έχω μείνει σε πολλές εστίες, οι οποίες δεν είναι καθόλου έτσι), «τουλάχιστον είναι καθαρά» (το αυτονόητο έγινε επιχείρημα).
Για άγνωστους λόγους επίσης και ενώ οι όροφοι με τους κοιτώνες βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση γινόντουσαν εργασίες στο εξωτερικό του κτιρίου, όπου βαφόντουσαν οι μαίανδροι (!;).
Τρεις όροφοι απαράδεκτα δωμάτια με κοινόχρηστες τουαλέτες κι εμείς βάφουμε τους μαιάνδρους. Τί να πω;
Ας σημειωθεί πως η μεγάλη πλειοψηφία των άλλων εστιών, οι οποίες ανήκουν σε διαφορετικά κράτη, έχει ανακαινισθεί ριζικά, ώστε να προσφέρι αξιοπρεπές κατάλυμα στους φοιτητές.
Μετά από όλα αυτά το μόνο που έχω να προτείνω είναι να αφαιρεθεί η λέξη Ελληνική και να μείνει μόνο το Εστία, ώστε να μην ξεφτιλίζεται η χώρα.

11 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.. ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    *********************

    ΚAI Ε Σ Υ ΛΑΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ
    ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.........

    ΟΤΙ
    η ακτιβιστρια η μπιλντερμπεργκισα
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΑΙΔΙΑΣ...
    η κα Διαμαντοπουλου που υπεραμυνθηκε του δημοσιου σχολειου (για τους ιθαγενεις φυσικα και οχι για τους γονους των φωταδιστων μας) ξερεις σε τι σχολειο στελνει το γιο της και κυριως ξερετε σε τι προγραμμα φοιτα;

    Ο γιός της λοιπον πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB.

    Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα για την -κατα Ρεπουση “υπερασπιστρια” του δημοσιου σχολειου:

    1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο… Δημόσιο Σχολείο.

    2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

    Επισης εμαθα οτι στα ιδιωτικα σχολεια δεν γιορταζουν ουτε μια ελληνικη γιορτη και εισαγουν τις αμερικανικες μπουρδες για γιορτες.

    ΕΝΤΑΞΕΙ..... ΜΑΛΑΚΑ Λ Α Ε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Plus the ungly "kapsampeli" and his dirty "dozen" are poofters.

    And much of "jokes" derives

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχνάμε επίσης την αφ'υψηλού αντιμετώπιση της διεύθυνσης η οποία ως άλλη "Αικατερίνη των Μεδίκων" αντιμετωπίζει τους Ελληνες επιστήμονες και ερευνητές παντελώς απαξιωτικά και με μια διάθεση όχι ουσιαστικής συνδρομής στην αντιμετώπιση διαφόρων δυσκολιών διαβίωσης .Αντιθέτως η νοοτροπία είναι "μην παραπονιέστε για βασικότατες βιοτικές σας ανάγκες, χάρη σας κάνουμε που σας επιτρέπουμε να διαμένετε στην εστία", πάντα υπό την απειλή εκδίωξης απο αυτήν. Χαρακτηριστικά δείγματα κακοδιαχείρισης: τον περασμένο χειμώνα η εστία έμεινε για 4 μέρες χωρίς θέρμανση εν μέσω δριμύτατου παγετου ( χιόνια και θερμοκρασίες -8C ) επειδή ξεχάσαν να προμηθευτουν πετρέλαιο (!!??) ενώ την περίοδο 2007-2008 και 2006-2007 η ηλεκτρική ενέργεια ήταν μια πολυτέλεια για τους κατοίκους με αποτέλεσμα ξένοι φοιτητές να μην μπορουν να προετοιμαστύν επαρκώς για τις εξετάσεις τους και τελικά να αποτυγχάνουν, ενώ Η/Υ των κατοίκων να καίγονται απο 7-8 διακοπές στο 12ωρο . Ωστόσο κατά την διεύθυνση η επιδιορθωση των ηλεκτρικών πινάκων δεν ήταν προτεραιότητα σε σχέση με το γυάλισμα των μαρμάρων του σαλονιού έτσι ώστε να μπορεί να δεξιώνεται η διευθύντρια τους υψηλούς της καλεσμένους ενώ η ατμόσφαιρα να προσομοιάζει με αυτήν του χαρούμενου στρουμφοχωριού.
    Σημειωτέον " όσοι διαμαρτυρονται είναι μικροπρεπείς και αχάριστοι διότι έχουν την τιμή να κατοικούν σ'έναν χώρο από όπου πέρασαν κάποτε σημαντικοί Έλληνες ..."
    Τρέχα γύρευε
    Καλή δυναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρωθυπουργός διάβασε έκπληκτος τις κυριακάτικες εφημερίδες, όπου διαπίστωσε τα πρώτα χτυπήματα σε βάρος της Τίνας Μπιρμπίλη και του Δημήτρη Δρούτσα, τους οποίους δεν αποδέχεται το βαθύ ΠΑΣΟΚ.


    Οργίσθηκε με τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, που από αυτή την Κυριακή κιόλας ξεκίνησαν την προσπάθεια αποδόμησης υπουργών της Κυβέρνησής του, και μάλιστα στελεχών που αποτελούν προσωπικές επιλογές του, καθώς διετέλεσαν για πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες του.

    Λες και δεν το ήξερε ή δεν το περίμενε!

    Εμείς το είχαμε γράψει από καιρό πριν και το επισημάναμε χθές σε σχετική μας ανάρτηση για τα κτυπήματα στην ...Τίνα Μπιρμπίλη! Διαβάστε εδώ!


    Κύριε Παπανδρέου αυτοί σε στήριξαν, δέχθηκες την βοήθεια τους, αυτοί διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη εναντίον του Καραμανλή και της κυβέρνησης του και εσύ νόμισες ότι έκανες αντιπολίτευση, πίστεψες ότι κέρδισες!

    Πίστεψες ότι έφθασες στην κορυφή γιατί το άξιζες!

    Πίστεψες ότι έπρεπε να γίνεις Πρωθυπουργός!

    Εάν δεν τους κάνεις τα χατήρια σύντομα, μα πολύ σύντομα, θα αισθανθείς την ...αγάπη τους σε όλο της το μεγαλείο.

    Η τακτική τους είναι γνωστή !
    Πρώτα ξεκινούν περιφερειακά, στις προσωπικές σου επιλογές κ. Γιώργο Παπανδρέου και σιγά σιγά θα φθάσουν στον πυρήνα, στην καρδιά του συστήματος, που δεν είναι άλλος εκτός από εσένα προσωπικά!

    Τότε να δείτε πανηγύρια που έχουν να γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 4.06. να αγιάσει το στόμα σου. Όταν της παραπονέθηκα κι εγώ και τη ρώτησα αν είχε και άλλα παράπονα, με το ύφος το αφ' υψηλού μού είπε τα εξής:
    "Όλοι οι Έλληνες είναι πολύ ευχαριστημένοι που έχουν κάπου να μείνουν" (λες και ήμασταν πριν άστεγοι),"τα βλέπεις, μου λέει, πολύ απλοϊκά" (έπρεπε να τα δω πιο σύνθετα και να αρχίσω τα βρισίδια΅), "αν δεν σου αρέσει να βρεις αλλού, τα χρήματα (που πήραν προκαταβολικά) δεν επιστρέφονται". Φυσικά πήγα σε άλλη εστία, αφού αναγκάστηκα να μείνω δύο ημέρες μέσα στην μπόχα, γιατί ήταν ΣΚ.
    Το ισόγειο κάτω δε μαζί με τα γραφεία τους μέσα στο κυριλέ.
    Η διεύθυνση πρέπει να αλλάξει σύντομα, αφού γίνει κι ένας έλεγχος στα οικονομικά. Και αν δεν μπορούν να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής η Εστία να κλέισει μέχρι να ανακαινιστεί πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να μου προτείνετε σας παρακαλώ μια καλή εστία στο Παρίσι γιατί πάω με το Ερασμους στην Σορβοννη;

      Διαγραφή
    2. Μπορείτε να μου προτείνετε σας παρακαλώ μια καλή εστία στο Παρίσι γιατί πάω με το Ερασμους στην Σορβοννη;

      Διαγραφή
    3. Μπορείτε να μου προτείνετε σας παρακαλώ μια καλή εστία στο Παρίσι γιατί πάω με το Ερασμους στην Σορβοννη;

      Διαγραφή
  6. Ελένη μην την ψάχνεις...

    Αυτή εκεί ειναι βαλτή με κομματικά κριτηρια προ 3ετίας παρά την έλλειψη των απαραίτητων τυπικών προσόντων. Τελικά ο "θρόνος" κερδίθηκε εν μέσω δικαστικών αγώνων οι οποιοι είχαν ως αποτέλεσμα αποζημειώσεις στους συνδιεκδικητές .
    Όσο αφορά την σχέση τους με τα χρήματα...μεγάλη αμαρτία

    Ελλαδιστάν παντού!!
    Ο 4.06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδια να κανω μια ερωτηση ,θελω να παω το σεμπτεβριο στο παρισι για σπουδες υπαρχει καμια οικονομικη αλλα και ανθρωπινη λυση για να μεινω παρακαλω αν εχετε κατι υποψη σας πειτε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση