GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα new media δεν αποτελούν Μέσα Ενημέρωσης για την κυβέρνηση...

Άγνοια, αδιαφορία και υστεροβουλία για το αγγελιόσημο . Από το http://www.dimenotita.gr/ . Η υπουργός Απασχόλησης σχηματοποίησε με την απάν...

Άγνοια, αδιαφορία και υστεροβουλία για το αγγελιόσημο
.
.
Η υπουργός Απασχόλησης σχηματοποίησε με την απάντησή της στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, το βασικότερο λόγο για τον οποίο της ασκείται κριτική για τα έργα και τις ημέρες της.
Η κυρία Πετραλιά σε ερώτηση για το αγγελιόσημο στα new media, απάντησε με πολλές λέξεις, φράσεις και παραγράφους που αποδεικνύουν άγνοια, αδιαφορία για την επίλυση του θέματος, υστεροβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση που επιδιώκουν ορισμένοι και πάντως, τεκμηριώνει την κριτική που δέχεται, ότι μόνον ως υπουργός Εργασίας δεν λειτουργεί. Αυτή τη φορά όμως και με δεδομένη τη διπλή κρίση στην οικονομία και το ασφαλιστικό, η κυρία Υπουργός επιλέγει να σφυρίζει αδιάφορα για το συμφέρον των πολιτών και στην προκειμένη για το ασφαλιστικό μέλλον των δημοσιογράφων.
Αναλυτικά: Η Υπουργός υποστηρίζει ότι...
για να ασφαλιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι συνάδελφοι που εργάζονται στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, είναι… αναγκαίο να αποφανθεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για το εάν αυτές είναι… Μέσα Ενημέρωσης. Πετάει δηλαδή την ευθύνη σε άλλο κυβερνητικό φορέα, υποκρινόμενη ότι δεν συνάγεται από κανέναν νόμο πως τα new media αποτελούν Μέσα Ενημέρωσης - ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, όπως έχουμε ήδη τεκμηριώσει.
Σαφώς η πολιτεία λειτουργεί με νόμους και κανόνες, χωρίς να αυθαιρετεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να νομοθετήσει την έννοια του σκοταδιού, για να ορίσει τη νύχτα…
Σε άλλη παράγραφο η κυρία Πετραλιά «εντοπίζει» τα Μέσα στα οποία εφαρμόζεται το αγγελιόσημο, παραγνωρίζοντας επιτηδευμένα ότι μέσω internet ξεπερνιέται η πρόθεση του νομοθέτη, οι δραστηριότητες μιας επιχείρησης, το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων και η εφορία. Ακολούθως, επισημαίνει ότι εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει θεσπιστεί με αυτό τον τρόπο και το ποσοστό του αγγελιοσήμου και οι δικαιούχοι - το οποίο μεταφράζεται: όποιος ανοίξει τη συζήτηση για νέα νομοθετική ρύθμιση, θα φορτωθεί και την ευθύνη επώδυνων αλλαγών του νομικού πλαισίου.
Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, η κυρία Υπουργός αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιβολή αγγελιοσήμου σε διαφημίσεις και δημοσιεύματα που προβάλλονται σε ηλεκτρονική σελίδα ή πύλη διαδικτύου, απαλείφοντας την έννοια του ΜΜΕ και κυρίως αποφεύγει να προσεγγίσει ακόμη και την έννοια της «άλλης μορφής διανομής», της ίδιας ή αντίστοιχης δημοσιογραφικής ύλης.
Λέει ακόμη ότι τυχόν επέκταση του πόρου, προϋποθέτει διάταξη νόμου, μετά από ενδελεχή εξέταση της δυνατότητας αναλογικής εφαρμογής και στο διαδίκτυο, των όρων μετάδοσης μηνυμάτων που προβλέπονται για έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Με άλλα λόγια επιβεβαιώνει ότι δεν έχει μελετήσει το θέμα. Το προσεγγίζει με αρνητισμό και πάντως με ιδιοτελή διάθεση, που περιλαμβάνει από την πλήρη απόρριψη του ενδεχομένου έως την περιστολή των κεκτημένων.
Με βάση τα παραπάνω, ή δεν γνωρίζει το θέμα, ή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρέπει να ενοχλήσει τους εισφοροδιαφεύγοντες παραδοσιακούς εκδότες και διαφημιστές, που λειτουργώντας ένα site - αντίγραφο του μέσου ενημέρωσης που διαθέτουν, αξιοποιούν την κυβερνητική αβελτηρία για να περνούν τα απαλλαγμένα από αγγελιόσημο έσοδα διαφημιστικών πακέτων, μέσα από το αυθαίρετο ψηφιακό τους υποκατάστημα.
Πάντως εάν γνώριζε το θέμα, θα επέβαλλε άμεσα, με απειλή κακουργηματικής δίωξης στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, την είσπραξη του πόρου διότι αυτή είναι η κερκόπορτα για την κατάρρευση των ταμείων Τύπου. Αλλά για να το μάθει, θα πρέπει να ρωτήσει μεταξύ άλλων και το συνάδελφο δημοσιογράφο υφυπουργό Γιώργο Κοντογιάννη.
Το μόνο για το οποίο είναι όλοι βέβαιοι, με βάση την απάντησή της, είναι ότι η ΝΔ δεν πλήρωσε αγγελιόσημο για την ευρω-προεκλογική της καμπάνια στα μέσα του διαδικτύου. Ελπίζουμε το ίδιο λάθος να μην έχουν κάνει και τα υπόλοιπα κόμματα!
Δημοσιογραφική Ενότητα (ΕΣΗΕΑ)
Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων (ΕΣΠΗΤ)

6 σχόλια

  1. Δεν ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ρε καθάρματα???

    Γρια γυναίκα με αλτσχάιμερ και ακράτεια βρήκατε να κοροϊδεύετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17 Ιουλ 2009 7:23:00 μμ


    ΕΙΣΑΙ ΕΜΜΕΤΙΚΟΣ ,

    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο νιμου αυτή στη φωτογραφία. Έχει φάτσα για σφαλιάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανη φορα στραπ-ον και ξεσκισετο το Σαγιαν/Εβραιοπουστρονι/χαφιε της ισραελογιαφκας.

    "Απ το κωλο και να το γραφει στην ουγια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πράσινοι μπλογκοσκυλέοι,
    Η προσπάθειά σας να αποσπάσετε την προσοχή του κόσμου από την σκανδαλάρα των δισεκατομμυρίων της Ζίμενς δεν θα πετύχει.
    Μόνο οι μέχρι στιγμής διαπιστωμένες μίζες ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
    Ο Γιωργάκης είναι μέσα στο κόλπο, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Ο παιδικός του φίλος ο Τρεπεκλής με το C4I, έχει ήδη παραδεχθεί ότι έχει τσιμπήσει 6,7 εκατομμύρια ευρώ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΓΙΑ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
    Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση