GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Αμπατζόγλου...

. Κυριε διοικητα, διαβαζω στην ομιλια της ορκομωσιας σας, οτι ο οργανισμος που διοικειτε, αγκαλιαζει και επηρρεαζει την καθημερινοτητα 55000...

.
Κυριε διοικητα,
διαβαζω στην ομιλια της ορκομωσιας σας, οτι ο οργανισμος που διοικειτε, αγκαλιαζει και επηρρεαζει την καθημερινοτητα 5500000 πολιτων.
Διαβαζω για τον πηχυ που ανεβηκε με το συνθημα της υπουργου κ. Πετραλια «του ρυθμού, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας».
Διαβαζω για επιχειρησιακα σχεδια 5 αξονων και παραθετω αυτουσιο τον πεμπτο αξονα
''Και τέλος, ο πέμπτος και κύριος άξονας έχει να κάνει με την αναβάθμιση των Υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ΙΚΑ πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό, γιατί αυτό που είπε η Υπουργός είναι πραγματικά ο στόχος και για εμάς, είτε μιλάμε για μάζες, είτε μιλάμε για εκατομμύρια πολιτών, είτε μιλάμε για τον ένα πολίτη, αυτός ο Οργανισμός πρέπει να είναι σε θέση να δώσει απάντηση στο πρόβλημα.''
Θα γνωριζετε σιγουρα κυριε διοικητα, οτι...

υπαρχει αρκετα μεγαλος αριθμος απο τους 5500000 πολιτες που επηρρεαζετε την καθημερινοτητα τους ,που καποιο ατυχημα ή ασθενεια τους κατεστησε αναπηρους και αναγκαζονται να ανταπεξελθουν με την αναπηρικη συνταξη των 467 ευρω (καθαρα) ή καποιο επιδομα -αν παιρνουν.
Αν οι ανθρωποι αυτοι ειναι κατω των 55 χρονων, ειναι αναγκασμενοι,καθε 1 ή 2 'η 3 χρονια μεχρι να συμπληρωθουν 12 χρονια, να επανεξεταζονται απο τις υγειονομικες επιτροπες στην Πειραιως (για Αθηνα μιλαω, στην επαρχια αγνοω πως ειναι το συστημα.).
Η διαδικασια ειναι οτι 3 μηνες πριν ληξει η συνταξη ή το επιδομα, ο φακελος του ασφαλισμενου πρεπει να σταλθει στην Πειραιως και απο κει θα σταλει επιστολη οπου θα καλει σε ενα μηνα-για να μαζευτουν και τα καταλληλα δικαιολογητικα και να γινουν τυχον εξετασεις απο τον ασφαλισμενο- τον ασθενη να περασει επιτροπη.
Η αποφαση αυτη μετα, θα σταλει στο ΙΚΑ, οπου ο διευθυντης θα βγαλει την αποφαση παρατασης και κατοπιν θα αρχισει να πληρωνεται ο ασφαλισμενος, αν του εχει σταματησει η πληρωμη.
Που φυσικα και του εχει σταματησει, γιατι το συνηθες διαστημα που κανει ολη αυτη η διαδικασια ειναι γυρω στους 4 μηνες απο την ημερομηνια ληξης.
Αν δηλαδη ληγει η πρωτη αποφαση στις 30/08/09, (που θα πρεπε ο φακελος 3 μηνες πριν να σταλει στις επιτροπες), του στελνουν επιστολη να περασει επιτροπη τελος Σεπτεμβρη!
Εννοειται οτι η τελευταια πληρωμη του εγινε στις 18/07/09,οποτε πληρωθηκε για τον μηνα Αυγουστο.
Οταν λοιπον περασει επιτροπη, μετα απο 2 μηνες 'η και περισσοτερο, θα κανει να βγει η αποφαση διευθυντου. Οποτε στις 18/12 θα πληρωθει ξανα την αναπηρικη συνταξη ή το παραπληγικο επιδομα, αρα θα πρεπει 4 μηνες περιπου να βγει στην ζητιανια, για να πληρωσει νοικι, λογαριασμους, φαγητο, βοηθο αν χρειαζεται.
Υπαρχουν περιπτωσεις που και 2 μηνες μετα την ληξη τους καλουνε να περασουν επιτροπη...
Αλλα δεν θα παιξω με τους μηνες, αν ειναι 2 ή 3 ή 4 αυτοι που θα μεινει χωρις χρηματα ο ανθρωπος με αναπηρια, ειναι το ιδιο σοβαρο και ντροπη για καθε πολιτισμενο κρατος.
Στην εποχη της ταχυτητας -μια που αναφερθηκατε σε ταχυτητα και αποτελεσματικοτητα- θα επρεπε μεσα στο τριμηνο που ληγει η συνταξη ή το επιδομα, να διεκπεραιωνεται ολη η διαδικασια που χρειαζεται.
Το οτι θα παρει αναδρομικα τα χρηματα για τους μηνες που δεν θα πληρωθει, δεν λεει τιποτα κυριε διοικητα, σ εναν ανθρωπο μονο,που δεν εχει αλλους πορους.
Σιγουρα τα γνωριζετε ολα τα παραπανω, γιατι αν δεν τα γνωριζετε,τοτε δεν σας ενημερωνουν σωστα .
Κι αν δεν σας ενημερωνουν σωστα,αυτο ειναι δικο σας θεμα. Το αν το γνωριζετε, επισης ειναι δικο σας θεμα να δωσετε εδω και τωρα λυση, γιατι αλλιως τα ωραια λογια της ομιλιας σας, λογια θα μεινουν...
Κι αν δεν μπορειτε να επισπευσετε διαδικασιες στην εποχη της ταχυτητας, βρειτε εναν τροπο, να μην σταματαει η πληρωμη, μεχρι να βγει η αποφαση διευθυντη. Εν αναγκη, να σας υπογραφει ενα χαρτι ο ασφαλισμενος,οτι αν ειναι αρνητικη η αποφαση,θα πρεπει να σας τα επιστρεψει, οπως κανετε με το συστημα που εφαρμοζεται για οποιον θελει να παρει προκαταβολοκη συνταξη γηρατος, μεχρι να περαιωθει η διαδικασια της εκδοσης αποφασης.
Αλλα καντε κατι, αυτο το χαλι να ξεφτιλιζονται ανθρωποι που ενα ατυχημα 'η μια ασθενεια τους κατεστησε αναπηρους-κατι που στον καθενα μπορει να συμβει,ολοι ειμαστε εν δυναμει αναπηροι-, πρεπει να σταματησει.
Κι αφου σας συγχαρω που πλεον δεν θα επανεξεταζονται οι ακρωτηριασμενοι με την αποφαση που πηρατε-προφανως κανενα ακρο δεν ξαναφυτρωσε οσες φορες κι αν επανεξεταζονταν ο ακρωτηριασμενος και μπραβο που κανατε το αυτονοητο που δεν κανανε αλλοι πριν απο σας- θα επρεπε να δειτε και το θεμα των αναπηρων απο κακωσεις νωτιαιου μυελου και εξ αιτιας κρανιοεγκεφαλικων κακωσεων που εμφανιζουν την αυτη κλινικη εικονα με παρα-τετραπληγια , που οσο βαρια κι αν ειναι η αναπηρια,πρεπει επι 12 χρονια,να μαζευουν καθε 2 χρονια βεβαιωσεις γιατρων και να τους πηγαινουν με την αναπηρικη καρεκλα στις επιτροπες του ΙΚΑ.
Επειδη το μονο θαυμα που θυμαμαι ειναι του παραλυτικου απο την Καινη Διαθηκη και δεν υπαρχει περιπτωση να τους πει στα 12 χρονια η υγειονομικη επιτροπη ''Αρον τον κραββατον σου και περιπατει'', καντε κατι κ. διοικητα, ωστε οι ανθρωποι αυτοι, τουλαχιστον στην δευτερη εξεταση τους να μην χρειαζονται επανεξεταση.
Και για τις υπηρεσιες σας θα ειναι καλο αυτο και για τους ανθρωπους που ασκοπα ταλαιπωρουνται επι 12 χρονια.
Μετα τιμης,
Μια πολίτης.

3 σχόλια

  1. Και νομιζεις οτι τους ενδιαφερει αν εχει να ζησει ο ασθενης?Και πιστευεις οτι δεν γνωριζουν την ταλαιπωρια των πολιτων για καθε συναλλαγη τους με το δημοσιο,ιδιαιτερα των ασθενων,αναπηρων?Τα ιδια γινονται και με το βοηθημα της προνοιας καθε τοσο επανεξεταση για ασθενεις κατακοιτους με ανιατη ασθενεια.
    Μην περιμενεις και πολλα απο αυτους τελικα δεν νοιαζονται για κανεναν παρα για το πορτοφολι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3.000 ευρώ
    εύκολα με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν Βουλγαρία ,Τουρκία
    Κ.λπ.
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    Μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.

    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης
    Που ήδη έχει καταρρεύσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα ,αγαπητε Χαρη, δεν ειναι αν το γνωριζουν -που προφανως ο διοικητης του ΙΚΑ με την προυπηρεσια που ειχε στο ΙΚΑ πριν αναλαβει διοικητης,γνωριζει τα προβληματα των ανθρωπων με αναπηρια,-αλλα το οτι τα blogs ειναι ο μονος τροπος ν ακουστει η κραυγη απελπισιας των ανθρωπων αυτων.
    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είναι ο τριτοβάθμιος κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα και αφου δεν βλεπω να εχει λυσει τα σοβαρα αυτα προβληματα ο Βαρδακαστανης,ο προεδρος της,
    μονο απο δω μπορουν οι ανθρωποι που ταλαιπωρουνται να βρουν βημα ν ακουστουν κι αυτοι.
    Τους συνδικαλιστες,εχουμε παψει προ πολλου να τους πιστευουμε και να τους εμπιστευομαστε και μιλαω γενικα για εργατοπατερες και αναπηροπατερες.

    Οποτε ,αν δεν φωναξουμε με την βοηθεια των blogs,δεν εχουμε καμμια ελπιδα ν αλλαξει καποτε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση