GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγριες συμπλοκές στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο‏...

Aπό το http://lefteria.blogspot.com/ . Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι μπροστά στην πόρτα του μοναστήριουτ...

Aπό το http://lefteria.blogspot.com/
.
Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι μπροστά στην πόρτα του μοναστήριουτου Αγίου Διονυσίου του εν Ολυμπώ μετά την πορεία διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει προς το μοναστήρι από το Λιτόχωρο ο δήμαρχος και η δημοτική επιτροπή αγώνα εναντίον του ηγούμενου της μονής Μάξιμου, για τη γνωστή περίπτωση των υπό διαμάχη 4.500 στρεμμάτων, όπου εμπλέκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές. Μετά το συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην πλατεία Λιτοχώρου εν απουσία όλων των βουλευτών της Πιερίας, αλλά και του Νομάρχη, κάτι που...
τονίσθηκε από το μικρόφωνο από τους οργανωτές, και μίλησαν ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, ο οποίος είπε και τη φράση προς τους συγκεντρωθέντες : "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" και κατόπιν ακολούθησε πορεία προς το μοναστήρι με επικεφαλής τον δήμαρχο Λιτοχώρου.
Στο μοναστήρι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πιστοί μπροστά στην είσοδο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Μάξιμο. Όταν έφτασε η πορεία με τους διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο προαύλιο και επιχείρησαν να μπουν μέσα στο μοναστήρι, διασπώντας τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει παρατεταγμένοι οι αντιδιαδηλωτές, άντρες, γυναίκες και παιδιά.
ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΏΝ ΨΑΛΜΩΝ
Μόλις ήρθαν σε επαφή οι δύο πλευρές άρχισαν οι φραστικές επιθέσεις και σε λίγη ώρα η είσοδος του μοναστηριού είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ρινγκ και έπεφτε τέτοιο άγριο ξύλο, όπου για δεκαπέντε λεπτά περίπου δεν ήξερες ποιος έδερνε ποιον, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλησιαστικοί ψαλμοί που έψελναν καλόγεροι και πολίτες.
Η αστυνομική δύναμη ήταν μικρή και ανήμπορη να επέμβει και ενώ στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο είχε γραφτεί ότι ενδέχεται να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, όπως και έγινε σήμερα.
Κάποιοι όφειλαν να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής τέτοιων άγριων συμπλοκών μπροστά στο μοναστήρι που αποτελούν ντροπή για όλους.
Γ.Κ.

10 σχόλια

  1. ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΡΧΙ-ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ
    Mάθατε τι έκανε πάλι την περασμένη εβδομάδα;
    Απογοητεύθηκε που δεν μπόρεσε να μάθει ποδήλατο και άλλαξε σπόρ ο εθνικός μας Αϊστάϊν.
    Τόριξε στο κανό.
    Ναι στο κανό, στη θάλασσα κανονικά, στο Σχοινιά.
    Χάθηκε πάλι βέβαια και τον βρήκαν μετά από 4 ώρες αποκαμωμένο σε μια απόμερη ακτή, να περιμένει να τον σώσουν.
    Και εμείς νομίζαμε ότι τον έστειλε ο θεός για να σώσει την Ελλάδα, όπως μας έλεγαν τα Γιωργοκάναλα.
    Τώρα μάλιστα, ψωνίσαμε από σβέρκο!
    Το κανό το είχε ξαναπροσπαθήσει στην Ύδρα πασχαλιάτικα αλλά την κοψωχόλιασε πάλι τη συνοδεία του.
    Επικίνδυνα αυτά τα σπόρ Γιωργάκη, ακόμη και για κανονικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον για κουφιοκεφαλάκηδες.
    Δεν προσπαθούσες καλύτερα αγόρι μου το παιγνίδι στην μπανιέρα με τα παπάκια σου και τα καραβάκια σου, όπως σε έβαζε μικρούλη η μάμμυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί τέλους και μια ευχάριστη είδηση από το Ελλαδιστάν. Ρασοφόροι κοπρίτες και τα αποβλακωμένα πρόβατα του ποιμνίου τους τρώνε ξύλο στη έδρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μάθατε;
    Και Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, λέει, θα ιδρύσει το πασόκ.
    Για να κτυπήσει λέει την εσωτερική διαφθορά.
    Ρε χοντροκέφαλοι, για το γιωργάκη τα ξέρουμε, θα ήθελα όμως να ήξερα τί μυαλά κουβαλάτε όλοι οι υπόλοιποι πασόκοι.
    Ντίπ χάνοι είσαστε;
    Δεν ξέρω άν ξέρετε από ψάρεμα, αλλά ξέρετε τι κάνει ο χάνος;
    Ότι βρεί μπροστά του το χάφτει, γι' αυτό και πιάνεται τόσο εύκολα στα αγκίστρια.
    Έτσι και εσείς.
    Άρπ!!!!
    Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, ωραία.
    Θα απαρτίζεται από τα ίδια μέλη που βγάλανε ότι ο Τσουκάτος τσίμπησε τα λεφτά της Ζίμενς και το πασόκ είναι πεντακάθαρο;
    Στο λέω γιατί εάν κάνεις ένα γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς όλων των κομμάτων όλοι θα σου πούν ότι αποκλείεται να έχει βουτήξει ο στρατηγός Τσουκάτος, άρα ο Γιωργάκης λέει ψεμματάκια.
    Πάντως από «ιδέες» σκίζετε, στην πράξη τα χαλάτε λιγουλάκι.
    Δεν παίζεται ο οραματιστής Τζώρτζ Τσάντ, δεν παίζεται.
    Από οράματα έχει πιο πολλά και από την Αθανασία του Αιγάλεω.
    Μιλάμε, το άτομο είναι από άλλο κόσμο, ηλεκτρονικό.
    Κάτι σαν τα ντίτζιμον και τους γκορμίτι, κάτι.
    Το πιό σοβαρό από όλα είναι ότι (μάλλον) τα πιστεύει αυτά που λέει.
    Δίπλα του ο Βεργής και ο Κατέλης της Αννίτας Πάνια φαντάζουν πολιτικά τέρατα.
    Μήπως φταίει και αυτός ο κακομοίρης;
    Από γεννησιμιού του είναι έτσι, τι να καταλάβει;
    Αναρωτιέμαι, εάν έτσι είναι ο αρχηγός, φαντάσου τι είναι οι οπαδοί που τον έχουν ίνδαλμά τους.
    Με αυτά τα μυαλά νομίζετε ότι μπορείτε να κυβερνηθεί μια χώρα;
    Με εξαγγελίες του αέρος;
    Με ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;
    Αθάνατοι άμυαλοι πασόκοι, πρώτα φεύγει το χούϊ και μετά η ψυχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρασσοφόροι οι κατάρα του Έθνους5 Ιουλ 2009, 8:28:00 μ.μ.

    ΄΄Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ΄΄ ΕΙΠΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ... ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε πάλι με τα φιρμάνια. Η χώρα των κοτζαμπάσηδων και των παπάδων.
    Ραγιάδες κολίγοι ξεσηκωθείτε !!!
    Θυμηθείτε τον Μαρίνο Αντύπα. 100 χρόνια μετά το θάνατό του είναι πάντα επίκαιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ όχι άλλα ψέμματα
    5 Ιουλ 2009 2:52:00 μμ

    Ότι έχει πει μέχρι σήμερα το χει κάνει. Καλά και συ ρε καημένε περιμένεις ότι όλ' αυτά θα τα κάνουν αυτοί που βλέπεις στις τηλεοράσεις?
    Ή νομίζεις ότι αυτοί κάνανε τίποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια πέραν από αυτά που λες? Σ' αυτό έχεις δίκιο.
    Αλλά το ξέρει κι εκείνος. Οπότε υπάρχουν τα κατάλληλα δίκτυα που κάνουν την πραγματική δουλειά. Όχι το θεαθήναι.
    Και μην περιμένεις πορίσματα και ανακοινώσεις. Η επίπτωση έχει να κάνει μόνο με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Μπορεί επισήμως να εμφανιστεί οποιοσδήποτε άλλος λόγος, αλλά ποτέ αυτό που νομίζεις. Ουσία, φίλε, όχι λόγια και επίδειξη. Απλά δεν τα χεις δει όλα αυτά μέχρι σήμερα στην Ελλάδα γι' αυτό αμφισβητείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
    Παλιό παιχνίδι που εξακολουθούν να παίζουν κάποιες γραφικές φιγούρες πολιτικάντηδων του Λιτοχώρου παραμυθιάζοντας και χρησιμοποιώντας λίγους αγρότες με σκοπό την άγρα ψήφων.
    Το θέμα είναι πεντακάθαρο υπέρ της μονής μετά από συνεχείς αποφάσεις δικαστηρίων τοπικών και Αρείου Πάγου.
    Εδώ και κάποια χρόνια κάποιοι επιτήδειοι που έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τουριστικά το στολίδι της χώρας μας που ίσως είναι το μόνο που δεν έχει διαλυθεί από φωτιές και οικοπεδοποίηση, κινούν γη και ουρανό με αθέμιτα μέσα και κινούμενοι μουλωχτά να βάλουν το πόδι τους στον εθνικό δρυμό χτίζοντας ξενοδοχεία και καφετέριες καταστρέφοντας και βιάζοντας το οικοσύστημα του Ολύμπου.
    ΑΛΛΆ ακόμη και να παραχωρούσε η μονή κάποιες εκτάσεις, οι αγρότες και όσοι φιλοδοξούσαν να πλουτίσουν από καταστρέφοντας το αιώνιο βουνό δε θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν γιατί είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευμένος εθνικός δρυμός.
    Αυτοί λοιπόν οι πεινασμένοι πήγαν στο μοναστήρι σαν τους λύκους νομίζοντας ότι μπορούν να αρπάξουν τη γη σπρώχνοντας με βία λαϊκούς και μοναχούς ρίχνοντας ακόμη και ιερές εικόνες κάτω με σκοπό να μπούνε στη μονή.
    Πολλές χιλιάδες είναι οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας του Λιτοχώρου, της Κατερίνης αλλά και όλης της Β. Ελλάδας από απλούς εργάτες, οικογενειάρχες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των τεχνών που στηρίζουν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου καθώς τους έχει αγκαλιάσει η αγάπη των μοναχών της συνοδείας και του γέροντα πατρός Μαξίμου.
    Αυτά γιατί μας έχουν πνίξει τα sk@ των συμφερόντων των ‘’πολιτικών’’ και των ΜΜΕ που μας θεωρούσαν ως τώρα λαουτζίκο. Ξυπνήσαμε όμως και φοβούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΛΑΚΑ,5 Ιουλ 2009 2:52:00 μμ, ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΚΛΩΝΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.
    ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΧΗ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ "ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ", ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΑ ΝΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΑ ΣΑΝ ΕΙΔΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν ξέρω κανέναν πολίτη που να έχει χαρτιά τίτλων γης απο τους Τούρκους.
    Οι μόνοι που έχουν γίνει γνωστοί είναι κάποιοι κοτσαμπάσηδες που έμειναν στην ιστορία, και τα μοναστήρια.
    Γιατί άραγε τους έδωσαν οι Τούρκοι τέτοιους τίτλους, ειδικά στα μοναστήρια, αφού αυτοί έκαναν αντίσταση με το κρυφό σχολειό και με την υποστήριξη του γένους κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς όπως λένε ?
    Φούμαρα. Μάλλον ήταν φίλοι των Τούρκων αυτοί στα μοναστήρια και οι Τούρκοι τους έδιναν τη γή για να μην μπορεί ο ραγιάς να φάει ένα κομμάτι ψωμί αλλά να είναι αναγκασμένος να παρακαλάει το μοναχό πρώτα και μετά τον Τούρκο.
    Διπλοαλυσοδεμένος.
    Το απόστημα είναι μεγάλο και δύσκολα θα σπάσει.Γιατί το Ελληνικό κράτος έχει αποδείξει στη διαδρομή του , ότι επιβραβεύει τους συνεργάτες των κατακτητών του , όπως έκανε και με τους συνεργάτες των γερμανών, μαυραγορίτες και δοσίλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση