GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας τα ασφαλιστικά ταμεία...

Aπό το http://www.asfalisinet.gr/ Με το δημόσιο να είναι ο πρώτος οφειλέτης στα ασφαλιστικά ταμεία ,τα ταμεία οδηγούνται στην χρεοκοπία καθ...


Με το δημόσιο να είναι ο πρώτος οφειλέτης στα ασφαλιστικά ταμεία ,τα ταμεία οδηγούνται στην χρεοκοπία καθώς αναζητούν άμεσα 4,7δισ. για φέτος την στιγμή που τα χρέη του κράτους προς τα ταμεία από τα 2,7δισ. ευρώ το 2003 έφθασαν στα 12,6, δισ. και η εισφοροδιαφυγή τα 8,5 δισ. ευρω.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ Κουτρουμάνη
«είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά, έκρουσε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί τον χειρότερο εισφοροδιαφεύγοντας. Οι οφειλές του δημόσιου...
τομέα στα ταμεία, που το 2003 ανέρχονταν σε 2,7 δισ. ευρώ, θα φτάσουν φέτος τα 12,6 δισ. ευρώ. Αλλά συνολικά η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή που αφαιρεί από τα ταμεία άλλα 8,5 δισ. ευρώ σωρευτικά.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία τα πέντε μεγάλα ταμεία, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΝΑΤ χρειάζονται «μόλις» 4,7 δισ. ευρώ επιπλέον για φέτος, σε σχέση με όσα εισέφερε ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτά τα κεφάλαια αναζητούνται, προκειμένου να μπορούν τα Ταμεία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ασφαλισμένους και συμβαλλόμενους φορείς.
Αυτή η έλλειψη ρευστότητας στα ταμεία τα οδηγεί σε αύξηση των καθυστερήσεων μέχρι την πρώτη καταβολή της σύνταξης ή/και του εφάπαξ.
Στο ΙΚΑ ο χρόνος αυτός έχει φτάσει τους επτά μήνες, στον ΟΑΕΕ τους 10, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια!

6 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΨΟΦΙΣΟΥΝ ΤΗς ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝΕ ΝΔ.ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ΒΛΑΚΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠ,ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .


    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ .
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερβάλει που είπε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι υπό κατάρευση . Ποιός λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ασφαλιστικά ταμεία με ποίου εντολή επένδυσαν στο χρηματιστήριο Αθηνών?
    Υπήρχαν άλλες μορφές επένδυσης για τα χρήματα των ασφαλισμένων?
    Ποίοι προέτρεψαν τους Έλληνες να επενδύσουν τις οικονομίες τους στο χρηματηστήριο?
    Έχω αυτές τις απορίες υπάρχει περίπτωση να μάθω την αλήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Κουτρουμάνη απ ότι καταλαβαίνω το θέμα το γνωρίζετε πολύ καλά,θα ήθελα να μας πείτε ποίος είναι ο ένοχος, αυτής της κατάστασης.
    Εσείς τι κάνατε τους καταγγείλατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση