GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών...

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. . Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στ...

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.
.
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής και μνήμης των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, με αφορμή το μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή στη Νάξο για τον δολοφονηθέντα από τους τρομοκράτες συνάδελφό μας Νεκτάριο Σάββα, συμβολική ένστολη διαμαρτυρία των αιρετών εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, κατά την οποία διατρανώσαμε για μια ακόμα φορά την σταθερή μας βούληση να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, με στόχο τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση του αστυνομικού λειτουργήματος.
Η απόφασή μας να εκπέμψουμε προς πάσα κατεύθυνση το αγωνιώδες μήνυμα «όχι άλλο αίμα στο βωμό της βίας και της τρομοκρατίας», με την συμβολική ανάρτηση «ματωμένων αδειανών πουκάμισων» δίπλα στους συγκεντρωμένους συναδέλφους μας, συμβολικά έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μια ημέρα πριν από την 35η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αλλά και η συγκινητική, εγκάρδια και ελπιδοφόρα για μας, εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα μας από τον μεγάλο Έλληνα Μίκη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού σε κανέναν μας και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπουν στους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας να εθελοτυφλούν.
Στο μήνυμά του, ο Μίκης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ επισημαίνει:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες...
Υπήρξα ένα από τα πολλά θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στα πέτρινα χρόνια. Την εποχή της επτάχρονης χούντας πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για την Δημοκρατία και είμαι υπερήφανος, γιατί επί τέλους για πρώτη φορά στην χώρα μας ζούμε μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας για όλο τον λαό.
Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Ελληνική Αστυνομία στην συντριπτική της πλειοψηφία πέτυχε αυτή την ριζική μεταμόρφωση να γίνει από διώκτης φρουρός των λαϊκών μας κατακτήσεων. Η δαιμονοποίηση του αστυνομικού μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη γνωρίζετε καλά ότι με βρίσκει εντελώς αντίθετο, πράγμα που διακήρυξα δημόσια.
Γνωρίζω ότι η αποστολή σας είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς είστε υποχρεωμένοι να ακροβατείτε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, αφ’ ενός λόγω των κινδύνων αναχρονισμού και της δυσπιστίας των πολιτών όπως σωστά επισημαίνετε στην επιστολή που μου στείλατε και αφ’ ετέρου όχι μονάχα γιατί η Πολιτεία δεν σας παρέχει ουσιαστική υποστήριξη αλλά κυρίως γιατί λείπει η διορατικότητα, το θάρρος και σε ένα μεγάλο βαθμό η ευθύνη ορισμένων κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων να αναγνωρίσουν ευθέως ότι οι σημερινοί αστυνομικοί δεν έχουν καμμιά σχέση με τους χθεσινούς αλλά αντίθετα αποτελούν θωράκιση των δημοκρατικών μας θεσμών απέναντι σε κάθε είδους εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του Έλληνα πολίτη βάζοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.
Γι’ αυτό θα με βρείτε πάντοτε στο πλευρό σας με την προϋπόθεση φυσικά ότι κι εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να απαλλαγείτε από πρόσωπα και πράξεις που σας δυσφημούν δίνοντας τροφή στους οπορτουνιστές κάθε είδους, που πιστεύουν ότι με το να σας χτυπούν προσπορίζονται πελατειακά οφέλη. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω ότι έχετε στο πλευρό σας την μεγάλη πλειοψηφία όσων σκέφτονται χωρίς παρωπίδες και που ελπίζω ότι αποτελούν συνάμα την πλειοψηφία του λαού μας.
Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά για σας και την πατρίδα μας
».

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας τονίστηκε ότι αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού στην Ελληνική Αστυνομία, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή αστυνομική προσφορά στην ελληνική κοινωνία.
Δίνοντας δε ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσφατη αναφορά – απόφαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «τη σημασία που έχει η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας», υποβάλλαμε και δημόσια το αίτημά μας στον δήμαρχο της Αθήνας κ. Νικήτα ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ για την μετονομασία της Οδού Πορφύρα στα Πατήσια, σε οδό Νεκτάριου Σάββα. Επίσης, υπενθυμίσαμε ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμα εφαρμόσει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θέσπιση μηχανισμού όσον αφορά τη διευκόλυνση της διαδικασίας αποζημίωσης των θυμάτων –αστυνομικών και πολιτών- από οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, ενώ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει εμπράκτως την επικινδυνότητα του λειτουργήματός μας.
Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα της ασφάλειας μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, ως εθνικό θέμα, αντί να προωθεί μέτρα πρόσκαιρου εντυπωσιασμού κα κατευνασμού της εύγλωττης ανησυχίας της αστυνομικής οικογενείας και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής κ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ, του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αθανάσιος ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Νίκος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, του ΛΑΟΣ ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Απόστολος ΜΠΑΜΙΧΑΣ, ο εκπρόσωπος του ΔΣΑ κ. Γεώργιος ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ, της ΠΟΕΥΠΣ κ. Γιώργος ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ και της ΠΟΕΠΛΣ κ. Γιώργος ΔΡΙΒΑΚΟΣ.
Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας οι βουλευτές κ.κ. Αναστάσιος ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ, Στάθης ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ, Ηλίας ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ, Βασίλης ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, Βασίλης ΤΟΛΙΟΣ, Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Μαρία ΚΟΛΛΙΑ, Γρηγόρης ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Αγγελική ΓΚΕΡΕΚΟΥ και Δημήτριος ΤΣΙΡΩΝΗΣ, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Φίλιππος ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ, ο πρόεδρος της ΕΑΛΣ κ. Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλειος ΝΤΟΥΜΑΣ και ο γραμματέας Ιωάννης ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ, ενώ ξεχώρισε και η συμμετοχή του συναδέλφου μας ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, αδερφού του Μιχάλη, που έχασε τη ζωή του το Μάρτιο στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει ένοπλο κακοποιό, καίτοι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη ΣΙΟΥΦΑ, στον οποίο επιδόθηκε ο Χάρτης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCOP) για τα συλλογικά δικαιώματα των αστυνομικών και το ψήφισμα και υπήρξε γόνιμος διάλογος, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποβολή του ψηφίσματος στο αρμόδιο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑ, στον οποίο είχε αποσταλεί σχετική επιστολή.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εμείς οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης στην ιεραρχία του Σώματος, ως μέλη των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, με αφορμή το μνημόσυνο των σαράντα ημερών του δολοφονηθέντος από μίσθαρνα όργανα της τρομοκρατίας, συναδέλφου μας Αντωνίου- Νεκταρίου ΣΑΒΒΑ, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος , παραμονή της 35ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Χώρα μας , συναισθανόμενοι ότι όταν βάλλεται ο θεσμός της Αστυνομίας βάλλεται η ίδια η Δημοκρατία, για να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά από την Πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων για:

● την διασφάλιση του αστυνομικού λειτουργήματος,
● την κατοχύρωση του επαγγελματισμού,
● την καταπολέμηση της διαφθοράς
● την διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή αστυνομική προσφορά .

Οι συνεχιζόμενες εγκληματικές επιθέσεις και απειλές, μας αναγκάζουν να μην εφησυχάζουμε, αλλά να απαιτούμε από τα συντεταγμένα όργανα της Ελληνικής πολιτείας να συναισθανθούν την κρισιμότητα των καιρών, ώστε να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλλουν στην συνολική αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προξενεί σε όλους μας θλίψη και αγανάκτηση το γεγονός ότι μετά από το 2004, χρονιά ορόσημο για την χώρα μας, λόγω της λαμπρής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας δώδεκα (12) συνάδελφοί μας, τέσσερις εκ των οποίων μόλις τους τελευταίους μήνες , χωρίς δυστυχώς να έχει αναγνωρισθεί μέχρι σήμερα η εργασία μας ως επικίνδυνη και χωρίς να έχει δημιουργηθεί ο μηχανισμός εκείνος που θα διευκολύνει την καταβολή αποζημιώσεως στα θύματα- αστυνομικούς και πολίτες- σοβαρών εγκληματικών ενεργειών και δη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Αντιλαμβανόμενοι δε τη σημασία που προσδίδουν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη σημασία που έχει η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να προβεί στην μετονομασία της οδού Πορφύρα, σε οδό Νεκτάριου Σάββα, τόπο μαρτυρίου του συναδέλφου μας.
Όλα αυτά τα θύματα του καθήκοντος, τα ονόματα των οποίων χαράχτηκαν με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορική μνήμη της Ελληνικής Αστυνομίας και ασφαλώς οι εκατοντάδες τραυματίες συνάδελφοί μας, πολλοί εκ των οποίων δεν επέστρεψαν ανάμεσά μας, ποτέ όπως ήταν πρώτα, δεν είναι αναλώσιμες απρόσωπες μονάδες.
Η δικαίωσή τους μπορεί να ’ρθει μόνο όταν η Ελληνική Αστυνομία γίνει σύγχρονη, αποτελεσματική, κοινωνική και δημοκρατική.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Συνδικάτων EuroCop (European Confederation of Police) κ.Heinz Kiefer, στο μήνυμα συμπαράστασης που μας απέστειλε με αφορμή τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του συναδέλφου μας Νεκταρίου Σάββα, επεσήμανε στο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας ότι «οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται για να διατηρούν τη δημόσια τάξη. Αυτό μπορούν να το πράξουν μόνο όταν τους εμπιστεύονται οι πολίτες. Ενώ η αστυνομία, αλλά και κάθε μεμονωμένος αστυνομικός, έχει την ευθύνη να διατηρήσει και να κερδίσει τη δημόσια εμπιστοσύνη, αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς την υποστήριξη από άλλους δημόσιους και πολιτικούς φορείς».
Εδώ βρίσκεται, λοιπόν, η αχίλλειος πτέρνα του αστυνομικού μας συστήματος και αυτό αναδεικνύουμε.
Ο αστυνομικός μας οργανισμός απαξιώνεται διαρκώς εξαιτίας των συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, ελλείψει οράματος για μια αστυνομία, αντάξια των απαιτήσεων του 21ου αιώνα.
Η καταξίωση έρχεται με τα θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στις υποθέσεις των μεγαλόσχημων αλλά και στις υποθέσεις των απλών και ανωνύμων.
Βαδίζουμε στο μέλλον με παρωχημένες δομές και αντιλήψεις .Το αίτημά μας για επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να βρει ανταπόκριση από την Κυβέρνηση .
Η Ελληνική πολιτεία, επιτέλους, οφείλει να αφυπνιστεί και να αντιμετωπίσει το μέλλον μας χωρίς παρωπίδες, χωρίς μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Απαιτείται διακομματική σύγκλιση και συνεννόηση για μια πρόταση μακράς πνοής για την Ελληνική Αστυνομία.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτουμε τις πρακτικές που οδηγούν ολοένα και περισσότερο στην ανασφάλεια και στην ανυποληψία τους ίδιους τους αστυνομικούς , καταμετρώντας νεκρούς και τραυματίες, είτε παράγοντας αστυνομικούς –ράμπο , που δεν σέβονται τον συνάνθρωπό μας και αυθαιρετούν εγκληματικά εις βάρος του .
Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται , ζητώντας από την Πολιτεία τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την διασφάλιση του Αστυνομικού από τους παντοειδείς κινδύνους που διατρέχει καθημερινά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του.
Στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου συναδέλφου, καθώς και όλων των συναδέλφων που έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος υψώνουμε στεντόρεια τη φωνή μας :
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Δημητρίου ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων – Κύριοι Βουλευτές
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα όσα πριν από μένα εύγλωττα και γλαφυρά παρουσίασε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ, ο συνάδελφος κ. Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Θέλω να μου επιτρέψετε όμως να απευθύνω μερικές σκέψεις μου για προβληματισμό τόσο από όλους εμάς όσο και από τους παριστάμενους εκπροσώπους των κομμάτων και να παρακαλέσω να σκύψουν στα προβλήματα της αστυνομίας πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και την πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως εθνικό.
Θέλω να υπενθυμίσω για πολλοστή φορά ότι όλοι μας ξεκινάμε για δουλειά έχοντας το νου μας ότι για τον εργαζόμενο έλληνα αστυνομικό ισχύει: ζωή – καθήκον - θυσία με θλιβερό αποτέλεσμα, εκατοντάδες τραυματίες συναδέλφους και πολλούς που δεν επέστρεψαν ποτέ κοντά μας ούτε στις οικογένειες τους – θύματα του καθήκοντος.
Τούτες τις ώρες το συνδικαλιστικό μας κίνημα τιμώντας τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας αλλά και για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, έχει ιερή υποχρέωση, να απαιτήσει από την πολιτεία να σταματήσει κάθε σχέδιο και σκέψη για μέτρα πρόσκαιρου εντυπωσιασμού κα κατευνασμού της εύγλωττης ανησυχίας της αστυνομικής οικογενείας και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.
Η εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια έχουμε διατρανώσει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τους κυβερνώντες.
Είναι καιρός οι ίδιοι οι πολίτες μαζί μας να απαιτήσουν από την ελληνική πολιτεία, να πάψει να τους κοροϊδεύει και να σταθούν αλληλέγγυοι στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και στους έλληνες αστυνομικούς που δοκιμάζονται, ορθώνοντας το ανάστημά τους κατά της βίας και της τρομοκρατίας.
Η ραγδαία εξάπλωση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ένταση και οι καταστροφές, τα περιστατικά που δηλώνουν την εμφάνιση της νέας μορφής της τρομοκρατίας – που επιδιώκει μαζικού χαρακτήρα εκτελέσεις – θέτουν επί τάπητος το πρόβλημα της ασφαλείας και της κοινωνικής ομαλότητας.
Τόσο οι θέσεις και οι επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν οι δυνάμεις ασφαλείας, θα αποτελέσουν καθοριστικά στοιχεία για την ίδια την ομαλή κοινωνική και οικονομική πορεία της Χώρας.
Χωρίς να αποποιηθούν τον παραδοσιακό τους ρόλο οι δυνάμεις ασφαλείας στον σύγχρονο κόσμο ( π.χ. τα γεγονότα των ταραχών στη Γαλλία ), μπόρεσαν να αναπτύξουν νέες μορφές οργάνωσης και δράσης ώστε να αντιμετωπίσουν σχετικά και αποτελεσματικά τις νέες σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας που επεκτείνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Με την έννοια αυτή, μαζί με τον παραδοσιακό πολιτικό τους ρόλο, αναδεικνύεται και κοινωνικός τους ρόλος καθόσον, αυτονόητα, η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη συνιστούν πρωτεύοντα κοινωνικά αγαθά.
Διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν καλείται κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε ΄΄περισσότερες ελευθερίες΄΄ και σε ΄΄περισσότερη ασφάλεια΄΄.
Αυτό είναι ένα απατηλό και επικίνδυνο ψευτοδίλημμα…
Στις δημοκρατίες η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας
Αν ο πολίτης δεν νοιώθει ασφάλεια δεν μπορεί ούτε να εκφραστεί, ούτε να δημιουργήσει ούτε να προκόψει, ούτε να ευημερήσει.
Όποιος δεν νοιώθει ασφάλεια ζει με το φόβο…
Όποιος ζει με το φόβο δεν μπορεί να είναι ελεύθερος…
Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι αστυνομοκρατία, είναι η απαλλαγή του πολίτη από τον φόβο.
Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι το αντίθετο της ελευθερίας, είναι η υπέρτατη δημοκρατική ελευθερία, γιατί είναι η προϋπόθεση όλων των άλλων ελευθεριών.
Στη χώρα μας βέβαια η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απαγκιστρωθούν από τον παραδοσιακό τους ρόλο και κάποιες ΄΄ιδεολογικοπολιτικές δουλείες΄΄ αλλά δεν μπόρεσαν να θεμελιώσουν στη συνείδηση των πολιτών έναν νέο σύγχρονο ρόλο που θα χαρακτηριζόταν από τη συμφιλίωση με τον πολίτη και από την ανάπτυξη μιας σύγχρονης επιχειρησιακής – οργανωτικής δραστηριότητας που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις πολυσύνθετες μορφές της εγκληματικότητας.
Με αυτό τον τρόπο ο ΄΄θεσμικός χώρος΄΄ των δυνάμεων ασφαλείας, των αστυνομικών δυνάμεων, διαπερνάται και καθορίζεται από μια διπλή κρίση : πρώτον από την ΄΄ελλειμματική΄΄ του νομιμοποίηση από την πλευρά της κοινωνίας και δεύτερον από την ΄΄εργαλειακή΄΄ του χρήση από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας.
Αυτή η διπλή μορφή κρίσης είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία να αντιμετωπιστεί τόσο η έκταση όσο και η νέα ΄΄ποιοτική διάσταση΄΄ της εγκληματικότητας.
Η αστυνομία στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα και παρά τα επιμέρους θετικά επιτεύγματα δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει την γενική εικόνα όσον αφορά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε ικανοποιητικό βαθμό.
Αυτό όμως δεν αρκεί…
Η αστυνομία φυσικά δεν ευθύνεται στο βαθμό που εξωγενείς παράγοντες την αποδυναμώνουν, ακόμα περισσότερο δεν ευθύνεται, αν κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα ή να γενικεύουν μεμονωμένες εκτροπές αστυνομικών ή φέρουν μαζί τους βιώματα από παλιότερες σκοτεινές αποχές, όταν μάλιστα συμβαίνει να συγχέονται συχνά τα όρια μεταξύ της αναγκαιότητας της δημόσιας τάξης και της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Αυτό περίτρανα αποδείχθηκε στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, όπου δεν υπάρχει πλέον κανείς σήμερα που να μην σκέφτεται ότι οι εκδηλώσεις βίας από ορισμένους δεν ήταν και τόσο αθώα υπόθεση. Πολλές συζητήσεις και πολλές προτάσεις διατυπώνονται για τον ρόλο της αστυνομίας.
Δυστυχώς και αυτός ο θεσμός έχει εγκλωβιστεί στο πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης και των κομματικών σκοπιμοτήτων
Το ερώτημα δεν είναι εάν επιθυμούμε μια παθητική ή δυναμική και βίαιη αστυνομία, αλλά μια αποτελεσματική σύγχρονα οργανωμένη αστυνομία, που θα λειτουργεί προληπτικά και όχι εκ των υστέρων, και θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη στα μέτρα του δυνατού στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Μόνο μέσα από μια τέτοια πορεία, η αστυνομία και οι συνάδελφοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την κοινωνική μας νομιμοποίηση και αποδοχή.
Αυτή η πορεία όμως απαιτεί τον ενεργό ρόλο του πολιτικού συστήματος και τη συμφωνία των κομμάτων σε μια παρόμοια στρατηγική.
Άλλωστε τα κόμματα έχουν τόσα πολλά πεδία σύγκρουσης και αντιπαράθεσης, που μπορούν να εξαιρέσουν από την ΄΄ατζέντα της σύγκρουσης΄΄ το θέμα της ασφάλειας και της ομαλής κοινωνικής ζωής των πολιτών.

Κυρίες και Κύριοι,
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να αποκαταστήσουμε τις καλές σχέσεις της Αστυνομίας με την Ελληνική Κοινωνία, σχέσεις που με δικούς μας αγώνες κατακτήσαμε. Πρέπει και προσπαθούμε να πείσουμε ότι έχουμε συμβάλλει στην στήριξη αλλά και στην αναβάθμιση των δημοκρατικών και άλλων θεσμών της κοινωνίας και ότι γνώμονα στις ενέργειές μας αποτελεί το καλό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η σημερινή συμβολική μας παρουσία, εδώ, απέναντι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, γίνεται για να θυμίσουμε ότι και η αστυνομία έχει τους δικούς της ήρωες. Σε αυτούς λοιπόν που όλα αυτά τα χρόνια έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος πιστοί στο τρίπτυχο που προανέφερα, ζωή – καθήκον – θυσία, κλείνουμε ευλαβικά το «γόνυ» και αποτίουμε το φόρο τιμής που τους ανήκει.
Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 35ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας, με όλη μας τη δύναμη, ότι θα μείνουν αιώνια στη μνήμη μας ως σύμβολα θυσίας και ηρωισμού για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων Αστυνομικών και ότι δεν θα αφήσουμε οι θυσίες τους με κανέναν τρόπο να ξεχαστούν στη λήθη του χρόνου.
Το κεντρικό μας σύνθημα ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, εύχομαι και ελπίζω ότι αυτή τη φορά, δυνατό όσο ποτέ άλλοτε, θα φτάσει στα αυτιά της κοινωνίας και ειδικότερα στα αυτιά αυτών που έχουν την ευθύνη.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Χρήστου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κυρίες και Κύριοι,
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για μια αξιοπρεπή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του εργαζόμενου αστυνομικού στην Ελληνική κοινωνία .Για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσφορά έργου.
Στις 2 Μαΐου του 2009, μόλις πριν από δυόμισι μήνες περίπου, ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Τάκης, στην εφημερίδα «Καθημερινή» δήλωνε μεταξύ άλλων για την αστυνομία μας. «Είναι επιτακτικότατη η ανάγκη ανάκτησης εκ μέρους της Αστυνομίας του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών. Όχι όμως με ένταση της κατασταλτικής δράσης, αλλά με ένταση του έμπρακτου σεβασμού προς τους πολίτες».
Σημείωνε επίσης ότι ‘’οι Έλληνες αστυνομικοί, καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν καινοφανή φαινόμενα για τα οποία τα υπηρεσιακά εγχειρίδια, οι διατάξεις και συνολικά η εκπαίδευση δεν τους έχουν καθόλου προετοιμάσει. Και δεν πρόκειται για ολιγωρία του ελληνικού κράτους μόνο στην εκπαίδευση της αστυνομίας. Πρόκειται για συνολική αμηχανία του κράτους, απέναντι στα νέα φαινόμενα που αναδεικνύουν το ρόλο του αστυνομικού «πουκάμισο αδειανό»! ‘’
Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό του και δανειζόμενοι σήμερα την εύστοχη παρατήρησή του, για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, προσθέτουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί κινδυνεύουν πλέον να μετατραπούν και σε ματωμένα «αδειανά πουκάμισα».
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
12 νεκροί συνάδελφοί μας από το 2004, οι τέσσερις εξ αυτών, μόνο τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Αρχηγείου της αστυνομίας, από την ενοποίηση των δυο σωμάτων το 1984 μέχρι σήμερα, έχουν τραυματισθεί θανάσιμα ογδόντα έξι (86) αστυνομικοί, συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών και ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.
Μεγάλος και βαρύς ο φόρος αίματος και από τους βαριά και ελαφρά τραυματίες.
Για όλους τους συναδέλφους μας που έφυγαν από κοντά μας, αφήνοντας πίσω τους χαροκαμένους γονείς, συζύγους και ορφανά παιδιά αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής, υψώνοντας ταυτόχρονα φωνή διαμαρτυρίας.
Oχι άλλο αίμα στο βωμό της βίας και της τρομοκρατίας.
Όχι άλλοι αστυνομικοί θύματα εν ώρα υπηρεσίας.
Σας καλώ στο σημείο αυτό να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συναδέλφου μας Νεκτάριου Σάββα, που δολοφονήθηκε στην οδό Πορφύρα στα Πατήσια στις 17 Ιουνίου από αδίστακτους τρομοκράτες και η οικογένειά του θα κάνει το μνημόσυνο στα σαράντα, την προσεχή Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τούτη τη στιγμή, είναι να ζητήσουμε από αυτό εδώ το βήμα, από το δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της πόλεως των Αθηνών να αποδεχτεί πρότασή μας για τη μετονομασία του τόπου μαρτυρίου του συναδέλφου μας, σε οδό Νεκτάριου Σάββα.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ανταποκρινόμενοι και στις εκκλήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στην τελευταία σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο, αρχές Ιουνίου, στο Στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφεραν μεταξύ άλλων και την σημασία που έχει η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας.
Στη χώρα μας, βέβαια, δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί ο μηχανισμός εκείνος που θα διευκολύνει την καταβολή αποζημίωσης στα θύματα σοβαρών εγκληματικών ενεργειών και δη των θυμάτων της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, ο αρμόδιος Επίτροπος Ζακ Μπαρό να εγκαλεί την Ελλάδα και να ζητά την άμεση εφαρμογή της οδηγίας 2004/80, η οποία θα έπρεπε να έχει τεθεί πλήρως σε ισχύ από το 2006. Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας μετά από δικούς μας αγώνες πετύχαμε κάποια μέτρα ανακούφισης των παθόντων συναδέλφων και των οικογενειών τους, όμως εδώ η χώρα μας εγκαλείται γιατί δεν έχει δημιουργήσει ένα εθνικό κέντρο για τη διευκόλυνση των θυμάτων στην αναζήτηση της σχετικής αποζημίωσης, που αν μη τι άλλο είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Κυρίες και κύριοι
Οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών προχωρούν για άλλη μια φορά σήμερα σε μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διασφάλιση του αστυνομικού λειτουργήματος. Παρά τα θετικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλαμε στον Οργανισμό μας με τον αγώνα μας, πρέπει να παραδεχθούμε ότι αγωνιζόμαστε ακόμα για τα αυτονόητα.
Αγωνιζόμαστε για να αναγνωρισθεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και για να αντιμετωπισθεί το αγαθό της ασφάλειας, όχι ως «πυροτέχνημα» με εξαγγελίες μέτρων επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά με τη λήψη γενναίων αποφάσεων.
Mετά από αγώνες κατορθώσαμε να θεσμοθετηθεί το Π.Δ. περί Υγιεινής και Ασφάλειας. Αυτό το σημαντικό νομοθέτημα, όμως, εδώ και ένα περίπου χρόνο από την ισχύ του, παραμένει ανεφάρμοστο.
Η πολιτεία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια για την διασφάλιση των Ελλήνων αστυνομικών και αυτό το καταγγέλλουμε με κάθε αφορμή, με κάθε τραγικό συμβάν που συγκλονίζει τον Οργανισμό μας.
Αν δεν διατεθούν χρήματα για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, για την κατασκευή νέων κτιρίων, για τον εξοπλισμό των υπηρεσιών με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τη διάθεση στους ίδιους τους συναδέλφους μας των απαραίτητων ατομικών εφοδίων, ματαιοπονούμε.
Αν δεν θωρακισθεί το λειτούργημά μας από κάθε μορφής βίαιες επιθέσεις, έτσι ώστε να νιώθει ο συνάδελφός μας ότι δεν κινδυνεύει, ότι η πολιτεία του παρέχει όλες τις εγγυήσεις και τα εφόδια που χρειάζεται για να επιτελεί απερίσπαστα το έργο του, θα έχουμε κι άλλα θύματα ως ένστολο σώμα.
Ως συνδικαλιστές, όμως, χρόνια τώρα πολεμάμε την απαξίωση και περιθωριοποίηση του αστυνομικού και γι’ αυτό ξέρουμε ότι ενοχλούμε. Ενοχλούμε εκείνους που δεν θέλουν να υπάρχει στη χώρα μας μια ισχυρή, αξιόπιστη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.
Τα μίσθαρνα όργανα της τρομοκρατίας πέρα από τις απειλές και τις κατάπτυστες αναφορές στην Ελληνική Αστυνομία, αμφισβήτησαν το δικαίωμά μας να συνδικαλιζόμαστε και να διεκδικούμε το δίκιο μας μαζί με άλλα κοινωνικά στρώματα.
Στ΄ αλήθεια ποιοί είναι εκείνοι που μας θέλουν «μπάτσους» και όχι επαγγελματίες αστυνομικούς;
Ποιοί είναι εκείνοι που μας θέλουν να βουλιάζουμε στο βούρκο και την ανυποληψία, αντί να είμαστε υπερήφανοι για το έργο που θέλουμε και πρέπει να προσφέρουμε στην κοινωνία μας;
Ποιοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να βάλλουν την υπογραφή τους για τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, ώστε επιτέλους να θωρακιστεί το αστυνομικό λειτούργημα για να μπορεί να προσφέρει ο Έλληνας αστυνομικός τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας, 24 ώρες το 24ωρο;
Γιατί διαιωνίζεται η κακοδαιμονία που δεν επιτρέπει μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο να συμφωνήσουμε, κοινωνία, πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικό κίνημα σε ένα κοινό πλαίσιο για μια πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ποιές είναι οι αιτίες των προβλημάτων μας. Τα προβλήματα έχουν ονοματεπώνυμο και οι ευθύνες πρέπει να καταλογίζονται.
Για μια ακόμη φορά σήμερα, παραμονή της 35ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Χώρα μας συναισθανόμενοι ότι όταν βάλλεται ο θεσμός της Αστυνομίας βάλλεται η ίδια η Δημοκρατία τονίζουμε ότι το κύρος, η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπόληψη του αστυνομικού κατακτώνται με τη δουλειά, με την επαγγελματικότητα στη λειτουργία μας, με θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες όχι μόνο στις υποθέσεις των μεγαλόσχημων αλλά και στις υποθέσεις των απλών πολιτών, και κυρίαρχα με την αποτελεσματικότητά μας στην πρόληψη.
Έτσι επιτυγχάνεται και παγιώνεται τελικά η καταξίωση του αστυνομικού και της αστυνομίας στην κοινωνία και όχι με την αυστηροποίηση των μέτρων καταστολής. Με τον απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη και με ιδιαίτερο σεβασμό στο κάθε τι διαφορετικό από μας. Διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα με όρους στρατώνα ή με εσωτερικούς κανονισμούς τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Για μας, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας. Ούτε ασφαλώς, με τις ζωές των συμπολιτών μας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνας μας για να διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις της αστυνομίας με την ελληνική κοινωνία, σχέσεις που με δικούς μας αγώνες κατακτήσαμε.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να πείσει απλά και μόνο ότι αγωνίζεται για τη διασφάλιση και καλυτέρευση των συμφερόντων του κλάδου μας.
Πρέπει να πείσει ότι συμβάλλει στη στήριξη, αλλά και στην αναβάθμιση των δημοκρατικών και άλλων θεσμών της κοινωνίας και ότι γνώμονας στις ενέργειές του αποτελεί το καλό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Έτσι πορεύτηκε η Ομοσπονδία διαχρονικά από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Και στάθηκε όρθια και κράτησε όρθιο και τον ίδιο τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η Ομοσπονδία μας έχει ανοικτό μέτωπο με τα κρούσματα σήψης και διαφθοράς στο χώρο μας. Αποτελεί ιερή υποχρέωση όλων μας, απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων μας, αλλά και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, να απομονώσουμε, τα όποια στοιχεία που καπηλεύονται την ιδιότητα του αστυνομικού. Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι πράξεις των λίγων ανέντιμων να αμαυρώνουν το σύνολο των συναδέλφων, αλλά και ολόκληρο τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για το λόγο αυτό αντί να ακολουθήσουμε τις συμβουλές εκείνων που επιδιώκουν την «στεγανοποίηση» και την περιστολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών, πρέπει να ενισχύσουμε τον εσωτερικό διάλογο και να αναπτύξουμε τον προβληματισμό των μελών μας ενισχύοντας το συνδικαλισμό των αστυνομικών ως σημαντική θεσμική λειτουργία της ίδιας της Αστυνομίας.
Η πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, οι ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ειδικότερα, οφείλουν από την πλευρά τους να καταστρώσουν συγκεκριμένο σχέδιο αναγέννησης και αναβάθμισης της αστυνομίας μας, με όραμα μέλλοντος, που να αντέχει στο χρόνο και θα είναι αυτό που θα επιφέρει όλες εκείνες τις απαιτούμενες αλλαγές, που επιτάσσουν οι καιροί.
Επιδίωξη: Μια καλύτερη , αποτελεσματική, σύγχρονη, κοινωνική και πιο δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.
Κ α λ ό Α γ ώ ν α

13 σχόλια

  1. Υστερία μισαλλοδοξίας (με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας)
    Τι ακριβώς έπαθαν στο ΠΑΣΟΚ;

    Διαμαρτύρονται για μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, για την επέτειο αποκατάστασης του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.
    Τι ακριβώς τους πείραξε;
    Ότι γίνεται προσπάθεια, λέει, «αγιοποίησης» του Κωνσταντίνου Καραμανλή;
    Κι αυτά τα λένε ποιοι;
    Αυτοί που έχουν «αγιοποιήσει» εκατό φορές των Ανδρέα Παπανδρέου. Και ουδείς τους έψεξε ποτέ γι’ αυτό…
    Το Ίδρυμα Καραμανλή δεν είναι δημόσιο. Είναι ιδιωτικός φορέας κι έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι εκδηλώσεις θέλει.
    Ούτε λέει ψέματα…
    Ο Καραμανλής όντως έπαιξε ρόλο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
    Και το αναγνώρισαν αυτό όλοι, όσο βρισκόταν εν ζωή.
    Τώρα, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του, γιατί κάποιοι του το αμφισβητούν;
    Πώς;
    Δεν το αμφισβητούν;
    Τότε γιατί γκρινιάζουν;
    Αυτή η πάθηση έχει όνομα: Λέγεται μισαλλοδοξία!
    Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν κάθε δικαίωμα να εξαίρουν το ρόλο του ιδρυτή της παράταξής τους.
    Και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε δικαίωμα να εξαίρουν το ρόλο του δικού τους «γενάρχη»
    Κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε κάθε λόγο να κρατάμε τις αποστάσεις μας από τέτοια «μνημόσυνα» και να αποκαθιστάμε την αλήθεια όποτε λέγονται τερατολογίες.
    Αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί σε κανένα το δικαίωμα να μνημονεύει όποιον θέλει, όσο θέλει, όποτε θέλει.
    Θα ζητάμε την άδεια από το ΠΑΣΟΚ για το πότε θα μνημονεύσουμε ποιόν;
    Είμαστε στα καλά μας;
    Μέχρι πρόσφατα αρνούνταν τη συμβολή «της δεξιάς» στην θεμελίωση της Δημοκρατίας.
    Σήμερα δεν αρνούνται τη συμβολή της ΝΔ, αλλά το δικαίωμά της να τη μνημονεύει!
    Σκεφτείτε και να κυβερνήσουν.
    Ή μάλλον ας σκεφτούν οι ίδιοι: Αν τέτοιο «πρόσωπο» δείχνουν από τώρα, πάει να πει ότι μυαλό δεν έβαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΙΕΣΤΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ.

    Μας τάζει τώρα δάνεια από το εξωτερικό (ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ από ένα ηλίθιο)..

    Μας τάζει αυτοκινητάκια

    Μας τάζει ψυγεία και πλυντήρια


    Αυτές είναι οι ανάγκες ρε σπαστικό ηλίθιο μιας ελληνικής οικογένειας που δεν έχει να φάει ;;;

    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ..

    -Σήμερα σε όλη την Αθηνών-Καβάλας η βενζίνη πουλιόταν από 1.098-1.28 ΕΥΡΩ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΣΤΑ 53 ΔΟΛΑΡΙΑ

    -Οι τράπεζες συνεχίζουν την αισχροκέρδεια. Οχι πως θα άκουγαν το ΧΑΖΟ-.ΔΑΚΙ που τόχουν βάλει στο τσεπάκι του βρακιού τους.

    -Οι κατασχέσεις για το μήνα Ιούλιο έχουν ξεπεράσει τις 22.000 (Οχι πως θα φοβόνταν την κυβέρνηση του βρακιού τους).

    ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥΖΙΚΟΙ-ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΗΣΑΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ. ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΦΛΩΡΟΙ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΙΕΣΤΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ.

    Μας τάζει τώρα δάνεια από το εξωτερικό (ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ από ένα ηλίθιο)..

    Μας τάζει αυτοκινητάκια

    Μας τάζει ψυγεία και πλυντήρια


    Αυτές είναι οι ανάγκες ρε σπαστικό ηλίθιο μιας ελληνικής οικογένειας που δεν έχει να φάει ;;;

    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ..

    -Σήμερα σε όλη την Αθηνών-Καβάλας η βενζίνη πουλιόταν από 1.098-1.28 ΕΥΡΩ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΣΤΑ 53 ΔΟΛΑΡΙΑ

    -Οι τράπεζες συνεχίζουν την αισχροκέρδεια. Οχι πως θα άκουγαν το ΧΑΖΟ-.ΔΑΚΙ που τόχουν βάλει στο τσεπάκι του βρακιού τους.

    -Οι κατασχέσεις για το μήνα Ιούλιο έχουν ξεπεράσει τις 22.000 (Οχι πως θα φοβόνταν την κυβέρνηση του βρακιού τους).

    ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥΖΙΚΟΙ-ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΗΣΑΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ. ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΦΛΩΡΟΙ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
    ********************************
    Πέρασαν τριάντα πέντε χρόνια από την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών, υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου και της αντίστασης του Ελληνικού λαού, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η χώρα, στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε μια σταθερή δημοκρατική πορεία με την διαμόρφωση ισχυρών δημοκρατικών θεσμών. Η Ελλάδα απέκτησε κύρος, λόγο στα Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τη διεθνή σκηνή, ενώ με τις θυσίες του λαού πρωταγωνίστησε στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Σήμερα όμως, η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση, μετά τη Μεταπολίτευση. Κρίση οικονομική, πολιτική, ηθική και πολιτιστική. Κρίση θεσμών, κρίση αξιών. Μια κρίση που στον πυρήνα της έχει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, στο πολιτικό σύστημα και την πολιτική. Μια κρίση που επιτείνεται από την διεθνή οικονομική κρίση και δημιουργεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Μια κρίση που είναι τελικώς αποτέλεσμα των συντηρητικών πολιτικών, τις οποίες ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απαξιώνοντας θεσμούς, πρόσωπα και προοπτικές.

    Οι πολίτες ζητούν σήμερα αλλαγή πορείας. Προοπτική και ελπίδα για την χώρα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία. Μια νέα κυβέρνηση, η οποία με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και Εθνικό σχέδιο θα δώσει ελπίδα, προοπτική στους πολίτες και θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση.

    Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων και της νέας γενιάς του τόπου, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που κρατούν την Ελληνική κοινωνία σε ομηρεία, να αγωνιστούμε για να διευρύνουμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, να εμβαθύνουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να διαμορφώσουμε νέους θεσμούς εποπτείας, ελέγχου και λογοδοσίας, νέους θεσμούς ρύθμισης της αγοράς υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι ιστορικό καθήκον μας να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή, με ισχυρούς θεσμούς, με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Την ελπίδα αυτή, την προοπτική αυτή, ενσαρκώνει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα .

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υστερία μισαλλοδοξίας (με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας)
    Το Ίδρυμα Καραμανλή δεν είναι δημόσιο. Είναι ιδιωτικός φορέας κι έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι εκδηλώσεις θέλει.

    ΜΠΑ; ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος έφερε μωρέ την Δημοκρατία στην Ελλάδα, ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ;
    Με πορδές δεν βάφουν αυγά, κι όσο κι αν τον γυαλίζεται ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Εθνάρχης, αυτός που πρόσθεσε Ελλάδα, Κι όχι αυτός που έβαλε τους Τούρκους στρατιώτες στην Κύπρο με τις συμφωνίες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Δεξιάτζες και Αριστεράτζες που γλύφετε σαν παγωτό πύραυλο την Δεξιά όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε με την γλώσσα μια σπιθαμή, πόσο θέλετε ρε να μας τρελάνετε;
    Από πού και ως που έχει το Πασόκ υποχρέωση να παίζει τα παιχνίδια της Δεξιάς;
    Από πού και ως που η πιο άχρηστη κυβέρνηση που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα θεωρεί ότι το Πασόκ έχει υποχρέωση απέναντι της να την στηρίξει, και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο;
    Ποιος δεν έχει μάθει ρε εξ αιτίας της σημερινής Δεξιάς κυβέρνησης, ότι η χειρότερη μη Δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι καλύτερη και από την καλύτερη Δεξιά κυβέρνηση;
    Δεν τους φτάνει των Δεξιών κυβερνώντων που κάψανε την μισή Ελλάδα και 65 ανθρώπους μαζί, δεν τους φτάνουν τα δομημένα ομόλογα, δεν τους φτάνουν τα Βατοπέδια, δεν τους φτάνει που ρουφιανέψανε και ψευδώς μάλιστα την Πατρίδα μας την Ελλάδα στην ΕΟΚ, λέγοντας και υπογράφοντας ότι δεν έκανε σωστά τους λογαριασμούς της έναντι των αρχικλεφταράδων Δυτικοευρωπαίων, δεν τους φτάνει που μας έχουν χρεώσει άλλα τόσα από όσα παρέλαβαν δημόσιο χρέος, και που στο διάολο έχουν πάει τόσα λεφτά! ΤΟΣΑ ΔΙΣ! ΠΟΙΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑΪΖΟΥΝΤΑΙ!
    Δεν τους φτάνει που όποια υπόθεση τους ενοχλεί και που είναι σίγουρο ότι έχουν βάλει το χέρι τους μέλη της κυβέρνησης τους, ή και αξιωματούχοι Δεξιοί την θάβουν με κατάλληλους χειρισμούς, και από πού να πιάσεις και που να σταθείς με τους ανίκανους που δεν μπορούν , δεν μπόρεσαν ούτε το δέκα τοις εκατό της φοροδιαφυγής να πιάσουν και να ξελασπώσουν το κράτος, δεν τους φτάνει που χρωστούν στο ΙΚΑ ένας Θεός ξέρει πόσα δις, και στα άλλα ταμεία που το κράτος έχει υποχρέωση να συνεισφέρει, και δεν τα εγγράφουν στον προϋπολογισμό για να μην τα δούνε οι Εοκοκοί και τους βάλουν χέρι ακόμη πιο βαθιά, και θέλουν και έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΌΡΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;
    Καλά κάνει λοιπόν το Πασόκ και θέλει να βάλει τέρμα σε όλη αυτήν την καταχνιά που έχει πλακώσει την Ελλάδα, γιατί για καταχνιά και μαυρίλα πρόκειται, δεν πρόκειται για κάποιους που είπαν να κυβερνήσουν για το καλό του τόπου αλλά για το καλό των δικών τους, και της τσέπης τους!
    Στα σακίδια λοιπόν και πιο πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
    Δημητρίου ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ

    "Η ραγδαία εξάπλωση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ένταση και οι καταστροφές, τα περιστατικά που δηλώνουν την εμφάνιση της νέας μορφής της τρομοκρατίας – που επιδιώκει μαζικού χαρακτήρα εκτελέσεις – θέτουν επί τάπητος το πρόβλημα της ασφαλείας και της κοινωνικής ομαλότητας. [...] Διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν καλείται κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε ΄΄περισσότερες ελευθερίες΄΄ και σε ΄΄περισσότερη ασφάλεια΄΄.
    Αυτό είναι ένα απατηλό και επικίνδυνο ψευτοδίλημμα… [...] Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι αστυνομοκρατία, είναι η απαλλαγή του πολίτη από τον φόβο.
    Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι το αντίθετο της ελευθερίας, είναι η υπέρτατη δημοκρατική ελευθερία, γιατί είναι η προϋπόθεση όλων των άλλων ελευθεριών. [...] Αυτό περίτρανα αποδείχθηκε στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, όπου δεν υπάρχει πλέον κανείς σήμερα που να μην σκέφτεται ότι οι εκδηλώσεις βίας από ορισμένους δεν ήταν και τόσο αθώα υπόθεση. [...]
    "

    ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

    Ο ίδιος αρχιμαλάκας χουντικός τα μασάει μεν, αλλά του ξεφεύγει το ότι νομίζει ότι είναι εξουσία:
    στην Ημερίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009:

    "Η άλλη θα είναι βεβαίως η πιστή εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξις», με τη συσπείρωση του κρατικού μηχανισµού και την πρόταξη όλου του κατασταλτικού του μηχανισµού, στην πάταξη της εγκληµατικότητας μέσα από αυταρχικές πολιτικές που θα βάλλουν ευθέως κατά των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και θα δημιουργούν οργουελικές συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Στο όνομα του σεβασµού της τάξης και της ασφάλειας οι πολίτες όχι μόνο θα εξοικειώνονται και θα επιζητούν την πιστή εφαρμογή των κατασταλτικών μέτρων, αλλά και οι ίδιοι θα θεωρούν τιμή τους να βοηθούν και προτρέπουν τους μηχανισμούς αυτούς στο θεάρεστο έργο τους για την αναπόφευκτη κατάταξη των πολιτών σε επικίνδυνες κατηγορίες που χρήζουν επιτήρησης και γιατί όχι και τιµωρίας, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά αντιλήψεις ή ακόμα και ιδεοληψίες των εκάστοτε κρατούντων.
    Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν μας αρμόζει να επιτρέψουμε τέτοιου είδους εκτροπές. Όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται σήμερα να συζητήσουμε δημόσια για τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και να λάβουμε σαφείς αποφάσεις. Αποφάσεις κατ’ αρχήν για την αντεγκληματική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα μας και βεβαίως αποφάσεις για εκείνους που θα κληθούν να την εφαρμόσουν, δημοκρατικά, με σεβασμό στους πολίτες, στις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες μας.
    [...]
    " και μετά του γαμάει τη μάνα: "[...] Απ' όλους εμάς πρέπει να τεθεί ως στόχος να μην «μπο-λιαστεί» η αστυνομία με την επιδημία που πλήττει κατά κοινή ομολογία τη Διοίκηση. Μέχρι να φτάσει να προσφέρει τα ζητούμενα ας προσπαθήσουμε να κατέβουμε…από το βάθρο της εξουσίας και ας δούμε με σεβασμό και κατανόηση τον πολίτη – συμπολίτη μας."

    Ποια "εξουσία" βρε μαλάκα; Η νομοθετική, η εκτελεστική ή η δικαστική; Ποια εξουσία είναι ο μπάτσος; Από που την αντλείς και πως νομιμοποιείται; Που δε κοτ ντάουν!
    Μπάτσε γουρούνι δολοφόνε!

    Και στα δικά σου λοιπόν ρε παράσιτο.
    Και στα δικά σου και σύντομα για να ξεβρομίσει επιτέλους η χώρα από τον "θεσμικό ρόλο" του χαφιέ και του δολοφόνου αντιφρονούντων.

    Δεν υπάρχει "θεσμικός ρόλος" δημοσίου υπαλλήλου με όπλο ηλίθιε ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΕ, όπως δεν υπάρχει για τον εφοριακό, τον οδοκαθαριστή και τον κλητήρα. Απλώς αυτοί, κάνουν αξιοπρεπείς εργασίες, ενώ εσύ είσαι μπάτσος.
    Θεσμός μπορεί να είναι μονο ότι αντλεί εξουσία και έρεισμα από τον λαό. Εσύ είσαι απλώς ανθρωποκαθαριστής αλλά οι καιροί αλλάζουν και η Δημοκρατία θα επανέλθει.
    Θα τα πούμε τότε θρασύδειλε.

    .Αληταρά!
    Διάλεξες την μέρα χουντόφατσα.

    Μπάτσε Γουρούνι Δολοφόνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου κανει εντυπωσιν αυτος ο σχολιαστης με το ψευδωνυμον (The Bloopers Team) που σχολιαζει σε καθε μια αναρτηση του Blog σας.
    Απο τα επι το πλειστον χυδαια και αντιδραστικα σχολια που κανει εχω διαπιστωσει οτι μαλλον ειναι διανοητικα καθυστερημενος.
    Αλλα επι πλεον αρχιζω να πιστευω οτι καθεται μονιμα μπρος απο τον υπολογιστη του καθηλωμενος σε αναπηρικη καρεκλα διοτι πιθανως να ειναι και σωματικως αναπηρος.
    Τον λυπουμαι ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 24 Ιουλ 2009 11:21:00 μμ

    ΝΑΤΟΣ ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 24 Ιουλ 2009 10:33:00 μμ
    και 24 Ιουλ 2009 11:21:00 μμ


    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΛΟΥΠΕΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΛΟΥΠΕΡ ΑΥΤΑ!


    Με την ευκαιρία της μέρας, ας θυμηθούμε με αυτό το βίντεο τι έχουμε στη βουλή, και από ποια ΝΔ προέρχονται.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!

    ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
    Δημητρίου ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ

    "Η ραγδαία εξάπλωση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ένταση και οι καταστροφές, τα περιστατικά που δηλώνουν την εμφάνιση της νέας μορφής της τρομοκρατίας – που επιδιώκει μαζικού χαρακτήρα εκτελέσεις – θέτουν επί τάπητος το πρόβλημα της ασφαλείας και της κοινωνικής ομαλότητας. [...] Διευκρινίζω για ακόμη μια φορά ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν καλείται κάποιος να διαλέξει ανάμεσα σε ΄΄περισσότερες ελευθερίες΄΄ και σε ΄΄περισσότερη ασφάλεια΄΄.
    Αυτό είναι ένα απατηλό και επικίνδυνο ψευτοδίλημμα… [...] Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι αστυνομοκρατία, είναι η απαλλαγή του πολίτη από τον φόβο.
    Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι το αντίθετο της ελευθερίας, είναι η υπέρτατη δημοκρατική ελευθερία, γιατί είναι η προϋπόθεση όλων των άλλων ελευθεριών. [...] Αυτό περίτρανα αποδείχθηκε στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, όπου δεν υπάρχει πλέον κανείς σήμερα που να μην σκέφτεται ότι οι εκδηλώσεις βίας από ορισμένους δεν ήταν και τόσο αθώα υπόθεση. [...]"

    ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

    Ο ίδιος αρχιμαλάκας χουντικός τα μασάει μεν, αλλά του ξεφεύγει το ότι νομίζει ότι είναι εξουσία:
    στην Ημερίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009:

    "Η άλλη θα είναι βεβαίως η πιστή εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξις», με τη συσπείρωση του κρατικού μηχανισµού και την πρόταξη όλου του κατασταλτικού του μηχανισµού, στην πάταξη της εγκληµατικότητας μέσα από αυταρχικές πολιτικές που θα βάλλουν ευθέως κατά των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και θα δημιουργούν οργουελικές συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Στο όνομα του σεβασµού της τάξης και της ασφάλειας οι πολίτες όχι μόνο θα εξοικειώνονται και θα επιζητούν την πιστή εφαρμογή των κατασταλτικών μέτρων, αλλά και οι ίδιοι θα θεωρούν τιμή τους να βοηθούν και προτρέπουν τους μηχανισμούς αυτούς στο θεάρεστο έργο τους για την αναπόφευκτη κατάταξη των πολιτών σε επικίνδυνες κατηγορίες που χρήζουν επιτήρησης και γιατί όχι και τιµωρίας, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά αντιλήψεις ή ακόμα και ιδεοληψίες των εκάστοτε κρατούντων.
    Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν μας αρμόζει να επιτρέψουμε τέτοιου είδους εκτροπές. Όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται σήμερα να συζητήσουμε δημόσια για τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και να λάβουμε σαφείς αποφάσεις. Αποφάσεις κατ’ αρχήν για την αντεγκληματική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα μας και βεβαίως αποφάσεις για εκείνους που θα κληθούν να την εφαρμόσουν, δημοκρατικά, με σεβασμό στους πολίτες, στις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες μας.
    [...]" και μετά του γαμάει τη μάνα: "[...] Απ' όλους εμάς πρέπει να τεθεί ως στόχος να μην «μπο-λιαστεί» η αστυνομία με την επιδημία που πλήττει κατά κοινή ομολογία τη Διοίκηση. Μέχρι να φτάσει να προσφέρει τα ζητούμενα ας προσπαθήσουμε να κατέβουμε…από το βάθρο της εξουσίας και ας δούμε με σεβασμό και κατανόηση τον πολίτη – συμπολίτη μας."

    Ποια "εξουσία" βρε μαλάκα; Η νομοθετική, η εκτελεστική ή η δικαστική; Ποια εξουσία είναι ο μπάτσος; Από που την αντλείς και πως νομιμοποιείται; Που δε κοτ ντάουν!
    Μπάτσε γουρούνι δολοφόνε!

    Και στα δικά σου λοιπόν ρε παράσιτο.
    Και στα δικά σου και σύντομα για να ξεβρομίσει επιτέλους η χώρα από τον "θεσμικό ρόλο" του χαφιέ και του δολοφόνου αντιφρονούντων.

    Δεν υπάρχει "θεσμικός ρόλος" δημοσίου υπαλλήλου με όπλο ηλίθιε ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΕ, όπως δεν υπάρχει για τον εφοριακό, τον οδοκαθαριστή και τον κλητήρα. Απλώς αυτοί, κάνουν αξιοπρεπείς εργασίες, ενώ εσύ είσαι μπάτσος.
    Θεσμός μπορεί να είναι μονο ότι αντλεί εξουσία και έρεισμα από τον λαό. Εσύ είσαι απλώς ανθρωποκαθαριστής αλλά οι καιροί αλλάζουν και η Δημοκρατία θα επανέλθει.
    Θα τα πούμε τότε θρασύδειλε.

    .Αληταρά!
    Διάλεξες την μέρα χουντόφατσα.

    Μπάτσε Γουρούνι Δολοφόνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση