GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστέλλεται η αποστολή στα Σκόπια για τον Β. Γκλιγκορίεβιτς‏...

Από το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο . Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Ιουλίου αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου ...

Από το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο
.
Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Τρίτη 21 Ιουλίου αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου στα Σκόπια, με στόχο την επίσκεψη στις φυλακές του Τέτοβο των Σκοπίων, του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ιστορικού Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς.
Η αναστολή της αποστολής αποφασίσθηκε, δεδομένου ότι, ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, θεωρείται πια «αγνοούμενος», καθώς ο ίδιος ο διευθυντής των φυλακών του Τέτοβο, ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη ότι, «δεν υπάρχει κανείς Γκλιγκορίεβιτς στις φυλακές του». Αυτή η εξέλιξη, επέβαλε και την αναβολή της αποστολής και παράλληλα τον επανασχεδιασμό της.
Σχετικά με τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες - τις οποίες μάλιστα συζητούν ως πιθανότητα σκοπιανοί δημοσιογράφοι- ότι...
ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς δολοφονήθηκε, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη ή ανεπίσημη πλευρά. Αυτό που παραμένει ως γεγονός είναι ότι, από το Σάββατο 4 Ιουλίου έως σήμερα, ο Φιλέλληνας αγωνιστής της Δημοκρατίας, είναι άφαντος και η τελευταία δήλωσή του είναι αυτή που έστειλε ο ίδιος στους φίλους του μέσω του διαδικτύου, όπου και εξέφραζε τους φόβους του για νέα σύλληψή του.
Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί όλους τους φίλους του Βάσκο Γκλιγορίεβιτς να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του, έτσι ώστε να προγραμματισθούν οι επόμενες κινήσεις για την ανεύρεση του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ιστορικού, πριν να είναι πολύ αργά για την ζωή του.

3 σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    Ο ΟΗΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΤΟΥ:



    Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

    Η Ύπατη Αρμοστεία δεν θα συμμετάσχει στη νέα διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα εκτός εάν επέλθουν δομικές αλλαγές

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαπιστώνει με ιδιαίτερη ανησυχία ότι οι θεσμικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 81/2009 δεν εξασφαλίζουν επαρκώς μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Το νέο Προεδρικό Διάταγμα αποκεντρώνει τη λήψη αποφάσεων για τα αιτήματα ασύλου σε πρώτο βαθμό σε πάνω από 50 αστυνομικές διευθύνσεις ανά την επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα εξειδικευμένου προσωπικού, υπηρεσιών διερμηνείας και νομικής συνδρομής. Επιπλέον καταργεί την υπάρχουσα επιτροπή προσφυγών, που ήταν η αποφαινόμενη αρχή με αποφασιστική αρμοδιότητα σε δεύτερο βαθμό, διατηρώντας περιορισμένη δικαστική επανεξέταση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να διασφαλίζεται έτσι το δικαίωμα σε μια «πραγματική προσφυγή». Τέλος, ο ορισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης ως της αποφαινόμενης αρχής σε δεύτερο βαθμό για εκείνες τις προσφυγές των οποίων η εξέταση εκκρεμεί, δεν θα συμφωνούσε με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί ένα όργανο ανεξάρτητο από αυτό που αποφασίζει σε πρώτο βαθμό.

    «Οι νέες αυτές εξελίξεις είναι πιθανό ότι θα καταστήσουν την προστασία στην Ελλάδα ακόμα πιο δύσκολη για εκείνους που τη χρειάζονται», δήλωσε ο Laurens Jolles, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

    Με βάση τα παραπάνω, στο παρόν στάδιο η Ύπατη Αρμοστεία δεν μπορεί να συμμετάσχει τόσο στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές Προσφύγων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε πρώτο βαθμό, όσο και στις γνωμοδοτικές επιτροπές για την εξέταση των περίπου 30.000 προσφυγών που εκκρεμούν σε δεύτερο βαθμό.

    Στην περίπτωση που οι Ελληνικές αρχές κινηθούν στο μέλλον στην κατεύθυνση δομικών αλλαγών που να διασφαλίζουν μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα, η Ύπατη Αρμοστεία θα ήταν έτοιμη να εμπλακεί πλήρως και να αναλάβει έναν αποτελεσματικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου στην Ελλάδα.

    Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει τη στενή της συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές όσον αφορά την εκπαίδευση και κατάρτιση, την παροχή τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και νομικής συμβουλευτικής, την παρακολούθηση της διαδικασίας αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα όπως αρμόζει στο ρόλο της, και την υποβολή προτάσεων και συστάσεων προς την Κυβέρνηση για μελλοντικές βελτιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΕΤΙΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κρίμα...

    Ένα ακόμα μέγιστο εθνικό θέμα πάει πίσω...

    Το πιο λυπηρό είναι πως βρέθηκαν κάποιες χιλιάδες μαλάκες που ψήφισαν τον πατριδοκαπηλευτή παπαδοκοντοπούτανο και τον αλκοολικό θαυμαστή της ελληνοχριστιανικότητας (μόνο αυτό δείχνει πόσο απατεώνας είναι) που δε ντρέπεται στην ηλικία και την κατάσταση του (προχωρημένη ηπατική ανεπάρκεια) να ξερογλύφεται για το κέθε ξέκωλο και να το παίζει και παοκάρα (θαυμάστε επίπεδο...).

    Δεν πάτε όλοι στα σκόπια να ησυχάσουμε ρε γελοίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση