GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ύποπτο λάπτοπ του καμικάζι‏...

Aπό το PRESS ON ICE . Kατά τη διάρκεια των ερευνών σο ξενοδοχείο Ριτζ Κάρλτον βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που πιστεύεται ...

Aπό το PRESS ON ICE
.
Kατά τη διάρκεια των ερευνών σο ξενοδοχείο Ριτζ Κάρλτον βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν από τους δράστες, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της ινδονησίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο υπολογιστής περιελάμβανε πληροφορίες και κωδικούς, με τη βοήθεια των οποίων βρίσκονταν σε επικοινωνία οι δύο καμικάζι.
Παράλληλα, η αστυνομία της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δύο καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία της Τζακάρτα ήταν μέλη της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
"Επιβεβαιώνουμε ότι...
οι καμικάζι ανήκουν στην Τζεμάα Ισλαμίγια εξαιτίας των ομοιοτήτων ανάμεσα στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν την Παρασκευή και τις βόμβες που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια παλαιότερων επιθέσεων της οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ένας από τους καμικάζι αναγνωρίσθηκε , ενώ για τον δεύτερο οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι σε εξέλιξη. Και οι δύο καμικάζι ήταν άνδρες.
Υποψίες για Νορντίν Τοπ
Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ομως οι αρχές τις συνέδεσαν πολύ νωρίς με την ομάδα του Νορντίν Τοπ, ενός ισλαμιστή που θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια.
Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι , σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003).
Εκτοτε, αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησίας, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
www.news247.gr

3 σχόλια

  1. όποιοι χυδαιολογούν από τα blogs, σκοτώνουν τα blogs......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι-Λειτουργοί, δεν βλέπουν, ή δεν θέλουν να δουν, και δεν παίρνουν δραστικά μέτρα κατά της Λαθρομετανάστευσης, και ότι η Τουρκία με την Λαθρομετανάστευση αυτή επιχειρεί αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, και δημιουργεί στρατό κατοχής της, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλ Κάιντα
    Μια ανύπαρκτη οργάνωση εφεύρεση της Αμερικής που εξυπηρετεί τα "αντιτρομοκρατικά" σχέδια της Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση