GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρασινάδες" ...σουφλιστές!

«Κουφές» αποφάσεις, εν μέσω κρίσης... . Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr . Νομίζω ότι βρήκα πια την απάντηση στο ιστορικό ερώ...

«Κουφές» αποφάσεις, εν μέσω κρίσης...
.
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr
.
Νομίζω ότι βρήκα πια την απάντηση στο ιστορικό ερώτημα «ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο».
Τώρα πια είμαι σίγουρος. Μας κυβερνούν οι αντιπρόσωποι και εισαγωγείς αυτοκινήτων.
Αν δείτε τα πράγματα λίγο από απόσταση, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξετε κι εσείς. Τι άλλο δηλαδή να συμπεράνετε με αυτά που παρακολουθούμε;
Σε μια χώρα όπου κάθε μέρα κλείνουν μικρές επιχειρήσεις και αυξάνονται οι άνεργοι, το πιο συγκεκριμένο μέτρο «αναθέρμανσης της αγοράς», που έλαβε αυτή η κυβέρνηση ήταν η παροχή κινητών για την αγορά νέων Ι.Χ. με την γενναία μείωση του φόρου ταξινόμησης. Όχι μείωση της φορολογίας στα φάρμακα, τα τρόφιμα, τα σχολικά είδη, τα ρούχα ή τα παπούτσια, αλλά στα αυτοκίνητα. Όσο ακριβότερα, τόσο μεγαλύτερο κέρδος.
Και τώρα η συνέχεια. Όλες οι υποσχέσεις για ανθρωπινότερο περιβάλλον με περισσότερο πράσινο –και μητροπολιτικά πάρκα- κατέληξαν στην απόφαση να...
επιβληθούν νέες επιβαρύνσεις σε εκείνους τους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το αυτοκίνητο τους, αλλά επιμένουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα δεκαετίας.
Εδώ ξεπεράσαμε και την Μαρία Αντουανέτα. Εκείνη απλώς απορούσε «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι», όταν ο λαός βγήκε στους δρόμους φωνάζοντας «ψωμί». Η κυβέρνηση μας προχωράει ένα βήμα περισσότερο. Θα τιμωρεί όσους επιμένουν στο ψωμί και δεν προτιμούν το παντεσπάνι.
Είσαι συνταξιούχος, εργάτης, υπάλληλος, μικρός αγρότης, έχεις παιδιά που σπουδάζουν και δεν σου περισσεύουν να αντικαταστήσεις το αυτοκίνητο σου; Ε, πρέπει να τιμωρηθείς. Θα αυξήσουμε τα τέλη κυκλοφορίας κατά εκατό ή εκατόν πενήντα ευρώ. Θα σου απαγορεύσουμε να μπαίνεις στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο σου, έστω και αν ζεις σε αυτό.
Στις ακρίβειας και της φτώχειας τον καιρό, με πρόφαση το ενδιαφέρον για την ρύπανση του περιβάλλοντος, ο σκιώδης μεν, ουσιαστικός δε «τσάρος της οικονομίας» μ. Α. (μετά Αλογοσκούφη) Γιώργος Σουφλιάς, εφευρέτης ως τώρα των αοράτων μητροπολιτικών πάρκων, βρήκε έναν τρόπο να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
Και καλά. Εκείνος, λόγω του γνωστού προβλήματος, περί του οποίου χαριτολογεί ενίοτε, φαίνεται πως δεν το άκουσε το καμπανάκι. Μα όλοι αυτιά «τύπου Σουφλιά» έχετε σε αυτή την κυβέρνηση;
Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί του ότι όλα αυτά συνιστούν «πράσινη πολιτική». Διότι βοηθούν τους «πράσινους» να επιστρέψουν στα σίγουρα στην εξουσία.

15 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε ήταν ένας τσοπάνος που είχε μερικά προβατάκια (πες εκατό). ¨Ολα ήταν καλά μέχρι που άρχισαν να πεινάνε και να αρρωσταίνουν. Μερικά απο αυτά (μπορεί και τα περισσότερα) έτρωγαν μόνο 650 - 880 γραμμάρια χόρτο το μήνα ! Είχαν φέξει.
    Είδε, ο στοπάνος, το κοπάδι του να χτικιάζει και αφού το καλοσκέφτηκε ανακοίνωσε :
    "Επειδή δεν αποδίδετε αποφάσισα να αρμέγω, τα μεν γηρασμένα πρόβατα με πίεση ωστε να δίνει το καθένα σας 1/2 κιλό γάλα παραπάνω τη φορά, τα δε νεότερα πάλι με πίεση αλλά για 1/4 του κιλού παραπάνω ".
    Χαμογέλασε ικανοποιημένος για τα μέτρα και άνοιξε πάλι εκείνα τα σχέδια που εκοβαν τη στάνη στη μέση για να χτίσει εκείνη ... τη βίλλα με την πισίνα που ονειρευόταν τις νύχτες που τα σκασμένα τα ζωντανά είχαν παει για ύπνο........
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια των περισσότερων πολιτικών , λαδώματα λοβιτούρες και μετά έρχονται να τα πάρουν από τους μη έχοντες . Το επόμενο βήμα ; Απλά θα μας πασάρουν τους προηγούμενους ελαιοσυλλέκτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το όνομα "Καμένος" σας λέει κάτι;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δες ονοματα μεγαλοεισαγωγεων και θα καταλαβεις. Καμμενος,Κοπελουζος,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστος!

    Αλλα στου κουφου τη πορτα
    οσο θελεις βροντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ..

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ?????

    ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ...ΕΔΩ !
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΑ.
    ΜΙΑ ΘΕΤΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ
    ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΙΑ.
    ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ.
    ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΛΑ !!!

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΦΙΡΜΑ.
    ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΚΑΘΕ ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ.
    ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΛΥΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα η πελατεια τους και τ αφεντικα τους αυτο τους επιβαλουν να κανουν.Σιγα μην εχουν κοινωνικες ευαισθησιες και κοπτονται για το καλο του κοσμου και του τοπου,τα εχουν ξεπερασει αυτα την επομενη των εκλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα δεχθώ το μέτρο της απόσυρσης ως περιβαλλοντικό κίνητρο μόνο αν τα αποσυρόμενα οχήματά πρέπει να έχουν σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τέλη κυκλοφορίας, να είναι δηλωμένα στη φορολογική δήλωση των ιδιοκτητών, να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ και να διαθέτουν κάρτα καυσαερίων. Θεωρητικά πρέπει να τα έχουν αλλιώς δεν έπρεπε να κυκλοφορούν. Αυτή τη στιγμή όλες οι σακαράκες που κυκλοφορούσαν παράνομα πήραν αξία. Κι εγώ που είχα σε άψογη λειτουργική κατάσταση το παλιό μου αυτοκίνητο, πλήρωνα τα πάντα για να είμαι σωστός και νόμιμος, τώρα θα υποχρεωθώ να το αποσύρω για ένα κομμάτι ψωμί διότι δεν θα μπορώ να συντηρήσω πιά τα τέλη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 25 Ιουλ 2009 9:49:00 μμ


    ΑΡΧΙΣΕ Ο BLOOP ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ----------------------------------
    ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ. κ α ι ......
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ.
    ΥΠΕΡΗΛΙΘΙΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΜΕΤΟ.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΝΟΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ
    1. ΜΑΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ
    2. ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ
    3. ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ
    4. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΧΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

    Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση