GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με "μαρτυρίες" έπιασαν τους απαγωγείς του Παναγόπουλου...

Επτά μήνες μετά την απαγωγ ή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ύστερα από μεθοδικές έρευνες και έχοντας στη διάθεσή τους μαρτυρίες(!), ...

Επτά μήνες μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ύστερα από μεθοδικές έρευνες και έχοντας στη διάθεσή τους μαρτυρίες(!), οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης. Μεγάλα ερωτήματα αποτελούν το κρησφύγετο όπου κρατούσαν οι απαγωγείς τον 73χρονο εφοπλιστή, αλλά και το τι απέγιναν τα 30 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε η οικογένεια του απαχθέντος ως λύτρα.Τουλάχιστον 10 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 8 μέρες ομηρίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περισσότεροι κινούνται στο χώρο της νύχτας και μάλιστα χαρακτηρίζονται ως «βαριά ονόματα».
Από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως και χθες στις 9 το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, με συντονισμένες επιχειρήσεις στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στον Ασπρόπυργο και το Περιστέρι προσήγαγαν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τουλάχιστον δέκα άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την απαγωγή.
Δύο από αυτούς είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές, για ανθρωποκτονίες, «προστασίες», βομβιστικές ενέργειες και αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ο πρώτος είναι ο μόνος που απέμεινε ζωντανός από τα τρία αδέρφια οικογένειας και κινεί τα εγκληματικά νήματα μέσα από τη φυλακή, ο δεύτερος φέρεται ως «υπαρχηγός» της εκβιαστικής ομάδας του Χαϊδαρίου. Και οι δύο φέρονται να είναι οι «εγκέφαλοι» και οι καθοδηγητές της απαγωγής.
Οι γυναίκες τους φαίνεται να συμμετείχαν στην απαγωγή σε... περιφερειακούς ρόλους και στη διατροφή του ομήρου. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ο ιδιοκτήτης εταιρείας χωματουργικών εργασιών στον Ασπρόπυργο, που συμμετέχει στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού, ένας ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών και ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Πολύγωνο, ένας έμπορος αυτοκινήτων στη Βούλα, ένας επιχειρηματίας από τη Γλυφάδα και δύο άτομα, ένας γνωστός μπράβος νυχτερινών κέντρων και ένας τοξικομανής, από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου στην Κρήτη όπου αστυνομικό κλιμάκιο κάνει έρευνες, αφού εκεί βρέθηκε μέρος του ποσού από τα λύτρα. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στην τράπεζα από επιχειρηματία, ο οποίος όμως όπως προέκυψε δεν φαίνεται να γνώριζε κάτι για την απαγωγή.
Από την Αστυνομία μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα για την υπόθεση, καθώς ήταν σε εξέλιξη.
Όλοι ανακρίνονταν μέχρι αργά το βράδυ στην Ασφάλεια και εκδόθηκαν επτά εντάλματα σύλληψης με βάση τα οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, υπάρχουν και άλλοι που παρέμεναν ασύλληπτοι, γι' αυτό και οι έρευνες συνεχίζονταν.
Το χρονικό της απαγωγής
12 Ιανουαρίου: Το θρίλερ της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 8:40 το πρωί. Τρεις κουκουλοφόροι με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν το ΙΧ του εφοπλιστή 500 μέτρα από το σπίτι του και απήγαγαν τον ίδιο και τον οδηγό του. Αμέσως μετά έκαψαν στο Κορωπί τα δύο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, ενώ άφησαν δεμένο σε δέντρο τον οδηγό. Ο 40χρονος μετέφερε προφορικό μήνυμα των απαγωγέων οι οποίοι ζητούσαν λύτρα ύψους, 40.000.000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης απηύθυνε έκκληση προς τους δράστες για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας του απαχθέντος. Το ίδιο βράδυ οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια.
13 Ιανουαρίου: Εντοπίζεται στη Βοιωτία φαρμακείο από το οποίο ένας «μη τακτικός πελάτης» αγόρασε μεγάλες ποσότητες του φαρμάκου που χρησιμοποιεί ο εφοπλιστής. Οι απαγωγείς ενημερώνουν την οικογένεια για βιντεοκασέτα που άφησαν στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος των Αγ. Θεοδώρων με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του εφοπλιστή. Οι οικονομικές απαιτήσεις των δραστών αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
14 Ιανουαρίου: Παρουσιάστηκε εμπλοκή σχετικά με τη δυνατότητα της συγκέντρωσης των χρημάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δραστών. Οι απαγωγείς λένε πως θα ξαναεπικοινωνήσουν σε δύο μέρες.
15 Ιανουαρίου: Κανένα νέο από τους απαγωγείς.
16 Ιανουαρίου: Οι δράστες δεν εμφανίζονται. Η σύζυγος του εφοπλιστή Κατερίνα Παναγοπούλου απευθύνει δημόσια δραματική έκκληση προς τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει το συμφωνηθέν ποσό.
17 Ιανουαρίου: Η Κατερίνα Παναγοπούλου απευθύνει και πάλι δημόσια έκκληση προς τους απαγωγείς. Οι δράστες της δίνουν οδηγίες για τον τόπο και τρόπο παράδοσης των λύτρων. Αργά το απόγευμα με δεύτερη επικοινωνία φαίνεται να λαμβάνει άλλη μια βιντεοκασέτα-πιστοποίηση ότι ο σύζυγος της είναι καλά, με οδηγίες για την καταβολή των λύτρων.
18 Ιανουαρίου: Από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ η Κατερίνα Παναγοπούλου μαζί με τον οδηγό της οικογένειας κατευθυνόμενη από τους δράστες πηγαίνει σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία για να παραδώσει τα λύτρα. Φθάνει μέχρι και την Κατερίνη.
19 Ιανουαρίου: Η σύζυγος του εφοπλιστή φεύγει ξημερώματα από την κατοικία της και φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες στη Βοιωτία. Αφήνει τα χρήματα σε ερημικό σημείο στο Ακραίφνιο.
20 Ιανουαρίου: Στη 01:30 τα ξημερώματα ο εφοπλιστής τηλεφωνεί στη σύζυγο του από κινητό τηλέφωνο αστυνομικών του τμήματος Χαϊδαρίου και την ενημερώνει ότι είναι ελεύθερος. Τον βρήκε διερχόμενο περιπολικό σε παγκάκι στη Λ. Αθηνών στο ύψος του Σκαραμαγκά.
Τα κομβικά σημεία της εξιχνίασης
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κομβικά σημεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η δολοφονία γνωστού μπράβου και επιχειρηματία στη Λ. Βεΐκου στο Γαλάτσι, η πρόσφατη σύλληψη μεγαλοαπατεώνα, και η σύλληψη ληστή, οδηγού αγώνων ταχύτητας μοτοσικλέτας. Αξιοποιήσιμα στοιχεία προέκυψαν από την παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, του ενός έγκλειστου στις φυλακές και του ιδιοκτήτη χαρτοπαικτικών λεσχών και ταβέρνας στο Πολύγωνο, ενώ σημαντική ήταν η μαρτυρία γυναίκας.

(Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/)

3 σχόλια

  1. Ti einai aytos o KOUTSIKOS re paidia?

    Exei kanei to SPAM epagelma..

    ME AYTHN THN FATSA SERIAL KILLER KAI BIASTH POY EXEI DEN MPOREI NA PAEI MAKRIA. Sta paparia toys ton grafoyn oloi.

    Perigelos egine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δώσουν αμνηστία στον Π.Βλαστό αν μιλήσει!!!!

    Αν ο Βλαστός ομολογήσει ότι έκανε αυτός την απαγωγή τότε γιατί να μην του δώσουν αμνηστία όπως πηρε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ!!!!!!!!!!!

    ζητάνε και για τον Χριστοφοράκο αμνηστία!!!!!!!!; Λεφτά Εκλεψε και έφαγε ο ένας , λεφτά Εκλεψε και εφαγε και ο άλλος. ……!!!!

    Να έχουν κίνητρα και οι κατηγορούμενοι όπως λέει ο Γ.Ορφανός!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ?
    ΚΑΤΕΒΑΖΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΠΟΝΗΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση