GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φωνή των νέων στην Κύπρο...

. Aπό την Φανούλα Αργυρού . Δύο σημαντικά άρθρα στην σημερινή Σημερινή της Κύπρου. Επίσης ανοίξτε το http://www.freedom4cyprus.blogspot.com/...

.
Aπό την Φανούλα Αργυρού
.
Δύο σημαντικά άρθρα στην σημερινή Σημερινή της Κύπρου.
Επίσης ανοίξτε το http://www.freedom4cyprus.blogspot.com/ για να δείτε την πορεία διαμαρτυρίας χθες στην Λευκωσία, όπως ακριβώς έλαβε χώρα, όχι όπως δεν την παρουσίασαν. Ακούστε τη φωνή του λαού, των νέων μας, την οποία προσπαθούν να μην δείχνουν προς τα έξω, για να μην ακούγεται η αντίδραση του λαού.
Σημερινή
Θέση Ναι, «enough is enough»!
21/07/2009
Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι κράτος-πειρατής. Είναι κράτος-γενοκτόνος και σφαγέας λαών. Κανόνας της πολιτικής της είναι η βάναυση καταπάτηση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Με νέο-Οθωμανική αλαζονεία και θρασύτητα θεωρεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι κανόνες πολιτικής και διπλωματικής συμπεριφοράς, που ορίζουν τις σχέσεις πολιτισμένων κρατών και κυβερνήσεων, πρέπει να υπόκεινται στα κέφια, στα τερτίπια και στα παζαρέματα της Τουρκίας. Η χώρα αυτή έχει αποθρασυνθεί.
Πρώτον, επειδή πιστεύει ότι...
είναι μεγάλη δύναμη. Δεύτερον, επειδή μαεστρικά εκμεταλλεύεται τη γεωπολιτική και στρατηγική της θέση για να απομυζά και να εκβιάζει συμμάχους, φίλους και εταίρους μας. Τρίτον, επειδή απέναντί της δεν υπάρχει ισχυρό και αξιόπιστο ελληνικό αντίπαλο δέος.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι καθημερινές σχεδόν απειλές, εκβιασμοί και πολιτικές αλητείες της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκβιάζει λύση στα τουρκικά πλαίσια μέχρι το Δεκέμβρη. Εκβιάζει με έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου. Εκβιάζει με, δήθεν, τελευταία ευκαιρία. Εκβιάζει με εναλλακτικές, τάχα, λύσεις. Δημιουργεί ξανά κλίμα έντασης, που συνδαυλίζεται από τη συμπεριφορά της προεδρεύουσας Σουηδίας (παραδοσιακής φίλης της Τουρκίας), από δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όλοι, αίφνης, βιάζονται. Όχι διότι… καίγονται για λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, αλλ’ επειδή το Δεκέμβριο η κατοχική της Κύπρου, Τουρκία, θα κριθεί και θα αξιολογηθεί. Και θα αξιολογηθεί και από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Και ενώ η θρασύτατη Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, από την άλλη έχει την αναιδέστατη απαίτηση να την αξιολογήσει θετικά για να μπορέσει να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία. Ο νέος Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου, σε αλαζονικές και αφόρητα προκλητικές δηλώσεις του αναφέρθηκε στη λεγόμενη απομόνωση των καημένων των Τ/κ, και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν υπό καθεστώς οικονομικών απομονώσεων. «Enough is enough» είπε στα αγγλικά, προφανώς για να καταδείξει την… οργή της κατοχικής Τουρκίας, επειδή η ελληνική πλευρά δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις και στις αξιώσεις της. Έχει δίκαιο ο πολύς Νταβούτογλου. Η ελληνική πλευρά αρκετά ανέχθηκε την τουρκική αλαζονεία, προκλητικότητα και θρασύτητα.
Επειδή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, γι’ αυτό καλούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, αφού μελετήσουν και σταθμίσουν όλους τους παράγοντες και τα δεδομένα, να στείλουν -και να το εννοούν- ένα ηχηρό μήνυμα στην αλαζονική Τουρκία. «Enough is enough» για τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. «Enough is enough» για την τουρκική αδιστακτότητα. «Enough is enough» για τους τουρκικούς εκβιασμούς, τις απειλές και τους λεονταρισμούς. Ούτε η κατοχική Τουρκία ούτε κανείς άλλος θα εκβιάσει λύση ή θα επιβάλει χρονοδιαγράμματα. Η Τουρκία θα κριθεί το Δεκέμβρη. Η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να αξιοποιήσει φιλίες, συμμαχίες, δυνατότητες και την Ελλάδα και από κοινού να προειδοποιήσουν, επιτέλους, την Τουρκία. Ναι, για τους Έλληνες «enough is enough» με τον βάρβαρο Αττίλα.

Εnough is enough, αλλά από ποιο σε ποιο;
Σημερινή 21/07/2009 Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Το 1974, η ομοσπονδία ήταν ανεφάρμοστο σύστημα για την Κύπρο, αλλά μετά το 1974 και λόγω της τουρκικής εισβολής, που χώρισε βίαια την Κύπρο, η ομοσπονδία κατέστη η μοναδική διέξοδος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Όμως, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έμεινε μέχρι την αποδοχή της ομοσπονδίας, ως λύσης αδήριτης ανάγκης. Δεν έμεινε, τουλάχιστον, ως τη γνήσια ομοσπονδία. Προχώρησε και αποδέχθηκε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία στην ουσία διατηρεί και νομιμοποιεί τον ρατσιστικό διαχωρισμό, τον οποίο βίαια επέφερε η τουρκική εισβολή. Και σήμερα, πλέον, είμαστε ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά. Η διζωνική επικράτησε της δικοινοτικής και προσφέρει ερείσματα στην τουρκική πλευρά να επιδιώκει τη διζωνική δύο κρατών.
Προχωρούμε πιο κάτω: Ενώ μετά το 1974 απαιτούσαμε δίκαιη λύση, με αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, όλων των εποίκων και επιστροφή όλων των προσφύγων, ενώ ακόμα έξω από τα φυλάκιά μας είναι γραμμένο το σύνθημα «τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια», η «δίκαιη λύση» που απαιτούσαμε αντικαταστάθηκε από τη «βιώσιμη λύση». Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, συναισθανόμενος ότι η λύση δεν θα είναι δίκαιη, αρκείτο στη βιώσιμη. Η οποία, όπως διαφαίνεται, τελικά, εάν εξευρεθεί, δεν θα είναι ούτε βιώσιμη.
Τρίτο: Ενώ μιλούσαμε ως πρόσφατα για την ανάγκη άσκησης πιέσεων του διεθνούς παράγοντα, επί της Τουρκίας, τελευταία, η λέξη «πιέσεις» αντικαταστάθηκε από την «επιρροή». Ελάχιστοι μιλούν για πιέσεις επί της Τουρκίας. Αρκούνται σε «άσκηση επιρροής». Και ενώ επί Μακαρίου, η πίεση επί της Τουρκίας είχε λάβει την πιο πρακτική της μορφή, με την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να επιβάλει απαγόρευση όπλων στην Τουρκία, σήμερα επαιτούμε μια απλή «άσκηση επιρροής» επί της Τουρκίας.
Συμπερασματικά:
Από το «ανεφάρμοστο σύστημα» της ομοσπονδίας, καταλήξαμε στη «μοναδική διέξοδο» της ομοσπονδίας, στη συνέχεια στη διζωνική δικοινοτική και στο τέλος η διζωνική επικράτησε της δικοινοτικής.
Από τη δίκαιη λύση «έξω οι Τούρκοι -Αττίλας και έποικοι- από την Κύπρο», καταλήξαμε στη «βιώσιμη λύση» με μέσα 50 χιλιάδες εποίκους και εκ περιτροπής προεδρία.
Και από την απαίτηση άσκησης πιέσεων στην Τουρκία και το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, του Αμερικανικού Κογκρέσου, αρκούμαστε στην «άσκηση επιρροής» στην Τουρκία και στη δήλωση Μάθιου Μπράιζα (που φαίνεται να τη χώνεψαν κάποιοι) ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία, η οποία σήμερα είναι περιφερειακή υπερδύναμη».
Δεν χρειάζεται άλλο για να καταδειχθεί πόση λιποταξία θέσεων υπήρξε από ελληνοκυπριακής πλευράς στα τελευταία 35 χρόνια και πόσο ελλειμματική εθνική πολιτική ασκήθηκε στο Κυπριακό, από τις πολιτικές ηγεσίες εδώ και τις ελληνικές κυβερνήσεις εκεί.
Το enough is enough δεν έπρεπε να το λέει ο Νταβούτογλου, αλλά ο κυπριακός Ελληνισμός στην ηγεσία του...
Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

4 σχόλια

  1. Αν εμείς είμαστε φασίστες...αυτοί είναι...

    Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Συλλήψεις προς παραδειγματισμό έγιναν στην αντικατοχική εκδήλωση ψες στο Λήδρα Πάλας (σχετική ανακοίνωση ακολουθεί).

    Επισκιάστηκε επιτυχώς και εντέχνως από το καθεστώς η αθρόα προσέλευση κόσμου και η στεντόρεια φωνή που υψώθηκε από πέραν των 4000 στομάτων δείχνοντας το ότι οι Έλληνες της Κύπρου είναι αντίθετοι σε ομοσπονδιακά μορφώματα, που συμφωνούνται ερήμην του εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Τα ΜΜΕ μιλούσαν και μιλούν για διαδήλωση σωβινιστών αφού η αστυνομία ανακοίνωσε συλλήψεις, δημιουργώντας έτσι μια ψευδή εικόνα προς τους τηλεθεατές ως προς τα τεκταινόμενα στην ψεσινή εκδήλωση.

    Όντως το σύνθημα «Χριστόφια προδότη καταδότη» ακούστηκε ψες. Εμείς το καταδικάζουμε διότι αναγνωρίζουμε πως ο πρόεδρος είναι εκλεγμένος δημοκρατικά από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έστω και αν διαφωνούμε κάθετα μαζί του ιδιαίτερα στους χειρισμούς του στο Εθνικό μας θέμα.

    Αυτό όμως που καταδικάζουμε περισσότερο είναι ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης και η διαμόρφωση αρνητικής εικόνας για τους ανθρώπους που διαδήλωσαν ξεκάθαρα ψες την αντίθεση τους σε ομοσπονδιακή λύση.
    Έναυσμα για αντι-ομοσπονδική θέση ως προς την λύση του προβλήματος της Ελληνικής Κύπρου δεν δίνει ο σωβινισμός αλλά η βαθιά δημοκρατικότητα. Είναι η δημοκρατικότητα και η αντίθεση σε οποιασδήποτε μορφής αδικία που ωθεί τους Ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να τάσσονται κατά της ομοσπονδίας. Είναι αδύνατο κάποιος ελεύθερα σκεπτόμενος Έλληνας της Κύπρου να αποδεχτεί τις απαράδεχτες παρεκκλίσεις από τις αρχές της δημοκρατίας και να αγνοεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειονότητα έστω και αν διαφωνεί οφείλει να το σεβαστεί. Σεβαστό φυσικά πρέπει να είναι και το ανθρώπινο δικαίωμα της μειοψηφίας να διαφωνεί χωρίς όμως να δικαιούται να επι-κυριαρχήσει στις αποφάσεις της Κυρίαρχης πλειοψηφίας.

    Είναι λοιπόν και δική μας θέση, ως ελεύθερα σκεπτόμενοι και μακριά από κομματικούς δεσμούς και κουμπαριές ότι μια λύση ομοσπονδίας δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν υπακούει στην βασική αρχή της Δημοκρατίας, την αρχή της πλειοψηφίας.
    Η κυριαρχία των Ελλήνων στην Κύπρο καταπατείται και μας αναγκάζουν να διεκδικούμε ως μειονότητα απλά τα ανθρώπινα δικαιώματα μας. Το τι ζητούμε (μια μη ομοσπονδιακή Κύπρο) είναι απόλυτα δημοκρατικό και δεν χωρεί καμιά αμφισβήτηση ως προς τούτο.
    Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει και δεν θα σωπάσουμε ποτέ. Θα φωνάζουμε για τις αρχές και τα δίκαια του Ελληνισμού θα φωνάζουμε για λευτεριά και θα τασσόμαστε στο πλευρό του οποιουδήποτε διεκδικεί δικαιοσύνη.

    Καλούμε τέλος τον λαό, τους Έλληνες της Κύπρου, να ταχθούν στην ίδια γραμμή μαζί μας αφήνοντας πίσω του προσωπικές αντιπάθειες, κομματικούς και κινηματικούς πατριωτισμούς για την υπεράσπιση του θεσπισμένου διεθνώς δικαιώματος των Ελλήνων της Κύπρου να ασκούν την Κυριαρχία τους σε ένα δημοκρατικό κράτος.

    Πατριωτικό Κίνημα ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


    Συνεργάτης της Παναθηναϊκής και Ελληνικής Φωνής βρέθηκε πρόσφατα στην Λευκωσία και μας έγραψε την εμπειρία που βίωσε.

    Την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα, βρέθηκα στην Λευκωσία για μια υποχρέωση που είχα στο κέντρο της πόλης. Επειδή έφτασα αρκετή ώρα πριν το ραντεβού μου αποφάσισα να περπατήσω λίγο στην εμπορική οδό Λήδρας, που συνήθιζαμε με τους γονείς μου κατά τα παιδικά μου χρόνια να επισκεφτόμαστε τις εορτές.

    Αυτό που αντίκρυσα στην Λήδρας δυστυχώς δεν ξύπνησε την νοσταλγία μέσα μου αλλά με γέμισε με αγανάκτηση. Αφού στάθμευσα το αυτοκίνητο μου στο δημοτικό χώρο σταύθμεσης μέσα στην τάφρο Ντα Βίλα, αποφάσισα να περπατήσω προς πλατεία Ελευθερίας μέσα στο όμορφο πάρκο που υπάρχει δίπλα από τον χώρο στάθμευσης. Το πάρκο αν και χώρος που θα μπορούσε να προσελκύσει αρκετούς πολίτες, δεν ήταν αρκετά καθαρό.

    Φτάνοντας στην πλατεία Ελευθερίας κατευθήνθηκα προς την οδό Λήδρας. Στην αρχή της οδού υπάρχαν αρκετά άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία τους αλλοδαποί. Περπατώντας επί της οδού, αν και σε περίοδο ξεπουλημάτων, αν και σε ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοικτά, η κίνηση ήταν πολύ μικρή και με την πλειοψηφία του κόσμου να είναι αλλοδαποί, όχι όμως τουρίστες που έκαναν την βόλτα τους. Οι Έλληνες που περπατούσαν μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα των χεριών μας, ενώ γύρω στα 20-30 άτομα τιμούσαν κάποιες γνωστές καφετέριες επί της οδού Λήδρας. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών της περιοχής.

    Αφού περπάτησα λίγη ώρα, έφτασα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.(...)(σημ. ο Συνεργάτης μας αναφέρθηκε και σχετικά με το θέμα των οδοφραγμάτων αλλά το κείμενο αυτό θα το δημοσιεύσουμε εντός των ημερών σε κείμενο σχετικά με τα οδοφράγματα).

    Μετά πήρα πορεία προς την εκκλησία της Φανερωμένης και τον δρόμο της επιστροφής από την οδό Ονασαγόρου. Στην οδό Ονασαγόρου διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων έχει κλείσει, μεταξύ αυτών και ιστορικά καταστήματα της οδού. Στον δρόμο αυτό δεν κυκλοφορούσε κανένας Έλληνας παρά μόνο αλλοδαποί, οι οποίοι κινούνταν ύποπτα.

    Σε κάποιο σημείο της Ονασαγόρου κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, γυναίκες προκλητικά ντυμένες, κυρίως Ασιατικής καταγωγής σε καλούσαν να τις ακολουθήσεις σε κάποια δωμάτια και να έχεις μαζί τους σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής!!! Το σοκαριστικό είναι ότι ο αριθμός των γυναικών αυτών ήταν διψήφιος!!!

    Αργότερα στο ραντεβού μου, ο φίλος αφού του ανέφερα για την συγκλονιστική αυτή μου εμπειρία μου, μου ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο, ιδιαίτερα αν επισκεφτείς τις περιοχές της εντός των τοιχών Λευκωσίας και γύρω των δύο εμπορικών οδών που ανέφερα προηγουμένως.

    Η έλλειψη χρόνου δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να τις επισκεφτώ προχθές. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επισκεφτώ και τους γύρω δρόμους αλλά και να έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή να παρουσιάσω και τα όσα είδα την Τρίτη.

    Πραγματικά συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο συνεργάτης μας. Εμείς αυτό το μήνυμα θα το προωθήσουμε στην Αστυνομία Κύπρου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Δήμαρχο Λευκωσίας και ελπίζουμε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να καθαρίσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας από την βρωμιά και από την παρανομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ενδιαφέρον. Έχει γίνει ανάρτηση του στο παρελθόν αλλά έχει ενδιαφέρον και στο μέλλον:
    http://www.atajew.com/2000/05/jewish-founders.html

    Καπετάν Μακρής. Για αυτό εξηγείται πόσο πολύ μοιάζουν οι σημαίες του ψευδοκράτους με αυτή του Ισραήλ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη εξήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση