GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνουν ...πάρτυ τα golden boys και girls και στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης!

Προκλητικές αποδοχές μέχρι και 88.000 ευρώ το χρόνο! Καυτή ερώτηση 39 βουλευτών στον πρωθυπουργό... . "Πάρτυ" με golden boys και...

Προκλητικές αποδοχές μέχρι και 88.000 ευρώ το χρόνο! Καυτή ερώτηση 39 βουλευτών στον πρωθυπουργό...
.
"Πάρτυ" με golden boys και golden girls που απολαμβάνουν τη γαλάζια σπατάλης και τις παχυλές αποδοχές, αυτή τη φορά στην κρατική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό 39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη.
Δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία και πίνακες, οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι διοικητικός υπάλληλος εισπράττει 54.000 ευρώ περίπου ετησίως ενώ νομικός σύμβουλος της ΕΤΑ εισπράττει 88.000 ευρώ περίπου ετησίως. Όπως φαίνεται στις λίστες υπάρχουν και άλλα στελέχη που παίρνουν πάνω από 80.000 το χρόνο. Και οι ερωτώντες κάνουν την αντιδιαστολή με τις εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για περιορισμό των προκλητικών αποδοχών των golden boys με πλαφόν τα 6.000 ευρώ μικτά...
Αναλυτικά η Ερώτηση με τα ποσά κι εκείνους που τα παίρνουν έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: Golden boys και Golden girls, αυτή τη φορά στην κρατική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, απολαμβάνουν το πάρτυ της γαλάζιας σπατάλης και των παχυλών αποδοχών γαλάζιων «χρυσών παιδιών» με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων
!...
Διοικητικός υπάλληλος εισπράττει 54.000 ευρώ περίπου ετησίως.
Νομικός σύμβουλος εισπράττει 88.000 ευρώ περίπου ετησίως.
Ενόψει δυσμενών προβλέψεων και ελλιπέστατης κρατικής ηθικής, υλικής και οικονομικής στήριξης για τον Ελληνικό Τουρισμό, οι καταγγελίες για το όργιο αμοιβών και παχυλών αποδοχών της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης,
όχι μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα, αλλά και την οργή του συνόλου των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουριστικό Τομέα που εξ αντιδιαστολής με την Κυβερνητική γενναιοδωρία στα «εκλεκτά στελέχη της ΕΤΑ ΑΕ, οι ίδιοι βιώνουν την ουσιαστική εγκατάλειψη εκ μέρους της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας της Κυβέρνησης Καραμανλή,
όχι μόνο κονιορτοποιούν την οποιαδήποτε αξιοπιστία έχει απομείνει στις κορώνες σας περί «σεμνών και ταπεινών» δήθεν «περικοπών της γαλάζιας σπατάλης»,
αλλά αναδεικνύουν την έκταση της Κυβερνητικής εκστρατείας επανίδρυσης του γαλάζιου Κράτους με μια στρατιά «εκλεκτών» ευνοούμενων και ωφελούμενων από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Στις 1/10/08 υπογράφεται σύμβαση της ΕΤΑ ΑΕ με Νομική Σύμβουλο, που προσδιορίζει την μηνιαία αμοιβή της στις 6.300 ευρώ, δηλαδή 88.200 ευρώ ετησίως, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που καταβάλει ο εργοδότης για τις ασφαλιστικές εισφορές της συγκεκριμένης δικηγόρου.
2. Στις 4/2/09 η ίδια δικηγόρος, 4 μήνες από την πρόσληψή της λαμβάνει με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κρατικής αυτής Εταιρείας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κίνητρο απόδοσης 8.000 ευρώ, 8 ολόκληρους μήνες πριν συμπληρώσει το πρώτο έτος απασχόλησής της στην ΕΤΑ ΑΕ!!!
3. Την ίδια μέρα, 4/2/09 ο ίδιος Διευθύνων Σύμβουλός υπογράφει άλλες 4 τέτοιες αποφάσεις καταβολής κινήτρων απόδοσης, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των καταβληθέντων στους διαφόρους «εκλεκτούς» σε 20.000 ευρώ.
4. Το όργιο ευνοιοκρατίας αποτυπώνεται με προκλητικότατο τρόπο, όχι μόνο στο ύψος των καθαρών αποδοχών, που φέρονται φθάνουν για ορισμένους «εκλεκτούς» του τεχνικού προσωπικού ακόμα και τα 88.566,36 ευρώ, αλλά και στις διακρίσεις που γίνονται μεταξύ των εργαζομένων ίδιας βαθμίδας ή ίδιου κλάδου! Όσον αφορά δε τη σύγκριση με τις αμοιβές αντίστοιχων ειδικοτήτων στην αγορά, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές ύψους 54.217,07 ευρώ για έναν και μόνο διοικητικό υπάλληλο γραφείου αρκούν να καταδείξουν το μέγεθος της αδικίας και της ευνοιοκρατίας, που χρηματοδοτείται από τους κόπους και της στερήσεις των Ελλήνων φορολογουμένων.
5. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ των «εκλεκτών» της ΕΤΑ ΑΕ κυμαίνονται στα παρακάτω επίπεδα:
ΣΤΕΛΕΧΗ
Γ. Χ. Δ/ντης 43.802,86€
Ε. Μ. Προϊστάμενος 52.544,13€
Κ. Α. Τμηματάρχης 57.250,90€
Κ. Αν. Τμηματάρχης 62.889,81€
Μ. Α. Προϊσταμένη 53.228,96€
Π. Ι. Τμηματάρχης 55.636,51€
Σ. Χ. Προϊσταμένη 49.814,88€
Φ. Σ. Δ/ντρια 80.971,05€
Φ. Ι. Δ/ντρια 57.517,03€
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Ξ. Ι. 88.566,36€
Π. Κ. 58.274,76€
Σ. Γ. 49.496,22€
Τ. Γ. 69.309,67€
ΝΟΜΙΚΟΙ:
Γ. Σ. 68.458,68€
Γ. Ε. 54.326,03€
Δ. Π. 67.588,73€
Μ. Κ. 68.666,31€
Μ. Ι. 68.029,75€
Π. Σ. 80.168,92€
Π. Π. 68.893,21€
Π. Μ. 59.662,01€
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Σ. Γ. 54.217,07€
Σ. Ε – Σ 48.589,95€
ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Α. Δ. 46.858,53€
Τ. Ν. 43.008,46€

ΕΠΕΙΔΗ, το μέγεθος των καθαρών αποδοχών, αλλά και τα επιπλέον bonus, των «εκλεκτών» της ΕΤΑ ΑΕ, προκαλεί εν μέσω οικονομικής ασφυξίας το κοινό αίσθημα.
ΕΠΕΙΔΗ, ως φαίνεται, οι λίγοι «εκλεκτοί» της Κυβέρνησης αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία εργαζομένων χωρίς οικονομικά άγχη, αφού χρηματοδοτούνται από τον Έλληνα φορολογούμενο και απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, πολυτελή διαμερίσματα, ευρύχωρα γραφεία και ακριβά αυτοκίνητα, την κατηγορία, δηλαδή, των golden boys και των golden girls που ζουν μια διαφορετική από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πραγματικότητα αποτυπωμένη και στα προεκλογικά σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, στις τις 25/2/09, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιχειρώντας προφανώς να αποδράσει από την δυσμενή επικαιρότητα των ημερών (δεύτερη πανομοιότυπη εναέρια απόδραση Παλαιόκωστα από τις φυλακές Κορυδαλλού), κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο των στομφωδών εξαγγελιών, δίνοντας εντολή στους Υπουργούς του, μεταξύ άλλων, να φροντίσουν άμεσα για τον περιορισμό των προκλητικών αποδοχών των golden boys με πλαφόν τα 6.000 ευρώ μικτά.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα της υποκριτικής, όπως αποδεικνύεται, τότε στομφώδους Πρωθυπουργικής εξαγγελίας, όπως αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα ήταν και το εξής:
«Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»
Καλείται ο κ. Πρωθυπουργός :
• Να ενημερώσει την Ελληνική Βουλή εάν πράγματι είχαν οποιαδήποτε εφαρμογή οι ηχηρές Πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί δήθεν περικοπών αμοιβών στην ΕΤΑ ΑΕ με μείωση των παραπάνω ετησίων αποδοχών, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα 6.000 ευρώ μεικτά που εξαγγέλθηκαν ως όριο την 25/2/09 μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου;
• Να τοποθετηθεί για το ύψος των αποδοχών και των bonus των εκλεκτών της ΕΤΑ ΑΕ που καταβάλλονται με αποφάσεις της Κυβερνητικά διορισμένης Διοίκησης της Εταιρείας, επιβαρύνοντας τελικά τον Έλληνα φορολογούμενο,
σε μια εποχή που ο Ελληνικός Τουρισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της Κυβερνητικής ολιγωρίας για έγκαιρες υποστηρικτικές παρεμβάσεις,
σε μια εποχή που η ίδια η Κυβέρνηση επιφυλάσσει για τους Έλληνες όλο και μεγαλύτερες οικονομικές επιβαρύνσεις εξαιτίας της δικής της αδυναμίας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια δίκαιη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική στη χώρα μας,
και ενώ η Κυβέρνηση Καραμανλή, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού, δεν διστάζει να εμπαίζει τον Ελληνικό λαό διατεινόμενη ότι δήθεν η δημοσιονομική εξυγίανση ξεκινά με την περιστολή των δαπανών της «γαλάζιας» σπατάλης.
• Να μεριμνήσει ώστε να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικοί πίνακες των αποδοχών των στελεχών και υπαλλήλων της ΕΤΑ ΑΕ, καθώς και το σύνολο των νέων συμβάσεων παγίων αντιμισθιών (εντολών), έργου και εργασίας που έχουν υπογραφεί από την ΕΤΑ ΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα.
• Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί η Κυβέρνησή σας επιμένει να υποτιμά την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, εμπαίζοντας τον και διαστρέφοντας συστηματικά την αλήθεια, συχνά και δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού.
• Και βεβαίως να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, εάν η διαφημιστική σύλληψη μιας εργαζόμενης, που κατοικεί σε ευήλιο και ευάερο ευρύχωρο πολυτελές διαμέρισμα, οδηγεί αντίστοιχης αισθητικής αυτοκίνητο, εργάζεται σε πολυτελέστατα γραφεία εταιρείας και εμφανίζεται σε διαφημιστικό σποτάκι της Κυβέρνησης σας να μην ανησυχεί διόλου για το μέλλον της, είχε ως έμπνευση τα golden girls των 80.000 ευρώ ετησίως της ΕΤΑ ΑΕ, που σίγουρα είναι πολύ ικανοποιημένα με τις «παρεμβάσεις» - μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης σας;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Άντζελα Γκερέκου
Γιάννης Δριβελέγκας
Γιώργος Νικητιάδης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρήστος Αηδόνης
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Αμοιρίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωΐδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Θάνος Μωραΐτης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Παντούλας
Δημήτρης Τσιρώνης
Γιάννης Διαμαντίδης
Γιάννης Κουτσούκος
Ροδούλα Ζήση
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Χρύσα Αράπογλου
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Γιάννης Σκουλάς
Ηλίας Λαμπίρης
Ελπίδα Τσουρή
Ηλίας Καρανίκας
Ανδρέας Μακρυπίδης
Σοφία Γιαννακά
Βασίλης Τόγιας
Βασίλης Γερανίδης
Χάρης Τσιόκας
Χρήστος Χάιδος

7 σχόλια

  1. οποιος ακουει τον καρα αμαν αλη να κρατησει μονο το ΑΜΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6000 χ 14 μισθοί = 84.000€ το έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού, οι άρχοντες της πόλης, «Μπάσταρδοι, κλέφτες, πόρνοι» (Κ. Παλαμάς), οι οποίοι «πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων εποίησαν». (Ξενοφών)
    «Άνθρωποι, χωρίς ηθική και πίστη. Και κρίμα τα φώτα τους. Ότι ο άνθρωπος κάνει τα φώτα κι όχι τα φώτα τον άνθρωπον» (Μακρυγιάννης)
    «Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες». (Βάρναλης)
    «Μια πατρίδα που ζημιώθη, διατιμήθη και όλο σ’ αυτό κατανταίνει» (Μακρυγιάννης), εξ αιτίας ανίκανων αρχόντων, των «αλιτηρίων (καταστροφέων) της πόλης» (Ζήνων ο Ελεάτης).
    Αυτό τον Λαό, με την τρισχιλιετή ιστορία. Αυτόν τον Λαό, που υποκριτικά και υστερόβουλα και αλαζονικά και δολίως επικαλείσθε («μας ψήφισε ο Λαός»), δόλιοι πολιτικατζήδες.
    Τον Ελληνικό Λαό, τον Δήμο, που η βούλησή του είναι νόμος: «έδοξε τω Δήμω», τον καταντήσατε σαν τη μούρη σας. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»)
    Αυτόν τον λαό καταντήσατε, ασύδοτο, πλεονέκτη, κομπιναδόρο, λαμόγιο, υποκριτή, φαρισαίο, ανόητο, άκριτο, ασεβή, χριστέμπορο. Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι». Λαθρεπιβάτη της ζωής. Λαθρόβιο.
    Ελληναρά, απαίδευτο. Αδιάφορο για τους συνανθρώπους του και για την χώρα του. Ενδιαφερόμενο μόνο για την πάρτη του. Για το οποιοδήποτε αυθαίρετό του.
    Διότι, «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι»
    Τον καταντήσατε, από περήφανο λαό, «ουδενός δούλον… ουδ’ υπήκοον», (Αισχύλος), αναγκεμένο «και πένητα ίνα γιγνώσκη τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης).
    Ευτελή και ταπεινωμένο μαζοχυλό. Δυσλεκτικό και φτωχό. Για να μη μπορεί να σκεφτεί. Ούτε να κρίνει. Μάζα ψηφοφόρων, που της αφαιρέσατε την ιδιότητα του Πολίτη, προκειμένου να σας ψηφίζει μια Κυριακή στα τέσσερα χρόνια ή όποτε εσείς νομίζετε πως σας συμφέρει να κάνετε εκλογές, καλώντας τον να εξαργυρώσει την ψήφο του με «ένα πουκάμισο αδειανό», δικών σας προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών ανακολουθιών.
    Η αποσύνθεση του Λόγου και η πολτοποίηση του ανθρώπινου προσώπου
    της πολιτικής, των πολιτικών, και των πολιτών, γέμισε την χώρα με μακάκες (macaca λατινικά ο πίθηκος).

    Γιατί «όσο ανεβαίνει η μαϊμού (και ο πολιτικατζής) τόσο φαίνεται ο κώλος της (του)».
    «Λιγοστέψαν οι αθρώποι και περσέψαν οι μαϊμές» (του Βάρναλη)

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει εντυπωσιν αυτος ο σχολιαστης με το ψευδωνυμον (The Bloopers Team) που σχολιαζει σε καθε μια αναρτηση του Blog σας.
    Απο τα επι το πλειστον χυδαια και αντιδραστικα σχολια που κανει εχω διαπιστωσει οτι μαλλον ειναι διανοητικα καθυστερημενος.
    Αλλα επι πλεον αρχιζω να πιστευω οτι καθεται μονιμα μπρος απο τον υπολογιστη του καθηλωμενος σε αναπηρικη καρεκλα διοτι πιθανως να ειναι και σωματικως αναπηρος.
    Τον λυπουμαι ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ . ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικό άσυλο, και γιατί όχι;

    Μάθαμε ότι στην Αθήνα άρχισαν οι διώξεις αντιφρονούντων και τα δικαστικά πραξικοπήματα κατά του Ελληνικού Συντάγματος. Δεν έχετε υποχρέωση συμμόρφωσης σε "διατάγματα" που αντίκεινται στο Σύνταγμα ή τις Διεθνείς Συμβάσεις που συνυπέγραψε η Ελλάδα. Πάντως, επειδή σε καθεστώτα όπως του Καραμανλή κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να το κάνει χωρίς να υποστεί βασανιστήρια στα κρατητήρια του Καραμανλή, υπάρχει κι άλλη λύση...

    Αν δεν έχετε ξένο διαβατήριο όπως μερικοί προνομιούχοι :-) γιατί να μην ζητήσετε πολιτικό άσυλο σε κάποια ξένη πρεσβεία; Θα σας δώσουν, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι η χώρα έχει δυο νεοναζί υπουργούς, όταν η αστυνομία του κόμματος συνεργάζεται με εγκληματικές νεοναζί οργανώσεις, όταν είναι γνωστό ότι η μαφία ναρκωτικών έχει διασυνδέσεις και εκπροσώπους στο Μαξίμου και όταν ήδη η χώρα έχει καταδικαστεί και παραπέμπεται για ρατσισμό.

    Εμείς απλά θα δημοσιεύουμε τα τεκταινόμενα σε εφημερίδες της ομογένειας και θα προωθούμε τα γεγονότα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε αυτος ειναι O KOMMOYNISMOS που...
    θα εριχνε τον Καραμμανλη?

    ποσο μαλακες ειστε!!

    Τα νεα λαμογια του Πασοκ τα κονομανε με το ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    ΨΑΧΤΕ ΤΗΝ πΑΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση