GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια απορία για τα λιμάνια...

Aπό τον Αλέξανδρο Καραδήμο . Μία απορία. Γιατί όλοι αυτοί που σήμερα τόσο κοιλοπονάνε και απεργούν για την πώληση των λιμανιών, και θέλουν τ...

Aπό τον Αλέξανδρο Καραδήμο
.
Μία απορία.
Γιατί όλοι αυτοί που σήμερα τόσο κοιλοπονάνε και απεργούν για την πώληση των λιμανιών, και θέλουν την ακύρωση των συμβάσεων, δεν έκαναν αυτά που κάνουν τώρα τότε που τα γινόταν η πώληση και μπορούσε να ματαιωθεί;
Το κόστος της ακύρωσης της σύμβασης ποιος θα το πληρώσει;

18 σχόλια

  1. Απλή η απάντηση στο ερώτημα του ποστ:

    Επειδή τότε το ΠαΣοΚ σου, δεν είχε ακόμα κάνει την κωλοτούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -να σε απαντησω εγω...
    οι οικογενειες καρα-αλη μητσο-τακη
    πηραν απο τους κινεζους ολα τα παγκοσμια φορτα και τωρα οι καινουργοι διαπραγματευονται να τα παρουν αυτοι.
    -αραγε ο γιωργακις ξερει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι «κρυφές» αλήθειες της απεργίας

    Του Γιωργου Mαντελα

    Στο ελληνικό Δημόσιο υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων: α) Αυτοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους και πληρώνονται. β) Αυτοί που πληρώνονται χωρίς να χρειάζεται, εκ του νόμου, να πάνε στη δουλειά τους (μοντέλο που προβλέπονταν στον ΟΣΕ). γ) Αυτοί που εξασφαλίζουν, με εθελουσία έξοδο, πρόωρη σύνταξη, καλό εφάπαξ, αλλά και δυνατότητα επαναπρόσληψης στο ίδιο αντικείμενο και πιθανότατα στον... ίδιο χώρο εργασίας. Στην επικαιρότητα βρίσκεται το μοντέλο γ΄, λόγω του ΟΤΕ σχετικά πρόσφατα, της Ολυμπιακής Αεροπορίας τώρα τελευταία και -εξ αντανακλάσεως- του ΟΛΠ σήμερα.
    Γιατί, όπως ενδεχομένως δεν είναι γνωστό ευρέως, στη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την COSCO, προβλέπεται σε ειδικό άρθρο το παραπάνω «πακέτο», χωρίς, βεβαίως να ορίζεται ρητά ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν από τους Κινέζους. Τη μέρα όμως που «οι άνθρωποι από το Πεκίνο» θα κατέβουν στο τέρμιναλ του ΟΛΠ για να παραλάβουν τις προβλήτες Ι και ΙΙ, θα πρέπει να βρουν και 600 ετοιμοπόλεμους εργαζόμενους για να δουλέψουν. Κι αυτοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα προέρχονται εκ των πραγμάτων από τους σημερινούς (πάνω - κάτω) ισάριθμους εργαζόμενους στο λιμάνι.
    Ηταν πολλά...
    Τότε, προς τι η επαναστατική γυμναστική που εξελίσσεται τα τελευταία σχεδόν 2,5 χρόνια στον Πειραιά; Ο μύθος (και κάποια στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα επί υπουργίας Βουλγαράκη στο Ναυτιλίας, σε μιαν ανάλογη απεργιακή έκρηξη), λέει ότι η αιτία βρίσκεται στην υπεράσπιση των απολαβών, οι οποίες «λόγω των υψηλών υπερωριών που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ μηνιαίως». Οπότε, τα λεφτά είναι πολλά ή μάλλον ήταν...
    Γιατί, ακόμα κι αν έτσι έχει η κατάσταση, πάνε πάνω από 24 μήνες που εξαιτίας κυρίως της αποχής (ως ένδειξη διαμαρτυρίας) από την σαββατοκυριακάτικη και την υπερωριακή απασχόληση, οι μισθοί έπεσαν στα 1.500 ευρώ μηνιαίως, κατά μέσον όρο. Ως γνωστόν, οι αγώνες απαιτούν θυσίες και η υπόσχεση ότι «όλα θα γίνουν όπως πριν» πληρώθηκε πανάκριβα.
    Παρ' όλα αυτά, «εδώ που φτάσαμε» σε κανέναν δεν θα κακόπεφτε μια πρόωρη σύνταξη, ένα καλό εφάπαξ και ένα καλύτερο μηνιάτικο. Τουλάχιστον για τους περισσότερους, γιατί το σίγουρο είναι ότι από τους 600 που τελικά θα κατευθυνθούν κάποια στιγμή στον «κινεζικό ΟΛΠ», ορισμένοι θα εξακολουθήσουν να κάνουν καλά νούμερα.
    Αυτοί, όμως, είναι οι λίγοι. Και δημιουργείται εύλογα το ερώτημα: Είναι αυτοί που κάνουν και το κουμάντο στο λιμάνι; «Μάλλον όχι», λένε όσοι ξέρουν. «Είναι οι εγκλωβισμένοι», εξηγούν. Και θυμίζουν ότι στο Σωματείο την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που «έως προχθές κατήγγειλαν τη σύμβαση ως αποικιοκρατική και σήμερα δεν μπορούν να την καταπιούν αμάσητη». Εννοείται ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν καν παράδοση των όπλων (αν και η προέλευση του κεφαλαίου αυτή τη φορά είναι κινεζική κι εξ αντικειμένου... σοσιαλίζουσα), ενώ οι δεξιοί σχεδόν δεν υπάρχουν. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πάλι, όπου ως γνωστόν την πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ, πολύ θα ήθελε να κάνει ένα δώρο στη νέα κυβέρνηση, αλλά στον ΟΛΠ «είναι πολλοί οι δικοί τους και δεν μπορούν να τους εγκαταλείψουν».

    Δεν μπορούν
    Στο Μαξίμου, που ξέρουν ότι «ελέγχουν» αλλά βλέπουν ότι δεν μπορούν να «παρέμβουν», για να δώσουν δείγμα γραφής που τόσο το θέλουν, εκνευρίζονται ολοένα και περισσότερο. Το αποτέλεσμα; Να εξελίσσονται επεισόδια σαν αυτό της προηγούμενης Δευτέρας το βράδυ που όλοι οι συμμετέχοντες υπουργοί πολύ θα ήθελαν να ξεχάσουν.
    Από την άλλη, οι εργαζόμενοι που, χάριν του αγώνα, είδαν τους τελευταίους πολλούς μήνες τα μηνιάτικα να γίνονται μινιατούρες, θα κρεμούσαν ευχαρίστως από το μεσαίο άλμπουρο τον πρώτο συνδικαλιστή -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- που θα κατέβαινε στον Πειραιά και θα τους έλεγε: «Βρε αδερφέ, η Λούκα με έπεισε, ο Παπαθανασίου δεν το είχε...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γιατί τα κομματόσκυλα του ΟΛΠ είναι εναντια στο ξεπούλημα του λιμανιού και κόπτονται για τα εθνικά μας δικαια:

    http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/09/blog-post_4540.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν ρε Καραδήμα,
    τίποτα δεν καταλαβαίνεις;

    Οσο ηταν η ΝΔ στη κυβέρνηση ηταν ολοι ευχαριστημένοι και,

    απασχολημένοι.

    Τα "αριστερά" κόμματα είχαν ενδο-κομματικά προβλήματα ή ... μοίραζαν διορισμούς συζύγων και τέκνων σε στρατιωτικές σχολές, σε σουπερμάρκετ και επιτροπές.

    Τώρα με το ΠΑΣΟΚ, προσωρινά κόπηκαν αυτά και,

    σαν "αριστεροί" που είναι, θυμήθηκαν τα συντρόφια στο Πέραμα και το λιμάνι.

    Κατάλαβες τώρα;

    Τα σπασμένα πάντως δεν θα τα πληρώσουν οι προηγούμενοι, ουτε οι συνοδοιπόροι των,

    θα τα πληρώσει ο

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    του ΠΑΣΟΚ

    Κατάλαβες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ ρε παπαρα καρδυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παντως μπορει να το πληρώσει άνετα το κκε,
    έχει τόση περιουσία που θα μπορούσε να μπει στη θέσει των κινεζων και να δωσει κατι παραπανω στους {εργατες},
    πχ απο 3000 που παιρνουν τωρα 8000-10000 το μηνα,
    αλλά ποιός από το κκε έχει κόλο για δουλεία?
    πρεπει να δουλεψει ο υπόλοιπος κόσμος για να κάνουν απεργείες αυτοί,
    πάντως αν φτάσουν τα πραγματα στα άκρα και μπούν τα ματ, ο κόσμος θα είναι με τα ματ, μην έχετε καμία αμφιβολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΧΙ, Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ 2007 ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ. ΟΙ ΠΡAΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιμενεργάτες είμαστε μαζί σας. Είστε οι μόνοι σε αυτήν την ξεπουλημένη πατρίδα που αντιστέκεστε. Κρατήστε μέχρι τέλους. Είστε αυτή την στιγμή η μόνη ελπίδα μας.

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας τυφλώνουν με μεγάλα λόγια κάθε φορά. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι είναι δέσμιοι διεθνών συμφερόντων και καθόλου δεν νοιάζονται ούτε για εμάς ούτε για την πατρίδα. Επιτέλους, ας αποδεσμευτούμε από αυτούς τους προδότες.

    Αυτοί που είναι στην εξουσία εδώ και αιώνες, θα εξυπηρετούν τις μεγάλες δυνάμεις, εν προκειμένω τους κινέζους και την επεκτατική τους πολιτική που θέλει να κλείσει κάθε μικρομάγαζο και μικρή βιοτεχνία στην Ελλάδα και να το αντικαταστήσει με άχρηστα κινεζικά προϊόντα.

    Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Κρατάτε δυνατά και όσοι μπορείτε βοηθείστε και δείξτε την συμπαράστασή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=18623148

    μύθοι και πραγματικότητα

    Πως η εξουσία εξυπηρετεί πάντα τα μεγάλα συμφέρονται και βάζει την κοινωνία να κάνει την βρώμικη δουλειά για να ξεφορτωθεί όσους αντιστέκονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://prezatv.blogspot.com/2009/10/cosco-2008-video.html

    να τι έλεγε ο Γιωργάκης πριν κάνει κωλοτούμπα και πάει με το μέρος των συμφερόντων. Ξυπνήστε! Μην ελπίζετε σε τέτοιους ανθρώπους να φέρουν την αλλαγή. Αυτοί είναι ξεπουλημένοι και μας τυφλώνουν συνεχώς με τα ψέμματά τους.ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάντα θα υπηρετούν τα αφεντικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με τη δεξιά πάντα περνούσαν καλύτερα οι νονοί και οι δονες κορλεόνες...
    -τυχαίο που προχθές η ψευτοΑΛΕΚΑ φορούσε ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ, τα μπλε ελεκτρίκ της Φάνης πάλλη και της Φροσάρας σπεντζάρη;
    -κάνουν τώρα στα βιαστικά την ψευτοεπίθεση στα χειμερινά καλύβια...
    για να προκάνουν
    -την οργή (που έρχεται) των καθαρών ανθρώπων της βάσης τους και
    -την έρευνα για τον ΓΕΡΜΑΝΟ!!!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέλω και εγώ να γίνω Λιμενεργάτης...


    http://forum.tanea.gr/viewtopic.php?t=175


    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδια η ο γιαλος ειναι στραβος η στραβα αρμενιζουμε,εαν συμβαινουν και τα δυο παμε φουντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ
    ___________________________________

    «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΛΑΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…»

    Ο πρέσβης της Κίνας ζήτησε από τη Λ. Κατσέλη την τήρηση της νομιμότητας, ενώ η εταιρεία Cosco προσανατολίζεται να καταφύγει σε διεθνή δικαστήρια για να ζητήσει αποζημίωση για κάθε ημέρα που το ελληνικό Δημόσιο καθυστερεί την παράδοση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

    Ξέρετε πόση είναι η αποζημίωση βάσει της ρήτρας που υπάρχει στη συμφωνία; 1.500.000 ευρώ την ημέρα…

    ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;;;; ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έκανε τις μαλακίες της η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και άντε τώρα ο Γιωργάκης βα μπορέσει να καθαρίσει την καυτή πατάτα.
    Με Βουλγαράκη υπουργό Ναυτιλίας τι να περίμενε κανείς.Δηλαδή είναι κακό να επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία με την COSCO γιά καλύτερους όρους γιά το ελληνικό δημόσιο?Φυσικά και όχι.
    Τουλάχιστον ας κανουν την παλαβή όσοι δημιουργησαν το θέμα και να μη μιλάνε.Δεν δικαιούνται δια να ομιλουν αυτοί που δημιουργησαν αυτά τα προβλήματα.Κάποιοι κυριοι υπουργοι με offshore εταιρείες ονόματα να μην λέμε.
    Πότε ρε σεις οι δεξιοι ενδιαφέρθηκαν σοβαρά γιά τον εθνικό μας πλούτο αφού η αρχή τους είναι "όλα στο σφυρί" λες και είναι τσιφλίκι τους η χώρα.
    Από την άλλη οι και καλά αγωνιστές του ΚΚΕ έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο στο υπουργείο εργασίας και πήγαν να δείρουν και να σπάσουν.Δεν κρατιούνται οι ανθρωποι οταν απεναντι τους εχουν κυβερνηση ΠΑΣΟΚ! Εκτίθενται που δεν αφίνουν λίγο χρόνο στον Λομβέρδο να μπορέσει να βρεί τα πατήματά του ο άμθρωπος.Να μπορέσει να ενημερωθεί σε όλα τα θεματα γιατί δεν είναι μόνο το λιμάνι.
    Γι αυτό ο λαός τους έχει χεσμένους τους ΚΚΕδες.Εν μέσω τέτοιας διάλυσης του κράτους να γίνονται εκλογές και να πέφτει το ποσοστό τοτς!Θέλει πολύ μυαλό γιά να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι?
    Πίστευαν ότι θα αποψιλώσουν το ΠΑΣΟΚ αποκομίζοντας εκλογικά οφέλη αλλά δεν υπολόγιζαν στη νοημοσύνη του λαού.Όταν συνεργάζονταν με τη Νέα Δημοκρατία γιά να κατασπαράξουν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπήρχαν τότε ταξικές διαφορές?
    Γι αυτό σας λέω.Ας πάνε να το διαλύσουν το μαγαζάκι τους γιατί άμα πεθάνουνε και οι γέροι ξεροκέφαλοι που τους ψηφίζουν, θα συρρικνωθούν και θα γίνουν σαν το κόμμα των Κεντρώων!
    Τι μπορούν να προσφέρουν στο σύγχρονο κόσμο αυτοί?Απολύτως τίποτα.Λέγοντας όχι σε όλα, θελουν μιά ελλάδα απομονωμένη σε στυλ Αλβανίας του Χότζα.


    Να σημειώσω εδώ ότι έχω παιδί που σπουδάζει στο πολυτεχνείο στα Χανια και πρόσφατα του την έπεσαν συμφοιτητές του του ΚΚΕ λέγοντας του διαφορα τρελά ότι τώρα που επίκειται η μετονομασία της σχολής τους θα προστεθού καποια μαθηματα και γι αυτο πρέπει να κανουν καταληψη!Τι λετε ρε σαΐνια?Ξέρτε ότι το ΣΑΠΕ έχει αποφασίσει τη μετονομασία της σχολής και είναι φυσικο να προστεθουν καποια μαθηματα.Αλλά έτσι έίσασταν πάντα.Άρνηση για την άρνηση.Το λυπηρο ειναι πως δεν προκειται να βάλετε ποτε μυαλό.Γιατί είστε δογματικοί.Άνθρωποι χωρίς βάθος.Μόνο γιά το μερικάματο ξέρετε να λέτε.Αφού δεν ξέρετε καν τι Θεός σας εχει στείλει αφου είστε άθεοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ;


    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΑΤ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 1,5 ΕΚ. € ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

    ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ 5000 €/ΜΗΝΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση