GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι γίνεται με την διαδοχική ασφάλιση;...

Από το http://www.apodimos-ellinas.com/ Η μητέρα μου έκανε τα χαρτιά της για σύνταξη πριν τρεις μήνες. Τα ένσημά της ήταν δέκα χρόνια ΤΕΒΕ κ...

Από το http://www.apodimos-ellinas.com/

Η μητέρα μου έκανε τα χαρτιά της για σύνταξη πριν τρεις μήνες. Τα ένσημά της ήταν δέκα χρόνια ΤΕΒΕ και πέντε χρόνια ΙΚΑ (είναι ασφαλισμένη από το 1976 στο ΤΕΒΕ και τα τελευταία πέντε χρόνια στο ΙΚΑ και είναι 59 ετών).
Για να πάρουμε πριν δέκα μήνες τη βεβαίωση του χρόνου ασφάλισής της από το ΤΕΒΕ, μας τρέλαναν με ένα χαρτί της εφορίας που δεν έβρισκαν και τελικά μας είπαν ότι το είχαν χάσει. Μόνοι μας πήγαμε στο ηλεκτρονικό αρχείο (Εφορία Αμπελοκήπων-Αττικής) και τελικά το βρήκαμε και το τυπώσαμε (χαρτί για το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος και τη βεβαίωση του ΤΕΒΕ ότι δεν χρωστάει, εξοφλημένα όλα, αλλιώς δεν κλείνεις βιβλία). Σημειώνω εδώ ότι όλα αυτά είχαν γίνει και τελειώσει πριν 25 χρόνια, τότε δηλαδή που έκλεισε το μαγαζί της.
Σήμερα πρωί-πρωί δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από το ΤΕΒΕ ότι πήγαν τα χαρτιά της από το ΙΚΑ και ότι ανακάλυψαν ότι...
χρωστάει ένα μήνα εισφορές. Στην ερώτησή μας, πώς γίνεται αυτό όταν πριν δέκα μήνες το ίδιο το ΤΕΒΕ βεβαίωνε το ΙΚΑ για της ημέρες ασφάλισής της και ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα, απάντηση δεν πήραμε. Στην ερώτηση αν είναι έτσι, όπως τα λένε, ένα αστείο χρέος πριν 25 χρόνια, δεν έχει παραγραφεί; Πάλι δεν πήραμε απάντηση.
Σημειώνω εδώ ότι η μητέρα μου έχει ένα παιδί με 100% αναπηρία εκ γενετής και στην ερώτηση αν δικαιούται πλασματικό χρόνο εργασίας, πάλι απάντηση δεν πήραμε, ούτε από το ΤΕΒΕ ούτε από το ΙΚΑ.
Θερμή παράκληση, κάντε μία ερώτηση σε οποιονδήποτε αρμόδιο, όλα αυτά ισχύουν ή είναι προσκόμματα για καθυστερήσεις; Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για χιλιάδες άλλους που τους σέρνουν και ταλαιπωρούν με τις ίδιες δικαιολογίες.
Μια καθημερινή αναγνώστριά σας.

5 σχόλια

  1. Φίλε, ούτε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν να πάρουν μία σαφή πληροφορία για διάφορα θέματα, πόσο μάλλον κάποιος απ' έξω. Δεν απαντούν τα τηλέφωνα στις κεντρικές υπηρεσίες. Δοκιμάστε στη δ/νση οικονομικού και θα δείτε! Δεν γνωρίζουν υπάλληλοι τα αντικείμενά τους. Για το ίδιο θέμα διαφορετικοί υπάλληλοι δίνουν διαφορετικές απαντήσεις κ.λ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δε ζητάει ευθύνες! Απόλυτο μπάχαλο... Μόνο θέσεις ζητούν! Η αρμόδια Δ/ντρια στη δ/νση της οποίας ανήκει το τμήμα που δεν απαντάει για συντάξεις, ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα γίνει γενικός διευθυντής. Η άλλη Δ/ντρια που έχει την αρμοδιότητα του προσωπικού, το ίδιο. Μη μιλάτε... είναι η εποχή της λούφας και του ύπνου... μπορεί να ξυπνήσει κανείς! Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (η αποθέωση της υποκρισίας του χαζογιώργου);

    Μετά από 20 χρόνια και πέντε κυβερνήσεις ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ;

    Ακόμη και μετά την παραδοχή του Τσουκάτου, ακόμα και σήμερα, δεν μας λέει ο Γιωργάκης που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της Ζίμενς.

    Απίστευτο, δεν ξέρει κανείς τίποτε!

    Ο Γιωργάκης συμμετείχε ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ στα υπουργικά συμβούλια του Σημίτη.
    ΗΞΕΡΕ να χρηματοδοτεί 220 Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τίποτε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να σκορπίζει ΑΠΊΘΑΝΑ κομματικά λεφτά στις εκλογές,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι τα παράνομα λεφτά έρχονταν από τη Μίζενς,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η εταιρία, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Παπακωνσταντίνου ΗΞΕΡΕ τα πάντα για τον ΟΤΕ (σαν μέλος του ΔΣ), ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις με τη Ζίμενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο εξαφανισμένος Μαντέλης ΗΞΕΡΕ να υπογράφει τις αμαρτωλές συμβάσεις, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι η Ζίμενς χρηματοδοτούσε το κόμμα του, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ ;

    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ;

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΥ ΟΣOI ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ.

    Πλάκα έχει που οι κάθε λογής πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι κατηγορούσαν τον φτωχομπινέ παυλίδη για τα 100 χιλιάρικα.

    Ξεφτιλίστηκε ακόμη και η διαφθορά επί ΝΔ.

    Εκλογές τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΟΥΦΙΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΣΣ
    Ο ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΝΕΣΑΤΕ
    ΨΩΛΟΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ?
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ !
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΙΟΥΦΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεγονός ότι τα χαρτιά ήρθαν από το ΙΚΑ σε 3 μήνες είναι μεγάλη τύχη, να σκεφτείς ότι εγώ προσωπικά ξέρω περιπτώσεις γονιών φίλων μου που έκαναν κάτι 6μηνα-8μηνα κλπ. Και πάλι όμως, το χειρότερο είναι ότι παίρνεις και λιγότερα χρήματα, μιλάμε για μεγάλη αδικία. Κάτι άκουσα ότι θέλουν να βελτιώσουν το σύστημα της διαδοχικής, μακάρι γιατί θα ωφελήσει πολύ κόσμο.
    Τώρα για να «τσιμπήσεις» καμία πληροφορία πήγαινε καλύτερα στο τμήμα (εάν μπορείς) ή μάθε σε ποια δ/νση συντάξεων ανήκει η μητέρα σου και πήγαινε εκεί ή πάρε τα τηλέφωνα για εκεί. Τουλάχιστον από κοντά θα ρωτήσεις ότι θέλεις και μάλιστα στην αρμόδια υπηρεσία και όχι στα τηλέφωνα που δίνει το κάθε 11888-80. Όπως είπα και πιο πάνω, έχω εμπειρία από φίλους μου οι γονείς των οποίων πήγαιναν από κοντά και ρώταγαν να μάθουν και τους έδιναν από εκεί τα κατάλληλα τηλέφωνα ώστε να επικοινωνούν κάθε φορά με τον αρμόδιο υπάλληλο.
    Όσο για τα τηλέφωνα στον κάθε δ/ντη και τις προσωπικές του φιλοδοξίες ποσώς με ενδιαφέρουν. Εγώ όποτε πάω σε μία δημόσια υπηρεσία την δουλειά μου θέλω να κάνω και όχι να ασχολούμαι με «ενδοοικογενειακές» διενέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πριν 25 χρονια εχουν παραγραφει σας δουλευουν οπως ολουσ και με την ευηαιρεια ο Σανιδας ποση συνταξη και εφαπαξ θα παρει για τισ υπηρεσιες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση