GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενικευμένη απαξίωση στη χώρα...

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου . Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για το πρόβλημα της χώρας. Συνταγματικό, εκλογικό, πολιτικό, οικονομικό...

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου
.
Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για το πρόβλημα της χώρας. Συνταγματικό, εκλογικό, πολιτικό, οικονομικό, θεσμικό ή κάτι αντίστοιχο. Ας πούμε και εμείς κάτι και ας πάει στον βρόντο.
Το πρόβλημα της χώρας είναι η γενικευμένη απαξίωση των πάντων που ενορχηστρώνεται από όλους και εφαρμόζεται παντού. Στα ΜΜΕ, τoν τύπο, στα blogs και στρέφεται εναντίων όλων.
Απαξίωση πολιτικών, προσώπων, ιδεών, απόψεων, αξίων, θεσμών της χώρας, της οικονομίας, του συντάγματος, των αρχών, των υπηρεσιών, θεμελιωδών υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, των διαδικασιών, της ζωής, της τιμής, της ευθιξίας, του μέτρου, της Ιστορίας, των δομών.
Όλα έχουν αποκτήσει έναν σχετικισμό που...
καθιστά την περίπτωση μας ένα «χωριό των κανίβαλων» μια ζούγκλα όπου η ζωή και η πολιτική δράση είναι πλέον δύσκολη καθώς γύρω μας περιφέρονται γυμνά μαχαίρια και χτυπούν όποιον προλάβουν.
Όλοι εναντίων όλων χωμένοι σε έναν ατομισμό και με μια αμυντική συμπεριφορά που οδηγεί σε κάθε είδους βία (λεκτική, φυσική, ιδεολογική, επιχειρημάτων) και διαλύει τα πάντα. Η απαξίωση των πάντων συντρίβει τους αρμούς της χώρας. Λειτουργεί ως δικαιολογία και γεννά νέα απαξίωση. Διαβρώνει την κοινωνία. Κανείς δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αμύνεται ή να επιτίθεται εναντίων όλων σε μια τρελή φρενήρη κούρσα που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωσης και κάπου εκεί ανθεί ένα εμπόριο φόβου όπου διάφοροι αγύρτες περιφέρουν τα μαντζούνια τους ως λύση.
Αυτήν την χώρα πιέζεται προς τα κάτω και ίσως οδηγείται σε ένα μεσαίωνα. Γίνεται συνειδητά βάση σχεδίου και με όφελος ή από ανοησία, μετριοκρατία, και ανικανότητα. Άραγε αυτοκαταστρεφόμαστε ή απλά έχουμε πολλά βαρίδια σε θέση επηρρόης;
Ας στείλουμε όμως και ένα χαρούμενο μήνυμα. Εκτιμώ πως κάποιοι νάνοι φτιάχνουν ένα περιβάλλον με μικρά αντικείμενα για να φαίνονται ψηλότεροι και οτι τελικά ζούμε στην παραμυθοχώρα.

10 σχόλια

  1. mESA STIN APAXIOSI

    AS DIAVASOUME TON MONADIKO

    dR kOUTSOYKO...

    eKLOGES EDO KAI TORA!!

    aNDREA zEIS
    TON pAPOULIA PROEDRO NA xANADEIS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ..

    ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙΤΕ..

    ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ:

    ΓΡΙΠΠΗ, ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΡΟΥΒΑ, ΒΛΑΣΤΟ, ΓΡΙΠΠΗ ΞΑΝΑ, ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ...

    ΦΑΤΕ..

    και πληρώστε:

    -τη βενζίνη στη διπλάσια τιμή
    -το νερό σαν βενζίνη,
    -τη ΔΕΗ χρυσάφι,
    -Τα δημοτικά τέλη διαμάντια
    -το γάλα το νερωμένο με σκονίτσα 1 ΕΥΡΩ

    ΦΑΤΕ ΧΑΠΑΤΑ

    πληρώστε τους κλέφτες, τους αλήτες, τις τράπεζες να σας φτιάξουν τις φυλακές σας..

    ΣΠΕΡΜΑ . ΑΙΜΑ. ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που μπορεί κανείς να αντλήσει έστω και μια επιφανειακοί αισιοδοξία, Όταν βλέπει αυτά τα σιχαμερά ερπετά, τους καιροσκόπους της ζωής μας, να μη σταματούν πουθενά και σε τίποτα, Να μην παράγουν κανένα θετικό έργο, Παρά μόνο να κοιτάζουν πως θα βολέψουν μακροπρόθεσμα τον εαυτούλη τους και τους συγγενείς τους. Όχι κύριοι εδώ που φτάσαμε κάθε αισιόδοξος λόγος θα είναι γι' αυτά τα τομάρια ένα άλλοθι για να συνεχίσουν το αρπακτικό τους έργο.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καραμανλή, η κατ’ οίκον νοσηλεία των ασθενούντων από την νέα γρίπη θα είναι και η μεγαλύτερη αιτία διασποράς της νόσου!
    Διότι πόσοι νοσούντες και συγγενείς τους θα τηρήσουν επακριβώς τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί;
    Έτσι οι συγγενείς αυτοί που ζούνε με τους πάσχοντες κατά ένα ποσοστό μικρό ή μεγάλο, κατά την γνώμη μου μεγάλο, θα έρθουν σε επαφή με την νόσο, και θα την έχουν μαζί τους, θα βγουν έξω από το σπίτι είτε για να πάνε στις δουλειές τους είτε για να πάνε για ψώνια μεταφέροντας τον ιό ο οποίος δεν τους έχει ακόμη δώσει απτά σημεία συμπεριφοράς του στο σώμα τους, αλλά υπάρχει, θα προσκολληθεί σε άλλους ανθρώπους μη υποψιασμένους περί αυτού και η εξάπλωση θα είναι ραγδαία, και με απρόβλεπτες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι απατεώνες της κυβέρνησης ονόμασαν το καινούριο χαράτσι για τα αυτοκίνητα πράσινα μέτρα για να παραπέμπουν στο Πασόκ, και ότι τάχα μου η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζετε το Πασόκ αυτή είναι!Ουστ!
    Ρε ανίκανοι, θρασύδειλοι, πιάστε την φοροδιαφυγή αν έχετε κότσια και μην τα παίρνετε από όποιον δεν μπορεί να σας αντισταθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΕΠΙΤΑΓΗ ;(ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ)


    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ , ΣΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΣΟΥ ;


    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΜΜΕ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ;



    ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΝΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ .


    ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας πάψουν να συμπεριφέρονται σαν ημιζώντανες μασέλες, να πάψουμε να τους απαξιώνουμε. Φυσικά και απ-αξιώνουμε οτιδήποτε δεν έχει καμία αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακατάσχετη μπουρδοδιαγνωσιολογία,
    μέ πιπεράκι από ηλιθιοερωτήματα, χιλιοειπωμένα καί χιλιοδιαβασμένα.

    ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ, ΕΧΕΙΣ ?

    Καλύτερη μπουρδοδιαγνωσιολογία κάνει ο κομπλεξικός διαμαρτυρόμενος 22 Ιουλ 2009 9:04:00 μμ.

    ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ , ΕΧΕΤΕ ?

    (ΕΓΩ, έχω. Άμα τήν θέλει κανείς, άς μέ ρωτήσει ΕΔΩ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ).

    Καί νά είσαι ακριβής. Η ΧΩΡΑ, δέν έχει κανένα πρόβλημα. Τά βουνά, οι θάλασσες, τά ακρογιάλια, είναι στή θέση τους. Απαξίωση τών πάντων υπάρχει στά μυαλά τών ΑΝΘΡΩΠΩΝ, τού "λαού", ντέ.

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΑΠΑΞΙΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση