GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Παπανδρέου για τη νέα γρίπη...

Από το PRESS ON ICE . Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας της νέας γρίπης εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε επ...

Από το PRESS ON ICE
.
Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας της νέας γρίπης εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Προς
τον Πρωθυπουργό
Κύριο Κώστα Καραμανλή
Η εξάπλωση της πανδημίας της νέας γρίπης, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αφήνει καμιά χώρα ανέγγιχτη. Ήδη και στην Ελλάδα εμφανίζονται πολλαπλά νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς φορείς και τους διεθνείς οργανισμούς, η σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής εγγυάται ήπιες επιπτώσεις στην υγεία όσων ασθενούν.
Η σε ατομική βάση αντιμετώπιση της ασθένειας είναι ιατρικώς απλή στις περισσότερες περιπτώσεις. Όμως
...
λόγω της ταχείας εξάπλωσης, της μαζικής μορφής των κρουσμάτων, το πρόβλημα μεταβάλλεται σε ζήτημα κυρίως διαχείρισης, δηλαδή προετοιμασίας, σχεδιασμού, συντονισμού συναρμόδιων φορέων, πληροφόρησης του κοινού, κινητοποίησης των μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας.
Για τον λόγο αυτό εκφράζω την έντονη ανησυχία μου, ανησυχία που διαπίστωσα να συμμερίζεται και ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας, για την έλλειψη ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού, προετοιμασίας και συντονισμού.
Αυτός ο συντονισμός είναι απαραίτητος μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων, πόσο μάλλον και για την υπεύθυνη ενημέρωση των υγειονομικών μονάδων, υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, των σχολείων και γενικότερα των πολιτών.
Η ανησυχία μου αυτή επιτείνεται επίσης από το γεγονός ότι η έλλειψη πολιτικών για την ενίσχυση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια - για την οποία έχουμε επανειλημμένα ασκήσει κριτική - καθιστούν τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη απέναντι σε μία κρίση, όπως αυτή της νέας γρίπης.
Όλες αυτές οι αδυναμίες και αβελτηρίες δημιουργούν τον κίνδυνο μία πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής να εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.
Χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση - όχι άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο. Ένα σχέδιο που να αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών, την κατάσταση και ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.
Και αυτό, γιατί η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δεν αφορούν μόνο το Υπουργείο Υγείας. Αφορούν και αλλά Υπουργεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εγκυμονούσες γυναίκες, μετανάστες, φυλακισμένοι, καθώς και κρίσιμων πληθυσμών για τη λειτουργία της οικονομίας και του κράτους, όπως σε υπηρεσίες ενέργειας, σε μεγάλες επιχειρήσεις, σε ξενοδοχεία, στρατιώτες, κλπ.
Πέραν του σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού, είναι προφανές πως η καλύτερη αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι η σωστή και συνεχής ενημέρωση όλων των πολιτών, και όλων των συντελεστών υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Αυτό είναι κρίσιμο και δεν έχει γίνει συστηματικά και, κυρίως, αξιόπιστα έως τώρα.
Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ο αρμόδιος εθνικός φορέας ανακοινώνει καθημερινά τα νέα δεδομένα και τις προτεινόμενες δράσεις, ώστε τόσο οι ειδικοί όσο και ο γενικός πληθυσμός να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που τους αφορούν.
Δυστυχώς, στη χώρα μας, παρά τα βήματα που αδιαμφισβήτητα έχουν γίνει, παρατηρήθηκαν πολλαπλά φαινόμενα επίσημης αντιφατικής ενημέρωσης του κοινού, με συνακόλουθη συνέπεια τη σύγχυση και την ανησυχία.
Με βάση τα προαναφερόμενα και δεδομένου ότι η πανδημία της νέας γρίπης δεν είναι θέμα μόνο του Υπουργείου Υγείας, είναι απαραίτητο να συσταθεί άμεσα και να λειτουργεί σε διαρκή βάση Διυπουργική Επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της νέας αυτής απειλής για τη δημόσια υγεία και για το συντονισμό όλων των απαραίτητων κινήσεων και αποφάσεων.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τη συνταγματική μας υποχρέωση θέτοντας πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο. Ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητα, συνολικά, όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών, σχετικά με τον εμβολιασμό, σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και με όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το ΠΑΣΟΚ, σοβαρά και τεκμηριωμένα, θα παρακολουθεί το ζήτημα της νέας γρίπης προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, ομάδα διαχείρισης παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.
Παράλληλα είναι προφανές ότι τα μέλη και τα στελέχη μας θα είναι διαθέσιμα για να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της νέας γρίπης στη χώρα μας
.

16 σχόλια

  1. Καλημέρα! Διαβάστε παρακαλώ μία άλλη άποψη περί της γρίπης και αποφασίστε μόνοι σας! Διατηρείτε την προσωπική σας υγιεινή όσο πιο καθαρή μπορείτε!!!


    Θέμα: πανδημία κέρδους
    Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
    Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
    Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

    Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

    Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
    Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
    Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
    Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
    Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο. Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

    Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών; Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

    Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες. Aκόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

    Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριπικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

    Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά. Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.
    Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

    Μόνο για τη γρίπη των χοίρων. Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

    Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche: “Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.” - Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
    - Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
    - 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
    - Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
    - Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

    Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

    Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

    Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

    Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της;

    Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

    ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και πάλι!

    Μην κάνετε εμβόλια άσκοπα. Είναι μία γρίππη σαν όλες τις άλλες!. Βάζουμε στοίχημα ότι άμα συμβεί κάτι άλλο που "πουλάει" στα ΜΜΕ θα την ξεχάσουμε τη γρίπη σε ένα απόγευμα;

    Σκεφτείτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πασοκική γερμανοσουηδική γρίππη μιλάει για... «νέα» γρίππη!
    Πώς θα προφυλαχτεί ο Ελληνικός Λαός απ' αυτήν;
    Πάντως, ώσπου να έρθουν εκλογές για να τους βάλουμε στο περιθώριο, καλά είναι να έχουμε τα μάτια δεκατέσσερα, ( φιρτσεν αουγκεν, που λένε στη γλώσσα τους ), γιατί οι χριστοφόροι ληστές δρούν ανεξάρτητα από εκλογές.

    Ας αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο να μας ξαναπιάσει η πασοκική γρίππη. Οι χρόνιες παθήσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες - ρωτήστε κι ένα γιατρό. ο οργανισμός σταδιακά εξασθενεί, και η ανάκαμψη καθίσταται πλέον αδύνατη.

    Το πασόκ, ως κανονική γρίππη, τείνει να μας αποδυναμώσει ως έθνος υποσκάπτοντας οτιδήποτε ελληνικό έχει απομείνει στην Ελλάδα. Αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες, θα είναι αργά για δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
    ΡΕΚΟΡ ΠΛΕΟΝ.

    ΑΦΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
    ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΟΥΦΟ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΧΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΜΟΛΑΚΙΑΣ.

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ 2002 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΑ.

    " Οι μισές τουλάχιστον μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. Δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ."

    Ερώτηση δημοσιογράφου: Και πόσες είναι αυτές ;;

    -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΜΟΛΑΚΙΑ: Θάλεγα γύρω στις 600.000 !!!


    ΜΙΧΑΛΟΥ.
    Δηλώσεις σε κανάλι το 2005.

    Οι μισές τουλάχιστον μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρασιτούν, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της χώρας.

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμάν αυτού του βάρεσε.
    Δια αλληλογραφίας θα απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της χώρας, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης !!!
    Στους πολίτες πώς..με σύννεφα
    καπνού !
    Που να τον χτυπήσει και ο ήλιος
    ο κανονικός. Ο Πράσινος τον χτύπησε και βλέπουμε τα αποτελέσματα.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
    Πάει το παιδί..λάλεψε απο την γρίπη.
    ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ..Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ....ΟΡΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.....ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ "Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ" - ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αλοίμονο,
    εάν δεν ενδιαφερόταν ο Γιωργάκης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα σκευάσματα των μεγάλων αμερικάνικων φαρμακευτικών κολοσσών ποιος θα ενδιαφερόταν?
    αν δεν δείξει πραγματικά πόσο καλός και δουλικός είναι στα αφεντικά του ποιος θα το δείξει...
    αι σιχτίρ γιωργάκη εσύ και τα εμβόλια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιωργάκης Παπαντρέου.
    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δότης εγκεφάλου στην ιστορία της χειρουργικής που επέζησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να συμπληρωσω το σχολιο του φιλτατου στις:
    24 Ιουλ 2009 12:29:00 μμ
    Αν κανετε καμμια βολτα απο Αμερικη μερια, η και Ευρωπη (λεω αν) θα δειτε οτι οι μεγαλυτεροι διαφημιστες στα εβραιοκαναλα τους ειναι οι φαρμακευτικες εταιρειες. Μιλαμε για δισ. ετησιως στο τραπεζι του τζογου της τρομολαγνιας απο τις φαρμακοβιομηχανιες.
    Μεχρι και που "εφευρισκουν" αρρωστιες και μετα στρατολογουν αποτυχημενα γιατρουδακια να προωθουν τα φαρμακοτριμματοδηλητηρια τους.

    Γι' αυτο αν εχετε ΤV σπιτι σας ριχτε της με μια βαριοπουλα. Θα το 'φχαριστηθητε κιολας!
    Ειναι ενα μονιμο σκουπιδι στο σαλονι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμάν ρέ Ανδρέα!!!!
    Μάς κληροδότησες τήν πολιτική διαθήκη σου,αλλά μάς κληροδότησες καί τόν μαλάκα τόν γιό σου!!!!!
    Έλεος μ΄αυτόν επί τέλους.
    Έλεοοοοοοοος!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιλωντας για φαρμακοτριψιμματα για δειτε κι αυτο το φιλμακι στα εγγλεζικα.
    Ειναι κλεφτες και υπονομευτες καθε ανθρωπινης αξιας, στις ασπιρινες θα κολλησουνε;


    http://IRmep.org/wmv/07232009PressTV_FTA.wmv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΎΝΟΥΝ.
    Όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.
    Άυριο πιθανόν νά Προθυπουργεύει.
    Βάϊ βάϊ ό μπαμπάς του δέν ήταν θεόσταλτος.
    Τί σκατά νά εκφέρω γνώμη γιά τήν γρίπη?
    Μέ πρόλαβε ο Γιωργάκης.
    Μπορεί νά ξεπερνά σέ χυσαμόλη(οι) τόν
    Καραμανλή,όταν ενέδωσε στό μπλοκάκι
    τών 700.
    Σωστά αναφερόταν ο ΜΙΤ Σαλαμινιώτης πρίν 1,5 χρόνια.
    Πού νά θυμηθείτε χρυσόψαρα?
    Ένας Δρ. Κουτσούκος είναι η βραδυνή
    σας ονείρωξη.
    Πολλά έγραψα,γύρνα στήν 1η αράδα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παπαγαλάκια της Ρηγίλης, δε φοβάστε τη γρίπη επειδή πάσχετε από...πολιτική χολέρα τύπου Αντώναρου!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 25 Ιουλ 2009 1:55:00 πμ

    Το ΙΜΜ τι σημαινει;
    Ιος Μαλακιας Μουνοπανων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση