GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παιχνίδια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας‏...

Γιατί βγήκαν οι συνταγματολόγοι στο σεργιάνι... . Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr . Μετά τον κ. Κασιμάτη που καταδικάζει...

Γιατί βγήκαν οι συνταγματολόγοι στο σεργιάνι...
.
Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr
.
Μετά τον κ. Κασιμάτη που καταδικάζει σαφώς την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με «όχημα» την εκλογή Προέδρου, ήρθε και ο Δημήτρης Τσάτσος, δύο φορές επικεφαλής στα ευρωψηδόλτια του ΠΑΣΟΚ, να ρίξει τις «ομοβροντίες» του.
Συνιστά στον κ. Κάρολο Παπούλια «να αρνηθεί την «εργαλειοποίησή» του ως «σκεύος» τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του Συντάγματος.
Βγήκαν και τα «παπαγαλάκια» του Γιωργάκη και το παίζουν κι αυτά συνταγματολόγοι κάνοντας επίκληση σε «εθνικά συμφέροντα».
Τι γένεται; Τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται;
Για να μην πνιγούμε μέσα στο χάος της σύγχυσης που δημιουργούν συνταγματολόγοι και τα μέσα της μαζικής εξαπάτησης, πρέπει πριν αναζητήσουμε την πολιτική πυξίδα, να έχουμε ξεκάθαρο τούτο: ΟΥΔΕΙΣ νοιάζεται για το Σύνταγμα και τα «εθνικά συμφέροντα».
Αυτά τα επικαλούνται μόνο όταν προωθούνται δόλιες και «υπόγειες» επιδιώξεις των οικονομικών και πολιτικών ελίτ εξουσίας, ελίτ άλλωστε που πάντα ταυτίζουν το...
«εθνικό συμφέρον» με το δικό τους στενό συμφέρον. Το Σύνταγμα και τα «εθνικά συμφέροντα» τα θυμούνται πάντα όταν ετοιμάζονται πολιτικά πραξικοπήματα, πολιτικές αναπαλαιώσεις και καρατομήσεις κομμάτων και πολιτικών.
Η ελίτ των συνταγματολόγων ενώ είναι τυφλή σε πολλαπλές παραβιάσεις του Συντάγματος και σιωπηλή στα τόσα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της (εδώ έχει ισοπεδωθεί κυριολεκτικά η ιστορία και η συγκρότηση του ελληνικού έθνους-κράτους, ερήμην του ελληνικού λαού και ουδείς Τσάτσος ψέλλισε το παραμικρό), έρχεται τώρα να μιλήσει για αντισυνταγματικά εκλογικά τεχνάσματα…
Δεν αμφισβητούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γίνει αντικείμενο πολιτικών παιχνιδιών. Και πότε δεν ήταν. Αλλά στο παρελθόν, ιδιαίτερα επί Σημίτη, οι πάντες είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους.
Για να βρούμε, λοιπόν, την πυξίδα που θα μας προσανατολίσει σωστά μέσα σε αυτό το δαίδαλο της σύγχυσης και των «ωραίων» «συνταγματικών» λόγων πρέπει να διατυπώσουμε το απλό ερώτημα:
Ποιοι κινούν τα νήματα των ελίτ της προπαγανδιστικής εξουσίας;
Οι ελίτ των διανοουμένων, πολιτικών, νομικών κ.λπ (μέσα εδώ βρίσκεται ο κ. Κασιμάτης και ο κ. Τσάτσος) εκτελούν πάντα τις «εντολές» των μεγάλων αφεντικών. Ουδέποτε όλοι αυτοί κινούνται αυτόνομα από πολιτικό ή συνταγματικό «ήθος» και «δημοκρατική ευαισθησία». Πώς ξαφνικά «ξύπνησαν»;
Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσάτσος είναι ο συνταγματικός «ροπαλοφόρος» των μεγάλων Συγκροτημάτων του Τύπου: Λαμπρακιστάν και Σία. Με πιο λαϊκά λόγια είναι «εξάρτημα» των «νταβάδων» και ο «κολλητός» του αχυράνθρωπου των «νταβάδων»: Του Κώστα Σημίτη.
Εδώ, λοιπόν, πιάνουμε το Μίτο της Αριάδνης.
Αν τοποθετήσουμε το όλο ζήτημα στο τι επιδιώκουν σήμερα στρατηγικά και τακτικά τα ισχυρά, διαπλεκόμενα κέντρα της οικονομικής εξουσίας, τα πράγματα φωτίζονται.
Αν και έχουμε αναλύσει διεξοδικά τους σχεδιασμούς του οικονομικού κατεστημένου, περιληπτικά αναφέρουμε:
α). Αποδόμηση του πολιτικού τοπίου, διαίρεση των μεγάλων κομμάτων, πτώση του Καραμανλή και «απόσυρση» του Γιώργου Παπανδρέου.

β). Αναπαλαίωση (θα την βαπτίσουν ανανέωση) του κομματικού χάρτη με «εκσυγχρονισμένους» σχηματισμούς: «κεντροδεξιάς» και «κεντροαριστεράς», απόλυτα ελεγχόμενους.
γ). Συντήρηση και ανάπτυξη των ποικίλων δορυφόρων, έτσι ώστε να αποτελέσουν σε μια δεδομένη εκλογική ισορροπία, τις «τορπίλες» διαίρεσης των μεγάλων κομμάτων και παραμερισμού των «ενοχλητικών» ηγετικών τους προσωπικοτήτων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το αγαπημένο τους «τέκνο» ακριβώς γιατί «κονταίνει» τη Ν.Δ. και «διαπλέκεται» με τον «εκσυγχρονιστικό» μητσοτακισμό.
Αυτό το σχέδιο των «νταβάδων» και ιδιαίτερα του «υπερνταβά» (ΗΠΑ), εδώ και χρόνια επιδιώκεται να υλοποιηθεί, με ποικίλες πράξεις, και πολύμορφα σενάρια, που μέχρι σήμερα, δεν πέτυχαν.
Τώρα, γίνεται, με αφορμή την εκλογή Προέδρου, μια νέα «επίθεση».
Η πρόταση Τσάτσου έχει διπλή δυναμική: και εναντίον της Ν.Δ. και εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Θα προκαλέσει διεργασίες, ζυμώσεις, συνακόλουθα διαιρέσεις και στα δύο κόμματα.
Πρώτον: «στριμώχνει» τον ίδιο τον Πρόεδρο, κ. Παπούλια και τον προτρέπει να παραιτηθεί. Η αντικατάσταση του κ. Παπούλια από έναν αχυράνθρωπο των «νταβάδων» είναι και αυτό μέσα στο Παιχνίδι των σχεδιασμών τους.
Δεύτερον: «στριμώχνει» τον Κώστα Καραμανλή. Αν η πίεση που ασκείται στον Πρόεδρο πετύχει την παραίτησή του (αυτό επιδιώκεται) θα πιεστεί ο Καραμανλής και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα γεγονότα θα λυγίσει: Μπορεί να οδηγηθεί στο αυτοκτονικό σενάριο να προτείνει τον Σημίτη για Πρόεδρο. Αυτό είναι το άριστο για τους «νταβάδες». Τα δύο κόμματα γίνονται «μπάχαλο» και ο Σημίτης στην Προεδρία.
Αν δεν ενδώσει ο Καραμανλής θα συρθεί σε πτώση, μια και χάνει καθημερινά όλα τα ατού που έχει, εγκλωβισμένος θανάσιμα. Η πολιτική του δείχνει ότι μάλλον έχει υποταχθεί και ελπίζει τη σωτηρία του από τους «νταβάδες» (η μεγάλη του αυταπάτη).
Τρίτον: στριμώχνει και το Γιωργάκη. Καταρχήν η πρόταση Τσάτσου θα προκαλέσει εσωτερικούς κλυδωνισμούς.
Αν παραιτηθεί ο Παπούλιας θα βρεθεί ο Γιωργάκης σε αδιέξοδο. Θα αποδεχτεί το Σημίτη που διχάζει και το ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν παραιτηθεί ο Παπούλιας τι θα κάνει ο Γιωργάκης; Θα προκαλέσει εκλογές;
Εμπρός βαθύ και πίσω ρέμα για Καραμανλή και Παπανδρέου.
Η παρέμβαση του Τσάτσου είναι μελετημένη και θα δούμε ακόμα πολλά επεισόδια.
Δεν έχουμε προφητικές ικανότητες για να τα περιγράψουμε.
Ένα, ωστόσο, είναι σίγουρο: Η πρόταση αυτή εντάσσεται καθαρά μέσα στα παιχνίδια των «νταβάδων»…

20 σχόλια

  1. ΡΕ ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΣΑΤΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ????
    ΩΞΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΧΕΤΕ ΦΛΩΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι άλλους γερμανούς σε οποιοδήποτε αξίωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι συνταγματολόγοι βγήκαν στα παράθυρα ΚΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΤΣΑΤΣΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως τον αν-αληταρά μου!

    Ο Θύμιος ο Τρόμπας, γνωστό φιλοχουντικό κατακάθι, σχολιάζει περί συντάγματος...

    Βέβαια αυτός από "σύνταγμα", μόνο τα παλιά ουρητήρια ξέρει. Αυτά που σύχναζε παλιά μαζί με την Μπάμπη την Μπουρούχα, την Λόλα με την Ψώ&@, τη Λουλού από την Τρούμπα και τον Μήτσουλα τη Θρούμπα...

    Δε γαμείς... ελευθεροστομία έχουμε ρε τρόμπα Θύμιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε τσούζει Θύμιο μου;

    Οταν όμως έλεγε αυτά, εσύ τουμπέκα Θύμιο μου, ε;

    Οξω μωρή λινάτσα!
    Οξω ρε σκουπίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ......
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 80 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΙΤΗΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ
    ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΑΓΡΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΕΝΩΤΙΚΟ
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ Η ΤΣΑΤΣΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ , ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΟΙ ΠΡΟΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΠΗΡΑΞΑΝ ??? ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΑΖΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όποιοι χυδαιολογούν από τα blogs, σκοτώνουν τα blogs......
    evkasselakis

    kas50kas@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσάτσος όνομα και πράμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πασοκια ΤΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ και γρήγορα.
    ΜΠΟΡΕΙ και να δροσιστεί η ΚΕΦΑΛΑ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέμε τώρα!Απορία βλακός τινός...

    Παιζει να μην παίζει κάτι με τους συνταγματολόγους και να πρόκειται για άλλη μια μαλθακότητα του Τζέφρυ Γιωργάκη Παπανδρέου;

    Σαν εκείνη να βάλει την Γεννηματα στο επικρατείας, σαν την επιλογή της Καραχασάν στην ευαίσθητη περιχή της Θράκης στις Νομαρχιακές, σαν τις συμφωνίες με τον Τζεμ για την ανασκολόπιση της Ελληνικής -φυσικά -, σαν την επιτυχημένη του πορεία ως υπουργός Εξωτερικών, ως περήφανος μαουνιέρης της πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη, ως σύμμαχος της Αλλμπράιτ στους Βομβαρδισμούς στη Σερβία .....
    Μηπως τελικά έχει και όρια η μαλακοσύνη, που όσο...Τσάτσοι κι αν είναι μερικοί, Δεν μπορούν να συναγωνιστούν το IQ του Πανέξυπνου επόμενου καλλιτερότερου και να φάνε τα πτυχία τους για χάρη του;Λέμε, μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΖΩΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΩΑ.
    ΡΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ
    ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ?
    ΤΙ ΧΤΥΠΙΕΣΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ !
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ...................
    ποιός Τσάτσος..και ποιός Καθηγητής..και ποιός 10 χρόνια
    Ευρωβουλευτής !!!!!

    εχει ο Γιωργάκης δίπλα του
    την ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ.........
    την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ.........
    ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ........
    ΕΝΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ με διασταύρωση ΒΛΗΤΟΥ.
    ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ....
    κλάψτε μαζί μας....μαζί και με τον Χαράλαμπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;
    *********************************************************************

    Το πρόβλημα της χώρας, δεν είναι πρόβλημα Συνταγματικό. Το πρόβλημα της χώρας, δεν είναι οι εκλογές. Αντιθέτως οι εκλογές, είναι η μόνη λύση για να λυθεί το πρόβλημα. Γιατί το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Είναι η ΝΔ, είναι ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του. Είναι οι πολιτικές που ακολουθούν. Είναι ότι σε αυτή τη κρίσιμη φάση η Ελλάδα, θαλασσοδέρνεται. Δεν έχει γραμμή πλεύσης, έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση πλήρως αδύναμη που τα έχει χαμένα. Μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που σέρνεται από τις περιστάσεις.
    Το πρόβλημα των πολιτών, δεν είναι Συνταγματικό. Είναι πρόβλημα αντιμετώπισης των αναγκών μιας δύσκολης καθημερινότητας, που η διακυβέρνηση της ΝΔ, την κάνει αβάσταχτη. Το πρόβλημα των πολιτών είναι ότι γίνονται εδώ και πέντε χρόνια θύματα των άγριων φοροεπιδρομών που εξαπολύει η κυβέρνηση Καραμανλή. Το πρόβλημα των πολιτών είναι ότι δεν μπορούν να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, γιατί απλά δεν τους δίνεται καμία προοπτική. Γι αυτό στις Ευρωεκλογές, ξεκάθαρα, ζήτησαν αλλαγή πορείας.
    Παιχνίδια με τους θεσμούς δεν παίζει αυτός που καταθέτει ξεκάθαρες προτάσεις όπως αυτές που κατέθεσε το Πα.σο.κ. , αναλαμβάνοντας την ευθύνη του απέναντι στη χώρα. Η σημερινή κατάσταση της χώρας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε εδώ και ένα χρόνο σε προεκλογική περίοδο, οφείλεται αποκλειστικά στον σημερινό πρωθυπουργό, που πότε είναι κουρασμένος και φεύγει, πότε ξεκούραστος και μένει, που τη μια μέρα σκέφτεται εκλογές και την άλλη ανασχηματισμό κτλ.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχει λύση!!

    Ούτε Τσάτσοι, ούτε ρουφιάνοι....

    Ο Δρ Κουτσούκος με 100.000 επαναστατημένους πολίτες στο Συνταγμα φέρνει συντομα τις εκλογές σε δύο μήνες από τώρα ...

    (οπότε οι "αναλύσεις τσάτσου" πέφτουν στην αχρηστία)

    και κερδίζει το Πασοκ 180 βουλευτές και ψηφίζεται Πρόεδρος ο....δρ Κουτσούκος....


    Υπάρχει λύση...
    Λίτσα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ...

    ΡΙΧΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΤΙΛΛΗ

    ΕΔΩ ΚΑΙΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΤΣΑΤΣΟ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ , Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ . ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟΝ ΤΣΑΤΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο Κ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ...ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ. ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΑΠΕΧΕΙ (ΦΕΥΓΕΙ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΓΕΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ -ΠΡΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ? ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΟΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ? ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ Ο Κ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ.ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Όχι, δεν ονειρεύεται να παραμείνει για πολύ ακόμα πρωθυπουργός.

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι, δεν ονειρεύεται να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον πολυνοιάζει.

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: Όχι, δεν φλέγεται να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε φυσικά θέλει να ξαναγίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Όμως, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ κοιμούνται και ξυπνάνε με ένα μόνο άγχος, με τον ίδιο μόνιμο εφιάλτη:
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Φόβος και τρόμος ότι το σύστημα εξουσίας που υπηρέτησαν και υπηρετούν μπορεί να καταρρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στην πολιτικη

    τιποτε δεν προδιαγραφεται....

    υπαρχει παντα ο ασταθμητος παραγων....

    το "σκουπιδι μην το υποτιμησεις" ποτε...

    μπορει να μπει στο ματι σου και να στο

    βγαλει...

    Παπουλιας, Σημιτης, Σουφλιας, Κύρκος, Δαμανακη , Αρσενης, Καψαμπελης, Λουτραδης, Δρ Κουτσουκος...

    ολοι ειναι πιθανοι και απίθανοι υποψηφιοι!!

    ο απολιτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΣΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΟΙ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ) ?…
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η κοινή, σχεδόν, δημόσια παρέμβαση των συνταγ-ματολόγων Γ. Κασιμάτη και Δ. Τσάτσου, κατά του ΠΑΣΟΚ και υπέρ της Ν.Δ. και της καταρρέουσας κυβέρνησης, ήταν τυχαία ; Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πάρω καθαρή θέση.
    Γνωρίζω, όμως, πως το εν λόγω δίδυμο τω γερόντων καθηγητών, έχει προϊστορία στις από κοινού παρεμβάσεις του, υπέρ της κυβέρνησης Καραμανλή και μάλιστα σε ζήτημα έντονου εργασιακού ενδιαφέροντος, με ευρύτερες προεκτάσεις και επιπτώσεις.

    Το 2005 η επίθεση του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στα Επικουρικά Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων και η βίαιη ένταξη των μελών τους στο περιβόητο κατασκεύασμα ΥΠΕΘΟ – τραπεζιτών, το ΕΤΑΤ, στηρίχτηκε σε επιστημονική γνωμάτευση των κ.κ. Κασιμάτη και Τσάτσου !
    Η γνωμάτευση αυτή παραγγέλθηκε, στους δύο, από τον Πρόεδρο, τότε, της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Προβόπουλο, (Σ.Σ. από το χώρο αυτόν πρωτοξεκίνησε το ρεσάλτο στα Ταμεία), και χρησιμοποιήθηκε παντοιοτρόπως, ακόμα και στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των δύο σχετικών Νόμων, από τους νεοδημοκράτες, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν, ως συνταγματικό, το δικαίωμα της πολιτείας να παρεμβαίνει σε νομικά πρόσωπα, (Ταμεία), που είχαν δημιουργηθεί με συλλογικές συμβάσεις ή ήταν δημιουργήματα των ίδιων των εργαζόμενων.
    (sic):Πόσα με το αζημίωτο, για αυτές τις υπηρεσίες πρός τον Καραμανλή???

    Το πόσο, πολιτικά ουδέτερη και ανεπηρέαστη, ήταν αυτή η παρέμβαση του υπερήλικου διδύμου, μπορεί ο καθένας να το εκτιμήσει…

    Το πόσο επιστημονικά ορθή, όμως, ήταν η διατυπωθείσα άποψή τους, για την συνταγματικότητα των Νόμων του Αλογοσκούφη για τη διάλυση των Επικουρικών Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και την ένταξή τους στο μόρφωμα ΕΤΑΤ, μπορείτε να το κρίνετε, από το γεγονός, πως το Εφετείο Αθήνας, σε απόφαση του, η οποία δημοσιεύτηκε, λίγες ημέρες πριν, δεχόμενο και επικυρώνοντας σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, αποφάνθηκε, πως οι εν λόγω Νόμοι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, επειδή επέβαλλαν την υποχρεωτική ένταξη των Ταμείων στο ΕΤΑΤ.
    Το αντίθετο, ακριβώς δηλαδή, απ΄ αυτό, που γνωμάτευσαν οι «έγκυροι και επιφανείς συνταγματολόγοι…» !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση